ποδηλασία στον παράδρομο της Εθνικής

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Συνποδηλάτες καλησπέρα και καλές πεταλιές σε όλους.

Σύντομα θα αλλάζει έδρα η εταιρία που εργάζομαι και η καινούργια θα είναι στο Περιστέρι. Ξεκινώντας από Μοσχάτο είχα βρει διαδρομή που με βόλευε μέχρι την μέχρι τώρα έδρα στην Αγίας Αννης στο Ρουφ. Από εκεί και πέρα βλέπω ότι θα με βόλευε από το ύψος της Πέτρου Ράλλη μέχρι την Λένορμαν να κινηθώ στον παράδρομο της Εθνικής στον Κηφισό. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό ή θα παίξω κορώνα γράμματα το κεφάλι μου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Ποδηλατώ σε καθημερινή βάση τον τελευταίο ενάμισι χρόνο πρώτα με ένα τύπου Mountain και τώρα με trekking οπότε θέμα με την απόσταση δε θα έχω (γύρω στα 18 χιλιόμετρα πήγαινε - έλα). Με φοβίζει το ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσω μεγάλους δρόμους με πυκνή κυκλοφορία που μέχρι τώρα τους απεφευγα. Ο παράδρομος είναι μάλλον ο βασικότερος φόβος μου.

d1m1tr1s
Απών/απούσα

Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να σου απαντήσω, αφού λίγες φορές έχω περάσει από τις γειτονιές που λες.

Στον παράδρομο της Κηφισού έχω μπει 2-3 φορές από Ιερά Οδό μέχρι Π. Ράλλη. Δεν αισθάνθηκα μελοθάνατος, αλλά δεν το χάρηκα κιόλας. Δοκίμασε και βλέπεις πως θα σου κάτσει.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και μια διαδρομή χονδρικά από Πειραιώς, Κων/πόλεως, (Σπ. Πάτση, Παλαμηδίου, ?) Άστρους. Χιλιομετρικά δεν πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά, και για τα δικά μου γούστα είναι πιο ευχάριστη.

Όσο για την κυκλοφορία, κράτα την λωρίδα σου με συνέπεια και άσε τους βιαστικούς να κορνάρουν. Καλύτερα -χίλιες φορές- να σε βλέπουν και να σε βρίζουν, παρά να κάνεις στην άκρη, να μην σε δουν και να σε πατήσουν.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

φίλε d1m1tr1s σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Θα δοκιμάσω κάποια Κυριακή πρωί να κάνω τη διαδρομή από τον παράδρομο να δω πως θα πάει. Σίγουρα θα πάω και από εκεί που μου γράφεις μήπως είναι καλύτερα. Σκέφτομαι και τη Θηβών αλλά μάλλον σαν ύστατη λύση.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Τελικά το επιχείρησα από τον παράδρομο. Εδώ και μια εβδομάδα πηγαίνω πλέον στην (καινούργια) έδρα της εταιρίας στο Περιστέρι από τον παράδρομο της Εθνικής από το ύψος της Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Λένορμαν. Όλα οκ σίγουρα θέλει προσοχή αλλά μια χαρά τα βγάζω πέρα. Πλέον κάνω 10+10 χιλιόμετρα καθημερινά για τη δουλειά. Οι συνάδελφοι με βλέπουν με μισό μάτι γιατί παρκάρω ... μέσα στο κτίριο ενώ εκείνοι ψάχνουν στην δύσκολη περιοχή τριγύρω να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους.

nikkos
Εικόνα nikkos
Απών/απούσα

...έτσι έτσι ;) καλά τους κάνεις :)

καλά και ασφαλή χιλιόμετρα :)

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Φίλε nikko σ ευχαριστώ! Υπάρχει ένα μικρό πάρκινγκ μπροστά στο κτίριο όπου κάθε πρωί γίνεται χαμός γιατί δε φτάνει για όλους... εκεί να δεις... να μαλώνουν και να αγχώνονται και εγώ καμαρωτός από δίπλα με το ποδήλατο να περνάω και να μπαίνω μέσα στο κτίριο...

sagri
Εικόνα sagri
Απών/απούσα

...πρέπει να αισθανόμαστε όμορφα γιατί διαφέρουμε από τον προηγούμενο εαυτό μας κι όχι γιατί διαφέρουμε από συνανθρώπους μας.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Εγώ αισθάνομαι όμορφα και για τα δύο. Ο καθένας όπως νομίζει. Το ότι αισθάνομαι διαφορετικά από κάποιο άλλο δε με κάνει πολέμιο του συνανθρώπου μου. Ελπίζω να νοιώσει κι εκείνος διαφορετικά και να πιάσει το ποδήλατο όπως έκανα κι εγώ άλλωστε παλαιότερα.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Συνεχίζω να κινούμαι στον παράδρομο της εθνικής μέχρι το Περιστέρι μετά από 9 και κάτι χρόνια (συνολικά 11 χρόνια με σχεδόν αποκλειστική χρήση ποδηλάτου για μέσο μεταφοράς στη δουλειά μου).

Όσοι δε το έχετε κάνει και φοβάστε ξεκινήστε! Τώρα και με τη βενζίνη στα ύψη...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πολύ καλά τα γράφεις, αλλά είναι ευκαιρία να εμπλουτίσεις λιγο το τυράκι που στήνεις...(στη φάκα)..... wink

Γράψε λοιπόν, πόση ώρα κάνεις συνολικά αν διαδρομή, πόσο εύκολα ή δύσκολα φτάνεις, τι γίνεται όταν όλοι οι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι και εσύ περνάς ανάμεσα σε σταματημένα ΙΧ, πόση ώρα κάνεις για να βρεις πάρκιν μέσα στο κτίριο (...σε δευτερόλπετα γράφτο, γιατί αλλιώς ίσως χαθεί η ουσία του νούμερου....χεχε), επίσης γράψε αν έχεις συναντήσει πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις και πως τις αντιμετώπισες, ώστε να παίρνουν ιδέες όσοι θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

 

Καλές πεταλιές και στα επόμενα 11 χρόνια... yes

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Rocka σ ευχαριστώ! Κατά καιρούς τα ποστ σου εσένα και των παιδιών εδώ με βοήθησαν απίστευτα.

Πραγματικά τα οφέλη είναι τόσα πολλά...

Τι να πρωτοπώ:

Για την πολύ καλύτερη φυσική μου κατάσταση και το γεγονός ότι αρρωσταίνω πολύ σπανιότερα;

για την οικονομία στην μετακίνηση; (ένα καφέ και ένα τόστ στη δουλειά στοιχίζω)

για το πάρκινγκ; 

για το ότι πας στη δουλειά και είσαι ο πιο καλοδιάθετος;

κατάστασεις επικίνδυνες πάντα υπάρχουν σε όλα τα μέσα. Απλά εμείς που κινούμαστε με πολύ μικρές ταχύτητες αντιδρούμε λίγο καλύτερα και πιο άμεσα.

 

δοκιμάστε το δε θα χάσετε!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Gefer wrote:
.... για το ότι πας στη δουλειά και είσαι ο πιο καλοδιάθετος;

Καλά, αυτό το έχω γράψει πριν πολλλάαααααα χρόνια..... Μπαίνω στη δουλειά, με το χαμόγελο και με ενέργεια, με κέφι, με διάθεση.... Και μπαίνουν οι συνάδελφοι από το δίπλα γραφείο, σέρνοντας τα πόδια λες και κουβαλάνε τη μισή υδρόγειο στην πλάτη. Κοπανάνε τη τσάντα στο γραφείο (για να ξεφορτωθούν τη μισή υδρόγειο από πάνω τους) και με φωνή τρεμάμενη κράζουν "καφφέεεεεε....".

Λογικό όμως. Αν έχεις κάνει 40 λεπτά για 6 χλμ, και έκανες άλλα 14 λεπτά να ψάχνεις γύρω-γύρω να βρεις μια γωνιά να χώσεις το ΙΧ (και το μισό να εξέχει και να στο διακοσμούν τα άλλα διερχόμενα ΙΧ), είναι φυσιολογικό να έχεις στεγνώσει από ενέργεια και διάθεση και όρεξη....

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Το θέμα είναι όταν βρέχει τι γίνεται...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Thessalos wrote:
Το θέμα είναι όταν βρέχει τι γίνεται...

Οι ξένοι που κάνουν ποδηλασία ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ όλο το χρόνο, λένε ότι "δεν υπάρχει κακός καιρός, μόνο κακός εξοπλισμός / ρουχισμός".

Προφανώς αν δουλεύεις σε γραφείο και πρέπει να είσαι στην πένα, πολύ δύσκολα μπορείς να συνδυάσεις ποδηλασία, εκτός αν έχεις ντουζιέρα και χώρο να αλλάζεις και να αποθηκεύεις κοστούμι κλπ κλπ.... Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα πράγματα βολεύονται. Θα βάλεις σωστά φτερά, θα φορέσεις το σωστό αδιάβροχο και τα κατάλληλα ρούχα, θα έχεις και μια αλλαξιά μαζί σου. Στην τελική, αν ρίχνει καρέκλες μην πας με το ποδήλατο, εκείνες τις 5 μέρες του χρόνου πήγαινε με άλλο μέσο.

Προσωπικά, αν το πρωί ρίχνει καρέκλες δεν θα πάρω ποδήλατο. Αν ψιλοβρέχει ή βρέχει όπως συνήθως βρέχει στην Αθήνα, θα το παλέψω. Στην επιστροφή, ακόμα και αν υπερχειλίσει ο Κηφισός και ο Αρδηττός μαζί, ακόμα και αν έχει πλημμυρίσει ο Λυκαβηττός, θα γυρίσω με ποδήλατο. Ρούχα-παπούτσια σε λεκάνη και μετά στο μπαλκόνι, και εμένα θα με περιμένει η μπανιέρα με ζεστό νερό για να ξαναγίνω άνθρωπος.... μια χαρά γίνεται / δεν θυμάμαι να έχω νιώσει κίνδυνο ή να αρρώστησα / κρύωσα από τέτοια φάση.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Και εγώ όταν έχει βροχή δε θα πάω με το ποδήλατο αλλά αν την πετύχω στο δρόμο συνεχίζω! Κρύο και ζέστη δε με πτοούν όπως λέει και ο Rocka με τον κατάλληλο ρουχισμό παλεύεται μια χαρά. Βάλτε μπροστά παιδιά

contact