14η Ποδηλατική Αιμοδοσία

51 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Καλημέρα.

Είχα σκοπό κάποια από αυτές τις μέρες να πάω για να δώσω αίμα για την ομάδα μας, αλλά μια και ήρθαν έτσι τα πράγματα, θα πάω να δώσω για τις ανάγκες που υπάρχουν αυτές τις μέρες λόγω των πυρκαγιών.

Το λέω σαν παρότρυνση μπας και είναι κανείς άλλος που είναι ο καιρός του να δώσει. Ευκαιρία είναι!

Καλή δύναμη σε όλους!

Edit: Να σημειώσω ότι έχει τεράστιες ουρές. Στο Γεννηματά τώρα έχει κάπου 85 άτομα αναμονή με νούμερα. Οπότε, όποιος πάει να προγραμματίσει το χρόνο του.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Καλά έκανες που το ανέφερες.
Υπάρχει προσέλευση κόσμου, ειδικά όσων ΔΕΝ είναι εθελοντές αιμοδότες και που δυστυχώς οι περισσότεροι των οποίων μάλλον δεν θα ξαναδώσουν. Αλλά όποιος είναι διαθέσιμος, ας βοηθήσει.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Δυστυχώς, για 85-90 αιμοδότες σε αναμονή για 6 κρεβάτια, με ένα πρόχειρό υπολογισμό θα έπρεπε να περιμένω κάπου 4 με 5 ώρες νομιζω και δεν έχω τη δυνατότητα να λείψω τόση ώρα από τη δουλειά. Οπότε θα ξαναδοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα πιο νωρίς το πρωί.

Γιώργο, δεν είναι κατ' ανάγκη κακό αυτό που λες. Οι περισσότεροι που περίμεναν να δώσουν ήταν νέα παιδιά. Ακόμα και αν δεν είναι συστηματικόί εθελοντές ή δίνουν για πρώτη φορά, θα δουν ότι δεν είναι κάτι τρομερό και θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι από αυτούς θα το ξαναδοκιμάσουν.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Δώσε καλύτερα κάποια άλλη στιγμή. Η προσέλευση αιμοδοτών ήταν και σε άλλα νοσοκομεία τεράστεια με αποτέλεσμα να ανησυχούν οι ιατροί ΄μήπως αργότερα που θα παρουσιαστούν ανάγκες για αιμα (πχ δεκαπενταύγουστος) , δεν θα είναι τόσο εύκολο να βρεθεί. Διότι και το αίμα έχει ημερομημνία λήξης και μάλιστα σύντομη.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Κι εγω συμφωνώ με αυτή τη λογική. Προσπαθούμε να δίνουμε όσο γίνεται πιο σταθερά παρά περιστασιακά με αυθορμητισμό. Τώρα υπάρχουν ουρές στις αιμοδοσίες και σε ένα μήνα θα είναι ξανά άδειες.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Σωστά τα λέτε!

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

35 μέρες διάρκεια εχει το αίμα.
και εννοειται η ανάγκη σε φιάλες ειναι μεγάλες και θα ειναι συνεχόμενη γιατι οι τραυματίες θα νοσηλεύονται
και τον Αύγουστο

Η εκκλησία και οι εφοπλιστές σας στέλνουν τις σκεψεις τους!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

οι εφοπλιστές ΠΑΝΤΑ χύνουν "στέλνουν" και αίμα..... (συνήθως Φιλιππινέζων...... καμμιά φορά και ντόπιο... ανάλογα την ασφαλιστική και το ύψος αποζημίωσης) χχαχχαχαχα

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

H Μάνδρα ξεχάστηκε πολυ γρήγορα...
Είναι καλοκαίρι.
Τα μμε σε μια εβδομάδα θα ασχολούνται με ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΣΣΣ που καποια γνωστη θα μας δείχνει τα βυζια της και
και καποιος κλαρινογαμπρος τα τατου και τα μπράτσα του.

Αναρωτιέμαι αν συνεχιστεί αυτό το κύμα αλληλεγγύης.
Εύχομαι να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται. Εχει ήδη αποδείξει οτι η αλληλεγγύη απο τα χαμηλά δεν χρειαζεται κανέναν άλλον.

και ενα "ΓΝΩΜΙΚΟ" απο μια Κυρία που πέρασε η φωτιά κ ειδε το χάρο

"Από φασίστες δεν παίρνω ούτε νερό"

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

μπορούμε να δώσουμε εθελοντικά χωρίς το σχετικό φακέλωμα? (παραλαβή κάρτας απο καταστημα

βόνταφον?) ευχαριστώ!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Κατ αρχην δεν παιζει να δωσεις αιμα ανωνυμα για την προφυλαξη του ληπτη αλλά και την προφυλαξη του δοτη. Τωρα αν δεν θες να βγαλεις καρτα αιμοδοτη δεν πειραζει, απλα θα συμπληρωσεις ουτως ή αλλως τα στοιχεια σου στην καρτα αιμοδοσιας τα οποια θα ταυτοποιηθουν με την ταυτοτητα σου. Το αν θα δωσεις για καποιον συγκεκριμένα ή για κάποια ομάδα ή για καποιο σκοπό ή ακόμα κι έτσι, χωρις λόγο, αυτό είναι παλι επιλογή σου.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Και αντιγράφω εδώ κάτι χρήσιμο μιας αυτες τις μερες γίνεται χαμός στις αιμοδοσίες:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΕΑ, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας είναι βαθύτερο και αρκετά πιο περίπλοκο. Το αίμα έχει μικρή διάρκεια ζωής και τα περιστασιακά φαινόμενα μαζικής αιμοδοσίας (τα λεγόμενα blood drives) που μπορεί να προκαλέσει μία διαφήμιση, έχουν πολύ περιορισμένο αντίκτυπο, καθώς το αίμα αυτό σύντομα θα λήξει και τα αποθέματα θα τελειώσουν. Αντίθετα, αυτό που απαιτείται είναι μια σταθερή ροή αίματος και μια συνολικότερη στροφή του κόσμου προς τον εθελοντισμό.

Με αλλα λόγια, αυτό που λέμε, οι συστηματικοί ΔΕΝ δίνουμε όταν υπάρχει τάση να δίνουν πολλοί αλλά αμέσως μετά που είναι μια "νεκρή" περίοδος. Δηλαδή τον Σεπτέμβρη που θα οργανώσουμε την επόμενη αιμοδοσία μας θα 'ναι η καλύτερη και πιο χρήσιμη εποχή!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

είναι αυτό που λέγαμε στο Γυμνάσιο.... "πηγαίνετε τις Κυριακές στην εκκλησία για να αποφύγετε το συνωστισμό Πάσχα και Χριστούγεννα.....!!!!!

Ε, αντίστοιχα λέμε: πηγαίνετε "συστηματικά" (συστεμικά???!!! χχαχχαχα) σε οργανωμένες αιμοδοσίες για να αποφύγετε το συνωστισμό των blood drives.

smoke

 

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Ομολογώ ότι δεν ήξερα τι παίζει και κακώς άνοιξα τέτοιο θέμα εδώ.

Τσάμπα δλδ ταλαιπωρείται τόσος κόσμος και δεν έχουν σωστές οδηγίες γιατί απ' ότι είδα εγώ, κανείς δε βγήκε προχθές να πει στα 80-90 άτομα που περίμεναν ότι παιδιά, οι 30 πρώτοι, οι υπόλοιποι τις άλλες μέρες ή την άλλη εβδομάδα (μετά θα το έπιαναν τα κανάλια και θα έλεγαν ο κόσμος προσφέρει και δεν έχουμε υποδομές να το διαχειριστούμε grin big)

Τέλος πάντων, προσωπικά θέλω καιρό να βρω ευκαιρία να δώσω. Είπα να το κάνω τώρα, αλλά όταν είδα την προσέλευση και με αυτά που λέμε εδώ κατάλαβα ότι δεν θα προσφέρω και κάτι σπουδαίο. Οπότε το αναβάλω για μετά μια βδομάδα με 10 μέρες που ίσως να είναι πιο χρήσιμο.

Καλή συνέχεια σε όλους και μακάρι να μη χρειάζεται να κουβεντιάζουμε τέτοιες ανάγκες.

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Δεν γίνεται να δώσουμε αίμα αν δεν καταγραφούμε μέσω vodafone, έτσι κατάλαβα. Μπορεί και να κάνω λάθος. Γιατί να το αναθέσει στη βοντα και όχι στην Wind?! Θα μπορούσε η Αιμοδοσία να χορηγεί απλές ταυτότητες, για να βλέπουμε τα υπόλοιπά μας, όπως παλιότερα. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να γνωρίζει για την καλή μου υγεία μιά ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και όχι κάποια άλλη; μήπως για άλλη μιά φορά το δημόσιο παραδέχεται την ανικανότητά του; Προς τι η επέκταση του πελατολογίου (άγρα πελατών) μιάς μυστήριας εταιρείας?

https://www.protothema.gr/greece/article/798909/poio...

 Ποιοί οι κίνδυνοι απο την διαρροή της βάσης δεδομένων των Αιμοδοτών? Νομίζω πως η παραβίαση του Gdpr είναι προφανής και για άλλη μιά φορά πρέπει να υποταχθούμε στον Big Brother . Ο σκοπός είναι ιερός. Εύχομαι υγεία σε όλους, και μακάρι να μη ξαναζήσουμε την κόλαση

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

η εταιρεία κινητής, βοηθάει στη ΔΙΑΝΟΜΗ των καρτών αιμοδοσίας. Όλα τα άλλα στοιχεία τα κρατάει το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.

Αντί για την κινητή, θα μπορούσε να είναι ένα δίκτυο σούπερ μάρκετ, τα ΚΕΠ ή κάποιος άλλος δημόσιος οργανισμός αργόσχολών..... αλλά οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές μετά τις 14.00 (γκουχ-γκουχ.... βάλε όποια ώρα πιστεύεις για πραγματική) και φυσικά δεν παίζει το Σάββατο, ακόμα και αν βγει Προεδρικό Διάταγμα υπογεγραμμένο από όλους τους ΠτΔ διαχρονικά.........

Για να βολευτούμε λοιπόν, όσοι δουλέυουμε..... βγήκε μια εταιρεία, και είπε θα διαθέσω 1 υπάλληλο σε κάθε κατάστημα μου, να μοιράζει κάρτες στους υποψήφιους αιμοδότες.......  Δεν βλέπω κάτι περίεργο.... ιδιωτική είναι, στα πλαίσια κάποιας διαφημιστικής καμπάνιας και εταιρικής ευθύνης... τα περιμένεις κάτι τέτοια.... Από το δημόσιο.... δεν ξέρω... δύσκολα θα περίμενα κάτι αντίστοιχο. 

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να δώσεις αίμα, παίρνεις την αστυνομική σου ταυτότητα (να, αυτήν την μοιράζουν στα τμήματα ασφάλειας.... θα μπορούσαν δίπλα να μοιράζουν και ταυτότητες αιμοδότη... αλλά είπαμε....) πας σε κέντρο αιμοδοσίας, στήνεσαι, συμπληρώνεις αίτηση, σου παίρνουν πίεση - ιστορικό - μια σταγόνα αίμα και μετά ξαπλάρεις για να σου πάρουν και τη φυάλη αίμα..... Ούτε άλλες ταυτότητες, ούτε κινητές, ούτε μητρώα ούτε τίποτα.... (Α, θέλει να ξέρεις και τον ΑΜΚΑ σου]

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα(υγεία, προτιμήσεις και λοιπά)δεν διανέμονται έτσι ελεύθερα. Τόσο η Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,18990&_dad=... όσο και η νέος κανονισμός που είναι αυστηρότερος ειδικά την διανομή την διαφυλάσσει. Νομίζω οτι δεν είναι τόσο απλό, όσο το περιγράφεις γιατι δεν είναι κάτι το ενσώματο(π.χ. λαχνοί ή μανταλάκια).Η διανομή θα μπορούσε να γίνει κυρίως απο τα Νοσοκομεία(τμήμα Αιμοδοσίας) αν όχι αποκλειστικά

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

φαντάσου ότι ένας υπάλληλος σε ένα κατάστημα κινητής, ταυτοποιεί τα στοιχεία σου (σου ζητάει ΑΔΤ και το συγκρίνει με μια λίστα που έχει) και μετά σου παραδίδει έναν κλειστό φάκελο, και εσύ υπογράφεις ότι τον παρέλαβες. Ο υπάλληλος είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ σε κάθε υποκατάστημα και σου έχει γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων, από ένα μνμ που λαμβάνεις που έχει σταλεί από μια δημόσια αρχή: το Εθνικό Αρχείο Αιμοδοτών.

Οπότε τα προσωπικά δεδομένα που έχει η κινητή είναι ό,τι αναγράφει η ταυτότητά σου (ονοματεπώνυμο και αριθμό ΑΔΤ) καθώς και ότι παραλαμβάνεις κάρτα αιμοδότη. ΟΚ, γνωρίζει ότι είσαι εν δυνάμει πιθανός αιμοδότης.... [άλλωστε μπορεί να παραλάβεις κάρτα και να μην την χρησιμοποιήσεις ποτέ.....]

Δεν έχω καταλάβει που έγκειται η διανομή προσωπικών στοιχείων υγείας? Θεωρείς ότι αν παραλάβεις κάρτα αιμοδότη εγγράφεσαι αυτομάτως σε λίστα ΕΝ_ΔΥΝΑΜΕΙ_ΥΓΕΙΕΙΣ_ΕΛΛΗΝΕΣ, άρα τα υπόλοιπα 9,5 εκατομμύρια (υποθετικό νούμερο) είναι εγγεγραμμένα σε λίστα ΕΝ_ΔΥΝΕΜΕΙ_ΑΡΡΩΣΤΟΙ_ΕΛΛΗΝΕΣ ????????????

Επίσης αναφέρεις και τον όρο "ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ".... εννοείς ότι προτιμάς τη συγκεκριμένη κινητή από τις άλλες 2 εταιρείες? Ότι προτιμάς να δίνεις αίμα, αντί να μην δίνεις? Ότι προτιμάς να δίνεις αίμα όντας μέλος του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών, σε αντίθεση με άλλους που προτιμούν να δίνουν αίμα χωρίς να είναι μέλη του ΕΜΑ, ή και να μην δίνουν αίμα ?????????

Αν θέλεις μου διευκρινίζεις.

 

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

για να μη χαλάμε το θέμα, απαντάω σε προσωπικό μήνυμα, ευχαριστώ!

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Σε επιβεβαίωση όσων ειπώθηκαν παραπάνω, τηλεφώνησα σήμερα στην αιμοδοσία του Γεννηματά για να ρωτήσω αν χρειάζεται να πάω αυτή την εβδομάδα ή καλύτερα να το καθυστερήσω ακόμα περισσότερο.

Μου είπαν ότι έχουν συγκεντρώσει πολλές φιάλες για την ώρα, οι οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα σε 30 μέρες. Οπότε καλύτερα όποιος θέλει να δώσει, να το κάνει όσο πιο κοντά στο 15αύγουστο. 

contact