Ποδηλατικός Χάρτης της Αθήνας (υλοποιημένοι ποδηλατόδρομοι)

29 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
KAthanas
Απών/απούσα

Ποδηλατικός Χάρτης υλοποιημένων ποδηλατόδρομων

Οι διαδρομές αναλυτικά στο παλαιότερο topic

Δέχομαι τις παρατηρήσεις σας (ποδηλατόδρομους που ξέχασα ή ποδηλατόδρομους που έχω βάλει και δεν ισχύουν)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (8 ψήφοι)
aldro
Απών/απούσα

Mπράβο

KAthanas
Απών/απούσα

Για να βλέπω λίγα σχόλια μάλλον δεν ξέχασα κάτι το ιδιαίτερο....
Μου πήρε μία εβδομάδα να ψάχνω στο internet και να ρωτάω μελετητές, κάποιους (βορειοανατολική Αττική) τους είδα και επί τόπου....

aldro
Απών/απούσα

Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων αν δεν γινεται αλλά θα ήθελα τις αποστάσεις σε χιλιομετρα & όχι μίλια ή πόδια

toolaek
Απών/απούσα

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ! και οποιος στην περιοχη του δει κατι που δεν υπαρχει εδω ας το αναφερει! πχ γλυφαδα και νεα σμυρνη που ξερω εγω τα πετυχες ακριβως (συγκεκριμενα νεα σμυρνη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ....) ! ))

As32
Εικόνα As32
Απών/απούσα

Έχω την αίσθηση οτι υπάρχει ποδηλατοδρομος από του Λακιωτη στη θηβων ,εως το τέλος της προς τα πάνω,στο πεζοδρόμιο της καθόδου.

Dodger
Απών/απούσα

Δήμος Ελευσίνας

Οδός Πίνδου: 0.52χλμ
Οδός Αρη Βελουχιώτη: 0.12χλμ
Οδός Ιατρού Παπαγιάννη: 0.14χλμ
Οδός Φρ. Φουτρή: 0.4χλμ
Οδός Μουρίκη: 1.1χλμ

Σύνολο: 1.92χλμ

KAthanas
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τα χρήσιμα σχόλιά σας. Έβαλα τους ποδηλατόδρομους που μου υποδείξατε στο χάρτη και στο συνολικό πίνακα. Ό,τι άλλο δείτε μου λέτε.
Aldro δεν ξέρω πως γίνεται η μετατροπή. Μπορείς πάντως να αντιστοιχήσεις το χάρτη στον πίνακα του άλλου topic.

Νομίζω κάθε διαδρομή του χάρτη την περιγράφω στον πίνακα αυτό και λέω την απόσταση σε χιλιόμετρα.

Tasos
Απών/απούσα

να γραφούν κάποιες λεπτομέρειες για κάθε ποδηλατόδρομο; Πχ χρησιμότητα, ασφάλεια, αν είναι υλοποιημένος σε δρόμο,πεζόδρομο ή πεζοδρόμιο, με ή χωρίς πεζοδρόμηση ή επέκταση πεζοδρομίου, ποιότητα τάπητα κλπ

xphilipgrx
Απών/απούσα

Προσθέστε κι αυτόν..
link

KAthanas
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Πλέον με τη λειτουργία του συστήματος street view στο google maps μπορείτε να δείτε τον ποδηλατόδρομο από κοντά. Μετακινείτε το ανθρωπάκι που έχει στο χάρτη πάνω στο σημείο που σας ενδιαφέρει και βλέπετε τον ποδηλατόδρομο από κοντά και ό,τι σας ενδιαφέρει (υλικά επίστρωσης, τρόπος διαχωρισμού κοκ)

Έβαλα στο χάρτη και τα σημεία διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Τέλος έφτιαξα το χάρτη σε καινούρια πλατφόρμα google maps που δείχνει (επιτέλους) την απόσταση σε μέτρα, χιλιόμετρα....

Νέος Ποδηλατικός χάρτης

magmike
Απών/απούσα

Kathana ο ποδηλατοδρομος που σημειώνεις στο κοντόπευκο αγίας παρασκεύης , ελπίζω να θεωρείται ακόμα υπό κατασκευή γιατί πέρα από το προφανές ότι ακόμα σκάβουν τα συνεργεία, στα τμήματα που έχει κατασκευαστεί δεν υπάρχει καμιά σήμανση και υπάρχουν τρύπες που εικάζω ότι θα φυτευτούν δέντρα. Για την ώρα είναι μια λωρίδα ασφάλτου σε ένα φαρδύ πεζοδρόμιο.

Πάντως αν ολοκληρωθεί, κλείσουν οι τρύπες και μπουν τα απαραίτητα σήματα στις διασταυρώσεις θα είναι πολύ σημαντικό έργο αφού θα είναι σπάνια περίπτωση γειτονιάς στην αθήνα και θα πρέπει να το περιφρουρήσουμε όλοι .Ακόμα και εμείς που στην τελική θα μας καθυστερεί λίγο ρίχνοντας την μέση μας ταχύτητα. Ήδη τα ΙΧ έχουν αρχίσει να διεκδικούν θέση πάνω στον ποδηλατόδρομο

KAthanas
Απών/απούσα

Είπα να τον περάσω γιατί είναι σε προχωρημένο στάδιο. Υπάρχουν και άλλοι ποδηλατόδρομοι που έχω βάλει ενώ δεν έχουν καμία σήμανση, διότι είναι φανερό ότι αυτός που τους κατασκεύασε τους προόριζε για τέτοιους ενώ η δήμοι από πλημμελή συντήρηση έχουν ξεχάσει να βάλουν ή να ανανεώσουν τις πινακίδες ή επειδή αρνούνται να τους αποδεχτούν ως τέτοιους. Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από ποδηλάτες και έχει τα χαρακτηριστικά του ποδηλατόδρομου τον βάζω, δηλαδή είναι ποδηλατόδρομος κατά την κατασκευαστική έννοια, αλλά όχι κατά τη νομική.

GPapakanderakis
Εικόνα GPapakanderakis
Απών/απούσα

Καλημέρα, να συμπληρώσω κι εγώ για την περιοχή του Παπάγου.
Υπάρχει μια διαγράμμιση στην Ιωνίας - Νευροκοπείου με είσοδο σε αλσύλλιο, υπάρχει σήμανση με πινακίδες αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ποδηλάτη. Είναι σε καθημερινή βάση παρκαρισμένα σε όλο το μήκος του τα αυτοκίνητα της γειτονιάς. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος και καλύτερα να αφαιρεθεί μέχρι να γίνει, άν γίνει κάποια στιγμή ποδηλατόδρομος. Δεν μιλάω για σποραδικό παρκάρισμα, είναι μόνιμα καλυμένος με αυτοκίνητα.
Ευχαριστώ

KAthanas
Απών/απούσα

Βάζω τους ποδηλατόδρομους που ενώ δεν έχουν σήμανση, έχουν κατασκευαστεί ως τέτοιοι, θα βγάλω τους ποδηλατόδρομους που ενώ έχουν κατασκευαστεί ως τέτοιοι και έχουν και σήμανση κάποιοι ασυνείδητοι τους βγάζουν άχρηστους; Μου φαίνεται υπερβολικό. Πάντως η αδράνειά μας δεν δικαιολογείται. Θα έπρεπε να έχουμε γεμίσει καταγγελίες το δήμο γι' αυτό το θέμα, εκτός αν δε μας νοιάζει πραγματικά, επειδή ουδέποτε τους χρησιμοποιούμε. Εγώ πάντως δεν έχω σκοπό να βγάλω ποδηλατόδρομους που δε χρησιμοποιούνται, όταν και νομικά και κατασκευαστικά είναι ποδηλατόδρομοι.

kounoupis
Απών/απούσα

ας προστεθει και ο ποδηλατοδρομος στο τμημα της οδου φραγκοκλησιας στο χαλανδρι η φραγκοκλησιας ξεκιναει απο την κηφισιας και φτανει στην πεντελης πλεον (προς τη λεωφορο πεντελης που διανοιχτηκε το μαιο του 2014) https://www.google.gr/maps/dir/38.0329408,23.8209835/38.0335785,23.8191562/@38.0332661,23.8196853,18z/data=!4m2!4m1!3e2

dpolal
Εικόνα dpolal
Απών/απούσα

Aξίζει πιστεύω να προσθέσεις στον χάρτη και το παραθαλάσσιο κομμάτι που ενώ δεν είναι ξεκάθαρα ποδηλατόδρομος χρησιμοποιείται κατά κόρον από ποδηλάτες και ειδικά οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ουσιαστικά ξεκινώντας λίγο πριν από την Μαρίνα Φλοίσβου μπορείς να φτάσεις άνετα μέχρι την Γλυφάδα πηγαίνωντας παράλληλα αλλά χωρίς να πρέπει να πατήσεις καθόλου επάνω στην παραλιακή λεωφόρο.

KAthanas
Απών/απούσα

Ευχαριστώ kounoupis!
dpolal, αν ξεκινήσω να βάζω διαδρομές κατάλληλες για ποδήλατο θα γίνει χάος. Νομίζω αξίζει να υπάρχουν σε ξεχωριστώ χάρτη οι ποδηλατόδρομοι, για να παρακολουθούμε τις υλοποιήσεις των δήμων.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Η Ανάπλαση – Διαμόρφωση πεζοδρομίων Λεωφόρου Αγ. Νικολάου με κατασκευή ποδηλατοδρόμου Δήμου Ιλίου, προϋπολογισμού 5.350.000€
http://www.ilion.gr/image/image_gallery?img_id=519912
http://www.ilion.gr/image/image_gallery?img_id=307008
http://www.ilion.gr/web/guest/poli-gia-podilato

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

....................Απαντήσεις.
http://citiesforcycling.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CF%89%CF%83-%CF%85%CF%80
– Από πότε έχει ξεκινήσει η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Ελλάδα και πώς εξελίσσεται στο πέρασμα των χρόνων;
– Υπάρχει κάποια ένδειξη για τον αριθμό των χρηστών των ποδηλατοδρόμων;
– Σε ποιες πόλεις παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση;
– Γνωρίζουμε κατά πόσο οι δήμοι φροντίζουν την συντήρηση αλλά και την αστυνόμευση των ποδηλατοδρόμων σε όλη τη χώρα; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για το πώς θα μπορούσε να υπάρξει κάποια πίεση προς αυτή την κατεύθυνση;
– Πιστεύετε πως ένα πρόγραμμα διαφήμισης για την ύπαρξη και την χρήση των ποδηλατοδρόμων θα μπορούσε να βοηθήσει;
– Ποιοί είναι οι λόγοι που οι ποδηλατόδρομοι δεν έχουν την απαραίτητη επισκεψιμότητα – έχουν να κάνουν με την ίδια την ποιότητα των δρόμων σε επίπεδο αστυνόμευσης, συντήρησης, μήκους δικτύου, πλάτους κλπ ή με την ίδια την έλλειψη εν δυνάμει χρηστών ποδηλάτου;
– Υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη νέων ποδηλατοδρόμων ανά την Ελλάδα για την επόμενη διετία και που;
– Με ποια κριτήρια επιλέγονται νέες πόλεις και διαδρομές για τη δημιουργία νέων ποδηλατοδρόμων;

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

................................................Δευτέρα 15 Μαΐου 2017,ώρα 12:00 μ.μ., Δημαρχείο Αμαρουσίου

Ο νέος Ποδηλατόδρομος έχει συνολικό μήκος 3.780 μ. περίπου και  εντάσσεται στο έργο της «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου μέσω της Διαδρομής πεζών και ποδηλάτων».

Ειδικότερα,  η διαδρομή του νέου ποδηλατόδρομου διέρχεται από 3 σημαντικές και αρκετά διακριτές περιοχές του Δήμου, του Αγίου Θωμά, του Παραδείσου και του Πολυδρόσου.                                                                                   Η πρώτη περιοχή είναι το τμήμα ανατολικά της Λεωφόρου Κηφισίας και νότια της Αττικής Οδού, με το ποδηλατόδρομο να διέρχεται από τις οδούς Ερατούς, Φαιάκων και Αμαρυσίας Αρτέμιδος. 
Η δεύτερη περιοχή είναι το τμήμα δεξιά της Λ. Κηφισίας και αριστερά της Λ. Αμαρουσίου –Χαλανδρίου. Ο ποδηλατόδρομος διέρχεται από τις οδούς Παραδείσου και Καραολή Δημητρίου. 
Η τρίτη περιοχή είναι το τμήμα δεξιά της Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και νότια της Αττικής Οδού, με διαδρομή τις οδούς Πηγάσου, Σάμου Φραγκοκλησιάς και Ευζώνων. 

Olimpia
Απών/απούσα

Μετακόμισα πριν λίγο καιρό στην αθήνα και σκέφτομαι να πάρω ποδήλατο. Στην αρχή  φοβόμουν άλλα αφού βλέπω ότι υπάρχουν αρκετοί ποδηλατόδρομοι θα ξεκινήσω τις αγορές μου. 

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

..........................περιλαμβάνει και άλλες υποδομές όπως κοινόχρηστα ποδήλατα,ευκαιρία για μία ενημέρωση.

Αυτόματο Σύστημα Εκμίσθωσης Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στον Άλιμο

https://koinoniki.gr/2017/07/aftomato-sistima-ekmisthosis-kinochriston-podilaton-ston-alimo/

nemas
Απών/απούσα

το τμήμα που έχεις φωτογραφία, βάζουν κάδους (μάλλον επίτηδες) και στα επόμενα τμήματα οδός πηγασου και καραολή και δημητρίου οι κάτοικοι εκεί δεν θέλουν τον ποδηλατόδρομο και παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, 

KAthanas
Απών/απούσα

Ευχαριστώ, Airpeace, το πρόσθεσα!

arrowgirl
Εικόνα arrowgirl
Απών/απούσα

Πολύ καλή προσπάθεια. Θα πρέπει να φτιάξουμε κάτι τέτοιο και για Θεσσαλονίκη. Μπράβο thumb up

c_ranger
Απών/απούσα

Φανταστικός και χρησιμότατος ο χάρτης, μπράβο!

Να προσθέσω και εγώ κάτι που φαίνεται θα έχουμε στο προσεχές μέλλον...

Τον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Κιφισιά, όπως το βρήκα εδώ:

https://www.ypodomes.com/index.php/astiki-anaptiksi/...

 

Αντε με το καλό!

Πατήστε το λινκ αυτό:

https://www.google.gr/maps/dir/38.0730727,23.807956/...@38.0253158,23.7318652,13z/am=t/data=!3m1!4b1!4m42!4m41!1m5!3m4!1m2!1d23.8054321!2d38.0716852!3s0x14a19f26af6c092d:0x4b3968acb97fa373!1m0!1m0!1m15!3m4!1m2!1d23.7888911!2d38.0425666!3s0x14a198c0575055af:0x31f6393597d7bf50!3m4!1m2!1d23.7780276!2d38.0449904!3s0x14a198bd0780dc95:0x4f008f7f51c7a7df!3m4!1m2!1d23.7681777!2d38.0451854!3s0x14a198a1e2878abb:0x23ed0939935751!1m5!3m4!1m2!1d23.7443181!2d38.0293437!3s0x14a1a28a114eccb9:0x60a47a0dca2e5242!1m5!3m4!1m2!1d23.7409348!2d38.0173108!3s0x14a1a2933fcc2e25:0xe5596b135b96b7b7!1m0!1m0!1m0!1m0!3e2?hl=el

 

nemas
Απών/απούσα

Οι παραπάνω να σημειωθούν ως επικίνδυνοι δρόμοι καθώς παρατηρείται αντικοινωνική συμπεριφορά από κατοίκους με παρκαρισμένα αυτοκίνητα αναγκάζουν τον ποδηλάτη να κινείται ανάποδα στην φορά του δρόμου όπου κανονικά απαγορεύεται  

xenia1973
Απών/απούσα

μπράβο σας! εξαιρετικά χρήσιμο!

contact