Έσκασε ο σκελετός Scott scale 80

64 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους, ο σκελετός του Scott scale 80 έσκασε στο κούτελο του  τιμονιού ( προφανώς από λάθος συναρμολόγησης) μάλλον είχαν πρεσαρει υπερβολικά για να μπουν τα ρουλεμάν στο λαιμό. Το αγόρασα καινούργιο το 2012 με όλα τα χαρτιά , manual εγγύηση κ.λ.π από τον Κεφαλά στον Πειραιά και η εταιρεία (Μανιατόπουλος που είναι και ο εισαγωγέας) δεν μου αντικαθιστά τον σκελετό γιατί έχουν περάσει 5 χρόνια από την αγορά του ποδηλάτου , μου πρότειναν να αγοράσω από αυτούς καινούργιο. Τη μια μέρα έχεις ποδήλατο και την επόμενη δεν έχεις. Το γράφω , να το έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι αγοραστές. Ακόμη και αν χαλάσει από μόνος του ο σκελετός η εταιρεία δεν σε καλύπτει.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

sory αλλα μου δημιουργηθηκαν μερικες αποριες.

Γραφεις "προφανως απο λαθος συναρμολογησης". Μιλας για ενα ποδηλατο του 2012 και εχουμε 2021. Εαν ηταν λαθος συναρμολογησης θα στο εκανε απο τις πρωτες ωρες χρησης αντε στις πρωτες ημερες αντε τραβηγμενο μηνα. Οχι 9 χρονια μετα. Εχω καταλαβει κατι λαθος?

Αλλο που δεν καταλαβα. Εχεις ενα ποδηλατο 9 χρονια. Συντηρηση και ελεγχος δεν εχει γινει ποτε στα 9 χρονια? Κανεις δεν ειδε το headset?

Πιρουνι ειναι το αρχικο? Σερβις στο πιρουνι εχει γινει σε αυτα τα 9 χρονια?

Μηπως μια φωτο του προβληματος θα βοηθουσε να καταλαβουμε για τι πραγμα μιλας ακριβως?

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Εχεις δίκιο, και εμένα μου δημιουργούνται πολλές απορίες! τι θέλει να πει ο ποιητής? μην αγοράζετε Σκοτ? μας έχετε πρήξει τα σκώτια! χα χα! θελω να πω οτι όόλες αυτές οι αναφορές,

οτι...."Βρήκα ένα σπασμένο νυχάκι, πριν είκοσι χρόνια στα σκουπίδια, ενός Ραλλευ", " είδα ένα θρυμματισμένο, πολτοποιημένο σκελετό Κάρμπον, της μάρκας Μπαλοτσόλεξ", αλλα και αντίθετες αναφορές, όπως "το δικό μου 103 καρβουλάιτ άντεξε φορτωμένο με 5 κιλά συν εμένα 40 κιλά στα Ορεινά της Αίγινας" και άλλα τινά, όλα είναι άκυρα, καθώς (ακόμα και φωτογραφίες να πάρουμε), δεν θα γνωρίσουμε ποτέ τις συνθηκες του σκασιματος. Τι ειναι ?? λάστιχο για να σκάσει? ή μήπως προστατεύονται οι επόμενοι πελάτες? ποιάς μάρκας;; Αλουμίνιο 7005 δεν είναι? Δεν ξέρω, θα επανέλθω σε ξεχωριστό νήμα, ευχαριστούμε όμως για την επισήμανση. Αυτα τα ποδήλατα τα άτιμα, της εν λόγω μάρκας, φαίνεται τρώνε πολύ και σκάνε

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Εμένα μια φορά μου έσπασε προφυλακτικό. Οπότε παιδιά μη χρησιμοποιείτε προφυλακτικά ή ακόμη καλύτερα μην κάνετε σεξ για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Δεν είναι λογική αυτή, ε;

Φίλε μου δεν ξέρω τι μπορεί να έχει γίνει ούτε γενικά γιατί μπορεί να σπάσει ένας σκελετός, δεν έχω τέτοια εμπειρία. Βλέπω όμως ότι και αυτοί που ξέρουν δυσκολεύονται να καταλάβουν γιατί τα λες λίγο περίεργα.

Να σε ρωτήσω κατι άλλο όμως... Το ποδήλατο που αγόρασες, πόσα χρόνια έχει εγγύηση για τον σκελετό; 5 δεν είναι; Γιατί λοιπόν σου φαίνεται περίεργο κ το παρουσιάζεις κ ως αρνητικό, το ότι δεν σου έκαναν αντικατάσταση του σπασμένου σκελετού μετά από 8-9 χρόνια;

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

ελα, αρχισατε τις εξυπναδες. Αστε το παιδι να απαντησει και να εξηγησει το προβλημα και το συζηταμε. 

Η βασικη μου ερωτηση μενει. Φοραει το μαμα πιρουνι και εχει σωστη συντηρηση το πιρουνι?

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Ok πέρα από το χαβαλέ...

Να σου πει για το πιρούνι κ ότι άλλο του ρωτήσεις κ να δεις τι μπορει να έχει γίνει. Κέρδος θα είναι για όλους, κάτι θα μάθουμε. Και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα ΑΝ αυτό ήταν το ζητούμενο του θρεντ κ αν είχε κ το ανάλογο ύφος. Αν πχ έλεγε "ρε παιδιά έπαθα αυτό, έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;".  Τι μας λέει όμως το παιδί; Προσπαθεί να καταλάβει γιατι του έσπασε, ζητάει τέτοια βοήθεια; Όχι. Ξέρει κ το γιατί (λάθος συναρμολόγηση) αλλά κ πως (είχαν πρεσαρει υπερβολικά για να μπουν τα ρουλεμάν στο λαιμό). Όχι απλά δεν ρωτάει γιατί του έσπασε αλλά ούτε καν ζητάει επιβεβαίωση για τις υποψίες του.
Τι κάνει όμως; Δυο πράγματα: α) γνωστοποιεί το πρόβλημα του κ τη δυσαρέσκεια του από την ανταπόκριση που είχε από τον εισαγωγέα, β) προσπαθεί να προφυλάξει μελλοντικούς αγοραστές (να το έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι αγοραστές).

Και εγώ δεν καταλαβαίνω οπότε ειλικρινά ρωτάω:
α) 'Οταν έχει αγοράσει ένα ποδήλατο που του δίνει υπό προϋποθέσεις 5 χρόνια εγγύηση για τον σκελετό (που σημαίνει ότι ακόμη κ αν σπάσει πριν τα 5 χρόνια δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει αντικατάσταση), γιατί του φαίνεται περίεργο που δεν του έγινε αντικατάσταση απ' τη στιγμή που του έσπασε στα 9 χρόνια κ χρεώνει μάλιστα κ τον εισαγωγέα;
β) Θέλει να προστατέψει τους καταναλωτές με ποιον τρόπο; Τι πρέπει να κάνει ο υποψήφιος αγοραστής για να μην την πατήσει; Να μην επιλεξει ποδήλατα της scott, να μην επιλέξει συγκεκριμένα scale, να μην επιλέξει ποδήλατα που φέρνει ο συγκεκριμένος εισαγωγέας ή να μην αγοράσει ποδήλατο από το συγκεκριμένο κατάστημα;

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Λογικές οι παραπάνω ερωτήσεις, που θέλουν απαντήσεις. Τα 6061 λουμινάκια έτσι είναι! σπανε, σκάνε ,ξεσκάνε με την Καραντίνα.Το κράμα περιέχει αλουμίνιο, μαγνήσιο και σιλικόνη. Εύλογη, εύστοχη επίσης η παρατήρηση για τα προφυλακτικά.Υπάρχει όμως πάντα...το τεστ του Νερού! Ανακλήσεις απο Σκώτια Χαλασμένα, https://www.scott-sports.com/us/en/company/safety-an...

 Iδέα για μπάλωμα.Αν και μάλλον δεν έχει ίδια ποτήρια, δεν είναι κακή ιδέα η τρύπα για να σταματήσει η ρωγμή και μετά τσεμπέρωμα! Αμα ήταν ατσαλάκι δεν θα έσκαγε...

https://www.youtube.com/watch?v=-7crLpPBceE

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:
Προσπαθεί να καταλάβει γιατι του έσπασε, ζητάει τέτοια βοήθεια; Όχι. Ξέρει κ το γιατί (λάθος συναρμολόγηση) αλλά κ πως (είχαν πρεσαρει υπερβολικά για να μπουν τα ρουλεμάν στο λαιμό). Όχι απλά δεν ρωτάει γιατί του έσπασε αλλά ούτε καν ζητάει επιβεβαίωση για τις υποψίες του.
Ακριβως αυτο. Νομιζει οτι ξερει το λαθος αλλα.....Πρεπει καποιος να ξεκαθαρισει οτι δεν εχει καταλαβει σωστα (δεν υπαρχει περιπτωση λαθος συναρμολογηση να του εμφανισει το προβλημα 9 χρονια μετα) και οτι δεν γινεται να πρεσαριστουν υπερβολικα τα ποτηρια (και οχι τα ρουλεμαν) απο το εργοστασιο γιατι δεν τα βαζουν με τον τροπο που νομιζουμε. Και αφου ξεκαθαριστει αυτο να δουμε και το γιατι.

Βαζωντας ομως καμμια δεκαρια ακομα θεματα και εχοντας και τον johnheret να γραφει τα δικα του δεν βοηθαμε κανενα ουτε επικεντρωνουμε στο πραγματικο θεμα (να καταλαβει οτι ειναι λαθος η διαγνωση που εχει κανει ο TC και να βρουμε το γιατι τελικα εγινε το προβλημα)

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα

Πολύ ευχαρίστως θα ήθελα να ανεβάσω φωτογραφίες , θα εκτιμούσα να με βοηθήσετε λίγο, διότι από το κινητό μου προσπάθησα και δεν μπορώ. Επίσης να σας πω ότι έχω απευθυνθεί και στη εταιρεία και στο site της Scott και δεν έχω πάρει απάντηση γιατί έσκασε ο σκελετός. Μου λένε ότι δεν με καλύπτει η εγγύηση. Επίσης εγώ δεν πήρα ένα ποδήλατο που το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα και μετά χώρις λόγο σκάει το αλουμίνιο στο σημείο που είναι τα ρουλεμάν. Είναι λογικό? Δηλαδή αν έκανα συντήρηση που λέτε εσείς τι θα γινόταν?

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα
basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα
YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Τα SCOTT απ'όσο το είχα ψάξει(παλιός κάτοχος Scott Voltage YZ35 του 2008 που μου το κλέψανε!), επειδή η εταιρία ρίχνει το ''βάρος'' στο να είναι πολύ ελαφρύς ο σκελετός παρουσιάζουν πρόβλημα στην αντοχή τους, αλλά αυτό συνέβαινε ως επί το πλείστον στους carbon σκελετούς. Έχω δεί  Scott Spark LTD των 8.300€ να έχει σπάσει το πίσω ψαλίδι, αλλά εδώ το θέμα είναι ότι έχεις το ποδήλατο 9 χρόνια και χάλασε τώρα. Μήπως έκανες κακή χρήση στο ποδήλατο; Δλδ άλματα κτλ που δεν ενδείκνυται για το συγκεκριμένο? ή μπορεί απλά να τα έφτυσε 9 ετών είναι. Αν είναι εκτός εγγύησης φυσικό να μην σου κάνει αλλαγή η εταιρία. Μάλλον πρέπει να πάς σε νέο ποδήλατο.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1. Ο λόγος που ρωτάμε για το αν έχει γίνει κάποια αλλαγή σε πιρούνι ή ποτήρια είναι προφανώς για να διασφαλιστεί ότι δεν έγινε καμία ταρζανιά τα τελευταία αυτά 9 χρόνια. Και αν θέλεις τι γνώμη μου, είναι λογικό να αλλάξεις πιρούνι και ποτήρια σε ένα ΜΤΒ ποδήλατο μετά από 9 χρόνια. Τώρα, αν στα 9 αυτά χρόνια έκανες χαλαρές βολτες 2 φορές το μήνα, ΟΚ, πάω πάσο, δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι, εκτός αν δεις τζόγο / τριξίματα / βλάβες κλπ.

2. Αν έχει γίνει αλλαγή, τότε ίσως στη φάση αυτή να έγινε η ταρζανιά που σου ράγισε το κούτελο. Θεωρώ και εγώ δύσκολο - αλλά όχι αδύνατο - το να έχει γίνει λάθος και στο αρχικό μοντάρισμα από τ οεργοστάσιο. Λάθος που ήταν πολύ μικρό, και που με τη χρήση και με τα χρόνια έγινε μεγάλο.

3. Και τώρα πάμε στην ουσία της υπόθεσης. Είτε μικρό είτε μεγάλο είτε από μαμά είτε μετά, η εγγύηση καλύπτει τέτοια λάθη για ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ και με κάποιους περιορισμούς. 9 χρόνια μετά, δύσκολο να ζητήσεις "τα λεφτά σου πίσω"... 9 χρόνια μετά δύσκολο να αποδείξεις ότι ποτέ κανείς δεν έβαλε χέρι εκεί πέρα και δεν έσφιξε πολύ κάποια βίδα... 9 χρόνια μετά δύσκολο να αποδείξεις ότι όλο αυτον τον καιρό έκανες βόλτες και όχι καταβάσεις από γκρεμίλες και κοπανήματα σε κατσάβραχα....

.... λέω εγώ τώρα....

Και μετά από αυτό, να παραθέσω τρεις περιπτώσεις: όλες από κούρσες carbon, Cannondale, Trek, Orbea. Μετά από αρκετά χρόνια, παρουσίασαν βλάβη στο σκελετό..... από απλές ρωγμές (στο χρώμα) στα άνω ψαλίδια, μέχρι το εντελώς κουφό "ο ποδηλάτης βίδωσε ποτηροθήκη στην υποδοχή της και η βίδα υποχώρησε μέσα στο σκελετό / ουσιαστικά χάθηκε το boss μέσα στο σωλήνα".... Και στις 3 περιπτώσεις ξέρω καλά ότι οι σκελετοί πήγαν στο εργοστάσιο για "evaluation" και τελικά έγινε αντικατάσταση σκελετού. Αλλά και στις τρείς περιπτώσεις είχαμε Limited Lifetime Warranty για το σκελετό. Το lifetime πάει να πει ότι δικαιούσε να ζητήσεις. Το limited πάει να πει ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του κατασκευαστή αν θα δεχθεί να αντικαταστήσει. ΕΔΩ (στην δική σου περίπτωση) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα

Μόνο πετάλια έχω αλλάξει , άλματα δεν έκανα , είμαι 48 χρόνων και πάντα το πήγαινα ήρεμα. Το θέμα είναι ότι είχα ποδήλατο και χωρίς να έχω ευθύνη για κάτι , τώρα δεν έχω ποδήλατο. Από όσο ξέρω οι σκελετοί δεν σκάνε στα ποδήλατα. 

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα

Μόνο πετάλια έχω αλλάξει , άλματα δεν έκανα , είμαι 48 χρόνων και πάντα το πήγαινα ήρεμα. Το θέμα είναι ότι είχα ποδήλατο και χωρίς να έχω ευθύνη για κάτι , τώρα δεν έχω ποδήλατο. Από όσο ξέρω οι σκελετοί δεν σκάνε στα ποδήλατα. 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

...οι σκελετοί δεν ραγίζουν εκεί πέρα (ή και πουθενά αλλού) έτσι απλά / από μόνοι τους. Πρέπει να ασκηθούν μεγάλες τάσεις.

 

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

basilzog wrote:

Πολύ ευχαρίστως θα ήθελα να ανεβάσω φωτογραφίες , θα εκτιμούσα να με βοηθήσετε λίγο, διότι από το κινητό μου προσπάθησα και δεν μπορώ. Επίσης να σας πω ότι έχω απευθυνθεί και στη εταιρεία και στο site της Scott και δεν έχω πάρει απάντηση γιατί έσκασε ο σκελετός. Μου λένε ότι δεν με καλύπτει η εγγύηση. Επίσης εγώ δεν πήρα ένα ποδήλατο που το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα και μετά χώρις λόγο σκάει το αλουμίνιο στο σημείο που είναι τα ρουλεμάν. Είναι λογικό? Δηλαδή αν έκανα συντήρηση που λέτε εσείς τι θα γινόταν?

Εχεις αλλαξει το πιρουνι ετσι?? Το βαρος σου?? Καναμε και μερικα αλματακια??

δωσε μου αυτα και θα σου πω ακριβως τι φταιει (ειλικρινες απαντησεις ομως ετσι thumb up)

Παντως σιγουρα δεν φταιει αυτο που λες (λαθος τοποθετηση στις φωλιες για τα ρουλεμαν)

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Μόνο πετάλια λέει άλλαξε... Τα v-brakes μου φάνηκαν περίεργα γιατί ψάχνοντας scale 80 εκείνων των ετών ('11-'13) έχουν όλα δισκόφρενα. Αλλά τλκ ειναι παλιότερο μοντέλο, συγκεκριμένα του '09 κ έβγαινε με δαγκάνες κ ανάρτηση αυτήν που φαίνεται κ στη φώτο (RockShox Dart). Οπότε χλωμό, εκτός αν χάλασε κ την άλλαξε με ίδια....

Μήπως για κάποιον λόγο λύθηκε κάποια στιγμή;

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα

Δεν έχω αλλάξει τίποτα έστειλα γιατί μου ζητήθηκε από την αντιπροσωπεία πολλές φωτογραφίες.

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα

Του 09 είναι και το αγόρασα καινούργιο

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

ΟΚ. Εαν λαβουμε υποψιν ολα αυτα που λεμε και συζηταμε.

Εχουμε ενα ποδηλατο του 2009 (που εσυ το αγορασες το 2012). Ξεχναμε το οτι εγινε απο λαθος τοποθετηση δεν παιζει κατι τετοιο με την καμμια. Η εγγυηση ειναι 5 χρονια οποτε νομικα η εταιρεια εχει κανει αυτο που πρεπει. Αυτο που μπορεις να κανεις εσυ ειναι να επικοινωνησεις με την μαμα εταιρεια και να πεις οτι ναι μεν κανονικα δεν καλυπτομαι απο την εγγυηση αλλα εκει δεν επρεπε να ανοιξει οποτε τι μπορει να γινει (συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις δινουν μια σχετικα μεγαλη εκπτωση). Το οτι το ποδηλατο ομως ειναι 12 χρονων δεν βοηθα. Επισης ειναι πολυ πιθανο να ισχυριστουν οτι αυτη η ζημια γινεται απο ατσαλη προσγειωση σε αλμα (εγω αυτο θα νομιζα εαν το εβλεπα). Αλλα δεν εχεις να χασεις τιποτα να προσπαθησεις. Παντως σε καμμια περιπτωση δεν ειναι λαθος τοποθετηση στα ποτηρια. 

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα
basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα

Λοιπόν , όπως είπα και πριν στο ποδήλατο έκανα απλή χρήση , ήταν στο γκαράζ έβγαινε σπάνια, άλλαξα πετάλια γιατί τα δικά του ήταν μικρά. Δεν κάνω άλματα , δεν έχω αλλάξει τίποτα , ούτε πηρούνια ούτε τίποτα. Μου ζητούσαν από το κατάστημα πολλές φωτογραφίες και τον αριθμό του ποδηλάτου , μόλις τα τσεκαραν όλα μου είπαν τελικά ότι είμαι εκτός εγγύησης. Εγώ δεν ξέρω ποδήλατα που σκάνε χωρίς λόγο.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Από τη μια έχω μια καραμπινάτη ρωγμή σε σημείο που φωνάζει ότι έχει γίνει ταρζανιά...

Από την άλλη βλέπω σε φωτος ένα ποδήλατο στην πένα (*) και έναν χρήστη που έχει κρατήσει όλα τα χαρτιά του ποδηλάτου μέσα στα σακουλάκια (.... γκουχ-γκουχ... τέτοιος είμαι και γω... γκουχ-γκουχ) εδώ και 11 χρόνια.....

Δύσκολη περίπτωση, που δυστυχώς δεν θα βρεις την υποστήριξη που περιμένεις (και δεν ξέρουμε αν δικαιούσε ή όχι), γιατί είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις (να διαψεύσεις) όλα αυτά που όλοι οι άλλοι υποθέτουμε....

.

.

.

.

(*) αν κάποιος έκανε άλματα και ανεβοκατέβαινε γκρεμίλες, αμφιβάλω αν θα βλέπαμε το ποδήλατο σε τέτοια κατάσταση.....

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... θεωρώντας ως πάρα πολύ πιθανή εξέλιξη το να μην βρεις καμία ανταπόκριση / υποστήριξη από την μαμά Scott, νομίζω ότι έχει αξία να προτείνουμε τα επόμενα βήματα. Από μεριάς μου, βλέπω τα παρακάτω:

α. ψάχνεις (αγγελίες ή ποδηλατάδικα) να βρεις σκελετό, σε αντίστοιχο νούμερο. Μεταφέρεις όλα τα περιφεειακά από το παλιό στο νέο και συνεχίζεις.

β. βγάζεις στις αγγελίες (πουλάς) όλα τα περιφερειακά ή/και το σπασμένο σκελετό και αγοράζεις νέο ποδήλατο

γ. παίρνεις το σκελετό στο χέρι και γυρνάς όλα τα μηχανουργία του νομού σου (είσαι Αθήνα?) και ψάχνεις κάποιον που κολλάει αλουμίνιο. Δεν έχουν όλοι / δεν ξέρουν όλοι, αλλά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ρωγμή επισκευάζεται εύκολα. Οπτικά το αποτέλεσμα ίσως να μην σε ικανοποιήσει "μετά".... αλλά σίγουρα θα μπορείς να απολαύσεις το ποδήλατο σου για άλλα 11 χρόνια.

...άντε να βάλω και ένα δ. (μπας και βγεις εσύ πολύ τυχερός και η Scott μας βγει πολύ "καλή"). Απευθύνεσαι στη Scott (Μανιατόπουλο) και ζητάς να σου στείλουν (να αγοράσεις) σκελετό, παρόμοιο με αυτόν που έχεις τώρα. Λέω... μπας και τους έχει ξωμείνει κανας παλιός, σε καμιά ντουλάπα... και βρουν αυτοί ευκαιρία να τον ξεφορτωθούν και εσύ να κάνεις τη δουλειά σου "οικονομικά".... Λέμε τώρα...

 

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα

Έχω απευθυνθεί στο Μανιατοπουλο έχω μιλήσει προσωπικά με δύο στελέχη της εταιρείας στην Πάτρα, με πήγαν by the book, δηλαδή είμαι μόνος μου , χωρίς καμία υποστήριξη. Όμως γνωρίζω με τη βοήθεια τρίτων ότι οι περισσότεροι με Scott scale μετά το 08' έχουν ρωγμή στο συγκεκριμένο σημείο , δεν μιλάω απαραίτητα για Ελλάδα. Τονίζω ξανά αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ότι δεν κάνω ταρζανιές. Ευχαριστώ όλους που ασχοληθηκατε και αφιερώσατε χρόνο για το θέμα μου.  Το συμπέρασμα είναι ότι δεν είχα καμμιά υποστήριξη από κανέναν , ούτε από κατάστημα , ούτε από τον επίσημο εισαγωγέα στην Ελλάδα. Όσα email και αν έστειλα στη Scott.com πήγαιναν απευθείας στην ελληνική εισαγωγική " Μανιατόπουλος" και μου απαντούσαν αυτοί και αυτό που μου είπαν είναι ότι δεν έχω καμμιά υποστήριξη από αυτούς και το κατάστημα επίσης δεν μου πρότεινε ούτε καν έναν μεταχειρισμένο σκελετό.

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1. Εφόσον υπάρχει ντόπιος αντιπρόσωπος και μάλιστα είναι πάαααρα πολλά χρόνια αντιπρόσωπός τους και είναι και μεγάλη εταιρεία, λογικό είναι να σε παραπέμπουν εκεί. Το θέμα είναι αν απάντησαν ή σε έγραψαν.

2. Μεταχειρισμένο σκελετό δεν μπορούν να σου προτείνουν. Για κάτι τέτοιο θα πρέπει να απευθυνθείς στην ντόπια αγορά ή σε συνοικιακά ποδηλατάδικα που ίσως πουλούν μεταχειρισμένα.

3. Η διαφορά της Scott / Μανιατόπουλος, από άλλες εταιρείες του χώρου - για μένα - οριοθετείται στο εξής: το να προτείνει στον πελάτη εναλλακτική, ώστε να τον κρατήσει ικανοποιημένο, να του δώσει την αίσθηση ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για το πρόβλημά του. Άρα θεωρώ ότι μια εταιρεία με άλλη μενταλιτέ, θα έπρεπε να σου προσφέρει έναν αλουμινένιο σκελετό παρόμοιο (κατηγορία & τιμή) και πχ να σου κάνει δωρεάν την μεταφορά όλων των περιφερειακών από τον ένα στον άλλο... λέω γω τώρα.... ή να σου πουλήσει σκελετό new old stock 20-30% κάτω.... Αυτή θα ήταν η διαφορά μιας "Εταιρείας με Ε κεφαλαίο", σε σχέση με "άλλη μια εταιρεία του χώρου"... [και έχει να κάνει περισσότερο με την μαμά εταιρεία, παρά με τον ντόπιο αντιπρόσωπο]. Έχουμε δει τέτοιες συμπεριφορές στην Ελλάδα, στο παρελθόν. Πχ υπάρχουν εταιρείες που σου λένε "έκανες ταρζανιές και το έσπασες από δική σου υπαιτιότητα? ΟΚ, το παίρνω πίσω και σου στέλνω φρέσκο του κουτιού με 20% OFF, no questions asked".

... ας γράψει και κάποιος με αντίστοιχη εμπειρία...

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

basilzog wrote:
Όμως γνωρίζω με τη βοήθεια τρίτων ότι οι περισσότεροι με Scott scale μετά το 08' έχουν ρωγμή στο συγκεκριμένο σημείο , δεν μιλάω απαραίτητα για Ελλάδα. Τονίζω ξανά αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ότι δεν κάνω ταρζανιές.

Απλά δύο σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου:
1. Κόπωση και μνήμη υλικού (το αλουμίνιο έχει αυτό το θέμα αλλά πρεέπι να περάσουν πολλά πολλά χρόνια για να συμβεί κάτι παρόμοιο ή να υπάρξει κακομεταχήριση ή σχεδιαστική αδυναμία - [υποδιαστασιολόγηση] ή αστοχία του μίγματος στο συγκεκριμένο σημείο στον συγκεκριμένο σκελετό).
2. Χρήση του ποδηλάτου από κάποιον άλλο που μπορεί να έκανε ταρζανιές. (κρούσεις δηλαδή).
...
Θα ήταν πολύ χρήσιμο για τους υπόλοιπους, να ανέφερες τις πηγές σου ώστε να μας διαφωτίσεις σε σχέση με την φράση  "οι περισσότεροι με Scott scale μετά το 08' έχουν ρωγμή στο συγκεκριμένο σημείο , δεν μιλάω απαραίτητα για Ελλάδα".

basilzog
Εικόνα basilzog
Απών/απούσα
didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Έχεις κι άλλα τέτοια;
Γιατί αυτός δεν λέει και πολλά (εκτός κι αν δεν το βρήκα που τα λέει).

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Δεν πιστεύω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι λέφτερος. (όλα αυτά, καθώς ανάμεσά μας κυκλοφορούν ακόμα και Αντιπρόσωποι ποδηλατικών εταιριών, δεν έχουν υπόσταση. Δεν ξέρεις αν αυτός για λόγους μάρκετινγκ, ήταν ο Διευθυντής Παραγωγής της Kioυμπέξ Ε.Π.Ε. Sa ,limited IKE kai to spasmeno karavi Ltd, oπότε δεν μπορείς να αναγάγεις σε φήμη κάτι που δεν είναι δικό σου. Εμπειρία σου. Ακόμα και τότε όμως, μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, γενικεύοντάς τα. Φίλε αναγνώστη, απόλαυσε το Σπασμένο Καράβι

https://www.youtube.com/watch?v=qBFI4XihIf0    https://www.youtube.com/watch?v=o4326RVQSQ8 άνοιξε το παράθυρο του μυαλού και άσε κατα μέρος τις αγκυλώσεις των Μεγαλο εταιριών,   και τα χακέματα marketing που είναι η μαύρη αντίδραση κόντρα στα Οργανωμένα συμέροντα, που μας θέλουν απλούς καταναλωτές.

https://www.singletracks.com/mtb-gear/europe-is-aswi... Ας μη κατηγορούμε τα λουμινάκια και τα φλίδια coca cola για αυτό που είναι, Να μην κάνουμε υδραυλικές σωλήνες το ποδήλατό μας. Σήμερα σπάει εδώ, αύριο εκεί. (πάρε steel φουλ ανάρτηση, να χορτάσεις Ταρζανιές! χα χα! ) Πάντα όρθιος εύχομαι, και αυτά ας γίνουν χίλια κομμάτια. Εσύ να μη σπάσεις/ραγίσεις