Μεγεθος ποδηλατου

27 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Naft84
Απών/απούσα

Καλησπερα, καινουριος στο forum... σκοπευω να αγορασω αυτο το ποδηλατο  http://www.dhsbike.ro/product/cross-fitness/contura-28-2863/3078.html .

Τα διαθεσιμα μεγεθη ειναι 48 και 53, εχω υψος ~1.70 και καβαλο ~76 , ποιο απο τα δυο πιστευετε θα μου ταιριαξει καλυτερα ;

Να προσθεσω οτι στο site της εταιριας αλλα και σε οποιδηποτε αλλο site  , που εμπορευεται το συγκεκριμενο ποδηλατο , δεν υπαρχει πινακας μεγεθων.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

λογικό να μην υπάρχει

όταν βγάζεις 2 μεγέθη τι να πεις

το ένα μέγεθος είναι για 160 μέχρι 180 και το άλλο μέγεθος είναι για 180 μέχρι 200?

το 53ρι θά έπερνα γιατί νομίζω πως το 48 θα ήταν μικρό

ή ακόμα καλύτερα να πας σε ένα κατάστημα να μετρηθείς και να σου πούνε ανάλογα με το τι θέλεις να αγοράσεις τι να πάρεις

να ρωτήσω από που είσαι?

 

Naft84
Απών/απούσα

Απο Χαλκιδα ειμαι. Το  ποδηλατο  δεν το φερνει κανεις στην περιοχη μου . Βασει του πλαισιου σε ποια κατηγορια ποδηλατων κατατασσεται ;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ΣΤΗΝ κατηγοτία super market

αν και έχει καλά περιφεριακά

και η χαλκίδα είναι η αγαπημένη μου πόλη

με τα κάστρα τους τρελλούς της και τα τρελλά νέρα

 

Naft84
Απών/απούσα

Μα αφου λεει οτι ειναι ''cross-fitness'' 2 σε 1 cool

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

α οκ τότε

:D

τι μάρκες βρίσκεις χαλκίδα?

και πόσο το βρήκες το συγκεκριμένο?
 

Naft84
Απών/απούσα

Το συγκεκριμενο 180 Ε κομπλε. Στην Χαλκιδα υπαρχουν αρκετα ideal, focus,cube,spesilized,ktm, giant ειναι μερικα που θυμαμαι , το θεμα ειναι οτι απο την μια θελω ενα ποδηλατακι να γυροφερνω απο την αλλη το budget μου ειναι χαμηλο, οποτε λεω να βολευτω για λιγο με αυτο και απο την ανοιξη να παρω κατι καλυτερο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πάρε το 53

αλλιως θα πρέπει να ανέβεις πολύ στο θέμα budget

 

Naft84
Απών/απούσα

Το ξερω στοχος ειναι το KONA DEW .

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Ε, παρε αυτο που ειναι ο στοχος. Καλο ειναι το dew. Καλυτερα να τα πληρωσεις μια και καλη παρα να τα δωσεις σιγα-σιγα και να μην το ευχαριστιθεις και το ιδιο

Επισεις νομιζω οτι ειναι ενα το μεγεθος, 48 καθετος με 53 οριζοντιο και οχι 2 το ενα 48 και το αλλο 53 με αγνωστο οριζοντιο

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Αυτό που λέει ο rnd... Το kona dew το βρίσκεις 400€, γιατί να πετάξεις τα μισά λεφτά στο dhs; Κάνε λίγο υπομονή να μαζέψεις άλλα 200 κ πάρε αυτό που είναι ο στόχος σου. Kαι αν θες κάτι πιο φθηνό, στα 360 υπάρχει το ideal cityrun. Αν δεν μπορείς να περιμένεις κ δεν μπορείς να βρεις άμεσα τα υπόλοπα λεφτά, δες κ την περίπτωση αγοράς με δόσεις, πιστέυω να βγει άκρη, ειδικά αφόσον έχεις τα μισά στο χέρι.

Την dhs την ανακάλυψα πριν λίγους μήνες που βρισκόμουν σε έρευνα αγοράς. Δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω πληροφορίες για την ίδια την εταιρεία κ την ποιότητα των προϊόντων της... Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση ήταν το pre-sales service της. Τους έστειλα ένα mail όπου ζητούσα κάποιες πληροφορίες. Μου απάντησαν... Η απάντηση ήταν στα ρουμάνικα κ μου έλεγε να τους πάρω τηλ! Τους είπα ότι δεν μπορώ κ δεν θέλω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά κ τους ζήτησα ξανά να μου δώσουν τις πληροφορίες που ζήτησα. Δεν ξαναπήρα απάντηση αν κ έστειλα ακόμα δύο mail.

Μια λεπτομέρεια:
Στο λινκ που έδωσες κ είναι το επίσημο τους, έχουν το ποδήλατο σε δύο χρώματα.
http://www.dhsbike.ro/product/cross-fitness/contura-28-2863/3078.html
Αν προσέξετε τις φώτο θα δείτε ότι τα δύο ποδήλατα δεν διαφέρουν απλά στο χρώμα αλλά κ στο πιρούνι. Το ένα έχει ίσιο κ το άλλο κυρτό.
Να βγαίνει το μαύρο με ίσιο κ το γκρι με κυρτό; Τέτοια πρωτοτυπία; Αλλά όχι, γιατί μπορείτε να δείτε ότι κ το γκρι υπάρχει με ίσιο πιρούνι.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-ab&tbm=isch&sa=1&ei=0XG7W6aeA8nVsAHR9p_oBg&q=DHS+contura+2863&oq=DHS+contura+2863&gs_l=img.12...0.0.1.597.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.img..0.0.0....0.p2XuRjZrjwo

Να σου δίνουν την επιλογή να επιλέξεις όποιο πιρούνι θέλεις; Μπα, πουθενά δεν λέει κάτι τέτοιο... Μου φαίνεται ότι είναι λίγο γιούχου η φάση κ βάζουν όποιο τους βρίσκεται εύκαιρο. Δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Αλλά -στην περίπτωση σου- δεν έχει κ νόημα να συζητάμε για την ποιότητα της εταιρείας. Εφόσον σε λίγους μήνες σκέφτεσαι να πάρεις κάτι καλύτερο, δανείσου τα λεφτά που σου λείπουν κ πάρτο τώρα. Αλλιώς δόσεις. Ακόμη κ αν σου βγει λίγο ακριβότερο, πάλι κερδισμένος θα είσαι.

 

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

διπλά λεφτά το dew

για να προτείνω τα διπλά λεφτά πρέπει τουλάχιστον να ξέρω την χρήση του αναβάτη

αν είναι για αστική μετακίνηση θα έπερνα το dhs αν είναι να κάνω χλμ τότε αλλάζει το θέμα

 

41ex
Απών/απούσα

μπορέις να ψάξεις και για μεταχειρισμένο κονα ή σιτυραν με 200-300 θα βρεις ανάλογα την κατάσταση του.

--θα βρεις και πιο κατατοπιστικό πίνακα μεγέθους - ύψους αναβάτη γι αυτά !--

Naft84
Απών/απούσα

Παιδια το ποδηλατο παραγγελθηκε και το περιμενω αυριο. Θεωρω οτι ειναι τιμιο για τα λεφτα του και δεν θα παει χαμενο,  θα δειξει.

Οσον αφορα το μεγεθος το 48 και 53 αφορουν μηκος κατακορυφου. Για το πηρουνι η απαντηση ηταν οτι το μοντελο αυτο παραγεται εδω και αρκετα χρονια με μικροδιαφορες, το δικο μου ειναι ισιο. 

Τωρα για το KONA DEW , η εκδοση του 2018 κοστιζει 500+ .

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Naft84 wrote:

Θεωρω οτι ειναι τιμιο για τα λεφτα του και δεν θα παει χαμενο...


Για τα λέφτα του καλό είναι αλλά εφόσον όπως είπες στόχος σου είναι πάρεις KONA DEW σε μερικούς μήνες, είναι λάθος κίνηση.
Αν δεν υπήρχε περίπτωση να πάρεις άλλο ποδήλατο στα κοντά, τότε ναι, θα είχε ένα νόημα.

Naft84 wrote:

Τωρα για το KONA DEW , η εκδοση του 2018 κοστιζει 500+ .


Και για ποιον ακριβώς λόγο πρέπει να πάρεις του 2018;;;
Του 2017 το βρίσκεις 400€!

Naft84
Απών/απούσα

Παιδια το ποδηλατο το πηρα αλλα εχω ενα θεματακι και για να μην ανοιγω νεο θεμα το γραφω εδω....

Εχθες το βραδυ εκανα μια βολτα (γυρω στα 15 χλμ) για να δοκιμασω το ποδηλατο. Ολα καλα το μονο που με ψιλοχαλασε ειναι οτι οταν βαζω το μεγαλο γραναζι πισω και το μικρο μπροστα (πρωτη) ακουμπαει περιοδικα η αλυσιδα στον μπροστινο εκτροχιαστη, σκεφτηκα οτι ισως θελει ρυθμισμα αλλα καθως γυρνουσα το πεταλι αναποδα παρατηρησα οτι και οι τρεις δισκοι ειναι στραβοι και τι εννοω στραβοι , κλεινοντας το ενα ματι και περνοντας ως σημειο αναφορας την μια πλευρα του μπροστινου εκτροχιαστη οι δισκοι καθως περιστρεφονται πλησιαζουν και απομακρυνονται απο το σημειο αυτο. Τι μπορει να συμβαινει ; Παω για αλλαγη δισκοβραχιωνα;  

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Naft84 wrote:

 Παω για αλλαγη δισκοβραχιωνα;  

Μακάρι! Μπας κ βάλεις μυαλό...

Naft84
Απών/απούσα

laugh  κακιες.... κατα τα αλλα το ποδηλατακι μια χαρα ειναι.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Πάντως αποκλείεται να είναι στον δισκοβραχίωνα το πρόβλημα, κάτι άλλο συμβαίνει. Το ποδήλατο σου έχει δισκοβραχίωνα DHS, οι καλύτεροι της αγοράς, δεν χαλάνε ποτέ.

Πέρα από την πλάκα, επειδή είχα ανάλογο "πρόβλημα" (όχι με στραβό δισκοβραχίωνα αλλά με θόρυβο στην αλυσίδα όταν έβαζα 1η) μου είπε ο μάστορας κ το επιβεβαίωσαν κ τα παιδιά εδώ ότι είναι φυσιολογικό κ ότι γενικά πρέπει να αποφεύγονται οι ακραίες σχέσεις (μεγαλός δίσκος  μπροστά-μικρός πίσω κ το αντίστροφο).

Γενικά, κ επειδή το πήρες με παραγγελία από κατάστημα άλλης πόλης, καλό θα ήταν να το πας σε κάποιον ποδηλατά στην πόλη σου να δει  μήπως χρειάζονται τίποτα ρυθμίσεις.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Δηλαδη στο μπροστα-μπροστα μερος τους εκτροχιαστη, ασχετα με το τι γραναζι εχεις πισω, οι δισκοι πλησιαζουν και απομακρυνονται απο τον εκτροχιαστη?

Εαν συμβαινει αυτο ειναι πιθανο να ειναι στραβος ο αξονας της μεσαιας τριβης (αν εισαι τυχερος) ή να ειναι στραβα κολημενο/βολταρισμενο το κελυφος. Στην πρωτη γλιτωνεις σχετικα οικονομικα στη δευτερη το στελνεις σιγουρα πισω.

Καλο θα ηταν να το πας σε καποιον κοντα σου να το δει

Naft84
Απών/απούσα

Μικρο μπροστα μεγαλο πισω νομιζω ειναι normal. Μαλλον πρεπει να παω σε μαστορα αμεσα να μου πει τι συμβαινει.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

αν απλα τριβεται η αλυσιδα στον εκτροχιαστη σε καποιες σχεσεις, τοτε ειναι αυτο που ειπε το Ιπτάμενο Μυρμήγκι και ειναι φυσιολογικο

Naft84
Απών/απούσα

Το ελπιζω παιδια αλλα για καλο και για κακο θα το παω να το ελεγξει καποιος ειδικος.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Naft84 wrote:

Μικρο μπροστα μεγαλο πισω νομιζω ειναι normal. Μαλλον πρεπει να παω σε μαστορα αμεσα να μου πει τι συμβαινει.


Ώπα, λάθος μου!
Το σωστό είναι αυτό (από σχόλιο του  RockaRolla ):
αν εννοείες: θόρυβος όταν έχω μεγάλο μπροστά + μεγάλο πίσω, ΝΑΙ, φυσιολογικά ακούγεται θόρυβος, και ΟΧΙ δεν πρέπει ποτέ να κάνεις τετοια επιλογή σχέσης. Το ίδιο ισχύει και για επιλογή σχέσης: ΜΙΚΡΟ μπροστά + ΜΙΚΡΟ πίσω.....

Έτσι κ αλλιώς δεν έχει σχέση με την περίπτωση σου γιατί εσύ έχεις κ το θέμα με τον στραβό δισκοβραχίωνα.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Μπερδευτικα με το ποιος ειπε τι οποτε συνοψιζω:

1. Σχεσεις

  • Μικρο μπροστα / μικρο πισω
  • Μεγαλο μπροστα / μεγαλο πισω

Οι παραπανω ειναι σχεσεις που δεν χρησημοποιεις σε διπλο δισκοβραχιωνα. Μπορει να επεκτεινεται και σε παραπανω γραναζια τις κασσετας. Μπορει να μην πρεπει να χρησημοποιησεις τα δυο μικρα τις κασσεττας με το μεγαλο μπροστα π.χ

Τα ιδια και σε τριπλο, αλλα αναλογως τον αριθμο ταχυτητων μπορει να μπορεις να χρησημοποιησεις ολες τις σχεσεις με το μεσαιο μπροστινο δισκο και μονο με αυτον

2. Στραβωμα

Δεδωμενου του ποδηλατου, ειναι περισσοτερο πιθανο να ειναι στραβοκολιμενο το κελυφος ή ανοιγμενες στραβα οι στροφες της μεσαιας τριβης ή απλα στραβος ο αξονας της, παρα να εχουν στραβωσει οι δισκοι. Η περιφερια τους ειναι πολυ κοντα στο σημειο που ειναι δεμενοι πανω στο μπρατσο για να στραβωσουν. Εκτος και αν εχουν στραβωσει τα δοντια αλλα αυτο θα το εντοπιζες πιο ευκολα σε σχεση με τα αλλα.

Τελος, μπορει απλα να ειναι στραβα ο μπροστα εκτροχιαστης και να μην εχει κανενα σοβαρο προβλημα

 

Naft84
Απών/απούσα

Για την ιστορια.... μετα απο πολυ διαβασμα στο net, το ελαχιστο ''chainring wooble'' ειναι αποδεκτο και με μια μικρη κινηση του μπροστινου εκτροχιαστη προς τα μεσα το προβλημα λυθηκε .

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Naft84 wrote:

Για την ιστορια.... μετα απο πολυ διαβασμα στο net, το ελαχιστο ''chainring wooble'' ειναι αποδεκτο και με μια μικρη κινηση του μπροστινου εκτροχιαστη προς τα μεσα το προβλημα λυθηκε .

βασικά ήμουν αυτός που το αποκάλεσε το συγκεκριμένο ποδήλατο

ποδήλατο super market

μετά από μια δεύτερη ματιά είδα ότι είναι ένα προσεγμένο ποδήλατο super market

γενικά για αστική χρήση είναι πολύ καλή επιλογή

μιας και τα χρήματα που έδωσες είναι λίγα

 

contact