Αποστολή ποδηλάτου από Αγγλία- Ελλάδα

30 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Theadora
Απών/απούσα

Θα ήθελα την βοήθεια όσων γνωρίζουν, στον εξής θέμα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Specialised από αγγλικό e-shop. Δυστυχώς όμως, από Αγγλία δεν μπορούν να μου το στείλουν Ελλάδα για την ακρίβεια τους απαγορεύουν αυτή την συγκεκριμένη μάρκα, όλα τα άλλα ποδήλατα μπορούν(αυτό δεν ξέρω γιατί συμβαίνει).
Τέλος πάντων, στην Αγγλία μπορεί να παραλάβει το ποδήλατο ο ξάδελφός μου, αλλά δεν ξέρω πώς μπορεί να μου το στείλει Ελλάδα.
Μίλησα με κάποιες εταιρείες κούριερ και δεν δέχονται ποδήλατο συσκευασμένο μέσα σε κουτί να το μεταφέρουν γιατί πιάνει πολύ μεγάλο όγκο.
Ελπίζω για τις έξυπνες λύσεις σας!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Greendevil
Απών/απούσα

Αν το στείλεις σαν αθλητικό εξοπλισμό ώστε να στο προσέξουν κιόλας με αεροπορική εταιρία όπως η easy jet που είναι και φτηνή? Δεν ξέρω αν το δεχτούν απλά μια ιδέα είναι!

Shaft
Απών/απούσα

...φορτωτική. Έτσι μετακόμισα το σπίτι μου από Ελόουενντιόουεν-Αθήνα.
Έχεις επιλογές με καράβι, οδικά ή αεροπλανικά.

Καλό είναι να μιλήσεις με βρετανικά κούριερ... Το Royal Mail δεν θα το κάνει με συμφέρουσα τιμή.
Τέλος σου συστήνω αν γυρίζει κάποιος για διακοπές ή ΣΚ να στο φέρει με το αεροπλάνο (ως αποσκευή) με πολλά Handle with care πάνω στο κουτί.

teaser
Απών/απούσα

ΔΕΝ τις έχω δοκιμάσει αλλά σκοπεύω...κάθε κίνηση με δική σου ευθύνη για τυχόν ζημιές

1ον βρες τη συσκευασία...

ή τσάντα γύρω στα 70 λιριά είχα δει παλιά στο site που θες να αγοράσεις και το ποδήλατο (το ξέρω και εγώ αυτό για τα specialized)

προσωπικά επειδή έχω σκεφτεί να πάρω το δικό μου πάνω για διακοπές, θα χρησιμοποιούσα χαρτόνι συσκευασίας μεγάλων στενών αντικειμένων (πχ πίνακας ζωγραφικής, κομματι γυαλί κτλ) και θα το έντυνα με πλαστικό με φουσκίτσες. λύσιμο και οι δυο ρόδες, γύρισμα το τιμόνι και προστασία ντεραγιέ (είτε ολικό ξεβίδωμα του αν ξέρεις να το ξαναβάλεις)

μετά το στέλνεις είτε με κάποιον που έρχεται σαν αποσκευή του και πληρώνεις κάποιο Overweight

Ή το στέλνεις αεροπορικά και εκεί δεν ξέρω πόσο σου έρχεται

Υ.Γ: φυσικά ένα καινούριο specialized είναι πιο πολύτιμο από ένα παλιότερο ideal αλλά και τα δύο ποδήλατα είναι

Υ.Γ2: δεν ψάχνεις τις άλλες μάρκες του site και ειδικά τις ντόπιες? δεν τα έχω ψάξει αυτά τα τύπου Butler κάτι κτλ κτλ

george leo
Εικόνα george leo
Απών/απούσα

μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία courier που πραγματοποιεί διεθνείς μεταφορές όπως UPS, FedEx. Τα τηλέφωνά τους θα τα βρεις στο internet. Να τους ζητήσεις οδική μεταφορά, κοστίζει πολύ λιγότερο, είναι πολύ ασφαλής και δεν έχουν λόγο να αρνηθούν ογκόδη αντικείμενα αρκεί να είναι συσκευασμένα. Τα εμπορεύματα είναι εκ των πραγμάτων ασφαλισμένα βάσει των διεθνών κανονισμών. Εάν το ποδήλατο είναι καινούργιο ζήτησε από τον πωλητή να το στείλει στην αρχική του συσκευασία, εάν είναι μεταχειρισμένο διαπραγματεύσου για την σωστή του συσκευασία. Εάν δεν βρεις άκρη με τα παραπάνω απευθύνσου σε εταιρείες μεταφορών όπως Goldair, Sealandair, κ.α., υπάρχουν δεκάδες. Σε κάθε περίπτωση διαπραγματεύσου εξ αρχής το συνολικό κόστος της ύπηρεσίας τους ώστε στο τέλος να μην βρεθείς 'δαρμένη'.

Greendevil
Απών/απούσα

Να ρωτήσω πόσο ποιο φτηνά σου έρχεται από Αγγλία από το να το πάρεις από Ελλάδα και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και φυσικά να μην μπαίνεις σε ταλαιπωρίες και να σου στοιχίσει τελικά αν όχι το ίδιο στην καλύτερη, ποιο ακριβά; Χώρια το άγχος μέχρι να σου έρθει και να διαπιστώσεις ότι δεν έχει καμία γρατζουνιά ή χτύπημα! Εκτός και αν στο δίνουν τζάμπα! Δεν νομίζω ότι αξίζει να μπεις σε τόσο μεγάλη φασαρία γνώμη μου και φιλικά πάντα.

Theadora
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τα σχόλια όλων σας.
Το θέμα είναι οτι το ποδήλατο αυτό είναι καινούργιο, οπότε θα είναι και καλά συσκευασμένο.
Θα ψάξω αναλυτικά όλες τις συμβουλές.
Όσον αφορά την FedEx, μίλησα μαζί τους και μου είπαν οτι μεταφέρουν μόνο πακέτα εταιρειών οπότε και χρειάζονται απαραίτητα εταιρικό ΑΦΜ. τι να πώ!

leonardo
Απών/απούσα

επειδη με ενδιαφερει και εμενα να φερω ενα ποδηλατο απο αγγλικο ηλεκτρονικο καταστημα trek που εμπιπτει νομιζω ακριβως στην ιδια περιπτωση με το δικο σου(απαγορευση αποστολης της μαρκας)και επισης εχω ανθρωπο στο εξωτερικο που μπορει να το στειλει ελλαδα θα ηθελα να ρωτησω αν ξερεις η καποιος αλλος απο το φορουμ αν κατα την εισαγωγη χρειαζεται να πληρωσω τελωνειο(συγχωρεστε μου την αφελεια του ερωτηματος αν δεν ισχυει κατι τετοιο)

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Η Αγγλία είναι μέλος της Ε.Ε οπότε δεν περνάνε τα δέματα από το τελωνείο εκτός εάν αφορούν αντικείμενα που υπόκεινται σε δασμούς ( μοτο αυτ/τα κλπ)
Το δικό μου (Scott sub20)μου το έστειλαν από Αγγλία κανονικά πακεταρισμένο χωρίς τελωνείο ή ΦΠΑ αφού είναι πληρωμένο στην χώρα προέλευσης.

Theadora
Απών/απούσα

έτσι είναι από Αγγλία δεν έχουμε ούτε Τελωνείο, ούτε ΦΠΑ
το θέμα όμως είναι πώς το φέρνουμε;;;
εεεε;;;

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Λύση πρώτη:
Ψάχνουμε μεθοδικά όλο το ιντερνετ και βρισκουμε τα πιο σκοτωμένα αεροπορικά
εισιτήρια που υπάρχουν. Πεταγόμαστε Αγγλία αυθημερόν - κάνουμε μερικά ψώνια τα μαγαζιά - και επανερχόμαστε με ποδήλατο.

Λύση δεύτερη και πιο Ελληνική:
Αγγαρεύουμε τον ξάδερφο που σίγουρα κάποια υποχρέωση θα μας έχει, και για αντάλλαγμα πηγαίνουμε να τον πάρουμε από αεροδρόμιο μαζί με την όμορφη φίλη της κοπέλας μας και με καφέ ενδιάμεση στάση προς το σπίτι.

Λύση τρίτη
Πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα η οποία περιέχει το ποδήλατο που θέλουμε και με μερικά μαγικά "κλικ" επιλέγουμε ένα άλλο ποδήλατο που το στέλνουν στη Ελλάδα.

Λύση τέταρτη (αν δεν δουλέψει τίποτε από τα άλλα)
Καθόμαστε στο δωμάτιό μας και κλαίμε για την άτιμη την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκε αυτό το παλιό-ποδήλατο στην οθόνη του υπολογιστή μας, παίρνουμε τον ξάδελφο τηλέφωνο και του λέμε με πάθος ότι είναι ένας από τους χειρότερους συγγενείς που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα τα τελευταία 4 δις χρόνια και όταν έρθει στην Ελλάδα θα δει τι έχει να πάθει. Για να ξεπεράσουμε το σοκ, κλείνουμε ένα ραντεβού με την φίλη της κοπέλας μας για φαγητό και ένα ποτό στη συνέχεια και ότι προκύψει κατόπιν. Τέλος κάνουμε μια καλή συντήρηση στο νυν ποδήλατο μας επειδή η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν ετοιμαζόμαστε να αντικαταστήσουμε μία συσκευή η προηγούμενη με κάποιο μαγικό τρόπο -σχεδόν πάντα- σταματάει να δουλεύει και αρνείται πεισματικά να ξαναρχίσει ακόμη και έπειτα από την παρέμβαση ειδικευμένων τεχνικών του χώρου.

Theadora
Απών/απούσα

Πολύ καλό
δυστυχώς όσο κι αν έψαξα, το ποδήλατο δεν θα το φέρω από Αγγλία!
Θα το πάρω από εδώ κι ας μου κοστίσει πιο ακριβά!!
κλαίω από τώρα τα λεφτουδάκια μου, αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή!
ξέρεις άμα κολλήσεις με ένα ποδήλατό, πάει τέλειωσε, δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό! έτσι δεν λένε;;

wolf25041980
Εικόνα wolf25041980
Απών/απούσα

apla pes ston gnosto sou epano na rotisi mia eteria diethnon odikon metaforon poso tha stixisi i metafora.den iparxi perptosi na min vri mia eteria pou na mpori na to stili ellada.oles i eteries diethnon metaforon exoun antapokrites se oles tis xores tou kosmou.an erthis simera stin volta ela na me vris na to kouventiasoume na rotiso k ego apo deftera stin doulia pos mpori na gini.
i doulia mou gia na katalavis ine aeroporikes diethnis metafores k ektelonismoi.exo kana dio eteries sto mialo mou gia odiko.to kostos den mporo na sou po.

Theadora
Απών/απούσα

δυστυχώς στην βόλτα δεν θα μπορέσω σήμερα να έρθω,
παρόλα αυτά θα φροντίσω μέσα στην βδομάδα να μιλήσουμε!
καλή βόλτα για σήμερα!!!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Το κόστος του ποδηλάτου στην Αγγλία ποιό είναι; Ρωτάω επειδή αν είναι χαμηλό, ίσως να μην συμφέρει η λύση της φορτωτικής

wolf25041980
Εικόνα wolf25041980
Απών/απούσα

εαν πας το ποδηλατο στην αποθηκη που θα σου πω κ το παραλαβεις απο την αποθηκη στον ασπροπυργο θα σου κοστισει περιπου 120 γιουργια .

jjpro22
Απών/απούσα

Γεια σας. Ζω Αγγλια και εχω χρησιμοποιησει την Μεταφορες YaSatrans. Τιμη για ποδηλατο νομιζω οτι ειναι £60-80. Το ελληνικο version του σαιτ τους ειναι http://el.metafores.co.uk εαν θελετε περισσοτερες πληροφοριες.

Μιλησα με τον κυριο Πανο στο τηλεφωνο (0044 7900 594910).

ntpro
Απών/απούσα

http://www.transport-to-greece.gr/gr/transport-ebay-gr-02?gclid=CPPk0Nys...
Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί τελικά πήρα από Ελλάδα.

Intake
Εικόνα Intake
Απών/απούσα

Καλημερα, πως μπορουμε να μαθουμε τι κανονισμοι ισχυουν αυτο το καιρο για αγορα απο Αγγλια? απο wiggle βλεπω στο chekout οτι εχει δωρεαν μεταφορικα για ελλαδα και το στελνουν κανονικα.. τελωνειο πληρωνω? 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

από όσο ξέρω, η Μ.Β. είναι ακόμα στην Ε.Ε. άρα δεν έχει τελωνείο.

Όταν ολοκληρωθεί το Brexit, θα δούμε αν θα ισχύσει το "έξω από Ε.Ε. => τελωνείο" ή κάτι ενδιάμεσο / λιγότερο αυστηρό.......

Intake
Εικόνα Intake
Απών/απούσα

δηλαδη δε θα πληρωσω τιποτα εξτρα? καμια  φορολογια? (μερικοι λενε οτι εχει τελωνειο... θα παρω στο τελωνειο να το σιγουρεψω...)
 

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Σορρυ μαν, ρωτας εαν χρειαζεται τελωνειο, σου λεει οχι, και λες ασε θα παρω τελωνειο να ρωτησω, που μεταξυ μας θα μπορουσες εξαρχης να το χες κανει;;;

οκ τα φαρμακα μου

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

έλα, δεν πειράζει...

... αλλά αφού εξελίχθηκε έτσι η κατάσταση ΠΕΡΙΜΕΝΩ όντως να πάρει στο τελωνείο, να ρωτήσει και να ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ την ενημέρωση που είχε, ώστε να αποτελέσει πληροφορία διασταυρωμένη και για άλλα μέλη του φόρουμ. whistle

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Εγω θελω ειλικρινα να δω αυτους τους κάποιους που λενε οτι χρειαζεται εκτελωνισμο από Μ.Β.

Η διασταυρωση μας έφαγε (πληροφοριών, κηφισίας-αλεξανδρας, ειδών) crazy

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

οσο παραξενο και εαν ακουγεται. πηρα πριν κανενα μηνα ενα ντεραγιε απο ΜΒ. ΟΚ μου ηρθε και χωρις καμμια χρεωση αλλα κοιτωντας το κουτι ειχε το κιτρινο αυτοκολλητο που εχουν αυτα που περνανε τελωνειο στο αεροδρομιο. Δλδ σαν να σου λεει οτι περασε τελωνειο αλλα επειδη ηταν απο ΜΒ δεν πληρωσε δασμους, φπα κτλ κτλ. Απο την αλλη βεβαια ξερω οτι δεν περνανε. Τωρα οτι καταλαβατε καταλαβατε. Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα τι εχει γινει (δεν με απασχολει και πολυ κιολας)

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Οτι είναι εντος ΕK, ΔΕΝ εκτελωνίζεται, έχει ηδη πληρωσει δασμούς, και η μετακινηση αναμεσα στα κρατη μέλη ειναι σα να στελνεις στην ιδια χώρα

Οτι ειναι εκτος, https://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/n...

Όποιος σας πει το αντιθετο ή ειναι μαλάκας ή παει να σας φάει λεφτά

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

kktsol αν σου ηρθε με αεροπλανο, δηλαδη couriερ, ολα περνανε τελωνειο καιαναλογα χαρακτηριζονται ελευθερα ή οχι.

Οτι αλλο ερχεται ΕΚΤΟΣ κοινοτητας Περνάνε απο τελωνειο.
ΑΝ το κόστος του προιόντος είναι ανω των 28 ε (ή ανω των 3 κιλωνε)
ΤΟΤΕ θα χρεωθεις με ΦΠΑ + 4% εισαγωγικους δασμους.
Αν ο ελεγτης δεν εχει ορεξη ΜΠΟΡΕΙ να σε χρεωσει + 30Ε πρακτορειακα +20ε αποθηκευτικα +20ε εξοδα εκτελωνιστή.
Αυτα φαντάζομαι θα αφορουν μεγαλα φορτία και οχι ένα πηρουνι ας πουμε.
Ωστόσο, τα εχουμε δει και σε μικροτερα με τον εκτελωνιστή που συνεργαζόμαστε.

Υπάρχει ΜΙΚΡΗ ελπίδα για ενα μικρο δέμα (απο ΚΙΝΑ και με κανονικο ταχυρδομειο) να τη γλιτωσει ΑΛΛΑ κινητα και ηλεκτρικα
τα πιανουν

γενικα αν θες να εχεις ελπιδες απο εκτος κοινότητας τα στελνεις με κανονικο ταχυδρομειο.
Αν φορτωθει σε αεροπλανο το θεωρεις σιγουρο οτι θα ελεγχθει από που και αν ειναι και αναλογα θα φας ή οχι τελωνειο

 

 

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Roul wrote:

kktsol αν σου ηρθε με αεροπλανο, δηλαδη couriερ, ολα περνανε τελωνειο καιαναλογα χαρακτηριζονται ελευθερα ή οχι.

Οτι αλλο ερχεται ΕΚΤΟΣ κοινοτητας Περνάνε απο τελωνειο.
ΑΝ το κόστος του προιόντος είναι ανω των 28 ε (ή ανω των 3 κιλωνε)
ΤΟΤΕ θα χρεωθεις με ΦΠΑ + 4% εισαγωγικους δασμους.
Αν ο ελεγτης δεν εχει ορεξη ΜΠΟΡΕΙ να σε χρεωσει + 30Ε πρακτορειακα +20ε αποθηκευτικα +20ε εξοδα εκτελωνιστή.
Αυτα φαντάζομαι θα αφορουν μεγαλα φορτία και οχι ένα πηρουνι ας πουμε.
Ωστόσο, τα εχουμε δει και σε μικροτερα με τον εκτελωνιστή που συνεργαζόμαστε.

Υπάρχει ΜΙΚΡΗ ελπίδα για ενα μικρο δέμα (απο ΚΙΝΑ και με κανονικο ταχυρδομειο) να τη γλιτωσει ΑΛΛΑ κινητα και ηλεκτρικα
τα πιανουν
γενικα αν θες να εχεις ελπιδες απο εκτος κοινότητας τα στελνεις με κανονικο ταχυδρομειο.
Αν φορτωθει σε αεροπλανο το θεωρεις σιγουρο οτι θα ελεγχθει από που και αν ειναι και αναλογα θα φας ή οχι τελωνειο
 

 

βρε δεν με απασχολει. Απλα ειδα το κιτρινο αυτοκολλητο. Παντως σε αυτα που γραφεις απο το τελος του 2017 υπαρχει μια αλλαγη. Ποδηλατα, τροχοι και πλαισια εχουν και αντινταμπινγκ 49%. Παντως απο ΜΒ δεν εχει χρεωσεις οποτε σε αυτο που ρωταει δεν εχει εξτρα χρεωσεις.

Geraki
Απών/απούσα

Κανονικά όλα περνάνε τελωνείο και απλά αν είναι από Ε.Ε δεν χρεώνονται με δασμούς.

Είναι και λογικό.

Δεν μπορεί ο άλλος να παραγγείλει ναρκωτικά/όπλα/τσιγάρα/αλκοολ είδη που ή είναι απαγορευμένα ή έχουν ειδικούς φόρους και να περάσει ελεύθερα επειδή έρχεται από άλλη χώρα εντός Ε.Ε.

Ο τελωνειακός πρέπει να ελέγξει ένα δέμα και ή να το αφήσει να περάσει ελεύθερα ή να το κατάσχει ή να επιβάλλει τους νόμιμους δασμούς.

Φυσικά λόγω του μεγάλου όγκου δεμάτων και της έλλειψης προσωπικού γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος και μάλιστα σε όσα έρχονται από ΕΕ ο έλεγχος είναι υποτυπώδης.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

μια χαρα στέλνουν αυτα που λες με απλο ταχυδρόμειο.

ΕΙΔΙΚΑ στην Αγγλια απαγορεύται να ελέγξουν το δέμα. Ακομα και αν μπει ο μπατσος σπιτι σου και δει το δεμα ΠΑΝΩ στο τραπζι κλειστο
και μεσα εχει 10 κιλα φούντα δεν μπορει να σου κανει τιποτα.
τα πραγματα αλλαζουν εδω που τα ελτα εχουν μηχανημα που ελεγχει αλλα...βρισκεται σε ενα σημείο μόνο και δεν περνάνε ΟΛΑ απο εκει.
(με επιφυλαξη αυτό)

Τελωνειο θα περάσει σιγουρα το courier.