Eμπειρια απο online site του εξωτερικου - Αγορα ποδηλατου.

24 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Intake
Εικόνα Intake
Απών/απούσα

Γεια χαρα σε ολους ! Καλη χρονια με υγεια ! και πολλες βολτες ! 

Εδω και 3 μηνες ημουν στην αναζητηση ποδηλατου !!! αφου ξεκινησα να ψαχνω για Mountain ( ειχα ανοιξει και τα σχετικα thread), κατεληξα σε Fitness... 

Επειδη ειμαι απο επαρχια αναγκαστηκα να μεταβω σε αλλη πολη για να δω περισσοτερες επιλογες.. πηγα - ειδα - καβαλησα.. και κατεληξα σε 3-4... 

Οι διαθεσιμοτητες σε μοντελα και μεγεθη ηταν περιορισμενες.... (Εδω να πω οτι η πρωτη μου επιλογη ηταν το Cannondale . Η αντιπροσωπεια εδω στην Ελλαδα αλλαζε επωνυμια και θα επρεπε να περιμενω τη καινουργια χρονια... αλλα ποτε συγκεκριμενα δε μου ειπαν. Θα ηταν Ια-Φε ή Μαρτιος? Ποιος ξερει?).  Αποφασισα να αγορασω απο εξωτερικο και συγκεκριμενα απο WestbrookCycles (UK)  

Αφου βρηκα μοντελο, τους εστειλα μυνημα και μου ειπαν οτι υπαρχει... καθυστερησα 4 μερες να απαντησω και μολις ξαναεπικοινωνησα δεν υπηρχε διαθεσιμο το μεγεθος.. συνεχισα να ψαχνω και σε αλλα site .... ωσπου μετα απο καμια βδομαδα το ξαναβλεπω διαθεσιμο στο μεγεθος μου και παταω αγορα με τη μια.... ( εδω ηταν και το λαθος μου : δεν εστειλα μυνημα να το επιβεβαιωσω και απο αυτους και μου εστειλαν λαθος νουμερο ) . Το site εγραφε διαθεσιμο το Medium και εμενα μου εστειλαν Small.

Αυτος ειναι και ο λογος που ανοιγω αυτο το thread... ΠΡΟΣΟΧΗ με τα Online shops ... μερικες φορες δεν συγχρονιζονται οι περιγραφες με τα μεγεθη- ποσοτητες κτλ... καλο ειναι να στελνουμε μυνημα για επιβεβαιωση... 
καλα εγω μετα απο αυτο θα ζηταω και φωτογραφιες... (και επειδη ζητησα φωτο τη πρωτη φορα μου ειπαν ειναι πακεταρισμενο δε μπορουμε να το ανοιξουμε,,, τωρα εαν ξανααγορασω θα ζητησω φωτο απο το κουτι τουλαχιστον, επανω γραφει ολα τα στοιχια του ποδηλατου , μεγεθος κτλ) 

Εαν εξαιρεσω τη μεγαλη χασουρα σε μερες και το σπασιμο οι τυποι ηταν εξυπηρετικοι -απαντουσαν αμεσα- μου εκαναν καλη προσφορα... εχουν παρα πολυ καλες τιμες .. τουλαχιστον σε Cannondale ποδηλατα (μονο για αυτο ξερω) 

Το πακεταρισμα ηταν μετριο τη πρωτη φορα με τη  Μ@@@κια οτι εστρεψαν το πηρουνι να κοιταει προς τα πισω και μαλλον απο αυτο αφησε μια μικρη γρατσουνια.... επισης ηταν πατημενο το καλωδιο  του μπροστινου φρενου και δε λειτουργουσε καλα το δισκοφρενο...  Παραθετω και φωτο.

Τη δευτερη φορα ηταν ολα τελεια (αφου τους τα επισημανα αυτα) με το πιρουνι να κοιταει μπροστα και ολα τα μερη καλυμμενα οπως πρεπει . Αψογη η δευτερη , εντυπωσιαστηκα.

https://imgur.com/a/GY1fpl3

Και ενα τελευταιο οσον αναφορα τη επιλογη πληρωμης.  Ειχα 2 επιλογες : τραπεζα και paypal. επελεξα το δευτερο ΑΛΛΑ να ξερετε οτι  η Paypal για αγορες απο εξωτερικο εχει το ΔΙΚΟ της συναλλαγμα και καπελωνει ασχημα ! εμενα με χρεωσε 40 ευρω για τη συναλλαγη αλλα θεωρω οτι ειχα μια ασφαλεια παραπανω γιατι με αυτο που εγινε εκανα αναφορα στη Paypal και με συμβουλεψαν ολιγον τι. 

Εχει να κανεις αναφορα εαν το προιον που παρελαβες δεν ειναι ακριβως αυτο που περιγραφεται... τους εστειλα φωτο οτι η αποδειξη εγραφε Medium μεγεθος και απο το ποδηλατο Small .. 
Με το που το εκανα μου ανοιξαν κατ ευθειαν παραθυρο συνομιλιας με τους αγγλους ... τα βρηκαμε και εκλεισε το θεμα... 

Αυτη ηταν η πρωτη μου αγορα ποδηλατου και θα τη θυμαμαι για πολυ καιρο ! χααχαχ! Αυτα!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Ολα καλα στο τέλος...
Δε λες ποιο πήρες. Ανέβασε και καμια φωτό.

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

Roul wrote:

Ολα καλα στο τέλος...
Δε λες ποιο πήρες. Ανέβασε και καμια φωτό.

 

Check it here αγαπητέ Roul

 

https://www.podilates.gr/forum/aggelies-gia-podilata...

 

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Φιλε Tsova :) καλη χρόνια :):)

Αυτο ειναι το λάθος που του πήγε...ΦΟΒΕΡΟ ΧΡΩΜΑ

Το καινουριο ειναι αλλο όμορφο ποδήλατο.

Intake
Εικόνα Intake
Απών/απούσα

Το μαυρο μου αρεσει πιο πολυ τελικα χμ χμ χμ χμ :D

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Στη σελίδα σου στο paypal υπάρχει  κάπου πολύ καλά κρυμμένη, η επιλογή να μη σου κάνει τη μετατροπή συναλλάγματος το ίδιο το paypal αλλά η τράπεζα της οποίας τον λογαριασμό έχεις συνδέσει. Πάλι χρεώνεσαι ένα ποσό, εφόσον αγοράσεις κάτι σε διαφορετικό νόμισμα, το οποίο το χρεώνει η τράπεζα, αλλά καμια σχέση με την προμήθεια που χρεωνει το paypal.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Στέλιο θα ανεβάσεις σκρινσοτ ή που θα βρούμε αυτα τα ψιλά γραμματα?

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

re Roul απο εσενα δεν το περιμενα. Εχεις φιλο τον μαγο του EBAY και ρωτας τετοια πραγματα???? Αλλα επειδη δεν  θα σου πει ο Βασιλης ειναι διπλα απο εκει που λεει την ισοτιμια εχει ενα λινκ που γραφει change. Εκει πατας και το αλλαζεις. Δεν ειναι ομως τοσο απλο παντα. Πχ τον Νοεμβριο εκανα δυο αγορες μια με την αλλαγη συναλαγματος μεσω paypal και μια μεσω APLHA BANK. Για το ιδιο ποσο η alpha μου χρεωσε 9 ευρω παραπανω. Αντιθετα τελος Δεκεμβριου το paypal ηταν πιο ακριβο 2,80 ευρω. Συζηταμε για ποσα της ταξης των 500 usd οποτε το ποσο της διαφορας  δεν ειναι τοσο σημαντικο βεβαια. Απο τοτε που οι τραπεζες αρχισαν να χρεωνουν την αλλαγη συναλλαγματος με καποιο ποσο εκτος απο την συναλαγματικη ισοτιμια (δλδ εχεις χρεωση καθε φορα που αλλαζεις ευρω σε κατι αλλο) δεν συμφερει παντα. Και εαν πρεπει να παρεις και επιστροφη χρηματων (υποθετω πληρωνεις paypal για να εχεις και την ασφαλεια οτι εαν γινει κατι θα παρεις τα λεφτα σου πισω) εαν εχει γινει η μετατροπη μεσω paypal παιρνεις πισω ευρω οποτε εαν εστειλες 30 θα παρεις πισω 30. Εαν σου κανει την αλλαγη η τραπεζα θα παρεις πισω δολαρια οποτε η τραπεζα θα σε χρεωσει και την αλλη αλλαγη απο δολαρια σε ευρω για να στα βαλει στον λογαριασμο οποτε χανεις και απο εκει.

Intake
Εικόνα Intake
Απών/απούσα

Ναι θα ειχε ενδιαφερον εαν υπαρχει τετοια επιλογη απο Paypal...  

Εγω νομιζω οτι δεν υπαρχει , το συστημα θα σε καπελωσει οπως και να χει... 

Εδω στις μετατροπες του paypal βλεπω αυτο... την απλη μετατροπη και τη μετατροπη πληρωμης.... 

 Παραθετω και φωτο ... 

https://ibb.co/4smjLpZ

https://ibb.co/6wFLwVL
Η διαφορα του  τρεχοντος συναλλαγματος και του συναλλαγματος απο paypal ειναι 200 ευρω παντως στο χιλιαρικο !!

 

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Ωχ...έρχεται κράξιμο απο το searchengineVass

κατά την αγορά λες ή να μπω στον λογαριασμο μου?

Τράπεζες, όχι δε θα έβγαζν χρήματα απο τα πάντα

 

 

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

 

Βρε Χάρη… έχει δίκιο ο Κώστας. Αν ήταν κάτι τόσο σημαντικό, δε θα το είχαμε συζητήσει?

Για να μη σε έχω ενημερώσει, σημαίνει ότι δεν είχα λόγο να σε ενημερώσω.

Θα σε άφηνα εγώ στην άγνοια?

χαχαχα

Λοιπόν, μια χαρά τα λέει ο Στέλιος. Όντως το PayPal σου δίνει αυτή την επιλογή. Μάλιστα, αν δεν κάνω κάποιο τραγικό λάθος, δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο να το βρεις, γιατί την ώρα που πας να πληρώσεις με PayPal, στα δεξιά υπάρχει μια επιλογή που σου λέει ότι έχεις και άλλες δυνατότητες για τον υπολογισμό της ισοτιμίας και στην ουσία μπορείς να διαλέξεις να πληρώσεις στο νόμισμα του πωλητή και να αφήσεις την τράπεζα να σε χρεώσει βάσει ισοτιμίας.

Εκεί όντως η ισοτιμία είναι πολύ πιο σωστή από την πλασματική ισοτιμία που χρησιμοποιεί το PayPal.

Το πρόβλημα όμως είναι αυτό που αναφέρει ο Κώστας. Η τράπεζά σου θα σε χρεώσει με την τρέχουσα ισοτιμία, υπάρχει όμως και μεγάλη πιθανότητα να σε επιβαρύνει και με κάποιο άλλο τέλος για την πληρωμή σε ξένο νόμισμα.

Το χειρότερο είναι ότι δε θα τις δεις αυτές τις χρεώσεις, παρά μόνο αφού τις έχεις πληρώσει!!!

Έτσι, όταν μιλάμε για κάποια αγορά μικρού κόστους, νομίζω όχι μόνο δεν αξίζει να το δοκιμάσεις, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να πας να γλιτώσεις 20 λεπτά και να σε χρεώσουν μερικά ευρώ παραπάνω. Τώρα, αν είσαι τόσο μάγκας να έχεις διαβάσει όλα τα ψιλά γράμματα της τράπεζας και να είσαι σίγουρος για τις χρεώσεις… κάντο ανεπιφύλακτα.

Αν τώρα κάνεις μεγάλες αγορές, όπως ο Κώστας, ή θες να πάρεις ένα ποδήλατο των 1000 ευρώ, εκεί ίσως αξίζει να το ψάξεις.

Εξάλλου, και ο Στέλιος το ανέφερε σε θέμα αγοράς ποδηλάτου.

Στέλιο, διόρθωσε με αν κάνω κάποιο λάθος.

 

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Στέλιο, αν εχεις να κάνεις διόρθωση στα λεγόμενα του VASS να ξερεις οτι εγω θα την πληρωσω στο τελος.

¨ηδη εχει ξεκινησει κ μου μιλάει στο skype και μου την λέει που κάθομαι κ ρωτάω πριν του μιλήσω...και γενικα πόιος με σωζει τωρα

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Intake wrote:

Ναι θα ειχε ενδιαφερον εαν υπαρχει τετοια επιλογη απο Paypal...  
Εγω νομιζω οτι δεν υπαρχει , το συστημα θα σε καπελωσει οπως και να χει... 
Εδω στις μετατροπες του paypal βλεπω αυτο... την απλη μετατροπη και τη μετατροπη πληρωμης.... 
 Παραθετω και φωτο ... 
https://ibb.co/4smjLpZ
https://ibb.co/6wFLwVL
Η διαφορα του  τρεχοντος συναλλαγματος και του συναλλαγματος απο paypal ειναι 200 ευρω παντως στο χιλιαρικο !!

 

δεν παιζει τοσο μεγαλη διαφορα απο paypal σε τραπεζα. Για αυτο λεει και ο απο πανω μου οτι αυτα πρεπει να ξερεις ακριβως τι κανεις.  Απλα στις δυο φωτο που εχεις βαλει εχεις λαθος βαση. Δλδ στην πρωτη φωτο τα 1000 gbp σου λεει οτι ειναι 1170,17 euro. Στην δευτερη φωτο σου λεει οτι τα 1000 ευρω ειναι 867,93 gbp. Εαν τα κανεις αναλογικα θα δεις οτι η διαφορα ειναι περιπου 15 ευρω (χωρις την προμηθεια της τραπεζας). Υπ'οψιν οτι αυτο ειναι την ημερομηνια που τα κανεις. Η τραπεζα θα σε χρεωσει ομως με την ημερομηνια που θα τα περασει στον λογαρισμο σου δλδ μερικες ημερες μετα. Εαν η συναλαγματικη ισοτιμια αλλαξει υπερ σου τοτε θα κερδισεις και κατι ακομα. Εαν αλλαξει κατα σου τοτε θα χασεις και αλλα. 

Προσεχτε ομως που ειναι η μεγαλη παγιδα. Το παιδι παραπανω με το ποδηλατο ας πουμε οτι ειχε πληρωσει σε δολαρια με την αλλαγη να του την ειχε κανει η τραπεζα. Και μετα ζητουσε με το paypal να του επιστρεψει τα χρηματα γιατι αυτο που πηρε δεν του εκανε και δεν τα βρηκε με τον πωλητη. Τελικα οταν θα κατεληγε το paypal να του επιστρεψει τα χρηματα θα λαμβανε το ποσο που εστειλε σε δολαρια αλλα οταν θα εφτανε στην τραπεζα του η τραπεζα θα εκανε την μετατροπη σε ευρω (με πολυ χειροτερη ισοτιμια) και θα χρεωσει και προμηθεια για την μετατροπη. Απο προσωπικη εμπειρια σε επιστροφες της ταξης του 1,80 - 2,36 - 4,27 ευρω οταν τα εστειλα ελαβα μετα την μετατροπη 1,29 - 1,96 - 3,48 αντιστοιχα. Για τετοιες μετατροπες συναλαγματος πρεπει να ξερεις ακριβως τι κανεις. Αλλιως για 15 ευρω (και εαν ειναι και τοσο, λιγοτερο θα ειναι) καλυτερα μεινε με το paypal. 

Να σας δωσω και λυση ομως. Εαν κανεις πολλες συναλαγες ας πουμε σε gbp τοτε το καλυτερο ειναι να ανοιξεις λογαριασμο συναλαγματος σε gbp και να συνδεσεις το paypal εκει και να βαλεις βασικο νομισμα στο paypal το gbp.

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Εφόσον γίνεται η μετατροπή από ένα συνάλλαγμα Α σε ένα Β, θα καπελωθούμε ένα ποσό σαν προμήθεια από αυτόν που θα την κάνει, είτε αυτό είναι paypal είτε τράπεζα. Απλά, ανάλογα την τράπεζα αυτό το conversion fee είναι μικρότερο από αυτό του paypal συνήθως και η ισσοτιμία σωστότερη. Αυτό με την επιστροφή χρημάτων δεν μου έχει τύχει από όταν έκανα την αλλαγή, οπότε Δ.Ξ./Δ.Α.

Θυμάμαι όμως πως η επιλογή είναι καταχωνιασμένη πολύ καλά στο προσωπικό προφίλ μας στο paypal, σε αποπροσανατολιστικό path και πως μπορούσα να επιλέξω και συγκεκριμένες πλατφόρμες. π.χ να κάνει η τράπεζα handle τις μετατροπές στο ebay αλλά τις πληρωμές στο amazon να τις κανει μετατροπή το paypal. 

Είναι χρήσιμο ίσως τώρα με τα τελωνία σε πραγματάκια εκτός ΕΕ, με τιμές κοντά στο 20ρικο που από μικροδιακυμάνσεις στο πληρωτέο ποσό κρίνεται αν θα είναι κάτι τελωνιακώς ελευθερο ή όχι.

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Να και πως μοιάζουν οι επιλογές:

https://i.imgur.com/7sQVUo7.jpg

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

steliosp wrote:

Να και πως μοιάζουν οι επιλογές:
https://i.imgur.com/7sQVUo7.jpg

Ακριβώς!

Αυτές είναι οι επιλογές για να αλλάξει κάποιος μια και καλή τον τρόπο χρέωσης μέσα από τον λογαριασμό του στο PayPal. Έτσι, μπορεί να ορίσει πως θα πληρώνει σε "by default" όλες τις συναλλαγές του.

Εναλλακτικά, μπορεί να το ορίζει κάθε φορά που "πάει ταμείο".

Π.χ. για αγορές στο eBay, όταν πας να πληρώσεις σου βγάζει αυτή τη φόρμα... https://i.imgur.com/XktycEQ.jpg

Αν πατήσεις πάνω στην ισοτιμία (που έχω κυκλώσει με κόκκινο), σου ανούγει αμέσως το παρακάτω παράθυρο... https://i.imgur.com/I2BvjAz.jpg

Από αυτό μπορείς άμεσα να επιλέξεις αν θα πληρώσεις σε ευρώ, με την πλασματική ισοτιμία του PayPal, ή θα πληρώσεις σε ξένο νόμισμα και θα αφήσεις την τράπεζά σου να αποφασίσει για την ισοτιμία και τις λοιπές χρεώσεις.

Τα υπόλοιπα έχουν αναφερθεί αναλυτικά παραπάνω, οπότε με λίγο ψάξιμο, ο καθένας αποφασίζει κάθε φορά τι τον συμφέρει.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

PAYPAL experts.
βάλτε κ ενα τηλεφωνο να σας καλουμε  thumbs up
 

Intake
Εικόνα Intake
Απών/απούσα

kktsol εγω γιατι βλεπω 200 ευρω διαφορα στις φωτο μου τοτε? 

επισης να αναφερω οτι για τη συναλλαγη η Paypal με χρεωσε 1,5 ευρω, το ειδα στη τραπεζα...  το 40αρι ηταν καθαρα συναλλαγμα paypal.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Intake wrote:

kktsol εγω γιατι βλεπω 200 ευρω διαφορα στις φωτο μου τοτε? 
επισης να αναφερω οτι για τη συναλλαγη η Paypal με χρεωσε 1,5 ευρω, το ειδα στη τραπεζα...  το 40αρι ηταν καθαρα συναλλαγμα paypal.

σου εγραψα το γιατι. " Απλα στις δυο φωτο που εχεις βαλει εχεις λαθος βαση. Δλδ στην πρωτη φωτο τα 1000 gbp σου λεει οτι ειναι 1170,17 euro. Στην δευτερη φωτο σου λεει οτι τα 1000 ευρω ειναι 867,93 gbp. " 

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

steliosp wrote:

Εφόσον γίνεται η μετατροπή από ένα συνάλλαγμα Α σε ένα Β, θα καπελωθούμε ένα ποσό σαν προμήθεια από αυτόν που θα την κάνει, είτε αυτό είναι paypal είτε τράπεζα. Απλά, ανάλογα την τράπεζα αυτό το conversion fee είναι μικρότερο από αυτό του paypal συνήθως και η ισσοτιμία σωστότερη. 

το ολο θεμα ειναι σε αυτο στα bold.Συνηθως που με τους καινουργιους καταλογους των τραπεζων στις προμηθειες απο 01-01-2019 δεν ειναι τοσο συνηθως. Πχ σε προχθεσινη συνναλαγη που περασε σημερα στην τραπεζα που εκανα μεσω τραπεζας στα 286 δολαρια το καθαρο ποσο που μου ζηταγε το paypal για να κανει την μετατροπη  ηταν 262,04 ευρω. Την εκανα μεσω τραπεζας για δικους μου λογους και σημερα ειδα οτι χρεωθηκα 257,18 αλλα και 5,04 για την αλλαγη συνναλαγματος. Θα μου πεις η διαφορα ειναι πολυ μικρη αλλα εαν ειναι τοσο μικρη γιατι να παιδευτεις. Εκτος εαν υπαρχουν λογιστικοι λογοι (οπως στην δικη μου περιπτωση σε αυτη την συναλλαγη).  Με δικους μου υπολογισμους για να αξιζει τον κοπο να το κανεις πια με τα καινουργια δεδομενα θα πρεπει να ειναι το ποσο πανω απο 600 ευρω και παλι εκει το κερδος ειναι μικρο

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

@kktsol
Αναρωτιέμαι αν έχουν οι τράπεζες καποιον κατάλογο με τα fees τους ανάλογα το νομισμα και το ποσό. Όχι οτι θα είναι ευανάγνωστο. Κοιτούσα και το κομπιουτεράκι του paypal σήμερα και σε όσες ισοτιμίες είδα εγώ τουλάχιστον από ευρώ σε γουατέβερ, "τρώει" κάτι χωρίς έχει μπει ακόμα η προμήθεια της μετατροπής. 

@Vasscott
Έκανες την καρδιά σου πέτρα και ψώνισες κάτι απο ebay για να δούμε τα screenshot, ευχαριστούμε!
 

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

steliosp wrote:

@kktsol
Αναρωτιέμαι αν έχουν οι τράπεζες καποιον κατάλογο με τα fees τους ανάλογα το νομισμα και το ποσό. Όχι οτι θα είναι ευανάγνωστο. Κοιτούσα και το κομπιουτεράκι του paypal σήμερα και σε όσες ισοτιμίες είδα εγώ τουλάχιστον από ευρώ σε γουατέβερ, "τρώει" κάτι χωρίς έχει μπει ακόμα η προμήθεια της μετατροπής. 

στο παρακατω link κανεις κλικ εκει που λεει τιμολογιο προμηθειων και κατεβαζεις το pdf που τα εχει ολα. Αντιστοιχα εχουν και οι αλλες τραπεζες. 

https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/latest-news/de...

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

steliosp wrote:

@Vasscott
Έκανες την καρδιά σου πέτρα και ψώνισες κάτι απο ebay για να δούμε τα screenshot, ευχαριστούμε!

Επιτέλους, ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνω εδώ μέσα! wacko1

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

lollol rofllol rofl

contact