Πτυσσόμενα Ποδήλατα

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Alexa
Απών/απούσα
Αγαπητοί φίλοι, Πριν από τρία χρόνια αγόρασα ένα πτυσσόμενο ποδήλατο μεσαίας κατηγορίας, 20". αρχικά το χρησιμοποιούσα για μετακινήσεις με ΟΣΕ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ και Προαστιακό (π.χ. Μαγούλα, Θήβα, Βόλο). Τον τελευταίο χρόνο προσέθεσα τα αστικά λεωφορεία και το ΜΕΤΡΟ/ΗΣΑΠ. Σήμερα έχει γίνει το κύριο μέσο μετακίνησής μου στην πόλη, αλλά και εκτός αυτής, σε σημείο που το παλιό παραδοσιακό μου ποδήλατο, σύντροφος 10ετίας, έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζω (ομολογουμένως αρκετά σπάνια) είναι οι γκρίνιες των άλλων επιβατών και τα προσκόμματα (ως τώρα μόνο φραστικά) του προσωπικού των ΜΜΜ. Οι τελευταίοι, επικαλούμενοι τους κανονισμούς λειτουργίας (κανείς δεν είναι σε θέση να τους δείξει) μιλάνε για περιορισμούς σχήματος, συσκευασίας, θέσης τοποθέτησης, αριθμού ποδηλάτων ανά δρομολόγιο, ωρών αιχμής κλπ. κλπ. Το πραγματικό καθεστώς είναι μάλλον ασαφές, ίσως εν τέλει να είναι και αρνητικό. Θέλω να προτείνω, παράλληλα με τις διεκδικήσεις για τα συμβατικά ποδήλατα (Ποδήλατα στο ΜΕΤΡΟ κλπ.), να αρχίσει κάτι ανάλογο για τα πτυσσόμενα. Τι μπορούμε να κάνουμε (σκέψεις): - Να ζητήσουμε από όλους τους οργανισμούς ΜΜΜ να μας ενημερώσουν για το πραγματικό καθεστώς (αν το πτυσσόμενο θεωρηθεί ειδική αποσκευή, με χαρακτηριστικά που μοιάζουν με τα παιδικά καροτσάκια, τα αμαξίδια ΑΜΕΑ κλπ.) - Να κωδικοποιήσουμε τις απαντήσεις ανα μέσο και να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους, δινοντάς τους "όπλα" για τυχόν αντιπαραθέσεις. -Να διεκδικήσουμε βελτίωση του πλαισίου. Πιστεύω ότι κάποιες κατακτήσεις που αφορούν το πτυσσόμενο δεν θα είναι ανταγωνιστικές προς το συμβατικό, αντίθετα θα είναι σκαλοπάτια για επέκτασή των δικαιωμάτων, όταν βελτιωθούν οι υποδομές (χώροι στα βαγόνια και τα λεωφορεία, προσβάσεις στους σταθμούς κλπ). Θα μπορούσα να είμαι πολύ πιο συγκεκριμένος, αναλυτικός και φλύαρος, θέλω όμως πρώτα να ακούσω σκέψεις και προτάσεις από άλλους συν-ποδηλάτες.
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Ο.Α.Σ.Α - Χάρτης Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές (Χ.Υ.Κ.)
http://www.oasa.gr/pdf/xyk_gr_rev_15.pdf (σελ. 14,15,16)
Τελευταία επικαιροποίηση: 18 Νοεμβρίου 2008

Ανέβασα το επίμαχο σημείο σε μορφή doc:
http://www.mediafire.com/file/mnwnqtdnmzc/XYK_Metafora_SpastouPodilatou.doc
Το εκτυπώνεις και το έχεις πάντα μαζί σου.

Διάβασε http://www.podilates.gr/node/8080
________________________________________________________
Η.Σ.Α.Π. - Διάβασε κι εκτύπωσε !

Οριστική απόφαση:
http://www.podilates.gr/?q=node/6897
http://www.podilates.gr/?q=node/6887
________________________________________________________
Αυτός o σύνδεσμος δεν είναι ανανεωμένος...
Η.Σ.Α.Π.
http://www.isap.gr/page.asp?id=55

Β. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μεταφορά ποδηλάτων με τους συρμούς των ΗΣΑΠ

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος στην προσπάθειά του να συμβάλει στη συνδυασμένη μετακίνηση των επιβατών, επιτρέπει την μεταφορά ποδηλάτων με τους συρμούς του κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες μειωμένης επιβατικής κίνησης:

Καθημερινές:
α. Από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 06:15,
β. Από τις 09:30 έως τις 12:00 και
γ. Από τις 18:30 έως τη λήξη της λειτουργίας του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Σαββατοκύριακα και αργίες: δεν υπάρχουν περιορισμοί στις ώρες.
Η είσοδος και έξοδος επιβατών με ποδήλατα επιτρέπεται σε όλους τους σταθμούς, εκτός των σταθμών Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Αττικής. Η Διοίκηση των ΗΣΑΠ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τις ώρες και τους σταθμούς ελεύθερης μεταφοράς ποδηλάτων, ανάλογα με τις ανάγκες λειτουργίας της γραμμής του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την διευκόλυνση του συνόλου των επιβατών.

Για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών, οι χρήστες ποδηλάτων θα πρέπει να έχουν υπόψή τους ότι
• Η μετακίνησή τους στις αποβάθρες και γενικότερα σε όλους τους χώρους των σταθμών θα γίνεται πεζή.
• Δεν επιτρέπεται η μεταφορά των ποδηλάτων με τους ανελκυστήρες ή τις κυλιόμενες κλίμακες των σταθμών.
• Η είσοδος των ποδηλάτων στους συρμούς θα γίνεται από την τελευταία θύρα του τελευταίου οχήματος, ώστε να τοποθετούνται στο διαθέσιμο χώρο, όπου δεν υπάρχουν καθίσματα και θα επιτρέπεται η είσοδος μέχρι 2 ποδηλάτων ανά συρμό.
• Οι ποδηλάτες-επιβάτες οφείλουν να δίνουν προτεραιότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα και τους ηλικιωμένους και να μην παρεμποδίζουν την πρόσβαση αυτών στους σταθμούς και τους συρμούς.
• Κατά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα πλησίον της γραμμής του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (όπως π.χ. Εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, στάδιο Καραϊσκάκη, ΣΕΦ, κ.α.) δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων σε όλους τους σταθμούς, λόγω της μεγάλης πυκνότητας των επιβατών στους συρμούς και τις αποβάθρες.

spirosta
Απών/απούσα

Για τον ΗΣΑΠ είσαι λάθος.

Πλέον επιτρέπεται όλο το 24ωρο.

vang
Απών/απούσα

Το σπαστό ποδήλατο είναι αποσκευή!

Αν είναι στις επιτρεπόμενες διαστάσεις ισχύουν για αυτό οι κανονισμοί για αποσκευές και όχιι οι κανονισμοί για ποδήλατα...

Εννοείται ότι άν οι κανονισμοί για ποδήλατα είναι ευνοϊκότεροι, απλά δέν το διπλώνεις και υπάγεσαι σε αυτούς τους κανονισμούς.

παραθέτω για ευκολία

Α. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΚΕΥΝ
Επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευών μέχρι το πολύ διαστάσεων βαλίτσας, δηλαδή μέχρι 100x60x25 εκατ. μέτρου και αντικειμένων μήκους μέχρι 170 εκατ. μέτρου και εφόσον ο κάτοχός τους μπορεί να τα μεταφέρει μόνος του.
Οι αποσκευές θα πρέπει να τοποθετούνται στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων,εκτός των διαδρόμων, των σημείων εισόδου-εξόδου των επιβατών και επικύρωση εισιτηρίων, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των υπόλοιπων επιβατών.
Μικροαποσκευές (π.χ. σακίδια) θα πρέπει να κρατούνται και όχι να φέρονται.
Η μεταφορά καροτσιών λαϊκής επιτρέπεται κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου
εντεταλμένου οργάνου της εταιρείας παροχής συγκοινωνιακού έργου, λαμβάνονταςυπόψη τις συνθήκες πληρότητας του οχήματος και την ασφάλεια των επιβατών.
Μέγιστος αριθμός μεταφερόμενων καροτσιών ανά όχημα είναι δύο (2) για τα κανονικάκαι αρθρωτά λεωφορεία και ένα (1) για τα MIDI λεωφορεία.
Η επιβίβαση / αποβίβαση επιβατών με αποσκευές σε λεωφορεία ή τρόλλεϋ γίνεται μόνο από τη μεσαία (-ες) θύρα (-ες).
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στις αποσκευές τους και να φροντίζουν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών.
Δεν επιτρέπεται η μεταφορά εύφλεκτων, επικίνδυνων, αιχμηρών, δηλητηριωδών,
ρυπαρών ή δύσοσμων υλών, υλικών και αντικειμένων.

contact