Σκοτώθηκε ποδηλάτης στην Πανεπιστημίου

94 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
pmanousis
Απών/απούσα

Κατ' αρχήν συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού...

Να σας πω λοιπόν λίγα πράγματα για μένα αρχικά:
Ονομάζομαι Πέτρος, γεννήθηκα κάπου στα μέσα του 1985 και το 1987 διαπίστωσαν οι δικοί μου με τη βοήθεια των γιατρών πως πάσχω από διαβήτη. Πλέον έχουμε 2009 κάτι που κάνει τη συμβίωσή μου με το διαβήτη αρκετά μεγάλη. Με το ποδήλατο ασχολούμαι αρκετά χρόνια, από δημοτικό σχολείο μέχρι και τώρα που είμαι εργαζόμενος σε μια επιχείρηση. Άλλοτε περισσότερο (δημοτικό-γυμνάσιο-φοιτητής) και άλλοτε λιγότερο (λύκειο). Πλέον και αφού επέστρεψα στον τόπο καταγωγής μου (Γιάννενα) μετά από ένα χρόνο παραμονής στην Αττική (όπου πήγα για να εργαστώ) είπα να ασχοληθώ εκ νέου με το ποδήλατο. Το να πάσχει κανείς από διαβήτη δεν τον περιορίζει (ιδιαιτέρως) στο να κάνει ποδήλατο. Ίσως χρειάζεται κάποιες στιγμές να σταματήσει για να φάει κάτι ώστε να αποφύγει την υπογλυκαιμία (να αυξήσει με λίγα λόγια τη γλυκόζη στο αίμα του που πέφτει λόγο της άσκησης) αλλά πέραν αυτού δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Αν πάλι αντί για υπογλυκαιμία έχει υπεργλυκαιμία (να έχει παραπάνω γλυκόζη στο αίμα) και δεν έχει μαζί του ινσουλίνη πιστέψτε με μπορεί να διανύσει πραγματικά πολλά χιλιόμετρα προτού πέσει κάτω από κόμμα (και βασικά θα έχει σίγουρα καταλάβει πως κάτι δε πάει καλά από πολύ πιό νωρίς μιας και χωρίς ινσουλίνη δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τη γλυκόζη και συνέπια αυτού είναι η έλλειψη ενέργειας, με λίγα λόγια δ θα μπορούσε να κάνει ποδήλατο λόγο αδυναμίας).

Τελειώνοντας λοιπόν να σας πω και λίγες προσωπικές μου εμπειρίες με το ποδήλατο, επειδή μένω σε ένα χωριουδάκι λίγο έξω από την πόλη των Ιωαννίνων και επειδή έχω την όρεξη να κάνω τα περίπου 15χλμ που απέχει η πόλη από το χωριό είδα πως ενώ κινούμουν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (χωρίς ποδηλατοδρόμο, ή επιπλέον ασφάλεια -πχ ΛΕΑ) ήμουν ασφαλέστερος από την μετακίνησή μου μέσα στην πόλη. Στην πόλη -δόξα τω Θεώ- είχα μια μέρα ένα σχεδόν ατύχημα, στην προσπάθειά μου να αποφύγω ένα όχημα που είχε κάνει στάση λίγο πιό μέσα στο οδόστρωμα γιατί δεξιά του υπήρχαν κάδοι έκανα αριστερά, την ίδια στιγμή ένα αυτοκίνητο που ήταν πίσω μου με προσπερνούσε και παράλληλά του βρισκόταν μια μοτοσυκλέτα η οποία προσπαθούσε να προσπεράσει και τους 2 μας (εμένα από αριστερά και το αυτοκίνητο από δεξιά!). Το μόνο που χαίρομαι είναι πως με τα ακουστικά στα αυτιά έστω και αν δεν παίζουν μουσική (ναι καλά διαβάσατε) γυρνάω πολύ πιό συχνά το κεφάλι και κοιτάζω πίσω ώστε να δω εάν υπάρχει κάποιο άλλο όχημα που θα μπορούσε να εμπλακεί μαζί μου σε ατύχημα.

Συμπέρασμα: το ότι πάσχω από διαβήτη δεν με εμποδίζει να ποδηλατώ, απλώς σε εμένα που το ξέρω εδώ και χρόνια και κάνω ενέσεις ινσουλίνης με κάνει να προσέχω τις υπογλυκαιμίες, στο Σπύρο που όπως κάποιος έγραψε δεν το γνώριζε πως έπασχε θα μπορούσε να του συμβεί υπογλυκαιμία πάρα πολύ δύσκολα.

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

Ειναι παράδοξο αλλα ειναι ο μόνος τρόπος.

Ολοι φοβομαστε, αλλα δεν μπορεις να ζεις μεσα στο φόβο, στο οποιοδήποτε συνεχή φοβο.

Γενικα μας κατακλύζουν με ειδησεις τρόμου.

"Επέστρεφε στο σπίτι της και τη βίασαν"
(πρεπει να γυρναμε το απόγευμα μαζι με μπραβο και να κλειδαμπαρωνόμαστε?)

"Πηγε να περάσει το δρόμο και τον χτύπησε αυτοκινητο"
(πρεπει να μην κυκλοφορούμε καθολου?)

"Ο νεος ιος της γριππης μεταδίδεται με τον αερα"
(να θυμηθω να σταματησω να αναπνέω)

Εμένα ξερεις ποσες φορες πηγαν να με πατήσουν ως πεζή? τι θα επρεπε να κανω, να σταματησω να περπατάω?

Το να ζεις είναι επικίνδυνο, ειναι το πιο επικινδυνο πραγμα.

bike_master
Εικόνα bike_master
Απών/απούσα

παιδια μην κατηγορειτε τον οδηγο τοσο απλα.δεν ξερω αν πραγματικα αυτος φταιει αλλα ειναι πολυ δυσκολο το να οδηγας φορτηγο.ο πατερας μου οδηγουσε 15-20 χρονια φορτηγο και μου ειπε πως το μονιμο προβλημα του ηταν το να δει τους ποδηλατες.απλα ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ.και ηταν παντα σε εγρηγορση αλλα θα μπορουσε να του τυχει μια στραβη απο το πουθενα.εφοσον ειναι και βραδυ η δυσκολια για τον οδηγο διπλασιαζεται.αρα μην κατηγορειτε χωρις να ξερετε τι συνεβη.

συλληπητιρια στους γονεις του συνποδηλατη.
R.I.P

just4fun
Απών/απούσα

Δεν ξέρω πραγματικά τι μπορεί να πει κανείς τέτοιες στιγμές.
Το σίγουρο είναι ότι δεν μας υπολογίζουν, εχτες κόντευα να πιαστώ στα χέρια με οδηγό λεωφορείου, που την ώρα που έκανα ορθοπεταλιά σε ανηφόρα, έφτασε στη διασταύρωση και ενώ με είδε έκανε ότι δεν υπήρχα και βγήκε κανονικά.
Ευτυχώς φρέναρα...
σίγουρα δεν είναι όλοι το ίδιο αλλά δυστυχω΄ς ο Έλληνας ένα σημαντικό μέρος των κομπλεξ του τα λείνει κρατώντας το τιμόνι του αυτοκινήτου του ή του φορτηγού του...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Να μην ξεχάσουμε και "τη μέδουσα-δολοφόνο"
Τέρμα το κολύμπι

"το κουνούπι-τίγρης"
Όχι έχω τα καλοκαιρινά βράδια

κλπ κλπ κλπ

Φιλική συμβουλή:
Η τηλεόραση κλείνει με το ίδιο κουμπί με το οποίο ανοίγει. Χρησιμοποιήστε το, η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο.
Και ένα σύνθημα που είδα σε κάποιο τοίχο της Αθήνας:
"Όταν κλείνει η τηλεόραση αρχίζει η ζωή"

ilias
Απών/απούσα

Lafaytte, La. June 1 1960
- The Most Rev. Maurice Schexnayder, Roman Catholic Bishop of Lafayette, today issued an edict refusing Christian burial to Roman Catholics declared criminally negligent in fatal automobile accidents.

Πηγή:
"Community and Privacy" των S. Chermayeff, C. Alexander

Δεν το προτείνω ως λύση. Είναι όμως εντυπωσιακή τόσο η απόφαση όσο και η χρονική περίοδος που λήφθηκε. Το 1960 στην Ελλάδα δεν υπήρχαν σχεδόν αυτοκίνητα.

@xtra: Κάτι ειπώθηκε για Παρασκευή. Ισχύει;

spskark7
Απών/απούσα

ενας ανθρωπος χαμενος τζαμπα!
R.I.P.

mpampis
Απών/απούσα

Διαβασα την είδηση και έχω παγώσει. Ζω και κινούμαι καθημερινα με ποδηλατο, στο κεντρο της Αθήνας. Κρίμα για το παιδί.. όποιες και να ειναι οι αιτίες του ατυχηματος.

Νομίζω πως είναι περιτό να το λέμε οτι θα παρεβρεθούμε ΟΛΟΙ σε οποιαδειποτε εκδηλωση γινει για το γεγονός ..ή με αφορμή το γεγονός! Στιψτε τα κεφάλια σας οι ψυχραιμότεροι και εμπειρότεροι.. δωστε το σημα και θα είμαστε ΟΛΟΙ εκει!
Πρεπει να βγουμε.. πρεπει να σιωπησουμε για τον Σπύρο ..πρεπει να φωνάξουμε για τις ζωές όλων μας! ..ποδηλατων και μη..
Ανθρωπινη πόλη!!! ..ζητάμε πολλά; ....ας βγουμε εξω! Είναι το μόνο που μας έμεινε (γιατι το άλλο ..αυτο που θα μπορούσε την κυριακη να "μιλησει" ..απ οτι φαίνεται σαν κοινωνία το εχουμε πετάξει στα σκουπίδια)

συλληπητιρια στους γονεις του..
R.I.P

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς του παλικαριού.

kladia
Απών/απούσα

Ο Σπύρος είναι μία από τις πιο ευγενικές ψυχούλες και ένας από τους πιο ικανούς ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει ποτέ. Γι' αυτόν προέχουν τα έργα από τα λόγια με έναν τρόπο που ειλικρινά δύσκολα μπορούμε να συλλάβουμε. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι που τον ξέρουμε και τον αγαπάμε να πάρουμε παράδειγμα απ' αυτόν και όσοι δεν τον ξέρουν να πιστέψουν αυτές τις γραμμούλες...

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

μια πορεία διαμαρτυρίας για το αδικοχαμένο παλικάρι. Και να καταλήξει στο σημείο του ατυχήματος. Ελεος πια με τα @##% αμάξια. Δεν πρέπει να θρηνούμε αδικοχαμένες ζωές. Πρέπει να μάθουν οι οδηγοί να σέβονται τις ανθρώπινες υπάρξεις που είναι απροστάτευτες στο δρόμο. Δεν μπορεί να περνάνε όλοι οι @#$$ τρέχοντας με ταχύτητα δίπλα μας και να το κάνουν και επίτηδες και από πάνω. Ειναι βέβαιο οτι κάτι θα συμβεί. Ολοι μας έχουμε υποστεί τέτοια περιστατικά. Κρίμα για το παιδί και κρίμα που δεν ασχολήθηκε κανένας από τα @#$% μέσα ενημέρωσης. Δεν πουλάει αυτή η είδηση. Εχτες στη Βουλιαγμένης 3 μαλάκες με σπόρ αμάξι μού κάνανε κόντρες με το κουράδι που οδηγούσανε . Λίγο έλλειψε να ξαπλωθώ στην άσφαλτο. Και μετά την σχετική μούτζα προσπαθούσαν να σταματήσουν (αλλα η κίνηση δεν τους το επέτρεπε) για να κατέβουν και για τσαμπουκά!!!! Τρεις σε αμάξι εναντίον ποδηλάτη. Την επόμενη φορά θα πάρω το πέταλο και θα το κοπανήσω στο κεφάλι του όπου μαλάκα βρεθεί.
Το να χαθεί η ζωή του Σπύρου είναι κατι παραπάνω από τραγικό. Το να αντιδράσουμε είναι χρέος μας. Εχω εξοργιστεί.... τι λέτε για 9 30 συγκέντρωση στο θησείο παρασκευή και πορεία στο κέντρο και στάση στο σημείο. Παράκληση να αναρτήσει κάποιος απο τους παλαιούς κάτι άμεσσα . Η αλλιώς στο CM της δευτέρας.

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

έχω παρατηρήσει πόλλους ποδηλάτες που δεν προσέχουν καθόλου. Χωρίς κράνος, ανάποδα σε δρόμους ή μέσα στη μέση του δρόμου.....

zouzouni
Απών/απούσα

από συγγενείς και φίλους του Σπύρου ή από αυτόπτες μάρτυρες. Να μάθουμε βρε παιδιά, κάπου γράφτηκε πως έγινε μέρα-μεσημέρι.

Κάπου αλλού γράφτηκε πως κυκλοφορούν ποδηλάτες βράδυ χωρίς φώτα και είναι αόρατοι και αυτοί είναι πιο ευάλωτοι. ΛΑΘΟΣ! Κυκλοφορώ πάντα με φώτα το βράδυ, αλλά χθες είπα να το παρακάνω (μετά το θάνατο του Σπύρου): με το φωτάκι που έχω πάντα με τα 5 led, το φωτάκι με 3 led, τα πετάλια με 4 led που περιστρέφονται και φωτίζουν ΚΑΙ ανακλαστικό γιλέκο.
Σας πληροροφώ πως μου κόρναραν 2 αμάξια με τον ίδιο τρόπο: ήμουν δεξιά και ήθελαν να στρίψουν δεξιά.Τελευταία στιγμή σταμάτησαν κολλητά δίπλα μου και μου κόρναραν επίμονα σα να μου έλεγαν, άντε φύγε θέλω να στρίψω. Αν δεν βιαζόμουν θα ξέσπαγα πάνω τους και για το φίλο-ποδηλάτη Γιώργο που χάθηκε τον Απρίλιο, τον Σπύρο πρόσφατα, το δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων, τον Κακλαmoney, τις φωτιές, την ανεργία...θα τα πλήρωναν όλα. Άντε πια!

Με τη διαθήκη μας στο χέρι να κυκλοφορούμε πια; Όχι, να ενημερωθούμε για την έκβαση της δίκης και να οργανώσουμε κάτι. Παρασκευή και Δευτέρα το κόβω.

kladia
Απών/απούσα

Υπάρχουν. Αλλά ο Σπύρος ήταν ο πιο προσεκτικός άνθρωπος του κόσμου. Προσεκτικός μέχρι αηδίας... επίσης να σας πω για να μην αναρωτιέται κανείς άσκοπα, ότι το υψηλό ζάχαρο που δεν ήξερε ότι είχε δεν έπαιζε τελικά κανένα λόγο, γιατι το χτύπημα ήταν πολύ σκληρό...

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

ilias wrote:

@xtra: Κάτι ειπώθηκε για Παρασκευή. Ισχύει;

Θα ανακοινωθει μαζι με την βολτα το απογευμα!

kladia
Απών/απούσα

Επίσης είχε και φωτάκια και όλα. Και δεν μπορούμε ακόμα ξέρουμε ακόμα για το ατύχημα, γιατί οι γονείς, δεν είναι ακόμα σε θέση να αναζητήσουν ευθύνες. Το μόνο που είναι σίγουρο μέχρι στιγμής, είναι ότι ο Σπυράκος κατέβαινε την Πανεπιστημίου δεξιά-δεξιά. Και το φορτηγό κατέβαινε την Πανεπιστημίου. Δεν ξέρουμε ακόμα τί έγινε.

djfate69
Εικόνα djfate69
Απών/απούσα

Μόλις μίλησα με το πατέρα του κ μου έδωσε την άδεια να παραχωρήσω το τηλέφωνό του σε όποιον θέλει να'ρθει σε επαφή μαζί του για την οργάνωση πορείας ή άλλη είδους ενέργεια προς το όνομα του Σπύρου. Καλό λοιπόν είναι, να επικοινωνήσει μαζί του πρώτα. Θερμή παράκληση, να σεβαστείτε το πόνο αυτού του ανθρώπου.
ευχαριστώ πολύ, Χρήστος

Γιάννης Κλαδίτης, 2108073784, 6976781455

-------------------------------------------------
ps: Αυτός ήταν ο Σπύρος..
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPicture&fr...

tomac4
Απών/απούσα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ'ΝΑΙ......
Θα παρει καποιος που ξερουμε και ξερουμε και πως τα λεει...
υπαρχει καποιος προθυμος-οι????

AfloEydK
Απών/απούσα

συμφωνω να παρει καποιος που εχει ηδη οργανωσει κατι και ειναι πολυ σιγουρος για αυτο που κανει
ειδα τις φωτο .......
rip spyro

kladia
Απών/απούσα

Εκ μέρους των κολλητών του Σπύρου, ευχαριστούμε που ευαισθητοποιηθήκατε για τον άδικο χαμό του. Θα είμαστε αύριο στην Πανεπιστημίου μπροστά από το Τιτάνια, όπου έγινε το ατύχημα.
Αν θέλει οποιοσδήποτε να συνεννοηθούμε για κάτι, μπορείτε να μας βρείτε στο 6944726867 (Αργύρης).

Xarhs
Εικόνα Xarhs
Απών/απούσα

Το είχα γνωρίσει το παιδί και παρότι δε μπορείς από μια γνωριμία να βγάλεις τα συμπεράσματα που βγάζουν οι φίλοι του που τον ξέρουν χρόνια, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αποκλείεται αυτός ο άνθρωπος να οδηγούσε προκλητικά ή επικίνδυνα ή να μην ήξερε πως να προφυλάξει τον εαυτό του. Έχω συγκλονιστεί από το γεγονός και γι'αυτό διαβάζω εδώ και δυο μέρες αυτό το θέμα και δε μου κάνει καρδιά να γράψω τίποτα - δεν ξέρω τι να πω.

Με όποιον τρόπο και να μπορέσουμε να σταθούμε στην οικογένεια, με όποιον τρόπο και να επιθυμούνε να συμμετάσχουμε ας το κάνουμε.

sovarotismhden
Απών/απούσα

Κατ' αρχάς, συλληπητήρια στην οικογένεια του άτυχου παιδιού.

Δυστυχώς φίλοι μου, όσο και αν λέμε ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά στη χώρα μας, οι συνθήκες, ειδικά στις μεγάλες πόλεις (κι ακόμη ειδικότερα στην Αθήνα) είναι παντελώς ακατάλληλες για ποδήλατο.

Όσο και αν θέλουμε να βάζουμε την καταστροφολογία στο πίσω μέρος του μυαλού μας, κάθε φορά που καβαλάω το ποδήλατο μου και μπαίνω στην κίνηση μπορεί να είναι και η τελευταία μου : οι Έλληνες είναι στην πλειοψηφία τους επιπόλαιοι και κακοί πολίτες.

Απ' τη στιγμή λοιπόν που κάποιος είναι κακός σαν πολίτης, δεν δίνει δεκάρα για τον διπλανό του και κατά συνέπεια δεν δίνει τη βάση που πρέπει στις συνέπειες των πράξεων του. Άρα, πού να καταλάβει ο κάθε κυριούλης κι η κάθε κυριούλα ότι με το να προσπαθήσουν να κερδίσουν μισό μέτρο στο δρόμο, ίσως αυτό αποβεί μοιραίο για τον ταλαίπωρο πεζό/ποδηλάτη/οποιονδήποτε είναι σε μειονεικτική σε σχέση μ' αυτούς θέση?

Απ' τη στιγμή που η ασφάλεια μας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς κι απ' τη στιγμή που είμαστε τόσο εκτεθειμένοι στις "ορέξεις" των ηλιθίων, τί ψάχνεις να βρεις? Είμαστε πανευρωπαϊκά πρώτοι στα ατυχήματα των μηχανών (που οι μηχανές αν μη τι άλλο έχουν μια ιπποδύναμη η οποία επιτρέπει να αποφεύγουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, να σπιντάρουν λίγο και να ξεφύγουν απ' τον κλοιό του αυτοκινητιστή), θα ξέφευγε το ταλαίπωρο ποδήλατο? Ο έχων μεγαλύτερη δύναμη στη χώρα μας (οποιουδήποτε είδους κι αν είναι αυτή) επιβάλλεται διά της βίας σε όλους τους υπόλοιπους. Νόμος ζούγκλας δλδ (χωρίς τον Μάκη).

Όσο αυξάνονται οι ποδηλάτες, θ' ακούμε πιό πολλά τέτοια. Ας μην αυταπατώμεθα : Άλλαξε κάτι στην ποιότητα των δρόμων? Όχι. Βελτιώθηκε το επίπεδο των Ελλήνων οδηγών? Σαφώς και όχι. Μειώθηκε ο αριθμός των αυτοκινήτων? Όχι. Δημιουργήθηκαν ποδηλατόδρομοι? Όχι. Άρα?

Εδώ παραλίγο κάποτε να πέσει πάνω μου μηχανόβιος και μάλιστα μέσα στον τεράστιο χώρο του λιμανιού του Πειραιά (κοίταζε κάτι γυναίκες το πουλάκι μου), τί ψάχνεις να βρεις τώρα?

Καλή τύχη σε όλους, τα μάτια σας 44 κι ας ελπίσουμε ότι αν μη τί άλλο, ο Γιωργάκης, όντας αθλητής και ποδηλάτης, θα πάρει μερικά παραπάνω μέτρα υπέρ του ποδήλατου...

justelene
Απών/απούσα

μια υπεροχη εικονογραφηση απο την φιλη μου Χριστινα.

http://www.flickr.com/photos/crosti/3970689009/

"to live in hearts we leave behind, is not to die"
Thomas Campbell.

Τα θερμα μου συλλυπητηρια στην οικογενεια του Σπύρου.
Δυστηχως σε κατι τετοιες στιγμες τιποτα δεν μπορει να απαλυνει τον πονο..
ουτε ο χρονος ουτε τιποτα..
θα τα πουμε αυριο. ελπιζω να ειμαστε πολλοι..

paps
Απών/απούσα

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού κατ'αρχήν. Δεν το ήξερα προσωπικά αλλά είμαι φίλος με έναν ξάδερφό του, ποδηλάτη επίσης, και όταν επικοινώνησα μαζί του μου ανέφερε πως δεν είχε ζάχαρο και απορεί πως και γιατί βγήκε αυτή η πληροφορία στο φορουμ. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά απορώ κι εγώ (όντας γιατρός στο επάγγελμα) πως μπορεί να γνωρίζει κάποιος αυτή την πληροφορία που επισημαίνω ξανά η οικογένειά του την αρνείται. Σε οποιαδήποτε περίπτωση το σχόλιο αυτό είναι νομίζω άκαιρο, άστοχο και τουλάχιστον επιπόλαιο τη συγκεκριμένη στιγμή που ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα της νεκροψίας.
Δεν προσδίδω δόλο αλλά καλό θα ήταν να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε μη διασταυρωμένες πληροφορίες, και δη απόρρητες ιατρικές.
Σημειώνω ξανά πως δεν έχω, ούτε και είναι δεοντολογικό φυσικά να τα κοινοποιήσει ο οποιοσδήποτε, επίσημα ιατρικά στοιχεία παρά μόνο την πληροφόρηση του ξαδέρφου του που ήταν μαζί με τον πατέρα του όταν μιλήσαμε και οι ίδιοι απορούν με αυτό το σχόλιο.

Shaft
Απών/απούσα

+∞ @λόκαλ

pdimi108
Απών/απούσα

SHMERA 9.30 TO VRADY STHN PANEPISTHMIOY,MPROSTA STO TITANIA HOTEL,GINETAI SYGENTRWSEI GIA TON ADIKO XAMO TOY SPYROU KLADITH POU PARASYRTHIKE APO FORTIGO ME TO PODHLATO TOU STIS 27/9/2009. KALO EINAI NA EIMASTE OLOI EKEI

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

An υπηρχε ενας ποδηλατοδρομος ισως να ειχε σωθει. Εχω προτεινει, μιας και το παιδι ειχε σχεση με Νεα Ερυθραια, να γινει μια ποδηλατοπορεια στην Νεα Ερυθραια Κηφισια μιας και οι επαγγελματιες υποστηριζουν οτι οι ποδηλατοδρομοι ειναι αχρηστοι και τους χαλαει την ποζα και να γινει σε εργασιμη μερα για να μας δουν οι επαγγελματιες που οτανβλεπουν ποδηλατο στον ποδηλατοδρομο μας βριζουν χυδαια. Το ρίχνω ως ιδεα, θελω γνωμες.

justelene
Απών/απούσα

μετέφερα την πληροφορία όπως μου την είπαν. Δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω, όπως δεν είμαι ακόμα σε θέση να γνωρίζω. Σε καμμία περίπτωση δεν ήταν σκοπός μου η παραπληροφόρηση. συγγνώμη :(

tomac4
Απών/απούσα

θα ηθελα να σας παρακαλεσω να μην γραφεται καμμια πληροφορια ουε το πως εγινε
το ατυχημα ουτε τι μπορει να το προκαλεσε γιατι οι ισοροπιες ειναι πολυ λεπτες
και η υποθεση βρισκεται στο σταδιο της προανακρισης... Γενικοτερα ειναι λιγο
περιεργα τα πραγματα οποτε θα ηταν καλο να μην αναφερομαστε στον τροπο η τι μπορει να το προκαλεσε... ευχαριστω και καλημερα σε ολους....

Υ.Γ. @politic... δεν χρειαζεται να ταυτιζουμε διαφορες δυσκολες καταστασεις με γεγονοτα που προβληματιζουν εμας και να τα προβαλουμε μεσα απο αυτα.... αλλο το ενα αλλο το αλλο.. μην μπερδευομαστε...

mayros skylos
Απών/απούσα

Έχω σοκαριστεί με την είδηση, κι είπα να γράψω κάποιες σκέψεις γνωρίζοντας όμως πως ότι και να λέμε είναι λίγο.
Πρέπει να γίνει μια διαμαρτυρία εστιασμένη στο γεγονός. Όχι για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά με αφορμή αυτό. Στη θέση του παιδιού θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από μας ή τους φίλους μας, τόσοι ποδηλάτες περνάμε από κει και από άλλους “κακούς” δρόμους καθημερινά.
Για μένα δεν έχει σημασία πως έγινε, ποιος έφταιγε κλπ, μπορεί ο οδηγός να ήταν προσεκτικός ή απρόσεκτος, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα προστασίας για τους ποδηλάτες και έγινε.
Γιατί ένα ατύχημα δεν έχει να κάνει μόνο με (ενίοτε απρόσεκτους) οδηγούς κλπ. αλλά με τις υποδομές προστασίας που (δεν) υπάρχουν. Και ενώ δε μπορούμε να κάνουμε πολλά για έναν οδηγό που χάζευε για μια στιγμή, ή δε δίνει σημασία στο τι συμβαίνει γύρω του, ή για την κακιά στιγμή, που πάντα υπάρχουν σαν πιθανότητα, δικαιούμαστε να απαιτούμε να βελτιωθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες κυκλοφορούμε και συμβαίνουν όλα τα παραπάνω. Τα 'πε και ο λόκαλ.
Ποδηλατώ στην Αθήνα από πιτσιρικάς και τα πράματα έχουν αλλάξει πολύ. Παλιά δεν κυκλοφορούσε σχεδόν κανείς με ποδήλατο, ενώ τώρα κάνω μια μικρή βόλτα και συναντάω συνέχεια ποδηλάτες/ισσες. Δυστυχώς αν δεν αλλάξουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στις πόλεις αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν και τα ατυχήματα.
Πρέπει να γίνει μια διαμαρτυρία, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί εγώ έτσι νιώθω και νομίζω και πολλοί άλλοι. Το παιδί που χάθηκε ήταν ένας από “μας”, όποιοι κι αν είμαστε εμείς.
Συλλυπητήρια και σεβασμό στην οικογένεια και τους φίλους του Σπύρου.

contact