3ωρο Απογευματινό Ρεσιτάλ Μετακινήσεων με τη Συγκοινωνία

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Βρισκόμουν στη δουλειά στην Αργυρούπολη (συμβολή Αλίμου-Γερουλάνου) και είχα να κάνω τρεις δουλειές:
α) να πάω Καλλιθέα (στην αρχή της Δαβάκη)
β) να πάω πλ. Συντάγματος
γ) να πάω Στ. ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα

ΩΡΑ: 17:05 - Από Αργυρούπολη και συγκεκριμένα από το φανάρι της Λ. Κύπρου με Βουλιαγμένης είχα τη δυνατότητα να πάρω ένα από τα λεωφορεία Α3, Α4, 154, 155, 171, Β3, Β4, 210, 247 για να πάω Σταθμό Μετρό Αγ. Δημήτριος. Με το μετρό κατέβηκα στο Σταθμό Συγγρού-ΦΙΞ και από εκεί τα λεωφορεία Β2, Α2, Ε22, 550, 106, 126 σε εξυπηρετούν για τη στάση "Στροφή Νέας Σμύρνης" όπου και αρχίζει η οδός Δαβάκη. 17:30 είχα φτάσει. Ολοκλήρωσα την πρώτη δουλειά και ξαναγύρισα στη στάση λεωφορείου στη Λ. Συγγρού στο ρεύμα προς Αθήνα.
ΩΡΑ: 17:45 Παίρνω λεωφορείο για Σύνταγμα (Β2, Α2, Ε22, 550, 106, 126), φτάνω στις 18:00. Τελειώνω και τη δεύτερη δουλειά και 18:11 ξεκινάω για Νερατζιώτισσα με Μετρό από Σύνταγμα για Αττική και μετά με ΗΣΑΠ. Με κάποιες καθυστερήσεις λόγω έργων στο δίκτυο του ηλεκτρικού φτάνω Νερατζιώτισσα λίγο πριν τις 19:00. Στις 19:15 τελείωσα και από εκεί και ξεκινάω την επιστροφή για το σπίτι στον Υμηττό. Η ώρα στο εισιτήριο έγραφε 19:18 Στ. Νερατζιώτισσα. Πήγα Αττική, παίρνω το Μετρό για Δάφνη όπου και έφτασα ακριβώς στις 20:00. Περπάτησα 8 λεπτά με τα πόδια για το σπίτι παρόλο που με εξυπηρετούσαν αρκετά λεωφορεία.

Πρέπει να ξέρουμε πολύ καλά το συγκοινωνιακό χάρτη του ΟΑΣΑ και να είμαστε ευέλικτοι στις μετακινήσεις που προσφέρουν τα μέσα. Επίσης να χρησιμοποιούμε και λόγο ποδαράκι, κακό δεν κάνει...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

εικόνες μηδέν!

http://www.oasa.gr/index.asp?tml=1&pageid=116&menu=2&pg=1
http://www.oasa.gr/index.asp?tml=1&pageid=115&menu=4&pg=1
http://www.oasa.gr/index.asp?tml=1&pageid=122&menu=5&pg=1

Όλοι οι χάρτες διανέμονται ΔΩΡΕΑΝ από τα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 15, μόνο για αυτούς που κυκλοφορούν αποκλειστικά με ΜΜΜ ή ποδήλατο.

geoponer
Απών/απούσα

Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα για την έξυπνη μετακίνηση μέσα στην πόλη!

Αν ξέρει κανείς μερικά βασικά, μπορεί πολύ εύκολα να μετακινηθεί μέσα στην Αττική με συγκοινωνίες, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις με ελάχιστο κόστος! Βασικός κορμός το μετρό/προαστιακός/ηλεκτρικός (για εξοικονόμηση χρόνου και ακρίβεια) και αναγκαίο κακό τα λεωφορεία που δεν ξέρει κανείς πότε θα περάσουν από τη στάση...

Να θυμίσω και το εξαιρετικά χρήσιμο http://www.youdrive.gr, που μας βγάζει πολύ εύκολα διαδρομές με τις διαθέσιμες συγκοινωνίες μέσα στην Αττική!

one less car
Απών/απούσα

το ποδήλατο τι έγινε, του έδωσες ρεπό;

contact