Mεγεθος IDEAL MEGISTO -Mηπως με πιασανε κωτσο??

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα!! Αρχαρια νουμερο 7534 εδω....

Αποφασισα προσφατα να βαλω το ποδηλατο στη ζωη μου, και σαν ασκηση, και σαν απαλλαγη απ το βασανο του παρκαρισματος, και για μια πιο οικολογικη εντιμετωπιση της καθημερινοτητας!!! Αγορασα λοιπον ενα Ideal Megisto μια και θα το χρησιμοποιω στην πολη... Επειδη μου αρεσουν οι αντρικοι σκελετοι, ειχα λιγο αγχος (κι ακομα εχω οπως βλεπετε) σχετικα με το μεγεθος που θα ηταν καλο να αγορασω, και ετσι εμπιστευτηκα τον πιο εμπειρο υποτιθεται πωλητη... Κατεληξα λοιπον με ενα ποδηλατο 47αρι με υψος 1.72, μια και οπως ειπε επρεπε να ακουμπαω κατω στις μυτες οταν ειμαι καθισμενη πανω... Εντυπωσεις μετα την πρωτη μου μολις βολτα? Ενιωθα το βαρος του σωματος μου αρκετα προς τα χερια, και κατα τη διαρκεια της ημουν συνεχως λιγο...στην τσιτα ειδικα οταν σταματουσα, λογω ψηλης θεσης που δεν εχω συνηθισει και μετα τη βολτα ενιωθα πιασμενη πανω απ το γόνατο.... (κατι που βεβαια ειναι ισως λογικο)... Επειδη ξερω οτι πολλα πραγματα ρυθμιζονται, σελες, τιμονια κλπ, και υπολογιζοντας και την απειρια μου, αναρρωτιεμαι αν αυτη η αισθηση ηταν λογω αρχης η αν πραγματι το ποδηλατο ειναι μεγαλο.... (Αναρρωτιεμαι μηπως το μεγεθος μου ειναι το 46αρι, αν και ο πωλητης (που ειχε και 46) ειπε πως ειμαι για 47...) Αν οντως ειναι θεμα συνηθειας, μπορειτε να μου πειτε αν ξερετε (γενικα βεβαια, και θα το βρω για τη δικη μου περιπτωση) τι ρυθμισεις πρεπει να κανω για να κανω τη βολτα μου πιο ανετη!!!???

Ευχαριστω και σορι για το τερααααστιο ποστ!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καλό μου φαίνεται αν μέγεθος
σε Mtb είσαι 45ρι
σε trekking Λίγο πιο μεγάλο
κανονικά ότι και να ακούσεις εδώ μέσα θα είναι στο περίπου θα πρέπει κάποιος να σε δει πάνω στο ποδήλατο

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Kατ αρχην σ ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση!! Φυσικα και εχεις δικιο, ειναι πολυ..,.θεωρητικη η ερωτηση και αν δε με δει καποιος που να καταλαβει.... Απλα ελεγα μηπως υπαρχουν καποιοι γενικοι κανονες (πχ αυτο που μου πε ο πωλητης, οτι πρεπει να ακουμπανε κατω οι μυτες η κατι αλλο), Επισης μου πε οτι πρεπει με το πεταλι καθετο το ποδι μου να ναι τεντωμενο.... Αλλα πες τε μου τωρα πως γινονται ΚΑΙ τα δυο αυτα μαζι αν το νουμερο παπουτσιου ειναι μικρότερο απο 48?? Εχω λιγο μπλεχτει, καταλαβαινεις, και ψιλοανησυχω... Πιο πολυ απ την αισθηση που ειχα στο ποδηλατο βεβαια, οχι απ τα θεωρητικα....

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Λοιπόν το σωστό μέγεθος σου http://www.idealbikes.net/select_size.php
κι εγώ έχω το αντρικό Megisto :) μέγεθος (Μ)47cm, oh yes έχουμε το ίδιο, αλλά είμαι 1.76cm κι άρρεν. (δεν θα είμαστε διδυμάκια)
Στο ποδήλατο έχω ισιώσει το λαιμό για πιο όρθια θέση οδήγησης γιατί δεν γυμνάζομαι κι ενίοτε με ενοχλεί η μέση.
(Μπορείς να φέρεις κι εκατοστά μπροστά τη σέλα.)

Το βασικό για το σωστό μέγεθος ποδηλάτου είναι όχι το ρύθμισμα του ύψους της σέλας ενώ ποδηλατείς (διάβασε το manual που σου δώσαν μαζί με τη χαρτούρα) αλλά το σημαντικότερο που παρατήρησα με την αδερφή μου είναι όταν στρίβεις το τιμόνι να μην τεντώνεσαι γιατί αυτό το τέντωμα γίνεται από την εξωτερική μεριά της στροφής κι άρα έχεις αστάθεια με σίγουρο κίνδυνο τούμπας, αφού γέρνεις προς τα έξω αντί προς τα μέσα! (εκεί να δεις βρισίδια)

Το γόνατο στο πετάλι δεν πρέπει να είναι εντελώς τεντωμένο αλλά με μια πολύ ελαφριά κλίση εκατοστού.

Για manual http://podilates.gr/node/6146
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! για ΑΣΦΑΛΕΙΑ http://www.podilates.gr/node/723

Για οτιδήποτε άλλο...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@spyros
ναι αλλά όπως είπες είσαι αγοράκι που σημαίνει ότι τα κοριτσάκια συνήθος έχουν πιο μακριά ποδάρια
:D

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Δεν πιστεύω να ακουμπά ο καβάλος σου στον οριζόντιο σωλήνα γιατί εμένα π.χ. στο αμέσως επόμενο μέγεθος ακουμπούσε οπότε δεν...

To να μην νιώθεις το βάρος στα χέρια ίσως διορθωθεί με ίσιωμα του λαιμού, εκτός κι αν -όπως είπα παραπάνω- τεντώνεσαι... (μακρύτερος του κανονικού οριζόντιος σωλήνας) κι άρα ποδηλατείς πολύ σκυφτά.

Το να ακουμπάς κάτω με τις μύτες... δεν έχει καμία σημασία.
Την κλίση στο γόνατο να ελέγξεις (ελαφρό χαμήλωμα σέλας)
και καθώς ποδηλατείς η μέση σου να μην "σπάει" δεξιά-αριστερά.

Κι αν το κλειδώνεις έξω οπωσδήποτε να διαβάσεις (ξανά και ξανά) την ασφάλεια γιατί θα το ΧΑΣΕΙΣ ούσα αρχάρια...

Για τα μεγέθη δες http://www.idealbikes.net/bike.php?bike=205

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Αν έχεις ψηλά πόδια σε σχέση με τον κορμό σου θα δυσκολευτείς να ρυθμίσεις το ποδήλατο σε μία σωστή και άνετη θέση. Εγώ έχω πρόβλημα με οποιοδήποτε ποδήλατο και να καβαλήσω αφού τα πόδια μου είναι πιο μακρυά από τα χέρια μου. Λόγο ποδιών πάω σε μέγεθος small και κλασικά μετά προβληματίζομαι με το να πηγαίνω πέρα δώθε την σέλα και το τιμόνι.
Έχω ύψος 1,57 και τα πόδια μου από τον καβάλο μέχρι το πάτωμα είναι 74,5 εκατοστά ξυπόλυτη. Έτσι ενώ φαίνεται ότι θα έπρεπε να έχω πιο μεγάλο σκελετό τελικά αν καβαλήσω κάποιον τέτοιο δεν φτάνω καλά στο τιμόνι, ενώ αν είναι μικρότερος βρίσκει το πόδι μου στην ρόδα ( περίπου ). Το ποδήλατο μου ειναι μέγεθος 44 σε trekking και για να το ρυθμίσω κατάλληλα έπρεπε και να φέρω πιο κοντά το τιμόνι, αλλάζοντας λαιμό, και να φέρω πιο κοντά ελαφρώς την σέλα, προσέχοντας όμως να μην βγω και εντελώς εκτός άξονα και ζορίζω τα γόνατα μου.
Τώρα το πόδι σου δεν πρέπει να είναι εντελώς τεντωμένο όταν βρίσκεται στο κατώτερο σημείο του πεταλιού. Τεντωμένο θα πρέπει να είναι όμως όταν πατάς με την φτέρνα στο πετάλι. ( αυτός είναι και ένας τρόπος για να ξέρεις αν έχεις ρυθμίσει σωστά το ύψος της σέλας). Αν τεντώνεται εντελώς την ώρα που ποδηλατείς, τότε θα πρέπει να κατεβάσεις την σέλα λίγο πιο κάτω.

Μετά πρέπει να ρυθμίσεις την σέλα σε σχέση με το μπρος πίσω ( την απόσταση που κάθεσαι από το τιμονι). Πως θα ξέρεις ότι την ρύθμισες σωστά;; Ανέβα στο ποδήλατο και φέρε τα πετάλια παράλληλα με το έδαφος.
Σε αυτή την θέση το γόνατο σου δεν πρέπει να βγαίνει έξω από την νοητή γραμμή του άξονα του πεταλιού, ( άξονας είναι αυτό που περνάει από την μέση της επιφάνειας του πεταλιού), γιατί τότε θα κάνεις υπερέκταση στα γόνατα και θα πονάς - και είναι και ότι χειρότερο για τα γόνατα αυτό.

Δηλαδή όταν το γόνατο σου σχηματίζει γωνία καθώς πατάς το πετάλι αυτή θα πρέπει να είναι ορθή και όχι οξεία. ( αυτό είναι και βασικός κανόνας όταν κάνεις οποιαδήποτε άσκηση. Τα γόνατα, όπως τα κοιτάς από πάνω εσύ, δεν πρέπει ποτέ να φαίνονται ότι ξεπερνούν κατά τις διάρκεια μιας άσκησης τις άκρες από τα δάχτυλα του ποδιού. Αν συμβαίνει αυτό, τότε το κέντρο βάρος μετατοπίζεται εκτός άξονα προς τα μπρος και μεταφέρεται όλη η δύναμη στους συνδέσμους των γονάτων με αποτελέσματα καταστροφικά.)

Αφού ρυθμίσεις το ύψος και την απόσταση από το τιμόνι θα δεις μετά αν.....( αχχχ αυτό είναι μία πονεμένη ιστορία! ) φτάνεις το τιμόνι άνετα και χωρίς να τεντώνεσαι ή να βάζεις πίεση στα χέρια σου. Αν νιώθεις πίεση στις παλάμες θα πρέπει να φέρεις το τιμόνι λίγο πάνω. Αν δεν φτάνεις τότε θα πρέπει να βάλεις πιο κοντό λαιμό στο τιμόνι και να στρίψεις την μπάρα του τιμονιού έτσι ώστε να την φέρεις πιο κοντά σε σένα. Με αυτά τα δύο κόλπα μπορείς να κερδίσεις μέχρι και πέντε έξι εκατοστά στην απόσταση και να φέρεις το ποδήλατο στα δικά σου μέτρα.

Πειραματίσου εκεί με τα πάνω κάτω πέρα δώθε και κάθε φορά που κάνεις μία αλλαγή κάνε και μία βόλτα το ποδήλατο να δεις πως το αισθάνεσαι όταν ποδηλατείς.

Αν το έχεις ρυθμίσει σωστά θεωρητικά δεν πρέπει να πονάς πουθενά, ( εκτός φυσικά από τους μυς που γυμνάζονται) .

Πάντως είναι αδικία που δεν φτιάχνουν ειδικά μετρημένους σκελετούς για γυναίκες.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@Marlene
υπάρχουν σκελετοί που είναι σχεδιασμένοι για γυναίκες αλλά μπορείς
να βρεις εταιρίες που έχουν πιο κοντό οριζόντιο

το νήμα της στάθμης που αναλύεις και δεν ξέρεις τι είναι
είναι για κούρσες
όχι για trekking

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

@ Marlene
ΟΛΕΣ οι σοβαρες εταιρειες, και μαλιστα πολυ περισσοτερο τα τελευταια χρονια, κατασκευαζουν σκελετους ειδικα για γυναικες.....Και δεν εννοω τους σκελετους με το λοξο οριζοντιο σωληνα(τους λεγομενους και "γυναικειους").
Εννοω σκελετους "κανονικους",ειτε κουρσας, ειτε MTB, ειτε trekking,αλλα προσαρμοσμενους στις ιδιαιτεροτητες/"προδιαγραφες" του γυναικειου σωματος.Για ψαξε λιγο....

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Ειστε πολυ κατατοπιστικοι, να στε καλα, μου δωσατε πολλες και χρησιμες συμβουλές!!.... Το ΣΚ προβλεπονται πολλες βολτες για να τα τσεκαρω ολα αυτα... :D H αλήθεια ειναι οτι δεν εκανα καμια ρυθμιση ουτε στη σελλα, ουτε στο τιμονι, πριν παρω τους δρόμους... Αυτο που μπορω να πω σιγουρα παντως απο τωρα, ειναι οτι οταν το πεταλι ειναι καθετο, το ποδι μου κανει γωνια κανονικα, δεν ειναι τεντωμενο, και οτι ο καβαλος μου δεν ακουμπαει στο σωληνα, ευτυχως (καλο δειγμα αυτο ε??)... Μου ειπατε πολλα πραγματα παντως, θα το παλεψω το ΣΚ και ελπιζω να τα καταφερω!!!

tomac4
Απών/απούσα

Απ'οσα μπορω να καταλαβω απο αυτα που ειπες το νουμερο ειναι καλο, τωρα αν δεις οτι ειναι πολυ τεντωμενα τα χερια σου οταν ποδηλατεις τοτε μπορεις να παρεις εναν πιο μικρο-κοντο λαιμο για να εισαι πιο ανετη... καλες βολτες και να το φχαριστηθεις... ευλογισον

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
@ Marlene
ΟΛΕΣ οι σοβαρες εταιρειες, και μαλιστα πολυ περισσοτερο τα τελευταια χρονια, κατασκευαζουν σκελετους ειδικα για γυναικες.....Και δεν εννοω τους σκελετους με το λοξο οριζοντιο σωληνα(τους λεγομενους και "γυναικειους").
Εννοω σκελετους "κανονικους",ειτε κουρσας, ειτε MTB, ειτε trekking,αλλα προσαρμοσμενους στις ιδιαιτεροτητες/"προδιαγραφες" του γυναικειου σωματος.Για ψαξε λιγο....

Δεν έχουν όλες οι εταιρίες ειδικά μετρημένους σκελετούς για γυναίκες και επίσης δύσκολα μπορεί να βρει κάποια trekking μετρημένο για γυναίκα.
Εγώ προσωπικά δυσκολεύτηκα πολύ να βρω κάτι να μου κάνει και αφού είμαι μεταξύ xs και small είμαι μόνιμα στο πέρα δώθε με τις ρυθμίσεις.
Εννοείται φυσικά ότι όσο πιο ακριβό είναι το ποδήλατο τόσο πιο custom στο σώμα μπορεί να είναι ο σκελετός. Αλλά στην κατηγορία των 400 -500 πολύ λίγες εταιρίες έχουν μετρημένα μοντέλα για γυναίκες.
Και εγώ δεν εννοούσα όταν είπα ότι δεν υπάρχουν σκελετοί για γυναίκες αυτούς με τους λοξούς σωλήνες. Αλλά η πλάκα είναι ότι ούτε και αυτοί είναι μετρημένοι έτσι ώστε να είναι ελαφρά πιο κοντοί στο μήκος για να ταιριάζουν στο γυναικείο σώμα. Μοιάζουν πιο πολύ με μετατροπή αντρικού μοντέλου σε γυναικείο.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Χμμμ.... Κατ αρχην οταν ειμαι ξυπόλητη, ο σωλήνας τελικα ακουμπαει στον καβάλο μου... Οταν φοράω τα αθλητικα μου, δεν ακουμπαω, αλλα η αποσταση ειναι μικρότερη απο τα 5 εκατοστα που λεει το manual.... Oποτε υποθετω οτι ημουν 46αρι, αλλα οκ, θα τα καταφερω νομιζω... Το ποδι μου για να τεντωνει, η σελα πρεπει να σηκωθει αρκετα, και δε θ ακουμπαν τα ποδια μου κατω, οποτε δε μπορω να το κανω, τουλαχιστον μεχρι να ..εξασκηθω να κατεβαινω απ τη σελα σε καθε στάση... Το μπρος πισω της σελας το βρηκα, το γονατο κανει ορθη γωνια... Η συνεχεια αυριο, που θα ισιωσω το τιμονι για να μη γερνω τοσο μπροστα χιχι!! Δε βλεπω την ωρα να το φτιαξω και να κανω βολτιτσες!!!

ΥΓ. Αυτο με το τεντωμα στις στροφες που ειδες στην αδερφη σου, δεν το καταλαβα, spyro, μπορεις να γινεις λιγο πιο περιγραφικος για να το τσεκαρω?? Ευχαριστω....

ΥΓ2. Μια ερωτηση ακομα... Ενα κατάστημα κοντα στο σπιτι που εχει ανταλλακτικα μηχανων, εχει πέταλα μάρκας Βlack n decker... Εχει κανεις αποψη γι αυτα, γιατι η αλήθεια ειναι οτι δε μου φάνηκαν πολύ στιβαρα...

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

papi wrote:
Χμμμ.... Κατ αρχην οταν ειμαι ξυπόλητη, ο σωλήνας τελικα ακουμπαει στον καβάλο μου... Οταν φοράω τα αθλητικα μου, δεν ακουμπαω, αλλα η αποσταση ειναι μικρότερη απο τα 5 εκατοστα που λεει το manual.... Oποτε υποθετω οτι ημουν 46αρι, αλλα οκ, θα τα καταφερω νομιζω...

Ναι αλλά δεν κάνεις ξυπόλυτη ποδήλατο οπότε δεν νομίζω να ακουμπάς. Ίσως να έπρεπε να πάρεις ένα νούμερο μικρότερο. Αλλά γενικότερα μην τρελαίνεσαι.

Quote:

Το ποδι μου για να τεντωνει, η σελα πρεπει να σηκωθει αρκετα, και δε θ ακουμπαν τα ποδια μου κατω, οποτε δε μπορω να το κανω, τουλαχιστον μεχρι να ..εξασκηθω να κατεβαινω απ τη σελα σε καθε στάση...

Σου υπενθυμίζω ότι το πόδι σου θα πρέπει να είναι τεντωμένο όταν πατάς με την φτέρνα στο πετάλι φορώντας τα παπούτσια που συνήθως φοράς όταν κάνεις ποδήλατο. Όταν ρυθμίζεις την σέλα φρόντισε τα παπούτσια σου να μην έχουν κάποιο τακούνι, ή να είναι πιο χοντρά στο πίσω μέρος. Ρύθμισε την πρώτα έτσι και μετά θα είναι οκ.
Τα πόδια σου δεν πρέπει να ακουμπούν κάτω παρά μόνο ελάχιστα οι μύτες των ποδιών σου. Στην ουσία όταν κατεβαίνεις από το ποδήλατο ... πηδάς κάτω ( εκτός αν έχεις μάθει το κόλπο να το μπατάρεις το ποδήλατο στο πλάι και να πατάς το πόδι χωρίς να κατεβαίνεις από την σέλα.. δεν γίνεται πάντα ειδικά αν είσαι ανάμεσα σε αυτοκίνητα).

Quote:

Το μπρος πισω της σελας το βρηκα, το γονατο κανει ορθη γωνια... Η συνεχεια αυριο, που θα ισιωσω το τιμονι για να μη γερνω τοσο μπροστα χιχι!! Δε βλεπω την ωρα να το φτιαξω και να κανω βολτιτσες!!!

Κοίταξε μήπως κοντήνεις τον λαιμό του τιμονιού τελικά.

Quote:

ΥΓ2. Μια ερωτηση ακομα... Ενα κατάστημα κοντα στο σπιτι που εχει ανταλλακτικα μηχανων, εχει πέταλα μάρκας Βlack n decker... Εχει κανεις αποψη γι αυτα, γιατι η αλήθεια ειναι οτι δε μου φάνηκαν πολύ στιβαρα...

Να μη πάρεις Black n Decker πέταλο όπως δεν θα αγόραζες και Kryptonite δράπανο. Έκαστος εις στο είδος του θέλω να πω.. :D
Κοίταξε σε κάποιο πέταλο επώνυμο, Abus, Kryptonite είναι οι πιο γνωστές εταιρίες για κλειδαριές. Το New Yorker της Kryptonite είναι από τα καλύτερα, εννοείται πάντα με πάχος στο σίδερο μεγαλύτερο από 1.3 εκατοστά. ( γιατί αυτό δεν κόβεται με κόφτη, ή μάλλον θέλει κόφτη ένα μέτρο μακρύ για να κοπεί).
Πήγαινε στο Μοναστηράκι να κοιτάξεις για πέταλο. Έχει πέταλα ο Σέρκος που πουλάει τα ποδήλατα και δύο μαγαζιά στο τέλος της Ηφαίστου στο στενάκι δεξιά που πουλάνε είδη για μηχανές και έχουν εκεί ποικιλία από πέταλα σε όλα τα μεγέθη και σχέδια.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

papi wrote:
ΥΓ. Αυτο με το τεντωμα στις στροφες που ειδες στην αδερφη σου, δεν το καταλαβα, spyro, μπορεις να γινεις λιγο πιο περιγραφικος για να το τσεκαρω?? Ευχαριστω....

Όταν το μέγεθος του σκελετού είναι μεγαλύτερο, δηλαδή μακρύτερος ο οριζόντιος σωλήνας κτλ τότε σκύβεις αρκετά μπροστά κι αναγκαστικά στις στροφές τεντώνεται το χέρι που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά της στροφής.
Άμα δεις αγώνες με moto οι αναβάτες στις στροφές γέρνουν το σώμα τους προς το εσωτερικό της στροφής, μεταφέρουν το κέντρο βάρους προς το εσωτερικό...
Εσύ όμως με τεντωμένο το αντίθετο χέρι δεν μπορείς να γύρεις το σώμα σου προς το εσωτερικό της στροφής κι έτσι με μεγάλη ταχύτητα σε στροφές τουμπάρεις... κι άπαξ νιώσεις αυτήν την αστάθεια δεν μπορείς να ποδηλατήσεις ξέγνοιαστα... το έχω ζήσει... και πρέπει όλο να είσαι προσεκτική... εκείνο το τρομακτικό πλέον ποδήλατο το πετάξαμε από το μίσος... ήταν άνετο μόνο στις ευθείες...

Τις Τρίτες πέρνα από ΦτΠ για πέταλο http://podilates.gr/node/1593 και να σου πω και με 'γειά.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Ευχαριστω και παλι για τις οδηγιες!! Η αληθεια ειναι οτι οσο πιο πολυ χρησιμοποιω το ποδηλατο, τοσο πια ανετο μου φαινεται, το συνηθιζω μαλλον!! Οσο για την κλειδαρια, μαλλον θα περασω γιατι εχω φτύσει αιμα να βρω πεταλο εδω στον Πειραια, οποτε.... (αληθεια, υπαρχουν ακομα??) Τοσα μαγαζια με μηχανες εχω γυρισει και αφ ενος δεν τις εχουν ουτε αυτες ουτε τις ABUS, αφ ετερου μου λενε ¨καλα, για ποδηλατο να δωσεις τοσα λεφτα, πηγαινε σ ενα ποδηλαταδικο και παρε μια απ τις ψιλες που ειναι και ελαφριες!!¨Ναι ρε φιλε, αν θα βαλω κι εσενα να φυλας καραουλι για να κανουμε δουλεια, μπορει και να το κανω!!!

ΥΓ, Οπως καταλαβατε με συγχισανε σημερα το απογευμα και οχι μονο ενας, sorry για την ενταση!!.... :D

contact