Πάει και το δικό μου...τεράστια θλίψη

101 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Πάει και το δικό μου. Η θλίψη μου είναι μεγάλη.
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μεταξύ 14:00 και 18:00 έκλεψαν από το υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας μου στην Πεύκη το ποδήλατό μου, IDEAL TRAXER λευκό, μοντέλο του 2008, το οποίο είχα κλειδωμένο με πέταλο. Χωρίς σημάδια παραβίασης στις πόρτες της πολυκατοικίας και στην πόρτα του γκαράζ. Μαζί ήταν κλειδωμένο και ένα άλλο ποδήλατο το οποίο και κατέστρεψαν, έχοντας προφανώς μαζί τα κατάλληλα εργαλεία. Όλα δείχνουν ότι το είχαν σταμπάρει και έδρασαν όταν λείπαμε φυσικά από το σπίτι. Αξιοσημείωτο ότι απέξω άφησαν ένα άλλο ποδήλατο τύπου ΒΜΧ.
Η θλίψη μου φυσικά είναι τεράστια. Κάτι στο οποίο είχα επενδύσει σε αρκετούς τομείς και μου έδινε χαρά, ξεκούραση, ανανέωση.
Το έκλεψε κάποιος που είχε ανάγκη; Σίγουρα όχι. Το πήρε άραγε κάποιο "πρεζόνι" για να εξασφαλίσει τη δόση του; Το θεωρώ απίθανο.
Δεν ξέρω τι να πω. Δεν ξέρω...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

Ανοιξαν δυο πορτες και ενα πεταλο? Αυτο δεν ειναι κλοπη, ειναι απαγωγη
Δεν ξερω τι να πω πια με αυτα που γινονται...

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ποιο πέταλο σου άνοιξαν; Αυτό είναι σοβαρό και μάλιστα σοβαρότερο από τις πόρτες που σου άνοιξαν. Για πόρτες έχουμε ακούσει ότι παραβιάζονται πέταλο όμως..

Δώσε εδώ αν δεν σε πειράζει το μοντέλο από το πέταλο που σου άνοιξαν να το έχουμε υπόψιν μας.

Δεν συζητώ φυσικά για το ποδήλατο που σου κατέστρεψαν. Αυτό είναι βανδαλισμός.. Πάντως πολλές κλοπές ακούω τελευταία μέσα από σπίτια και πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε τον νου μας γιατί είναι προφανές ότι παρακολουθούν τους ποδηλάτες πλέον και ρισκάρουν για να πάρουν ένα ποδήλατο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει αγορά που τους πληρώνει αδρά για να το κάνουν. Θέλω να πω ότι δεν μπουκάρει κάποιος έτσι σε σπίτι γιατί αν τον πιάσουν θα κάτσει για κάμποσο μέσα..

vang
Απών/απούσα

...Νοιώθω θυμωμένος και απροστάτευτος...

nansy
Απών/απούσα

Τι να πω ρε παιδιά?
Πώς γίνεται να παραβιάστηκαν πόρτες χωρίς ίχνος παραβίασης?
Και αυτό που σου κατέστρεψαν το έκαναν για να πάρουν από πάνω του εξαρτήματα ή το κατέστρεψαν απλά? υποψιάζεσαι κάποιον που είχε επίσης πρόσβαση στο γκαράζ?
Που να το βάζει πια κανείς το ποδήλατο του? Αφού ανοίγουν τα πάντα! Τι στο διάολο τα κάνουν ξαναρωτώ. Γιατί τόση ΄΄ζήτηση''?
Πραγματικά το πράγμα είναι οργανωμένο. Οι τύποι είναι επαγγελματίες. Κάπως πρέπει να δράσουμε, δεν πάει άλλο το πράγμα είναι εξοργιστικό.
Ελπίζω όλα αυτά τα περιστατικά να δηλώνονται στην αστυνομία, όχι ότι θα γίνει κάτι, αλλά ένας εάν πιαστεί.....πρέπει να την πληρώσει για όλους ο πούστης.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

vang wrote:
...Νοιώθω θυμωμένος και απροστάτευτος...

Καλά ρε θηρίο.. πότε πρόλαβες και τα μάζεψες όλα; :D

cascadeur
Απών/απούσα

Εγω ηδη ετοιμαζω παγιδα στην αποθηκη με τα ποδηλατα .Οποιος καταφερει και μπει θα βγει ξαπλα.... Πραγματικα προτιμω να μπουν στο σπιτι παρα στην αποθηκη!!

Παντως αν στην αποθηκη εχεις ρευμα τοτε με ενα τροχο θα κοπει σε λιγοτερο απο 3 λεπτα και το καλυτερο πεταλο.

nansy
Απών/απούσα

Νομίζω κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε όλοι. Ελεος πια. Ελεος.

kynhgos77
Απών/απούσα

Ρε παιδια με αυτα που διαβαζω απλα περιμενω την σειρα μου.
Εγω παντως το βαζω μεσα στο σπιτι.
Οταν το εχω εξω βεραντα το κλειδωνω και το πιανω απο την ακτινα με ενα γαντζακι το οποιο ειναι δεμενο με μια πετονια στης οποιοας την αλλη ακρη εχω δεμενο ενα κουδουνι απο αυτο που βαζαν στα προβατα. Το εχω ψηλα σε ενα ραφι ισα να μην πεσει. Αν πεσει κανει ενα θορυβο που τον ακουει ολη η γειτονια και ελπιζω και γω οταν κοιμηθω. Απλα πιστευω οτι αν τραβηξουν ελαφρως το ποδηλατο και πεσει, θα εξαφανιστουν χωρις δευτερη σκεψη.
Λεω να βαλω και ενα φως στην βεραντα απο αυτα που αναβουν αυτοματα.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

nansy wrote:
Νομίζω κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε όλοι. Ελεος πια. Ελεος.

Να το δούμε όλοι μαζί να πάρουμε ιδέες για παγίδες μέσα στο σπίτι.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Το πέταλο δεν το παραβίασαν. Το πήραν μαζί με το ποδήλατο. Το άλλο ποδήλατο που ήταν δεμένο μαζί (δύο με ένα πέταλο) το κατέστρεψαν για να πάρουν αυτό που τους ενδιέφερε. Το ποδήλατό μου ήταν σταμπαρισμένο. Φαίνεται αυτό από τον τρόπο που κατέστρεψαν το άλλο. Είχαν τα κατάλληλα εργαλεία, ήρθαν όταν λείπαμε όλοι από το σπίτι.
Άφησαν απέξω ένα ΒΜΧ. Όχι ευτελές ΒΜΧ, φαίνεται καλό. Σίγουρα και αυτό προϊόν κλοπής. Από την ώρα που κάνω αυτό το ποστ, φαίνεται νομίζω πως δεν μπορώ να κοιμηθώ. Η γυναίκα μου είχε την πρωτοβουλία εχθές να μου κάνει μια τούρτα για τα γενέθλιά μου με παράσταση επάνω της ένα ποδήλατο. Ειρωνία της τύχης; Τι να πω άραγε;
Μου είπε, για να με παρηγορήσει, να αγοράσουμε ένα άλλο. Να πω την αλήθεια; Δεν θέλω άλλο. Έτσι αισθάνομαι αυτή τη στιγμή, πως δεν θέλω άλλο.
Τι να πω, πως να εκφράσω τον πόνο μου;
Το καλοκαίρι του 1975 τελείωσα την πρώτη δημοτικού με βαθμό 10. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, μου είχε αγοράσει για επιβράβευση ένα ποδήλατο. Ένα ποδήλατο ΡΑΝΟΝΙΑ που με είχε κάνει τρισευτυχισμένο. Μου το είχαν κλέψει μετά από λίγο καιρό. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη στεναχώρια που είχα περάσει. Σήμερα ένοιωσα ξανά σαν να πήγαινα στην πρώτη δημοτικού. Τι κι αν σαραντάρησα και βάλε; Το ίδιο συναίσθημα.
Που θα πάει αυτό το ποδήλατο; Ποιος είναι αυτός ο "ποδηλάτης" που θα το καβαλήσει; Που θα καταλήξει; Πόσα θα δώσει αυτός που θα το πάρει; Θα αισθάνεται περηφάνια πάνω του; Θα δίνει άραγε και μαθήματα οικολογικής συνείδησης στους οδηγούς αυτοκινήτων;
Θλίψη. Προσπαθώ όχι οργή. Αλλά τη θλίψη δεν μπορώ να την αποφύγω. Αν κάποιος/α από εσάς το βρει και με ειδοποιήσει θα τον/την ευγνωμονώ. Το γνωρίζετε ήδη αυτό, αλλά νοιώθω την ανάγκη να το πω.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Συνεχίζω, μάλλον δεν θα με πάρει ο ύπνος απόψε.
Να πάρω άλλο; Τι; Το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάρω ένα σπαστό. Να το διπλώνω, να το βάζω κάτω από το κρεβάτι. Δεν είμαι όμως "σπαστός". Την πραγματική χαρά ποδηλατώντας την ένοιωσα στην Πάρνηθα. Μέσα στη φύση. Με τα δέντρα γύρω μου. Την ένοιωσα στον Υμηττό. Την ένοιωσα στη Γκιώνα. Την ένοιωσα ακόμα στο άλσος Συγγρού. Κάθε φορά που ένοιωθα στενάχωρα, βαριά, το έπαιρνα και σε ένα λεπτό ήμουν εκεί. Μέσα στην πόλη κι όμως τόσο "μακρυά" από αυτή. Μέσα στα δέντρα του άλσους, πάνω στα μονοπάτια του ποδηλάτου. Εκεί που το μυαλό καθαρίζει, η ψυχή γαληνεύει κι όταν η βόλτα πάρει το τέλος της η απαισιοδοξία και η ανησυχία που μπορεί να ένοιωθες πριν από αυτή, έχουν πλέον εξαφανιστεί.
Δεν θέλω σπαστό, ποδήλατο βουνού θέλω. Δεν μπορώ όμως να το κρύβω και ότι κι αν κάνω θα αισθάνομαι ότι κι αυτό θα έχει την τύχη του πρώτου. Πάντα θα νομίζω πως ότι μέτρο κι αν πάρω για να το προστατεύσω, θα έχουν έτοιμο το αντίμετρο.
Τι να πω για να μην ακουστώ "γραφικός" ή "υπερευαίσθητος"; Είμαι πολύ στεναχωρημένος, είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Θα πάρεις άλλο και θα πάρεις κανονικό. Θα σου φύγει η πολύ στενοχώρια και κάποια στιγμή θα πάρεις άλλο το οποίο θα το φυλάς κάτω από το κρεβάτι.. Και τώρα ρε παιδί μου .. μη στενοχωριέσαι τόσο πολύ και πάθεις και τίποτα.. :)
Θες να με πάρεις ένα τηλέφωνο να μιλήσουμε; Εγώ δεν κοιμάμαι εδώ έχω δουλειά..
Άμα στείλε μου μέιλ να σου στείλω το τηλέφωνο..

the_avenger[at]freemail[dot]gr

Tώρα που το σκέφτομαι ...
Αυτοί που σου το πήραν είχαν βγει παγανιά απόψε. Κλέψαν και το bmx και μετά το άφησαν γιατί τους φάνηκε ότι βρήκαν καλύτερο. Τι μαλάκες θεέ μου..

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Μα όταν στενοχωριόμαστε και θλιβόμαστε τόσο πολύ τότε δεν μας μένει και πολύ ψυχραιμία για να σκεφτούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την/ τις κλοπές.
Σίγουρα είναι πολύ άσχημο να χάνεις το ποδήλατο σου αλλά η θλίψη δεν είναι δράση και χωρίς καμία σοβαρή δράση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Αυτό το σημερινό αλλά και η περίπτωση της Βαγγελιώς δείχνουν ότι όσο θα ανεβαίνει το ποδήλατο σαν μεταφορικό μέσο στην Ελλάδα, τόσο πιο στοχευμένες θα γίνονται οι κλοπές και τόσο πιο θρασείς οι κλέφτες.
Εμείς τώρα έχουμε πέσει στο μεταβατικό στάδιο. Στο στάδιο δηλαδή που το ποδήλατο πάει να ανέβει ως μεταφορικό μέσο χωρίς να έχουν ακόμα προβλεφθεί οι κατάλληλες λύσεις για τις κλοπές και για την κίνηση του στους δρόμους.

Παράδειγμα; Στην Ολλανδία που είναι "παλιοί" σε αυτό το ζήτημα, δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να αγοράζει ποδήλατο με πάνω από 50 ευρώ. Είναι τόσες οι κλοπές κάθε μέρα, και αφού σου λέει θα μου το κλέψουν που θα μου το κλέψουν τουλάχιστον να μην το έχω πληρώσει χρυσό.

Δεν λέω ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε "ακριβά" ποδήλατα, ούτε λέω να μην στενοχωριόμαστε που μας έκλεψαν το ποδήλατο.
Απλά τέτοια περιστατικά σαν του automation και της royaloak θα δούμε και άλλα πολλά, και έτσι δεν έχει και τόσο πολύ νόημα η στενοχώρια όσο η δράση.
Γιατί λίγο παρακάτω στην θέση των παιδιών θα βρεθούμε και εμείς, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αφού πλέον από ότι φαίνεται, υπάρχει αγορά για τα ποδήλατα και υπάρχουν και εκείνοι που είναι διαθέσιμοι να ρισκάρουν για να τα πάρουν.

Η άποψη μου είναι να δραστηριοποιηθούμε για να γίνει κάτι για αυτό το θέμα, γιατί από την στιγμή που η πολιτεία δεν μας παίρνει και τόσο σοβαρά σαν ποδηλάτες, είναι προφανές ότι χεστρίλα της και για τις κλοπές των ποδηλάτων.

Αυτό όμως για να γίνει χρειάζεται πίεση και αυτή δεν γίνεται να ασκηθεί από σκέτες ομάδες και παρέες, στο στυλ που πάμε τις ποδηλατοβόλτες.
Χρειάζεται να υπάρχει ένας σύλλογος ή κάτι τέτοιο που να κυνηγάει τέτοια πράγματα, δηλαδή τα απολύτως πρακτικά, πέρα από τα πιο θεωρητικά του στυλ αν θα βγει επιχορήγηση για να γίνουν ποδηλατόδρομοι.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς οι υπόλοιποι και αν σας έχει φοβήσει αρκετά το θέμα εγώ πάντως είμαι διατεθειμένη αν υπάρχει και άλλος κόσμος να το κυνηγήσω.

Και θέλω και τις απόψεις σας εδώ..

ο automation πήγε μάλλον για ύπνο.. και καλά έκανε γιατί κακώς στενοχωριέται τόσο πολύ.. πάνω από όλα η υγεία μας, και να είμαστε καλά πρώτα εμείς .. τα άλλα διορθώνονται sooner or later.. Έτσι δεν είναι; :)

parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

Δεν θελω να το παιξω εξυπνος, το γεγονος ομως που λυπασαι και πονας, ειναι απο μια οπτικη καλο. Αν δεν συνεβαινε αυτο, θα σημαινε πως ουτε το αγαπουσες, ουτε σου ειχε χαρισει απιστευτες στιγμες χαρας και ευχαριστισης το ποδηλατο. Ετσι ειναι η ζωη, δεν ειναι επιπεδη. Εχει τα πανω, τα κατω και τα αντιθετα της.

Και το επομενο, αγκαλια ε? Στο ενα χερι η συζηγος, στο αλλο το ποδηλατο!

ΥΓ: Ασφαλεια κλοπης αραγε, εστω απο τον δικο μας χωρο μηπως γινεται?

Ξανα καλο κουραγιο!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..μου θυμιζει εποχες (απο αφηγησεις) που οι κλεφτες εμπεναν στα σπιτια για να παρουν τα αυγα απο τα κοτέτσια..

Παραξενες προτιμησεις εχουν τελευταια οι κλεφτες , αν και το συγκεκριμενο συμβαν μου φανηκε απο την περιγραφη πολυ στοχευμενο..

Royaloak
Απών/απούσα

Πατάω την αρχή μου να μην ξαναγράψω εδώ μέσα μόνο για τον Τάσο και γιατί με πνίγει η αγανάκτηση, που νιώθω για όλους και για όλα.

Τάσο! Θα στο βρούνε; Θα το πληρώσεις; Σκέψου καλά! Στους υπόλοιπους που γράφουν με λύπη ή παρηγοριά, γιατί ξένος πόνος όνειρο, θέλω να πω ότι ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ δουλειά δεν θα γίνει. Η πολιτεία, αν μείνει απ' έξω απ' το παιχνίδι της θωράκισης και της δίωξης θα μας βρούνε τα χειρότερα. Και οι ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν κάτι που δεν έχει επίσημη κατοχύρωση ιδιοκτησίας. Τόσο ηλίθιες λέτε να είναι; Οι θεωρίες με τα πεταλάκια, τα κουδουνάκια και ό,τι άλλο σκαρφιστείτε είναι σαν να κουνάτε μπροστά στα μάτια αυτού που βρίσκεται σε σοκ την ειρωνεία σας. Πιπιλάτε εδω μέσα την καραμέλλα του φταίχτη που δεν τόδεσε καλά κτλ. σκατά που κατά καιρούς γράφονται κάτω από αναγγελίες κλοπής, με τη μέγιστη αγένεια και κυνισμό. Και στα δικά σας μάγκες κι άνετοι.

Έχουμε φύγει απ' τον τροχό που μούκλεψε το πρώτο μου ποδήλατο το 2008, τέσσερα χρόνια δεμένο στο ίδιο σημείο κάθε μέρα απ' το πρωί ως το βράδυ, απέναντι απ΄τη τζαμόπορτα της δουλειάς μου. Έχουμε τώρα την εισβολή σε χώρους. Πιστεύω ότι αυτοί που το κάνουν εκτός από χρήματα κάνουν και τσαμπουκά σε όσους θεωρούν προκλητικούς. Είναι και μαγκιά και ότι άλλο θέλετε από πίσω εκτός από την αγορά του κλεμμένου. Αυτό είναι καινούργιο στοιχείο. Χτυπάνε ας πούμε τους καπιτάλες του ποδηλάτου, που θέλουν απλά ένα καλό, λειτουργικά άρτιο ποδήλατο και δεν παίρνουν ένα απ' το μπακάλικο, για να παίζουν τους ποδηλάτες.

Προτείνω στα θύματα κλοπής, που σίγουρα διαβάζουν αυτό το φόρουμ, γιατί όλοι μας έχουμε την πετριά να διαβάζουμε κάθε τέτοια αναγγελία, να απέχουν από την ποδηλατοπορεία της 17ης Ιανουαρίου, σαν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ που όλοι όσοι αποφασίζουν και καθορίζουν αιτήματα και κινητοποιήσεις δεν κάνουν τίποτα για το θέμα της κλοπής, κάτι ουσιαστικό κι όχι κρυμμένες συμβουλές δεσίματος στην ενότητα ΑΣΦΑΛΕΙΑ του site. Συντέλεσαν δε, συνειδητά ή ασυνείδητα δεν γνωρίζω, στην ασυδοσία την σημερινή, όταν το '97 καταργήθηκε το σύστημα ταυτοποίησης, έστω κι αυτό το παλιό, χωρίς να ζητηθεί εκσυγχρονισμός και αναπροσαρμογή στα καινούργια δεδομένα.

Σύλλογος με 20 άτομα και πάνω είναι καλή ιδέα και θα την ακολουθούσα, αν μαζευόντουσαν αυτά τα συνειδητοποιημένα άτομα καμικάζι, που δεν θα κρυβόντουσαν πίσω από ημίμετρα, έτσι για να πούμε ότι κάτι κάνουμε, αλλά όπως έθεσα και σε άλλο φόρουμ, είναι διατεθημένα σοβαρά, συστηματικά, με έρευνα και πάνω απ' όλα δημοσιοποίηση, να διεκδικήσουν με όποια κλιμάκωση χρειάζεται αυτά που πρέπει.

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Και εγώ που είμαι αθώος πίστεψα πως η πολιτική θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ενδιέφερε έναν απλό ποδηλάτη.
Αν και το έχω ξαναδεί εδώ μέσα ισχύει το 'διαίρει και βασίλευε',οι μισοί εκεί για εκείνους ,οι άλλοι μισοί αλλού για να μην είναι εκεί,οι έτσι και οι γιουβέτσι.
Κυρίες και κύριοι,είμαστε τόσο εμπαθείς και βρώμικοι όσο και η κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε.
Κλείστε τα αυτιά σας στις 'σειρήνες'.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Βρε Βαγγελιω..

ομολογουμενως , οταν σου εγραψα στο ποστ σου για την κλοπη "οι υπολοιποι θα παρουμε μαθηματα συμπεριφορας απο εσενα" δε περιμενα κατι τετοιο..

Πολυ φοβαμαι οτι την πικρια σου την ξεσπας σε λαθος ανθρωπους..αδικο..

chrisfilio
Απών/απούσα

Και εγώ χρησιμοποιούσα την ίδια λογική κλειδώματος στο σπίτι δύο ποδήλατα μαζί κλειδωμένα με πέταλο μεσα στην κλειδωμένη αποθήκη μου στο υπόγειο.Επειδή όμως δεν υπήρχε κάποιο σταθερό και στιβαρό αντικείμενο να το κλειδώνω πάνω του αποφάσισα να το κλειδώνω στο κλιμακοστάσιο σε ένα χοντρό κάγκελο.
Και πάλι κάθε φορά που το βλέπω στην θέση του σκέφτομαι "α εδώ είναι δεν το έκλεψαν",δυστυχώς πήρα ποδήλατο για να απαλλαγώ από ένα αγχος και φορτώθηκα άλλο.

Royaloak
Απών/απούσα

"Κυρίες και κύριοι,είμαστε τόσο εμπαθείς και βρώμικοι όσο και η κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε.
Κλείστε τα αυτιά σας στις 'σειρήνες'."

Και προσθέτω: σταθείτε κριτικοί και μη χάφτετε όλα, έτσι απλά κι ανυποψίαστα...ωραία δοσμένα σε πιάτο με ονομασία αυτονομίας κι αγωνιστικότητας και ποδηλατικής μαγκιάς κι ό,τι άλλο πλανιέται με αλαζονεία εδώ μέσα.

Κάποιος θέλει να μας σπάσει τον τσαμπουκά να ποδηλατούμε με χαρά κι ελευθερία κι ομορφιά. Κάποιος μας θέλει παροπλισμένους. Κάποιος μας θέλει να κάνουμε ποδήλατο σερνάμενοι στο γούστο του. Κάποιος θέλει να μας γυμνώσει και να μας βάλει στη θέση του ανήμπορου και του απελπισμένου. Τι περισσότερο θέλετε για να δείτε το έδαφος της ανελευθερίας που οικοδομείται στην ποδηλατική κοινότητα;

vec
Απών/απούσα

Το θέμα είναι ότι οι κλοπές ποδηλάτων έχουν φύγει πλέον από τη λογική του "πρεζάκι κλέβει ότι βρει δεμένο με κάτι που μπορεί εύκολα να κοπεί" και έχουμε να κάνουμε με μπουκαδόρους εξοπλισμένους και γνώστες που χτυπάνε καλά ποδήλατα. Και με τους οποίους ίσως είναι μάλλον καλύτερο να μη βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά η να υποθέσω αστυνομία έχει να ασχοληθεί με άλλα, ποιο σοβαρά θέματα, όπως η φύλαξη του Τράγκα ή το ποιοι συχνάζουν στη Τζαβέλα...
Μπλέξαμε

Royaloak
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:
Βρε Βαγγελιω..

ομολογουμενως , οταν σου εγραψα στο ποστ σου για την κλοπη "οι υπολοιποι θα παρουμε μαθηματα συμπεριφορας απο εσενα" δε περιμενα κατι τετοιο..

Πολυ φοβαμαι οτι την πικρια σου την ξεσπας σε λαθος ανθρωπους..αδικο..

Μπορεί η γλώσσα μου να είναι καυστική αυτή τη στιγμή, αλλά είναι απ' την απογοήτευση, γιατί περίμενα απ' την οικογένειά μου άλλη μεταχείρηση...

ezrider
Απών/απούσα

για δες αυτό....σαν πρόταση για την ταυτοποίηση και εύρεση κλεμμένων ποδηλάτων χωρίς άδειες κυκλοφορίας, ελέγχους από τροχαία για έγγραφα ιδιοκτησίας, πινακίδες κυκλοφορίας, ΚΕΠ και ότι άλλο ακουστηκε...

http://www.evanscycles.com/products/datatag/electronic-security-system-e...

Θέλει όμως την συνεργασία της πολιτείας.....

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Marlene ευχαριστώ για την προσφορά της επικοινωνίας, την είδα αργά. Προσπάθησα να κοιμηθώ, ελάχιστα τα κατάφερα.
Πήγα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και δήλωσα την κλοπή. Συνάντησα καλή αντιμετώπιση, έδωσα όσα στοιχεία μπορούσα, άκουσα έστω μία λέξη παρηγορίας.
Ξέρεις Marlene δεν ξανάρχισα πριν 1.5 χρόνο το ποδήλατο επειδή μου την "έδωσε". Κακές συγκηρίες και πρόβλημα υγείας μου έδωσαν ένα "καμπανάκι". Έπρεπε κάτι να κάνω. Το έκανα.
Έγραψα εδώ. Βρήκα νέους φίλους. Ανακάλυψα μια "άλλη πόλη" από αυτή που νόμιζα. Έφτιαξα το παλιό μου ποδήλατο. Αγόρασα καινούργιο. Ανακάλυψα ότι η φύση όπως τη νόμιζα δεν ήταν τελικά τόσο μακρυά. Βελτίωσα τον εαυτό μου. Όχι μόνο σωματικά. Βίωσα μία όμορφη κατάσταση που μου έδωσε πολλά, όταν μάλιστα τα χρειαζόμουν.
Αυτό που νοιώθω τώρα είναι πως ένα νέο ποδήλατο θα φέρνει μαζί του την "κληρονομιά" του πρώτου. Όπου κι αν το βάλω θα το σκέφτομαι. Θα το έχω έννοια. Δεν θα μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω του όταν βγαίνω έξω, θα ανησυχώ συνέχεια όταν θα το αφήνω. Μέσα στο σπίτι; Δεν είναι εύκολο. Βόλτα βραδυνή για σουβλάκια; Ποιος θα αγοράσει και για μένα γιατί εγώ δεν θα το αφήσω καθόλου μόνο του, θα τα φάω πάνω του. Μόνο που αυτό πια δεν είναι ότι ήταν πριν. Αγχωμένη βόλτα κατά το "αγχωμένη μαλακία" του Μαχαιρίτσα.
Βαγγελιώ μου σε ευχαριστώ ιδιαίτερα που έγραψες εδώ. Όπως σου είπα και στο τηλέφωνό έχεις τόσο την αγάπη όσο και τον σεβασμό μου.
Συγχωρέστε μου την υπερβολή, μου είναι ακόμα αδιανόητο αυτό που συνέβει.

ezrider
Απών/απούσα

....ότι στην Αγγλία υπάρχει ασφάλιση για ποδήλατα, παρόμοια με τα αυτοκίνητα...

http://www.evanscycles.com/insurance?utm_source=reviews&utm_medium=email...

γιατί όχι κι εδώ (?) Δεν καταλαβαίνω... Θα το ψάξω και θα σας πω.

Royaloak
Απών/απούσα

δεν θα είχα αντίρρηση να συζητήσουμε πρότυπα άλλων χωρών. Πρώτα όμως πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να τα προσαρμόσουμε στη χώρα μας. Πάνω απ' όλα να μαζευτούμε όσοι ενδιαφερόμαστε. Πράγμα που δεν γίνεται, γιατί κανείς δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον. Να αναλάβουμε ευθύνες όσοι ασχοληθούμε. Χρειαζόμαστε και νομική βοήθεια. Τα ξαναείπα σε σημείο να γίνομαι μονότονη. Μάλλιασε η γλώσσα μου.

fantasmamore
Απών/απούσα

Royaloak wrote:
Προτείνω στα θύματα κλοπής, που σίγουρα διαβάζουν αυτό το φόρουμ, γιατί όλοι μας έχουμε την πετριά να διαβάζουμε κάθε τέτοια αναγγελία, να απέχουν από την ποδηλατοπορεία της 17ης Ιανουαρίου, σαν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ που όλοι όσοι αποφασίζουν και καθορίζουν αιτήματα και κινητοποιήσεις δεν κάνουν τίποτα για το θέμα της κλοπής, κάτι ουσιαστικό κι όχι κρυμμένες συμβουλές δεσίματος στην ενότητα ΑΣΦΑΛΕΙΑ του site. Συντέλεσαν δε, συνειδητά ή ασυνείδητα δεν γνωρίζω, στην ασυδοσία την σημερινή, όταν το '97 καταργήθηκε το σύστημα ταυτοποίησης, έστω κι αυτό το παλιό, χωρίς να ζητηθεί εκσυγχρονισμός και αναπροσαρμογή στα καινούργια δεδομένα.

Δεν κλέβουν οι ποδηλάτες.γρ. Δεν μπορείς να στραφείς εναντίον τους. Αν έχουμε πετύχει κάτι σαν ποδηλάτες το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που όταν εγώ ξαπλώνω αναπαυτικά στο κρεβάτι μου κάποιες Τετάρτες, εκείνοι μαζεύονται και συζητούν πως θα προωθήσουν αυτό που εγώ αγαπώ, πως θα διεκδικήσουν χώρο για αυτό που εγώ αγαπώ, πως θα κάνουν πιο ασφαλές αυτό που εγώ αγαπώ. Και δεν μπορείς να λες ότι συντέλεσαν μπορεί και συνειδητά στην σημερινή ασυδοσία. Τι πρέπει να κάνουν δηλαδή; Να παραμονεύουν έξω από τα σπίτια των μελών ενός forum για να τους φυλάνε τα ποδήλατα;
Και τι είναι αυτές οι προτάσεις για αποχή από την πορεία; Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τι πράγμα; Δηλαδή αν διχάσουμε τους ποδηλάτες θα καταφέρουμε κάτι;
Με όλα τα καλά και τα στραβά που μπορεί να έχει μια κοινότητα που αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικό χαρακτήρα, με διαφορετικές εμπειρίες και γενικά, ένα σύνολο από ξεχωριστές μονάδες διαφορετικές μεταξύ τους, οι ποδηλάτες υπάρχουν για να μας ενώνουν. Και το κάνουν χωρίς να προσδοκούν σε εμπορικό κέρδος, από αγάπη στο ποδήλατο. Αυτό είναι το ευχαριστώ μας;
Μπορεί να ήμουν λίγο απότομος και σου ζητώ συγνώμη. Το ξέρεις πως σε συμπαθώ και σε σέβομαι. Αλλά δεν μου αρέσει να κατηγορούν τους ποδηλάτες κι ας μην ανήκω σε αυτούς, κι ας είμαι ένας -ουσιαστικά - επισκέπτης ενός site και μόνο. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται την εθελοντική μας βοήθεια και συμπαράσταση και όχι κριτική.

Royaloak
Απών/απούσα

το ποιός κλέβει δεν είμαι ντεντέκτιβ για να το βρω ή μάντης για να το ξέρω. Υπάρχουν όμως αδιαμφισβήτητα δεδομένα. Και του Τάσου ο χώρος και ο δικός μου είναι στα έγκατα και καθόλου ορατά στον έξω κόσμο. Όποιοι τόκαναν σίγουρα ήξεραν και στην περίπτωσή μου και στην περίπτωση του Τάσου πού και πώς. Ειδικά στου Τάσου γνώριζαν και πώς το είχε δεμένο και τι χρειαζόταν για να καταστρέψουν το δίπλα ποδήλατο και να το βουτήξουν μαζί με το πέταλο. Ήξεραν τις συνήθειές μας κι αυτό δεν το κάνει ένας στο δρόμο, που ψάχνει να κλέψει κάποιον καλοπροαίρετο, δηλαδή κατ' αυτούς χαζό και βολικό, όπως είμαστε ας πούμε εμείς. Μην το παίρνετε προσωπικά εσύ κι ο Κώστας. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας. Εδώ κάτι τρέχει. Εκτός κι αν δεν σας ενδιαφέρει να το δείτε.

Εκείνο που κακίζω επίσης και καλά θα κάνετε να μην εθελοτυφλείτε στο να το δείτε, όσο είναι ακόμα νωρίς, είναι ότι με την παθητικότητά της αυτή η κοινότητα αφήνει τα άνθη του κακού να θεριεύουν.

Α, κι άμα είναι με ένα γκρρ να διορθωθούν όλα, ε, τότε γκρρρ κι από μένα αγόρι μου!!!

Red Star
Εικόνα Red Star
Απών/απούσα

Aν δεν καταλάβετε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ότι αυτό θα συνεχιστεί προς το χείριστο...
λυπάμαι...

Καιρός να ανοίξετε τα μάτια σας... και να δεχτείτε ότι όλοι τα εύκολα θύματα κυνηγούν!

shaka
Εικόνα shaka
Απών/απούσα

...θα λυθεί το πρόβλημα με τις κλοπές.

contact