Αγορά Gravel ποδηλάτου

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
george p.
Απών/απούσα

Καλησπέρα και πάλι σε όλη την παρέα. 
 

Μετά τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας στο άλλο θέμα κατάλαβα ότι τα χομπυ μας τα πληρώνουμε αν θελουμε να τα κάνουμε όπως ονειρευόμαστε και έτσι παρθηκε η απόφαση.

Αποφασισα να πάω σε ποδήλατο Gravel. 
 

Εκανα έρευνα μεγάλη, ρώτησα πολλά ποδηλαταδικα, διάβασα πολλες κριτικές, είδα πολλά βίντεο. Το κοινό χαρακτηριστικό των εταιρειών της κατηγορίας αυτής είναι ότι πρέπει να ανέβεις πάνω από 1000 ευρώ για να βρεις γκάμα. 
 

Το budget μου λοιπόν 1000-1500 ευρώ. Και εδώ έρχεται η μεγάλη πρόκληση. Η διαθεσιμότητα στην Ελλάδα είναι από σπάνια έως ανύπαρκτη. 
 

Ποια στρατηγική θα ακολουθούσατε για να βρεθεί στα χέρια σας ένα ποδήλατο αυτής της κατηγορίας; Το νούμερο μου είναι 56 (1.85 υψος, 0.86 καβαλος, 0.61 μηκος ωμού-καρπού) σύμφωνα με τα μετρολογια των διαφόρων εταιριών. Επίσης ποια μοντέλα θα προτεινατε σε αυτό το εύρος τιμής;  

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

καλησπερα..ριξε μια ματια στο KONA Rove. το εχει ο Τσιρικος, καπου στα 850.εγω το ειχα για δυο χρονια, πολυ ευχαριστημενος, ανετο, χαλαρη γεωμετρια, παει παντου, το πηγα φορτωμενο και ταξιδια, το χρησιμοποιουσα και καθημερινα για την δουλεια, το πηγα και μπρεβετακια..ερχεται με 35αρια λαστιχα. αν τα αλλαξεις σε 28αρια, γινεται και αρκετα γρηγορο στο δρομο..μειονεκτει στα μηχανικα δισκοφρενα.(οχι και τοσο καλα)                                  καλη συνεχεια στο ψαξιμο.

george p.
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα το κοιτάξω και θα επιδιώξω να το δω από κοντά αν και δεν με τρελαίνει εμφανισιακά. Και αφου θα τα σκάσουμε τουλάχιστον να γουστάρουμε όταν το βλέπουμε!cool

george p.
Απών/απούσα

Μετά συγκριτικά και δοκιμές σε ποδηλαταδικα έχω καταλήξει κατά 99% για το τι ψάχνω. 
 

ψαχνω λοιπόν Scott speedster gravel 30 του 2020. 
 

έχουμε καμία ιδέα που μπορούμε να το βρούμε; 

george p.
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μπει για τα καλά στο ψάξιμο και μέσω γνωστών φίλων μου, βρέθηκε ένα Fuji Altamira cx 1.0 2012 (cyclocross) full carbon D6 όλο το ποδήλατο σε άριστη κατάσταση με παλουκόσελο carbon, τιμόνι carbon, και δισκοβραχίωνες carbon fsa σε τιμή κάτω από τα 1000 ευρώ.

Έχω κάποιες ερωτήσεις πριν πάω να το δω αύριο:

1) Φοράει Sram Rival 2x11. Ποια είναι η αντίστοιχη σειρά της Schimano? η 105 ή η Ultegra? Ποια η άποψη σας για την Sram Rival?

2) Δεν φοράει δισκόφρενα αλλά v brakes. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να με ανησυχεί?

3) Tι σημαίνει το D6 σαν carbon?

3) Το ποδήλατο είναι 8 χρόνων. Η τεχνολογία στα ποδήλατα εξελίσσεται ραγδαία? Με λίγα λόγια είναι ποδήλατο που το έχει ξεπεράσει κατά πολύ η σημερινή τεχνολογία?

 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Gravel δεν έψαχνες; Αν με ρωτήσεις δεν ξέρω τις διαφορές, αλλά όπως έχει γραφτει πολλές φορές εδώ, άλλο cyclocross κ άλλο gravel.

george p.
Απών/απούσα

Διαβασα αρκετα εδω μεσα μετα το σχολιο που εκανες και φαινεται οτι τα cyclocross δεν ειναι και οτι καλυτερο στο δρομο. Ασε που ειδα οτι τα φρενα ειναι cantilver σε αυτο που μου προτεινανε που αποδεικνυονται ιδανικα για λασπη, οχι ομως για δρομο που θα ειναι η κυρια χρηση του ποδηλατου. Οποτε ακυρο και αυτο. Συνεχιζουμε την αναζητηση!

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Αυτή τη στιγμή έχεις ποδήλατο;

george p.
Απών/απούσα

Έχω ένα mountain GT του 2004 Με αναρτήσεις μπροστά που δεν κλειδώνουν και σαρανταπεντάρι λάστιχο. Την προηγούμενη βδομάδα έκανα 50 km με άλλους πέντε φίλους που είχανε κούρσες και gravel Και μόνο λόγω φυσικής κατάστασης ήμουν κοντά τους στις ανηφόρες κυρίως γιατί σε ευθείες ξέμενα από πετάλι. 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Οκ, αφού έχεις έστω κ αυτό καλά είναι. Μπορείς να συνεχίσεις το ψάξιμο με το πάσο σου.

contact