Αγορα MTB

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Katsou
Απών/απούσα

Γειά σας και από μένα, τελείως καινούργιος στον χώρο των ποδηλάτων πέρα από την παιδική ηλικία με bmx και αποφάσισα να αγοράσω ένα MTB με σκοπό να ασχοληθώ με χώμα και βουνό. 

Έχω διαβάσει μερικά πραγματάκια και έχω πάει σε δύο ποδηλατάδικα παρόλα αυτά έχω ακόμα μερικές απορίες. Πιο συγκεκριμένα δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να παω σε 27.5 ή 29. Είμαι 1.72 στα 73 κιλά και νομίζω το 27.5 το ελέγχω πιο εύκολα, βέβαια το 29αρι είναι πιο "άνετο" απ ότι καταλαβαίνω.

Το δεύτερο που με απασχολεί είναι η χρηματική κατηγορία του ποδηλάτου που θα επιλέξω. Δεν θέλω να πάρω κάτι το οποίο θα σπάσει κατευθείαν είτε θα βγάζει συνέχεια προβλήματα. Επίσης θέλω να "κάνει για βουνό" έτσι ώστε να μπορέσω να μάθω, να μη σπάσει στο πρώτο πιθανό άλμα. Με αυτους τους γνώμονες το αρχικό μου budget είναι 300 ευρώ και απότι μου είπαν και οι πωλητές για πρώτο ποδήλατο θα είναι οκ βέβαια να μην περιμένω πολλά... Αυτό με έβαλε σε σκέψεις και σκέφτομαι μήπως να περιμένω για να ανεβάσω το budget στα 500 ας πούμε. Θα είχε νόημα κάτι τέτοιο?

Τέλος ξέρω ότι αποφεύγετε να προτείνετε συγκερκριμένα μοντέλα/μαγαζιά αλλά αν υπάρχει κάποια πρόταση για budget entry level MTB παρακαλώ στείλτε μου σε προσωπικό μήνυμα. Βρίσκομαι στην Αθήνα.

ΥΓ : Εχω και τα μεταχειρισμένα υπόψην απλά τα φοβάμαι λίγο γιατί δεν μπορώ να κρίνω την κατάστασή τους.

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με βουνό, τα 300 τα ξεχνάς χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τα 500 επίσης είναι λίγα.Το να πας στα 500 έχει νόημα όπως το σκεφτόσουν με τα 300... Δηλ. να ξεκινήσεις από εκεί για να δεις τι γίνεται κ αργότερα να ανέβεις.
Αν θες να πάρεις μία κ καλή ποδήλατο για βουνό πρέπει να ανέβεις κ άλλο.
Στα 500, μπορείς να βρεις αξι'όλογα μεταχειρισμένα.  Αφού είσαι Αθηνα, έχεις ένα πλεονέκτημα για μεταχειρισμένο γιατί θα έχεις τη δυνατότητα να δεις το ποδήλατο από κοντά (όχι εσύ, ένας μάστορας που εμπιστεύεσαι).
Επίσης να ξες ότι για βουνό απαιτείται κ ένα καλό μπάτζετ για εξοπλισμό (γυαλιά, κράνη, προστατευτικά..) Που, για κάθε ποδήλατο απαιτείται αλλά όταν μιλάμε για βουνό το μπάτζετ αυτό είναι μεγαλύτερο. + τον στάνταρ εξοπλισμό που χρειάζεται γενικά κάθε ποδήλατο.
Αν πάρεις καινούργιο ποδήλατο + εξοπλισμό, ένα χιλιάρικο το θες.