Ποδήλατο και ΚΤΕΛ

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
gkioulbakses
Απών/απούσα

Ξέρει κανείς τί ισχύει βάση νόμου και πού μπορούμε να τον βρούμε ?
Επίσης υπάρχει κάποια άλλη κρατική αρχή στην οποία μπορούμε να απευθυνθούμε σχετικά με το ΚΤΕΛ ?

Το θέμα είναι ότι σήμερα που πήγα να μεταφέρω ποδήλατο με ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από Αθήνα, ενώ στην αρχή ήταν λίγο δυσκοίλιοι, έπειτα μου είπαν οκ βάλτο, όπως και έκανα σε συνεργασία με τον τύπο που φορτώνει τις βαλίτσες. Να προσθέσω ότι έβγαλα την μπροστινή ρόδα και τα 2 κομμάτια (μπροστινή ρόδα και υπόλοιπο ποδήλατο) τα τύλιξα με αμπαλάζ (αυτό με τις φούσκες), ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα να λερώσει ή τρυπήσει κάποια αποσκευή. Δεν το συνόδευα εγώ, αλλά η ξαδέρφη μου που πλήρωσε εισιτήριο. Αφού δυσκολεύονται λιγάκι, τα βάζουν όλα μέσα και κλείνουν τις πόρτες και μπήκε όλος ο κόσμος μέσα. Έτσι λοιπόν φεύγω με το κεφάλι ήσυχο... σε 2 λεπτά με παίρνει τηλ η ξαδέρφη μου και μου λέει ότι την κατέβασαν στο πρακτορείο για να της πούνε ότι έχει δημιουργηθεί θέμα με το ποδήλατο και την έλλειψη χώρου και κάτι/κάπως αναφέρθηκαν στην αστυνομία και τελικά κατέληξαν να την χρεώσουν 10€ με απόδειξη. Της είπαν ότι κανονικά στέλνεται με άλλο λεωφορείο και όχι έτσι.

Το θέμα είναι ότι όσο ήμουν εκεί δεν μου είπαν τίποτα τέτοιο.

Οπότε όποιος ξέρει κάτι στα πρώτα ερωτήματα, παρακαλώ για την βοήθειά του. Θα το ψάξω κι γω να δω τί λέει ο νόμος ή ο κανονισμός του ΚΤΕΛ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Τα ποδήλατα πάντα ως τώρα μεταφερόντουσαν απο τα ΚΤΕΛ τσάμπα. Με αρχική μουρμούρα των οδηγών αλλά όταν τους λες οτι θα το φορτώσεις εσύ, τότε ξεστραβώνουν. Ο κανονισμός δυστυχώς δεν ξέρω που είναι - ίσως αν πάρεις τη διοίκηση να σου πουν κάνε καιενα κόπο και ρώτα σε κάποιο ΚΕΠ. Πάντως σε κάποιο άρθρο που είχε γράψει κάποτε φίλη ποδηλάτισσα περι συνδυασμένης μετακίνησης επαινώντας το τραμ, τον προαστιακό και τον ΗΣΑΠ, την επόμενη ημέρα την πήραν τηλ. απο το ΚΤΕΛ παρεξηγημένοι οτι δεν τους ανέφερε στο άρθρο ενω είναι οι πρώτοι που μεταφέρουν ποδήλατα τόσα χρόνια.
Κανονικά δεν έπρεπε να πληρώσει τίποτα εφόσον υπάρχει χώρος αποσκευών που δικαιούται ο επιβάτης να χρησιμοποιήσει. Αν πας πιο νωρίς έχεις προτεραιότητα και δεν μπορεί να σου πει κανεις τίποτα.

nevergrad
Απών/απούσα

Και εγώ έτσι ξέρω. Ότι αν το πάρεις σαν αποσκευή, μαζί σου, δεν πληρώνεις τίποτα. Βέβαια αν είναι γεμάτο το λεωφορείο και δεν χωράνε τα πράγματα μέσα... εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.
Και σαν δέμα το δέχονται αλλά σου λένε να το στείλεις ώρα που δεν έχει πολύ κόσμο, ώστε να μην έχουν πολλές αποσκευές και να χωράει.. Και πλήρωσα 30€ στην εμπορική αμαξοστοιχεία για αθήνα-θεσσαλονίκη και με το κτελ θα το έστελνα με 6€(νομίζω)..

Vassilakis O Glykas
Εικόνα Vassilakis O Glykas
Απών/απούσα

ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΕ

Δυστυχώς από ιδία πείρα το ΚΤΕΛ είναι ανώνυμη εταιρία και την πλειοψηφία των κανόνων τους φτιάχνουν κατά το πώς τους συμφέρει. Ουσιαστικά δεν θα είχαν αντίρρηση αν το έστελνες σαν δέμα και πλήρωνες το ποδήλατο σαν δέμα. Είναι γνωστοί φραγκοφονιάδες οι του ΚΤΕΛ και το αντίτιμο για τα 438 χλμ Αθήνας-Ιωαννίνων (ακόμα και πρό γέφυρας Ρίου-Αντιρίου η οποία κοστίζει) είναι από τα ακριβότερα. Τα συγκεκριμένα ΚΤΕΛ έχουν και ειδικές τιμές το Πάσχα όταν στέλνουν στην Αθήνα οι ντόπιοι αρνιά για ψήσιμο και μάλιστα ανάλογα με τα κιλά.

Απλά οι τύποι δεν γούσταραν να το περάσεις μπέχο οπότε και βγάλανε το 10ακι τους.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

εγω απο αθηνα - λαμια μια χαρα το κατεβασα , μαλιστα το μονο που μου ειπαν ηταν πως
αν εχει πολλες αποσκευες δεν μπορει να το βαλει(και μαλιστα μου ειπε πως και τσαντες αν ειναι μεγαλες τις χρεωνουν ενω το ποδηλατο οχι) τι να σου πω απο τι στηγμη που το εβαλαν μετα ΔΕΝ εχουν δηκαιωμα να σου πουν τιποτα(αλοστε αυτοι το ξερουν οτι το βαζεις δεν το εκανες κρυφα)

contact