ζητειται πισω ντεραγιε campagnolo

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Ζητειται πισω ντεραγιε campagnolo οτιδηποτε χρωμα, οποιοδηποτε μοντελο αρκει να ειναι συμβατο με χειριστηρια 9αρια.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Τα 9αρια χειριστηρια campagnolo ειναι συμβατα με Tiagra 4700 ή οποιοδοιποτε 11αρι shimano. Οποτε αν δεν βρεις ισως μπορεις να δοκιμασει αυτη τη λυση.

Θα χρειαστεις το ντεραγιε και τροχο με 9αρα κασσεττα shimano

 

ref -> https://www.bikeforums.net/bicycle-mechanics/1114607...

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

τροχο με ενιαρα κασσετα shimano γιατι θα χρειαστω??

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Γιατι αν πας με αυτη τη λυση, για να συνεργαστουν ολα σωστα θες:

  • το 9αρι χειριστηριο campagnolo
  • το Tiagra 4700 ή οποιοδοιποτε αλλο 11αρι ντεραγιε shimano
  • μια 9αρα κασσετtα shimano

Αν εχεις τροπο να βαλεις την κασετα σε τροχο με campagnolo κεντρο αλλαζοντας το freehub ή κατι... ε, τοτε δεν θες τροχο

Αν το χρησημοποιησεις με campagnolo κασσεττα, αν θυμαμαι καλα, θα εχεις προβληματα στις μεσαιες ταχυτητες, λογο διαφορετικου spacing

Αυτα διαβασα προσφατα, δεν ειναι απαραιτητα η πιο συμφερουσα επιλογη, αλλα αν εχεις καποια απο τα κομματια, δεν βρεις το ντεραγιε που χρειαζεσαι ή θες να μπορεις πιο ευκολο και φθηνα να βρεις ανταλακτικα, μπορει να συμφερει.

Διαβασε παντως και το λινκ γιατι εγω το διαβασα για πιθανη μελλοντικη χρηση, δεν σκοπευω να το κανω αμεσα οποτε δεν το τερματισα στο διαβασμα.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

 

 

Παρ'ολο που ειναι ασχετο με την αγγελια. Εγω ενα ντεραγιε campa θελω.

Να μην σε ταλαιπωρησω αλλο με ερωτησεις σε αυτο που απαντησες. Το ντεραγιε ειναι παθητικο εξαρτημα. Αρα αφου τα 11αρια shimano (και το 4700) ειναι συμβατα με τα ενιαρια campagnolo σημαινει οτι τα ντεραγιε θα εχουν ιδιο shift ratio (συγκεκριμενα εχουν 1.4/1). Δλδ εαν ισχυει αυτο τοτε ειτε εχεις campagnolo ντεραγιε ειτε το συμβατο shimano το συνολο θα δουλευει με το pull ratio που θα  του δειξουν οι λεβιεδομανετες δλδ στην περιπτωση μας campagnolo. Αρα θες campagnolo κασσετα και οχι shimano. 

υ,γ, μην πιστευεις οτι διαβαζεις στα φορουμ (και εννοω τα αγγλικα φορουμ)

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Ok, συγνωμη που σου εκανα hijack την αγγελεια.

Μια τελευταια ερωτηση και απο εμενα, το εχεις δοκιμασει και δεν ισχυουν αυτα που λενε στα ξενα φορουμς?

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

οχι δεν το εχω δοκιμασει και ουτε θα το δοκιμασω γιατι τα δικα μου χειριστηρια ειναι new campagnolo οποτε δεν εχουν αυτο το shift ratio (εχουν 1.5/1) και επειδη τελικα τα 11αρια και το 4700 ειναι πιο ακριβα απο τα ντεραγιε που ψαχνω. Παρομοια mix and match ομως εχω κανει παρα πολλες φορες σε ΜΤΒ και ξερω και πως γινεται και πως το βλεπεις οτι δουλευει ή οχι. Και ξερω και ποιο εξαρτημα δινει εντολες και ποιο απλα εκτελει παθητικα. Την αναλυση παραπανω την διαβασες γιατι ειναι λαθος αυτο που λενε οτι θελεις και κασσετα shimano παρ'ολο που τα χειριστηρια θα μεινουν campagnolo.  

Για αυτα που λενε τα φορουμ (οχι μονο τα ξενα) μιλαω γενικα και οχι για το συγκεκριμενο. Στο συγκεκριμενο μια αναγνωση που εκανα ειδα αυτο το "λαθος" που σου αναφερω παραπανω και σταματησα να το διαβαζω ειδικα οταν μιλουσε για δεκαρα κασσετα που ειναι τελειως ασυμβατες. Οι εννιαρες δεν εχουν και ιδιαιτερο θεμα αφου οι αποστασεις μεταξυ των γραναζιων ειναι σχεδον ιδιες αλλα παντως τοσο κοντα ωστε να λειτουργουν (ξερω τουλαχιστον 5 περιπτωσεις που σε φουλ campagnolo xenon εννιαρι συστημα δουλευει με εnνιαρα κασσετα shimano, και ενα με sram κασσετα ) . Το προβλημα στο συγκεκριμενο φορουμ ειναι στο τι εννοουν οταν λενε δουλευουν. Γενικως οταν μπλεκεις με τετοια δυσκολα τεχνικα θεματα και στα αναλυει συνφορουμιτης δεν μπορεις να ξερεις το τι ακριβως ειναι αυτος (χομπιστας που ξερει, καποιος που γραφει απλα και googlaρει και δεν κανει καν ποδηλατο, χομπιστας  που κανει ποδηλατο αλλα απο τεχνικα yok κτλ κτλ κτλ). και αυτοι υπαρχουν σε ολα τα φορουμ. Ειδικα σε ποδηλατικα φορουμ σε αγγλικη γλωσα γραφει οποιος να 'ναι (εγραφε και εδινε συμβουλες στο MTBR o leader biker grekk (ψαχτον εδω που ηθελε να βαλει δισκοφρενα στο leader doberman)). Για να καταλαβεις  παραπανω (στα ελληνικα) κοιτα στο φορουμ the bike guru και δες απαντησεις απο καποια ατομα που απαντανε στα παντα (η χαρα του ποδηλατά ειναι μετα το ποδηλατο). Μιλαμε στο 50% των περιπτωσεων για "καταστροφες".