Έρευνα για την επιλογή διαδρομών στην πόλη

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
KAthanas
Απών/απούσα
 
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Cyclurban (Cycling as an element of urban climate mitigation policy) που είναι Εταίρος το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχει συνταχθεί ερωτηματολόγιο προς χρήστες του ποδηλάτου, με σκοπό να εντοπίσουμε με ποια κριτήρια επιλέγουν οι ποδηλάτες τις διαδρομές τους.

Παρακάτω είναι το Link:

https://app.lamapoll.de/cyclurban/el

Καθώς η έρευνα γίνεται σε όλη την Ευρώπη, έχει μεγάλη σημασία να δοθεί και η άποψη των ποδηλατών που οδηγούν στις ελληνικές συνθήκες. Παρακαλώ πολύ για τη συμμετοχή σας!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ΟΚ, απάντησα και έγραψα και ένα μακροσκελές σχόλιο στο τέλος (επεξηγηματικό των επιλογών)....

... παραμένω λίγο σκεπτικός, με την ονομασία της "υπηρεσίας" που διεξάγει την έρευνα....

....χμμμμ.......

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Ετσι για τη συζητηση... τι προτιματε?

Προσωπικα διαλεξα μονο τους μεγαλους και πιο συντομους δρομους, ασχετως υποδομων. Σε μικρους αισθανομαι λιγοτερη ασφαλεια, φοβουμενος οτι μπορει να πεταχτει κανενας απο καθετο. Επισεις δεν αισθανομαι καλα οταν εχω καποιον απο πισω μου που δεν μπορει να με περασει ευκολα. Ακομα και υποδομες να εχει, λογο ελειψης χωρου στην ελλαδα, δεν θα μου επιτρεπει να κινηθω οσο γρηγορα θελω χωρις να κυνδινευω να χτυπισω καποιον. Και προτιμω να ριψοκυνδινεψω να χτυπισω εγω παρα να χτυπισω καποιον αλλο

Οποτε προτιμω μεγαλους δρομους με πολυ κινηση οπου μπορω να κινηθω ειτε αναμεσα στις λωριδες, ειτε μαζι με την κινηση ωστε να διεκδικισω μια πληρη θεση, σαν οποιοδοιποτε αλλο οχημα, αφου δεν μπορουν να αναπτυξουν αρκετα μεγαλυτερη ταχυτητα. Σε αλλες περιπτωσεις κινουμαι στη λεοφοριολοριδα, εαν υπαρχει. Επειδη μου εκαναν και παρα πολλες επικυνδινες προσπερασεις, κυριως ταξι, πλεον τη διεκδικω ολοκληρη συνηθως ωστε να αναγκαστουν να κανουν κανονικη προσπεραση.

Στη μετακινηση μου τα μηχανακια ειναι το μεγαλυτερο και πιο επικυνδυνο προβλημα. Μια καλη υποδομη κατα τη γνωμη μου θα ηταν κλειστες, με τοιχακι, ποδηλατολοριδες σε ολους τους μεγαλους δρομους, για οσους χρησιμοποιουν το ποδηλατο σαν μεσω μετακινησης. Και ταυτοχρονα ποδηλατοδρομοι αντιστοιχοι με αυτους που εχουμε τωρα οπου θα μπορουν να κυκλοφορουν παιδια και οικογενιες με τα ποδηλατα καθως και πεζοι και ηλικιωμενοι.

Η καλυτερη υποδομη ομως ειναι η παιδεια ωστε απλα να φτασουμε στο σημειο να προσεχουμε και να μοιραζομαστε το δρομο και να μην χρειαζονται καν υποδομες, απλα να κυκλοφορουμε μαζι αρμονικα. Ο μονος τροπος που βλεπω ειναι προστιμα μεχρι τη δευτερα παρουσια, με τα οποια χρηματοδοτεις καμπανιες για γαλουχιση των ιδεων και της συμπεριφορας των οδηγων :)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

rnd wrote:
Ετσι για τη συζητηση... τι προτιματε?

Η καλυτερη υποδομη ομως ειναι η παιδεια ωστε απλα να φτασουμε στο σημειο να προσεχουμε και να μοιραζομαστε το δρομο και να μην χρειαζονται καν υποδομες, απλα να κυκλοφορουμε μαζι αρμονικα.

Ο μονος τροπος που βλεπω ειναι προστιμα μεχρι τη δευτερα παρουσια,

με τα οποια χρηματοδοτεις καμπανιες για γαλουχιση των ιδεων και της συμπεριφορας των οδηγων :)

.... sorry κιόλας, απλά ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω αυτές τις ελάχιστες παρεμβάσεις, ώστε να μπορώ να προσθέσω:

Συμφωνώ 100% μαζί σου

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Τι καλο κάνει κάποιος να χτυπήσει έναν πεζό ή ενα ποδηλάτη, να τον αφήσει ανάπηρο, στη καλύτερη, και να τον βάλεις να πληρώσει πρόστιμο;

Μαθαίνει κανεις από αυτο; Παραδιγματίζεται κάποιος πριν πάθει ένας άνθρωπος κακό;

Πρέπει να φτάσουμε δηλαδή στην κακουχία για να αναλογιστουμε το κακό;

Όχι παλικαράκια, λίγη προσοχή και να βγάλουμε το κεφαλάκι μας απο το κωλαράκο μας χρειάζεται. 

Οταν η κάθε κούλα ή ο καθε κούλης με βλέπει να έρχμομαι και αδιαφορεί και βγαινει μπροστα μου με αποτέλεσμα να χτυπάω, εκει δε θέλει πρόστιμο. Εκει θέλει επιτόπου αφαιρεση πινακίδας διπλώματοσ κτλ, για πάντα. Και επιστροφη στα θρανία.

Οι περισσότεροι που κυκλοφορουν Αθηνα, (δε ξέρω για άλλες πόλεις) ξέρετε το χάος και το σταρχιδισμό των περισσοτέρων.

Ο αλλος κινειται παράνομα στη ΛΕΑ και κορν΄λαρει στον ποδηλάτη, και τον βρίζει που κινειται νόμιμα.

Ποια προστιμα; Για να τα σβήσει στο κολλητό; Ειναι όλη η νοοτροπία η γιδισια που έχουμε σε αυτον εδω το τόπο. Του "αμάω". 

Ασ ξεπεράσουμε τα απλά, ασ κανουμε καμια υποδομή, να μάθουμε στον Έλληνα να περπατά, και αμα μάθει το νομο, ναι να τον επιπλήξουμε. 5 εκατομυρια Αθηναιοι και τα 2 κατεβαινουν με αυτοκινητο για δουλειες μισης ώρας. Ο νόμος φταίει ή η κακοκεφαλιά;

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Και τα δυο, αυτο λεω, ξεκιναμε με προστιμα, να καλη ωρα σε αυτον που σου κορναρει στη λεοφοριολοριδα ή σε αυτον που στριβει με το κινητο στο χερι ή σε αυτον που παραβιασε το κοκκινο. Στη μαβιλης στο ρευμα της καθοδου περνανε τουλαχιστον τρεις με κοκκινο. Σε καθε κοκκινο που αναβει. Μονιμα

Δες πειραζει, ας παει να το σβησει, θα χρειαστει να τρεξει. Ποσες φορες θα το κανει? θα κουραστει να πηγαινει ολη την ωρα να σβηνει τα προστιμα. Ταυτοχρονα θα παιζουν καμπανιες οδικης συμπεριφορας, πληση εγκεφαλου. Σε 10 χρονια αυτος που σε βριζει τωρα θα βριζει τους αλλους που μπαινουν στη λεοφοριολοριδα. Ουτε που θα θυμαται οτι καποτε ηταν αυτος εκει

 

Αλλιως ωραια θα ηταν να ειχαμε υπερυψωμενο δικτυο πανω απο το δρομο, γιατι κατω χωρος δεν υπαρχει. Ισως να μπει νομος οπως στην κινα αλλα για αυτοκινητα, να επιτρεπεται να εχει 1 αυτοκινιτο το καθε νοικοκυριο?

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

rnd wrote:

Ετσι για τη συζητηση... τι προτιματε?

Η καλυτερη υποδομη ομως ειναι η παιδεια ωστε απλα να φτασουμε στο σημειο να προσεχουμε και να μοιραζομαστε το δρομο και να μην χρειαζονται καν υποδομες, απλα να κυκλοφορουμε μαζι αρμονικα.

Ο μονος τροπος που βλεπω ειναι προστιμα μεχρι τη δευτερα παρουσια,

με τα οποια χρηματοδοτεις καμπανιες για γαλουχιση των ιδεων και της συμπεριφορας των οδηγων :)

.... sorry κιόλας, απλά ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω αυτές τις ελάχιστες παρεμβάσεις, ώστε να μπορώ να προσθέσω:

Συμφωνώ 100% μαζί σου

s-p3ci4L-K wrote:
Οταν η κάθε κούλα ή ο καθε κούλης με βλέπει να έρχμομαι και αδιαφορεί και βγαινει μπροστα μου με αποτέλεσμα να χτυπάω, εκει δε θέλει πρόστιμο. Εκει θέλει

επιτόπου αφαιρεση πινακίδας διπλώματοσ κτλ, για πάντα. Και επιστροφη στα θρανία.

Και τα δύο μια χαρά τα βλέπω.

Κάτι με ξενίζει μόνο εκεί στο "για πάντα" και μετά στην "επιστροφή στα θρανία".
Θέλει ή το ένα ή το άλλο, γιατί αν είναι "για πάντα" γιατί να γυρίσει στα θρανία;
Και αντίθετα, αν γυρίσει στα θρανία θα είναι για να αποκτήσει ξανά το δίπλωμα που του αφαιρέθηκε μέχρι να ξαναπεράσει τις εξετάσεις.

Τώρα βέβαια θα μου πεις (και δικαίως) ότι είναι άλλο ένα θέμα οι εξετάσεις.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

όσο ο νεοΕλληνάρας ξέρει ότι κανείς δεν θα τον ελέγξει, κανείς δεν θα τον σταματήσει, κανείς δεν θα τον τσεκάρει, τόσο θα κάνει αυτό που λέει το φτωχό μυαλό του δηλ. ό,τι βολεύει την πάρτη του.

Αν ξαναδιαβάσεις σχετικές αναρτήσεις μου, δεν μένω στα πρόστιμα. ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΩ το απλό - εφικτό - αποτελεσματικό - πάμφθηνο - προσοδοφόρο μέτρο, του να βγει εκεί έξω η τροχαία και να κάνει τη δουλειά της. Δουλειά της τροχαίας δεν είναι μόνο να κόβει πρόστιμα. Είναι να ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ την εφαρμογή του ΚΟΚ. Μην μένεις μόνο στο πρόστιμο που θα κοπεί σε κάποιον που χτύπησε και εγκατέλειψε. Μείνε στο ότι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, συχνά-πυκνά, ειδικά στο κέντρο & στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, θα υπάρχει έντονη παρουσία τροχαίας, με σκοπό να βλέπει, να επιβλέπει, να ορίζει, να διευθετεί την κινηση και να αποτρέπει παραβάσεις του ΚΟΚ. Όπως σωστά λες, τι να το κάνω να κόψω πρόστιμο σε κάποιον που τραυμάτισε πεζό και έφυγε. Το θέμα είναι να προλάβεις τον τραυματισμό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναπτύξουμε το αίσθημα της ευθύνης και του σεβασμού, της αξίας της ανθρώπινης ζωής και του κοινωνικού καλού πέραν της πάρτης μας.... ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, δηλαδή μέχρι να πάει φαντάρος η 5χρονη κόρη μου ή να στείλει η Ελλάδα επανδρωμένο πύραυλο στον Άρη, θέλουμε μαστίγιο χωρίς καρότο. Δυστυχώς, ως έθνος έχουμε μάθει σε τέτοια μέτρα. Πειθαρχούμε μόνο όταν ξέρουμε ότι θα πέσει ράβδος.... Αλλιώς, στ@ρΧδι@ΜΑΣ.

Και μην ακούσω κάτι για παιδεία και εκπαίδευση. Το έχω ξαναγράψει (ή εδώ ή στο "απέναντι" ποδηλατικό φόρουμ).

Τι να σε εκπαιδεύσω? Ότι δεν πρέπει να περνάς με κόκκινο, όταν οδηγείς ένα όχημα που μπορεί να σκοτώσει?

Τι να σε εκπαιδεύσω? Ότι δεν πρέπει να καβαλας την ΛΕΑ και να πηγαίνεις "ωραίος και σένιος, και οι υπόλοιποι ας είναι γαϊδούρια και κορόϊδα"?

Τι να σε εκπαιδεύσω? Ότι αν συμβεί η στραβή και χτυπήσεις κάποιον, πρέπει να σταματήσεις και να προσφέρεις (ή να καλέσεις) τις πρώτες βοήθειες?

Τι να σε εκπαιδεύσω? Ότι πρέπει να έχεις μια γαμο-ασφάλιση στο ριμάδι σου, και ότι αν δεν σου περισσεύουν 150 ευρώ το εξάμηνο, ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΙΝΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜΙΔΙ. Άστο στην άκρη. Πήγαινε με τα πόδια.

Τι να σε εκπαιδεύσω? Ότι δεν πρέπει να πατάς την διπλή διαχωριστική που έχει και ένα σκασμό cateye και κοπανάνε τα ελαστικά σου, ώστε να μην βγαίνεις στο αντίθετο ρεύμα που έρχονται και άλλα οχήματα?

Τι να σε εκπαιδεύσω? Ότι δεν πρέπει να παρκάρεις παράνομα πάνω σε πεζοδρόμια και ράμπες? ... Τι σκατά? Δεν έχεις περπατήσει ποτέ σε πεζοδρόμιο? Δεν έχεις δει ποτέ μητέρα με καρότσι? Ή ανάπηρο με αμαξίδιο?

Που στα διάολο ζουν όλοι αυτοί? Σε φούσκα του facebook? Σε εικονική πραγματικότητα? Δεν ζουν στην Αθήνα?

Αρκετά με την πιπίλα της εκπαίδευσης. Έχει και όρια. Υπάρχει και η κοινή λογική, υπάρχει και η βασική παιδεία. ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΝ για τέτοια θέματα. ΜΕΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ. Τέτοιοι είμαστε..

.... κι αν δεν έχεις την κοινή λογική ή δεν έχεις μετέχει της 6χρονης βασικής εκπαίδευσης, τράβα στα βουνά, τράβα σε καμιά βραχονησίδα, τράβα να ζήσεις μόνος σου.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Ναι και εγω δεν πιστευω οτι χρειαζεται τετοιου ειδους παιδεια ακριβως για τους ιδιους λογους. Μιλαω για βιαιες, βαριες καμπανιες που χτυπανε κατευθειαν στην καρδια και στο μυαλο, δειχνοντας σου ποσο απανθρωπο αλλα και ηλιθιο ειναι αυτο που κανεις. Ωμα πραγματα σαν τα κομμενα ποδια και τα σαπια δοντια στα τσιγαρα. Εικονες που σοκαρουν και χαραζονται στη μνημη. Σαν να βλεπεις το requiem for a dream. Φυσικα οχι μονο σχετικες με το ποδηλατο

O ioas ειχε καποιες καλες αλλα αρκετα συγκρατημενες στην εκτελεση. Στην αγγλια ειχαν παιξει παλαιοτερα αν θυμαμαι καλα πιο βιεες

 

Αυτη ηταν καλη αλλα η παρακατω δεν κανει τιποτα, δεν μιλαει σε αυτους που πρεπει να μιλησει, εχει χαλαρη μουσικη που σε ηρεμει, αργη ροη, χαλαρες γλυκες ομιλιες. Απλα ανθρωπους να μιλανε βλεπουμε, βαρεθηκα ηδη απο τα πρωτα 10". Μιλαει σε ευαισθητους ανθρωπους μονο. Ο ευαισθητος ανθρωπος δεν εχει αναγκη αυτο για να καταλαβει. Αυτους που πρεπει να αγγιξει δεν θα το καταφερει με αυτο τον τροπο.

 

 

Η παρακατω συλλογη απο την αλλη θα μεινει

 

 

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Ειμαι απο αυτους που βιωσαν με τον ασχημο τροπο τις συνεπειες ...εχασα τον γιο μου σε τροχαιο ..ηταν συνοδηγος.. ο οδηγος εζησε σχεδον χωρις τραυματα..τα αλλα τρια παιδια χαθηκαν..εδω και τρια χρονια ειναι απο τις ελαχιστες φορες που εχω μιλησει γιαυτο..περιττο να αναφερω ποσο και πως αλλαζει η ζωη σου μετα απο κατι τετοιο..

Αλλα πλεον εχοντας καταργησει τελειως την ..μηχανοκινηση ( ουτε αυτοκινητο ουτε μηχανη ) με μοναδικο μεταφορικο το ποδηλατο τα ποδια μου η το μετρο, αυτο που εχω να πω ειναι πως ..λυπαμαι , αλλά τιποτα δεν ειναι ικανο να αναστρεψει την υπαρχουσα κατασταση..ουτε προστιμα ουτε παιδεια ουτε τιποτα...απλα ζουμε την εποχη ενος νεου ειδους ανθρωπου...εχει πλεον αντιστραφει η εννοια του σωστου και του λαθους..δοκιμαστε μια μερα να πειτε σε καποιον για το λαθος (παραβαση ) που εκανε..θα εκπλαγειτε απο το ποσο σθεναρα θα υποστηριξει αυτο το λαθος  ..ακομα και με την βια...νομιζω πως ο πολεμος ειναι χαμενος.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Φίλε Αιθεοβάμονα, η δική σου εμπειρία, πραγματικά, μας ξεπερνά όλους και είσαι από εκείνους που το κουράγιο, η θέληση και η όρεξη για ζωή (από το πολύ λίγο που σε έχω δει στους φτπ και που σε ξέρω μέσα από όσα γράφεις εδώ) μοιάζει να σε στηρίζουν σ' αυτό που κανένας μας δεν τολμά ούτε καν να φανταστεί ότι θα μπορούσε να περάσει ποτέ. 
Σ' ευχαριστούμε θερμά, θερμότατα, που μας εμπιστεύεσαι κάτι τόσο προσωικό και κάτι τόσο σημαντικό.
...
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτό που λες:

απλα ζουμε την εποχη ενος νεου ειδους ανθρωπου...εχει πλεον αντιστραφει η εννοια του σωστου και του λαθους..δοκιμαστε μια μερα να πειτε σε καποιον για το λαθος (παραβαση ) που εκανε..θα εκπλαγειτε απο το ποσο σθεναρα θα υποστηριξει αυτο το λαθος  ..ακομα και με την βια...νομιζω πως ο πολεμος ειναι χαμενος.

Αυτό που λες ειναι ακριβώς αυτό που ζούμε όλοι μας στους δρόμους αυτής εδώ της πόλης.
Παρόλο που η δική μου εμπειρία δεν φτάνει στο ελάχιστο σ' αυτό που πέρασες και περνάς, θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι πως είμαστε υποχρεωμένοι να ελπίζουμε. Να οργανώνουμε ένα μέλλον με όσο το δυνατόν μικρότερες πιθανότητες να συμβεί κάτι σαν αυτό που σας συνέβει. 
Έχουμε χρέος να λειτουργούμε σαν ήρωες, σαν φορείς μιας ελπίδας, σαν άνθρωποι που όπως έλεγε ο Καζατζάκης "εμείς θα σώσουμε τον κόσμο", σαν εκείνοι που ωθούν προς κάτι που αποτελεί τον ορίζοντά για τους ανθρώπους που έρχονται.
Αν παραιτηθούμε από την προσπάθεια, τότε δεν θα είμαστε παρά μέρος όλου αυτού που μας δυναστεύει.
Αν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε όμως κι αυτούς τους ανθρώπους που λειτουργούν έτσι όπως περιγράφεις, μέσα σε μια κοινωνία που αρνείται να κατανοήσει την χρησιμότητα των κανόνων, που δεν αισθάνεται ότι είναι η ίδια που τους έχει θεσμοθετήσει, που απλά θέλει να λειτουργεί όσο αυθέρετα θυμάται ότι έχει κυβερνηθεί από τους Σουλτάνους της και τους Κοτζαμπάσηδές της, ίσως τότε κάπως να απαλυνθεί ο πόνος, η απογοήτευση και η απελπισία.

 

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

αιθεροβάμων wrote:

δοκιμαστε μια μερα να πειτε σε καποιον για το λαθος (παραβαση ) που εκανε..θα εκπλαγειτε απο το ποσο σθεναρα θα υποστηριξει αυτο το λαθος  ..ακομα και με την βια...νομιζω πως ο πολεμος ειναι χαμενος.

Μετακινουμαι καθημερινα με το ποδηλατο, ακομα και με βροχερο καιρο και το ζω αρκετα συχνα. Δεν παυει να με εκπλησει το πως σχεδον κανενας ποτε δεν εχει ζητησει απλα συγνωμη. Νομιζω μονο εναν θυμαμαι να το κανει, αλλα ακομα και αυτος δεν εδειξε να το εννοει, απλα το ειπε για να με ξεφορτωθει.

Ειναι πολεμος εκει εξω. Αλλα ναι, δεν μπορουμε να παραιτηθουμε, οι δρομοι ειναι και δικοι μας και ο μονος τροπος να τους διεκδικισουμε ειναι με το να βγαινουμε εκει εξω.

Βαζω και ενα βιντεο σχετικα με την παραβατικοτητα των ποδηλατων γιατι δεν πιστευω πως ειναι κατι που πρεπει να σταματησουμε μιλωντας αποτρεπτικα για οσους το κανουν. Δεν σημαινει οτι ολοι πρεπει να το κανουμε γιατι εαν δεν αισθανεσαι ανετα να κανεις κατι τετοιο ειναι πιθανον να κινδυνεψεις τοσο ο ιδιος οσο και οι αλλοι.

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

εμείς είμαστε και λίγοι..... Εδώ φαγόνοντε μεταξύ τους, και φυσικά και με τους τροχαίους.

Θα θυμάμαι για καιρό διαπληκτισμό μαγκίτισας οδηγού ΙΧ με τροχαίο. Περιοχή Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Ο δρόμος είναι κλειστός με κορδέλα και τροχονόμο ΜΠΡΟΣΤΑ στον δρόμο να ανακατευθύνει την κίνηση στον κάθετο δρόμο..... Η οδηγός πάει ντουγρού ευθεία, να σκίσει την κορδέλα να περάσει. Ο τροχονόμος σφυρίζει και μπαίνει ακριβώς μπροστά της. "κυρία μου, απαγορεύεται η διέλευση, ο δρόμος είναι κλειστός, έχει και κορδέλα. Δεν βλέπετε?"

"μα να σας πω λιγάκι, μένω εδώ πιο κάτω μπλα - μπλα - μπλα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΤΕ".

"κυρία μου σας λέω ότι ο δρόμος είναι κλειστός για όλους. Στρίψτε αριστερά σας και συνεχίσετε. Δημιουργείτε πρόβλημα, εμποδίζετε και τα υπόλοιπα οχήματα".

"Μα να σας πω, ΠΡΕΠΕΙ να με αφήσετε γιατί μπλα-μπλα-μπλά"

Οπότε ο τροχαίος πιάνει ασύρματο και αρχίζει να ειδοποιεί για να έρθει ο γερανός (ήταν πιο δίπλα) να την "σηκώσει"..... Και η κι(ου)ρία να ωρύεται, να βρίζει και τελικά να φεύγει......

"...... ποιός είσαι εσύ που θα μου πεις εμένα... ξέρεις ποιος είμαι εγώ?" ...........πόσες φορές το έχετε ακούσει?

Τι τροχαία και κόκκινο και ΚΟΚ και ράμπα αναπήρων και διπλοπαρκαρισμένα και διάβαση πεζών και κουραφέξαλα. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ?

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

didotou wrote:

 

RockaRolla wrote:

 

rnd wrote:
Ετσι για τη συζητηση... τι προτιματε?

Η καλυτερη υποδομη ομως ειναι η παιδεια ωστε απλα να φτασουμε στο σημειο να προσεχουμε και να μοιραζομαστε το δρομο και να μην χρειαζονται καν υποδομες, απλα να κυκλοφορουμε μαζι αρμονικα.

Ο μονος τροπος που βλεπω ειναι προστιμα μεχρι τη δευτερα παρουσια,

με τα οποια χρηματοδοτεις καμπανιες για γαλουχιση των ιδεων και της συμπεριφορας των οδηγων :)

.... sorry κιόλας, απλά ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω αυτές τις ελάχιστες παρεμβάσεις, ώστε να μπορώ να προσθέσω:

Συμφωνώ 100% μαζί σου

 

 

s-p3ci4L-K wrote:

Οταν η κάθε κούλα ή ο καθε κούλης με βλέπει να έρχμομαι και αδιαφορεί και βγαινει μπροστα μου με αποτέλεσμα να χτυπάω, εκει δε θέλει πρόστιμο. Εκει θέλει

 

επιτόπου αφαιρεση πινακίδας διπλώματοσ κτλ, για πάντα. Και επιστροφη στα θρανία.

 

Και τα δύο μια χαρά τα βλέπω.

Κάτι με ξενίζει μόνο εκεί στο "για πάντα" και μετά στην "επιστροφή στα θρανία".
Θέλει ή το ένα ή το άλλο, γιατί αν είναι "για πάντα" γιατί να γυρίσει στα θρανία;
Και αντίθετα, αν γυρίσει στα θρανία θα είναι για να αποκτήσει ξανά το δίπλωμα που του αφαιρέθηκε μέχρι να ξαναπεράσει τις εξετάσεις.

Τώρα βέβαια θα μου πεις (και δικαίως) ότι είναι άλλο ένα θέμα οι εξετάσεις.

γιατι για εμενα δεν ειναι αρκετο να του αφαιρεσουν το δθπλωμα ή την αδεια (που κακως την είχε εξαρχης)

αλλα υποχρεωτικα να παρακολουθει μαθηματα αγωγης, ειτε οδηγικής ή εαν θες και κοινωνικου εργου, για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα, χωρις να εχει την ευκαιρια να ξαναπαρει τα χαρτια του, αλλα για να αλλαξει ο ιδιος.

Όπως ειπε και ο αιθερωβαμων, οταν χαθει μια ζωη, τι να πεις μετα...

Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να προσπαθουμε για τους επομενους, οσο σκληρο ή και αναισθητο μπορει να ακουστει.

Σε μια χωρα ομως οπως η Ελλαδα που έχει τοσα τροχαιο, είναι ακομα "παραδοξο" που κυκλοφορουν τοσοι ανευθυνοι, που ακομα δεν εχει γινει ενας σχεδιασμος που να υλοποιηθει.

Και αφου το θεμα ειναι η ανεθυνοτητα, το θεμα μας ειναι η παιδεια και πως οταν ενα παιδι μεγαλωνει μιμειται.

Αμα λοιπον ο μπαμπας του ή ο ανθρωπος απο τον οποιο κοιτα και περνει μαθηματα, ειναι ανευθυνος, και δεν υπολογιζει τον αλλον, θα γινει ακριβως το ιδιο πραγμα. Οσα προστιμα και να φαει.

Τα παιδια μαθαινουν απο μικρη ηλικια. Και σε εμας η εκαστοτε κοινωνια απο μικρα μας πιανει για να μας περασει τα μηνυματα που θελει. Σταματαω γιατι το προβλημα ειναι πολυ πιο βαθυ απο ενα απλο κανω ποδηλατοδρομους ή βαζω την οδηγικη σχολικη αγωγη, αλλα ειναι σιγουρα μικρα βηματα που αμα (θελουμε να) τα κανουμε θα βελτιωσουν τη ζωη. Δε τα λυνουν όλα αλλα ειναι μια αρχη.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

όσο καλή εκπαίδευση και αν έχει πάρει, όσο καλές αρχές και αν έχεις εμφυσήσει στο παιδί σου, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ.

ΜΠΟΡΕΙ να ακούγεται "κάπως", αλλά ακόμα ως κοινωνία δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που η συνείδησή μας να υπερισχύει του εγωισμού μας. Ο παρτακισμός μας και η κακώς εννοούμενη μαγκιά μας τα σκεπάζει όλα μα όλα. Έχουμε πολύ δρόμο ως κοινωνία μπροστά μας. Ούτε θρηκεία, ούτε σχολείο, ούτε οικογένεια..... ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Όλα μετά από ελάχιστο καιρό ΣΒΗΝΟΥΝ - ΨΟΦΑΝΕ - περνάνε σε 2η μοίρα. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΥΡΩ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΚΑΙ αυτό που μετράει πλέον είναι να μην μας πουνε χαζούς. Χαζός είσαι που θα χτυπήσεις εισιτήριο στο τρόλευ? Αφού κανείς δεν χτυπάει. Χαζός είσαι που δεν θα περάσεις με κόκκινο? Αφού όλοι περνάνε. Χαζός είσαι να περιμένεις στην ουρά σου? Χαζός είσαι να το βάλεις σε πάρκιν? αφού όλοι διπλοπαρκάρουν. Χαζός είσαι να πληρώσεις τέλη και ασφάλιστρα? Αφού κυκκλοφορούν 1.000.000 ανασφάλιστα........ κλπ κλπ κλπ κλπ.

Ένας μήνας με έντονη ενημέρωση / αναγγελίες παντού / σποτάκια παντού / αφίσες παντού / Η τροχαία να κόβει "εικονικές κλήσεις" ...... ΚΑΙ ΜΕΤΑ Σ3Ξ_ΚΑΙ_Β!Α στους δρόμους. Μ Α Σ Τ Ι Γ Ι Ο. Πρόστιμα, αφαίρεση άδειας και ΙΧ στην μάντρα της τροχαίας. Να δεις τι ωραία που αποκτούμε και συνείδηση και θυμόμαστε και τι λέει ο ΚΟΚ και τι λέει η λογική και τι λέει η "θρησκεία" και ότι άλλο.....

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Μετα τη σημερινη ακραια εμπειρια στο δρομο και επειδη δεν βλεπω να γινεται πραγματικα κατι , ισα ισα που το βλεπω να χειροτερευει, αναρωτιεμαι μηπως η αυτοδικια ειναι μια λυση, τουλαχιστον ικανοποιησης. Οχι, δεν πιστευω οτι θα βοηθησει την κοινωνια στο συνολο αλλα πραγματικα αναρωτιεμαι μηπως πρεπει να κυκλοφορω με χρωμα σε σπρει και κατσαβιδια να τους "φτιαχνω" τις ροδες -_-;;

Η συμπεριφορα και το ποσο ερηστικα επικυνδυνοι ειναι καποιοι με ξεπερνα

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα
αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα
contact