Λουκέτο στην παραλία Θεσσαλονίκης λόγω COVID-19

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Διάβασα εδώ, οτι κλείσανε με κιγκλιδώματα την παραλία της Θεσσαλονίκης για να μην συνωστίζονται οι πεζοί και κολλήσουν την άκρως κολλητική πεζοασθένεια, η οποία μεταδίδεται απ' το περπάτημα, και ως γνωστόν έφτασε και στην Ελλάδα από τα πέρατα της γης περπατώντας.

Τι νομίζετε;

Α δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να περπατάνε οι πεζοί με ασφάλεια χωρίς συνωστισμό (άσχετα αν αυτό είναι αμφιλεγόμενο), η λύση δεν είναι να μειώσουν το χώρο για τους πεζούς αλλα να τον αυξήσουν.  Μια που έχει μειωθεί η κίνηση των οχημάτων, γιατί δεν πεζοδρομούν μαζικά πολλούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ώστε οι πεζοί να περπατάνε και επομένως να αθλούνται με ασφάλεια, χωρίς συνωστισμό;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
4.5
Μέση αξιολόγηση: 4.5 (2 ψήφοι)
Wicca
Απών/απούσα

Έχουμε μέτρα και σύμφωνα με αυτά τα μέτρα ο κορονοϊός στο σούπερ μάρκετ δεν κολλάει, αλλά στην ταβέρνα κολλάει. Στο φαρμακείο δεν κολλάει, αλλά στην παραλία, ειδικά της Θεσσαλονίκης, κολλάει. Στις λαϊκές δεν κολλάει, αλλά στα βουνά κολλάει. Στη δουλειά δεν κολλάει, αλλά στο καφενείο κολλάει. Σπίτι σου δεν κολλάει, αλλά στο εξοχικό σου κολλάει. Αν τρέχεις δεν κολλάει, αν κάνεις ποδήλατο ή περπατάς κολλάει. Σε συναθροίσεις μέχρι εννιά άτομα δεν κολλάει, πάνω από εννιά κολλάει. Αν συναντήσεις κανένα φίλο σε απόσταση κάτω από δύο μέτρα κολλάει, αν στην πέσει ένα περιπολικό με αστυνομικούς και σαράντα δημοσιογράφοι γιατί περπατάς μόνος σου τότε δεν κολλάει. Τέλος πάντων.. για να μην το κουράζουμε.. τα κάνει όλα αυτός ο ιός και δεν ντρέπεται.

Οπότε εσύ τι ακριβώς δεν έχεις καταλάβει καλέ;

Που ακριβώς μπερδεύεσαι βρε παιδάκι μου!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

.... δυστυχώς, στο Ελλάντα δεν διδασκόμαστε καθόλου πιθανότητες. Αναφέρομαι σε απλές έννοιες, όχι δύσκολα - σύνθετα θέματα πιθανοτήτων, αλλά τα πολύ βασικά. Άντε και 2-3 κλασικές κατανομές, αυτές που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Όλα αυτά που αναφέρεις από πάνω, έχουν να κάνουν με ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ. Το να πας στο φαρμακείο, αποτελεί μια ανάγκη. Ανελαστική συνήθως. Το ίδιο και στο σούπερ μάρκετ. Το να πας στην καφετέρια, αποτελεί μικρότερη, 3-εύουσα ανάγκη, και στην παρούσα φάση αποτελεί ανούσια πολυτέλεια με αυξημένη επικινδυνότητα. Θα στο εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ. Στο φαρμακείο, θα πας σε ένα καθαρό, ελεγχόμενο χώρο, που πουλάνε φαρμακευτικά σκευάσματα. Θα έχει 1-2 πωλητές (πιθανότατα φαρμακοποιούς, με κάποια εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγείας και μετάδοσης ιών). Θα στηθείς σε μια ελεγχόμενη σειρά, μαζί με 2-3-4 άλλους, τηρώντας μια απόσταση ασφαλείας, θα περιμένεις 10-15 λεπτά μέχρι να εξυπηρετηθείς και μετά θα φύγεις για το σπίτι σου. Στην καφετέρια, θα πας σε ένα χύμα χώρο, στοιβαγμένη μαζί με 10αδες άλλους, θα στρωθείς για κανα 2ωρο, δίπλα σε αρκετό κόσμο, ίσως να επισκεφτείς και το WC τους και θα εξυπηρετηθείς από άτομα που συνήθως δεν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις περί ευπρεπούς service και υγειονομικών κανονισμών [που θα πρέπει να ισχύουν ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν πανδημίες]. Το έπιασες το υπονοούμενο ή να το κάνω πιο λιανά? Μπορείς να βάλεις συντελεστές βαρύτητας και επικινδυνότητας στις δύο αυτές διακριτές δραστηριότητες? [εν μέσω πανδημίας.... είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος ελπίζω...ε?]

Το θέμα "έξοδος για άθληση" πάλι είναι σχετικά απλό. Ναι, η άθληση και γενικά το να βγεις μια στα τόσα να ξεσκάσεις από τον εκλεισμό σε 4 τοίχους, είναι ανάγκη. Την βάζω και αυτήν στις ανελαστικές [αλλιώς θα αρχίσουμε σε λίγο να πηδάμε από τα παράθυρα....]. Συμπληρώνεις λοιπόν το χαρτί σου / στέλνεις το ΣΜΣ σου και βγαίνεις να αθληθείς για σύντομο χρονικό διάστημα, κάπου που δεν θα συνοστιστείς με άλλους, αλλιώς πάει στράφι ότι λέμε και τσάμπα ότι γράφουμε.... Αθλείσαι και επιστρέφεις. Μια χαρά και όλα καλά. Και η πολιτεία στο επιτρέπει και η κοινή λογική είναι ΟΚ με δαύτο και χαμηλή παραμένει η επικινδυνότητα. Αν αντί να αθληθείς βγεις για βολτίτσα εκεί που βολτάρουν άλλοι 500... δεν κάνουμε τίποτα.... άσε που δεν αθλείσαι άλλωστε.... Αν αντί για περπάτημα προτιμάς ποδηλασία, ακόμα καλύτερα. Φτιάξε την δυάδα σου και βγες κάνε πετάλι. Πάλι όλα καλά θα είναι.

Αν βάλεις αυτούς τους άξονες προβληματισμού σε όλα όσα γράφεις παραπάνω, θα δεις γιατί: "μέχρι 9 είναι ΟΚ αλλά 10 δεν είναι ΟΚ....."

ΥΓ1. Υπομονή. Θα περάσει. Ας περάσει χωρίς να αφήσει εκατόμβες νεκρών και κουσούρια... Στο χέρι μας είναι.

ΥΓ2. Συνεχίζω να μισώ τα καρούλια και τα προπονητήρια. Δεν αλλάζω απόψεις έτσι εύκολα...... Όχι δεν θα με πείσετε. Όχι δεν ανεβαίνω εκεί απάνου να βαράω πετάλι μέσα σε 4 τοίχους.... ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Συνωστισμός - συγχρωτισμός - συναγελασμός...

Αναρωτιέμαι πόσες φορές έχει τύχει στον καθένα μας να "έχει πάρει τα βουνά" με τη συντροφιά του ώστε να αποφύγει τις ανωτέρω τρεις λέξεις κι όμως πάντα κάποιος να εμφανίζεται και να κάθεται πέριξ... σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων κιόλας... αυτό συμβαίνει ακόμη κι αρόδου σε κάποιους... ε εντάξει... δεν παίζεται αυτή η κακή "συνήθεια" των ανθρώπων!

Επιπροσθέτως θα συμφωνήσω με τον αγαπητό RockaRolla ότι αυτό που θα μάθουμε από όλη αυτή την κακοτοπιά είναι να πλένουμε τα χέρια μας και να μη φταρνιζόμαστε/βήχουμε στα μούτρα των άλλων... συγκεκριμένα μέσα στα ΜΜΜ... λέω γω τώρα...

Wicca
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
Όλα αυτά που αναφέρεις από πάνω, έχουν να κάνουν με ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ. Το να πας στο φαρμακείο, αποτελεί μια ανάγκη. Ανελαστική συνήθως. Το ίδιο και στο σούπερ μάρκετ.

Ποιος είναι σε θέση να κρίνει πριν από εμένα για εμένα ποια ακριβώς είναι η δική μου ανελαστική ανάγκη όπως την αποκαλείς;

Εγώ αποκαλώ ανάγκη να εργαστούν και οι υπόλοιποι επαγγελματίες που μπορεί να μη έχουν φαρμακείο ( ποιος σου είπε ότι τα φαρμακεία, επειδή είναι φαρμακεία, είναι πιο ασφαλή) αλλά μπορεί να πουλάνε κάτι άλλο που για εμένα να είναι απόλυτη ανάγκη. Σε κατάστημα ιδίου μεγέθους όπως είναι το φαρμακείο.

Πάτησες το πόδι σου σε κάνενα σούπερ μάρκετ να δεις τι γίνεται στους διαδρόμους τους;

Οπότε έχουμε το θέμα ότι κάποιος άλλος αποφασίζει ποιες είναι οι ανάγκες μας και  κάνει διάκριση με αυτόν τον τρόπο στο ποιος έχει δικαίωμα να δουλέψει και ποιος όχι.

Quote:
Το θέμα "έξοδος για άθληση" πάλι είναι σχετικά απλό. Ναι, η άθληση και γενικά το να βγεις μια στα τόσα να ξεσκάσεις από τον εκλεισμό σε 4 τοίχους, είναι ανάγκη. Την βάζω και αυτήν στις ανελαστικές [αλλιώς θα αρχίσουμε σε λίγο να πηδάμε από τα παράθυρα....]. Συμπληρώνεις λοιπόν το χαρτί σου / στέλνεις το ΣΜΣ σου και βγαίνεις να αθληθείς για σύντομο χρονικό διάστημα, κάπου που δεν θα συνοστιστείς με άλλους, αλλιώς πάει στράφι ότι λέμε και τσάμπα ότι γράφουμε.... Αθλείσαι και επιστρέφεις. Μια χαρά και όλα καλά. Και η πολιτεία στο επιτρέπει και η κοινή λογική είναι ΟΚ με δαύτο και χαμηλή παραμένει η επικινδυνότητα.

Τι έχεις να πεις για αυτούς που το άθλημα τους είναι η κολύμβηση ή η ορεινή πεζοπορία;

Όπως βλέπεις πάλι τίθεται το ίδιο θέμα. Ότι κάποιος άλλος θα αποφανθεί για το τι είναι επικίνδυνο για εμάς και πάει να μας το παίξει η γκουβερνάντα μας ακολουθώντας τακτικές Made in China.....!

Τρέξτε είναι ασφαλές... αλλά μην πηγαίνετε για μπάνιο γιατί θα πάθουν τα ψάρια κορωναιό και μην βγείτε με το ιστιοπλοικό σας  στο πέλαγος γιατί ο κορωναϊός διατηρείται ζωντανός πάνω στους φλόκους και τους παπαφίγκους!

 

Wicca
Απών/απούσα

SpyrosV wrote:

Συνωστισμός - συγχρωτισμός - συναγελασμός...

Αναρωτιέμαι πόσες φορές έχει τύχει στον καθένα μας να "έχει πάρει τα βουνά" με τη συντροφιά του ώστε να αποφύγει τις ανωτέρω τρεις λέξεις κι όμως πάντα κάποιος να εμφανίζεται και να κάθεται πέριξ... σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων κιόλας... αυτό συμβαίνει ακόμη κι αρόδου σε κάποιους... ε εντάξει... δεν παίζεται αυτή η κακή "συνήθεια" των ανθρώπων!

Ότι πεις Σπύρο μου. Μην πλησιάζεις κανέναν μέχρι να βγει το εμβόλιο. Κάτσε στο σπίτι σου και ρίξε και λίγο αφρό πολυουρεθάνης στις χαραμάδες από τα παράθυρα γιατί δεν ξέρεις ποτέ... μπορεί περάσει κανένας απέξω σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων και να αναπνέει κιόλας! Για αυτή την περίπτωση βέβαια υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις ειδικά αν έχεις και καμία καραμπίνα στο σπίτι!  LOL

 

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Για το πρώτο, για το ποιές ανάγκες είναι κρίσιμες / βασικές / ανελαστικές... θα σε παραπέμψω στην πυραμίδα του Maslow.... Ο τύπος όλο και κάτι παραπάνω από εμάς ήξερε..... και σκέφτηκε λοιπόν ότι ο άνθρωπος πρώτα θέλει να ικανοποιήσει την ανάγκη του για υγεία / ζωή και μετά για κοινονικοποίηση. Έτσι πρώτα θα εξασφαλίσει τροφή και φάρμακα για να διατηρηθεί στη ζωή και μετά θα πάει για καφεδάκι με τα φιλαράκια.

Αλλά εσύ μάλλον αναφέρεσαι στο κομμάτι του βιοπορισμού. Να δουλέψω και εγώ που έχω μια μικρή καφετέρια, τόσο μικρή όσο και το φαρμακείο. Νομίζω σου απάντησα ποιές είναι οι συνθήκες και η επικινδυνότητα και το κέρδος στην μια - και στην άλλη περίπτωση. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η κοινή λογική (που όπως έχω βαρεθεί να γράφω, πλέον στις μέρες μας δεν είναι ούτε τόσο κοινή, ούτε τόσο λογική...).

Για το δεύτερο, δεν είδα κάποια απαγόρευση στο κολύμπι και στην ιστιοπλοία, ίσως και να ισχύει κάτι - δεν παρακολουθώ τόσο στενά ειδήσεις / βαριέμαι πλέον να ακούω όλο τα ίδια και τα ίδια... Μοναχικά σπορ είναι, αν πάρεις το βαρκάκι σου και ανοιχτείς στη θάλασσα, υποθέτω ότι δεν θα σε πλευρίσει σκάφος του λιμενικού να σου κόψει 150αρι.... Βέβαια στο ελλάντα ζούμε, ποτέ δεν ξέρεις........

Edit κάτι διάβασα, όντως υπάρχει απαγόρευση, δεν το πολυ-καταλαβαίνω, παρά μόνο για το ότι όλοι οι Ελληνάρες θα βρουν ευκαιρία να αράξουν ο ένας πάνω στον άλλο στην παραλία. Ξέρουμε πολύ καλά - το βλέπουμε κάθε καλοκαιρινή περίοδο - 10 στο νερό & 1010 στην άμμο για χαλβάδιασμα, ο ένας πάνω στον άλλο.... Οπότε, it makes sense....

Wicca
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Για το πρώτο, για το ποιές ανάγκες είναι κρίσιμες / βασικές / ανελαστικές... θα σε παραπέμψω στην πυραμίδα του Maslow.... Ο τύπος όλο και κάτι παραπάνω από εμάς ήξερε.....

Ποιος είναι αυτός... η μαμάκα του τον ξέρει; Ποιος είναι αυτός που ξέρει πριν από εμένα τι είναι καλό για εμένα; Και γιατί η δική του άποψη είναι εφαρμόσιμη σε εμένα;

Οι απόψεις είναι ξέρεις σαν τι... όλοι έχουν από μία.

Quote:
και σκέφτηκε λοιπόν ότι ο άνθρωπος πρώτα θέλει να ικανοποιήσει την ανάγκη του για υγεία / ζωή και μετά για κοινονικοποίηση. Έτσι πρώτα θα εξασφαλίσει τροφή και φάρμακα για να διατηρηθεί στη ζωή και μετά θα πάει για καφεδάκι με τα φιλαράκια.

Ρε συ ξεκόλλα με τα καφεδάκια. Δεν πάνε όλοι για καφέ έξω. Γιατί μας φέρνεις για παράδειγμα κάτι που αφορά μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων και θεωρείς ότι αυτό το κάνουν όλοι;

Quote:
Αλλά εσύ μάλλον αναφέρεσαι στο κομμάτι του βιοπορισμού. Να δουλέψω και εγώ που έχω μια μικρή καφετέρια, τόσο μικρή όσο και το φαρμακείο. Νομίζω σου απάντησα ποιές είναι οι συνθήκες και η επικινδυνότητα και το κέρδος στην μια - και στην άλλη περίπτωση. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η κοινή λογική (που όπως έχω βαρεθεί να γράφω, πλέον στις μέρες μας δεν είναι ούτε τόσο κοινή, ούτε τόσο λογική...).

Εγώ δεν μίλησα για καφετέριες. Εγώ μίλησα για όλους τους άλλους που έχουν μικρά μαγαζιά και τους απαγορεύουν να δουλέψουν γιατί τάχα τα προιόντα τους δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης. Στα σούπερ μάρκετ που μπορούν να συγχρωτιστούν πιο πολλοί είναι πιο ασφαλές να ψωνίζεις από το συνοικιακό μαγαζί που πουλάει ειδικά κάποια προιόντα; ( που τα πουλάνε και τα σούπερ μάρκετ ).

 

Quote:
Για το δεύτερο, δεν είδα κάποια απαγόρευση στο κολύμπι και στην ιστιοπλοία, ίσως και να ισχύει κάτι - δεν παρακολουθώ τόσο στενά ειδήσεις / βαριέμαι πλέον να ακούω όλο τα ίδια και τα ίδια... Μοναχικά σπορ είναι, αν πάρεις το βαρκάκι σου και ανοιχτείς στη θάλασσα, υποθέτω ότι δεν θα σε πλευρίσει σκάφος του λιμενικού να σου κόψει 150αρι.... Βέβαια στο ελλάντα ζούμε, ποτέ δεν ξέρεις........

Απαγόρευσαν στους κολυμβητές, τους ιστιοπλόους και τους ψαροντουφεκάδες να πλησιάζουν την θάλασσα. Καλά για αυτούς που θέλουν να πάρουν τα βουνά δεν υπάρχει σωτηρία. Γιατί αν πάνε με το αυτοκίνητο τους στο βουνό θα κολλήσουν, ενώ άμα κάτσουν σπίτι τους δεν θα κολλήσουν... και καλά τώρα.

Quote:
  Edit κάτι διάβασα, όντως υπάρχει απαγόρευση, δεν το πολυ-καταλαβαίνω, παρά μόνο για το ότι όλοι οι Ελληνάρες θα βρουν ευκαιρία να αράξουν ο ένας πάνω στον άλλο στην παραλία. Ξέρουμε πολύ καλά - το βλέπουμε κάθε καλοκαιρινή περίοδο - 10 στο νερό & 1010 στην άμμο για χαλβάδιασμα, ο ένας πάνω στον άλλο.... Οπότε, it makes sense....

Με δουλεύεις έτσι;;

Δηλαδή στους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ όπου ο κεντρικός κλιματισμός δουλεύει όλη μέρα για να μη τα κακαρώσουν τα ψυγεία, και μπαίνουν εκεί μέσα κάθε μέρα εκατοντάδες ανθρώπων, είναι πιο ασφαλές από τον ανοιχτό χώρο της παραλίας;;;

Αν εγώ πάω και αράξω με την πετσέτα μου στην παραλία δύο μέτρα από τον άλλον θα κολλήσω, αλλά δεν θα κολλήσω άμα πάω στο σούπερ μάρκετ, που έτσι και βήξει κάποιος στον διάδρομο 1 θα πάει ο ιός του στο διάδρομο 65 σε πέντε λεπτά από το κεντρικό κλιματισμό.

Αυτό που σου λέω για τα κλιματιστικά είναι και ο λόγος που είχε τέτοια διασπορά ο ιός στα πλοία και στα κρουαζιερόπλοια και αυτός ήταν και ο λόγος που ήταν εντελώς λάθος να τους κρατάνε σε καραντίνα μέσα σε αυτά. Γιατί αν το έχει ένας θα το πάθουν σίγουρα όλοι.  Δεν κάνεις καραντίνα έτσι. Δημιουργείς συνθήκες χώρου δημιουργίας ασθενών.

 

 

 

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

 

Λόγοι περιορισμού της μετακίνησης με ποδήλατο ή πεζή:
- Αποφυγή τραυματισμών (π.χ. με ποδήλατο βουνού), για να μην επιβαρύνεται το σύστημα υγείας.
- Αποφυγή συγχρωτισμού.
- Αποφυγή επισκέψεων, οι οποίες εμμέσως απαγορεύονται.

Λίγες φορές έχω συνωστιστεί περπατώντας σε ένα φαρδύ πεζόδρομο (εξαίρεση είναι η Ερμού πολλές φορές, στην Αθήνα).

Αν όντως υπάρχει συνωστισμός στην παραλία της Θεσσαλονίκης, απ' ότι ξέρω έχει δίπλα μια λεωφόρο που θα μπορούσαν να την κάνουν πεζόδρομο όσο διαρκούν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία, για να υπάρχει μεγαλύτερη άπλα στο περπάτημα.  Ή να κάνουν και πολλούς άλλους πεζόδρομους.  Ή να υποχρεώσουν όσους περπατάνε σε μέρη που μπορεί να έχει κόσμο, να φοράνε μάσκες.  Αν κάποιος πάει στην παραλιακή επίτηδες για να κάνει παρέα με τους φίλους του ή τη φίλη του, μπορεί να το κάνει και σε πολλούς άλλους δρόμους.

Πιστεύω οτι τα οφέλη στην υγεία από το περπάτημα και το ποδήλατο υπερβαίνουν τον κίνδυνο ατυχήματος, και γι' αυτό άλλωστε μετακινούμαι με ποδήλατο.  Γι' αυτό η πολιτεία θα έπρεπε να δείχνει μεγάλη ανοχή στις μετακινήσεις με ποδήλατο ή πεζή, μέχρι και να μην τις περιορίζει καθόλου.  Το ποδήλατο ειδικά, από τη φύση του αποτρέπει τον συγχρωτισμό.

Βλέπω όμως οτι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά πολλές χώρες περιορίζουν και το ποδήλατο αυτό τον καιρό.

Διαβάζω για τον υπουργό υγείας της Νέας Ζηλανδίας που τον πιάσανε να κάνει ποδήλατο βουνού σε κάτι λόφους.  Ο βλάκας πήγε με βάν μόνο 2 χιλιόμετρα (!) μακριά από το σπίτι του για να κάνει ποδήλατο.  Ας πήγαινε όλη τη διαδρομή με ποδήλατο και να μην πήγαινε mountain biking.

Ο ίδιος πήγε στην παραλία με το αυτοκίνητό του 20 χιλιόμετρα μακριά.  Ας πήγαινε με ποδήλατο.  Θα έκανε περισσότερη άσκηση και δεν θα έβαζε τους άλλους σε κίνδυνο.

Τα σκάφη υποθέτω τα απαγόρευσαν για να μην πηγαίνει κάποιος βαρκάδα με τους φίλους του και επίσης γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος.

Την κολύμβηση στη θάλασσα, δεν ξέρω γιατί την απαγορεύουν.  Αν δουν συνωστισμό στην παραλία, ας τους διώξουν, αλλά γενικά να απαγορεύουν την ατομική κολύμβηση;  Ίσως γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος/πνιγμού που μπορεί να επιβαρύνει το σύστημα υγείας.  Έχετε δει όμως πολλούς να κολυμπάνε τον Απρίλιο; 

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Η ακραία μορφή απαγορεύσεων μετακίνησης όσο και δραστηριοτήτων, από τους κυβερνώντες, οφείλεται στον αβασάνιστο μιμητισμό των ανθρώπων (monkey see, monkey do). Μίμοι της ίδιας της ζωής...

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα