μια διαφορετικη αποψη για την αναγκαιοτητα της ποδηλατοπορειας

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Evaes
Απών/απούσα

πιστευω οτι μετα τα σημερινα επεισοδια στη πορεια που εγινε στο κεντρο της Αθηνας και το θανατο 3 συμπολιτων μας, τη γενικοτερη πολιτικη κατασταση στη χωρα μας και τα οικονομικα προβληματα που αφορουν το κρατος μας νομιζω οτι η διενεργεια ποδηλατοπορειας την κυριακη αυτη ειναι λιγο αστοχο και ασκοπο...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Dani Giorgos
Εικόνα Dani Giorgos
Απών/απούσα

Είμαι πάντοτε υπέρ της διαμαρτυρίας, όταν έχεις δίκιο. Νομίζω ότι η ποδηλατοπορεία πρέπει να γίνει. ΄Ομως ειρηνικά.
Εγώ δε θα συμμετάσχω για δυο λόγους:
Ο ένας ότι ζω σε χωριό, πολύ μακριά από την Αθήνα.
Ο άλλος ότι αν δω μπροστά μου να ξεφεύγει η κατάσταση, θα αρχισω να τα βάζω με αυτούς που ακυρώνουν το κύρος μιας διαμαρτυρίας δημιουργώντας επεισόδεια. και θα βρω τον μπελά μου γιατί θα είμαι μόνος μου, το ξέρω καλά

tabakiera
Απών/απούσα

διαφωνώ φίλε, είναι μια ευκαιρία να δείξουμε μια πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα πλευρά της ζωής μας μέσα στο ζόφο και τη μαυρίλα που μας περιβάλλει.
αν κρίνω από την προηγούμενη ποδηλατοπορεία, πρόκειται για μια υπεύθυνη και χαρούμενη, ειρηνική γιορτή, που δίνει ελπίδα για μια πιο ανθρώπινη ζψή στην πόλη μας.
και σου μιλάω σαν κάποιος που είναι αηδιασμένος με τους μπαχαλάκηδες και τις μολότωφ τους και απόλυτα φρικαρισμένος με τα σημερινά γεγονότα.
εγώ σκέφτομαι αν περάσουμε από σταδίου να αφήσω ένα λουλούδι στο σημείο του σημερινού εγκλήματος.
εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και καλή μας φώτιση...

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

Δε θυμάμαι να έγιναν ποτέ επεισόδια σε ποδηλατοπορεία.
Κατανοητή η σκέψη ότι με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα ίσως η πορεία να δείχνει αταίριαστη, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι αξίζει αυτό το κλίμα θετικότητας που βγάζουν αυτά τα χιλιάδες ποδήλατα μαζί, ειδικά αυτές τις μέρες...

Graveyard Kid
Εικόνα Graveyard Kid
Απών/απούσα

Συμφωνώ με τους διαφωνούντες. Η ποδηλατοπορεία πρέπει να γίνει. Ακύρωσή της συνιστά συμμόρφωση με το κλίμα νοσηρότητας και τρόμου το οποίο παρατηρούμε να εξυφαίνεται γύρω μας. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και φέρουμε ευθύνες οι οποίες αφορούν εμάς και τους διπλανούς μας. Δε νομίζω πως έχουμε το περιθώριο να αδρανούμε.

Τα δε αιτήματά μας είναι υγιή και κοινωφελή. Ενδεχόμενη αποδοχή τους δεν θα ωφελήσει μόνο έναν περιορισμένο κύκλο ανθρώπων αλλά ένα σημαντικό τμήμα του κοινωνικού φάσματος, καθώς αυτό το οποίο διαπραγματεύονται είναι στην πραγματικότητα την ίδια την υφή του αστικού ιστού, που στην περίπτωση των ελληνικών πόλεων και ειδικότερα της Αθήνας, αποτελεί τον βασικότερο εκ των παραγόντων στους οποίους οφείλεται η σημερινή δυσμενής μας θέση. Οι πόλεις μας είναι απάνθρωπες και αυτό που πρέπει να ανακτήσουμε επειγόντως είναι την ανθρωπιά και την ευαισθησία μας.

Και ναι, ας αφήσουμε μερικά λουλούδια στη μνήμη των παιδιών.

z0udi
Απών/απούσα

Graveyard Kid wrote:
Συμφωνώ με τους διαφωνούντες. Η ποδηλατοπορεία πρέπει να γίνει. Ακύρωσή της συνιστά συμμόρφωση με το κλίμα νοσηρότητας και τρόμου το οποίο παρατηρούμε να εξυφαίνεται γύρω μας. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και φέρουμε ευθύνες οι οποίες αφορούν εμάς και τους διπλανούς μας. Δε νομίζω πως έχουμε το περιθώριο να αδρανούμε.

+1000

Οι ενέργειες των "γνωστών αγνώστων" σπρώχνουν τους ανθρώπους στους καναπέδες την αφασία της τβ και τη συντήρηση. Να μη τους περάσει.

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Ειμαι απολυτη στο οτι η πορεια πρεπει να γινει.Τα παιδια που χαθηκαν χτες μας δινουν εναν ακομα λογο.
Η πρωτη λεξη της αφισας ειναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.
Αναζητηστε τους ηθικους αυτουργους του θανατου των ανθρωπων αυτων μακρυα απο τις κουκουλες και τα μαυρα ρουχα.
Δεν ανακαλυφθηκε χθες η ασφυξια απο τον καπνο.
Αντιθετα,χτες αποκαλυφθηκε σε ολο της το μεγαλειο η σκληροτητα του καπιταλισμου,του τραπεζικου συστηματος και των επιχειρηματιων που απειλουν τους εργαζομενους τους οτι δεν θα φυγουν απο την καρεκλα αν δεν ματωσουν.
Και αυτο εγινε.
Χωρις κανενα συστημα πυροσβεσης.

Λυπαμαι ΠΑΡΑ πολυ,αλλα για μενα ειναι ενας ακομα λογος να βγω παλι στο δρομο και να απαιτησω απο αυτη τη χωρα που μας πληγωνει καθε μερα,καποιοι να σκυψουν και να δουν ποιοι επιτελουν τα μεγαλυτερα εγκληματα.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Στη συνέλευση χθές είχαμε παρόμοια συζήτηση και προχωρήσαμε στην οργάνωση της ποδηλατοπορείας όπως είναι προγραμματισμένη.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Καλημέρα,

πρώτα θα σας στείλω συλλυπητίρια για τους τρείς συμπολίτες που σκοτώθηκαν λόγω των επεισόδιων! Παιδιά, θάρρος σας εύχομαι για να περάσετε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις.
Κατά τη γνώμη μου, η ποδηλασία θα φωτίζει το σκότος, διότι δείχνετε ότι με τον τρόπο ζωής θα κατανικήσετε και την κρίση.

Καλή επιτυχία

η κωστάνζα σας

amanous
Απών/απούσα

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Τώρα είναι που πρέπει να γίνει η ποδηλατοπορία. Το μήνυμά του ποδηλάτου στην πόλη είναι επί της ουσίας μήνυμα αρμονικής συμβίωσης, και ΑΥΤΟ είναι που χρειαζόμαστε αυτήν την στιγμή!

Για να μην πω ότι πρέπει να πάμε και ένα βήμα παραπέρα. Σε αυτήν την πορεία εμφανίζεται κόσμος (όπως εγώ) που δεν συνηθίζει να κατεβαίνει σε πορείες και είμαι σίγουρος ότι αισθάνεται απέχθεια με όλα αυτά που συμβαίνουν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συμβολική κίνηση να δείξουμε ότι βρίσκουμε την "λύση" της βίας αηδιαστική, είτε εκφράζεται με την μολότοφ είτε με το δακρυγόνο. Ας αφήσουμε για παράδειγμα ένα τριαντάφυλλο ο κάθε ένας στο σημείο της τράπεζας, να γεμίσει όλος ο δρόμος. Να δείξουμε με έναν ελάχιστο τρόπο ότι ΟΧΙ δεν είναι αποδεκτό για εμάς αυτό που έγινε την τετάρτη...