3η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία... Η επιτυχία της είναι συλλογική υπόθεση!

Κάθε ποδηλάτης μπορεί να συμβάλλει στη διοργάνωσή της, στο βαθμό βέβαια που ο ελεύθερός του χρόνος του το επιτρέπει. Το ότι τις προηγούμενες φορές είχαν τρέξει κάποιοι άνθρωποι, δε σημαίνει ότι έχουν και τώρα την ευχέρεια να το κάνουν. Ή ότι δε μπορούμε να οργανώσουμε μια ακόμα καλύτερη ποδηλοτοπορεία.
Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γίνουν μέχρι και την 9η Μαΐου. Το περιεχόμενο των παρακάτω συνδέσμων θα ανανεώνεται συνεχώς.
Διανομή αφισών και φλάιερ
Αφισοκολλήσεις
Προσυγκεντρώσεις
Συνθήματα
Διάφορα

Και λίγα λόγια για τους μη γνωρίζοντες.
Καταρχήν, η ποδηλατοπορεία δεν είναι απλά μια βόλτα. Είναι μια πολιτική πράξη μέσω της οποίας γνωστοποιούμε στην πολιτεία και τους συμπολίτες μας τα αιτήματά μας.

Επίσης, δεν είναι ποδηλατοδρομία. Οπότε πάμε τόσο αργά όσο και ο τελευταίος ποδηλάτης. Ας μην ξεχνάμε ότι συμμετέχουν από πολύ μικρά παιδιά έως πολύ... μεγάλα! Μια τυπική διαδρομή που, συνήθως, ακολουθούμε είναι: Πεδίο του Άρεως, Πατησίων, Σταδίου, Σύνταγμα, Βασ. Σοφίας, Αλεξάνδρας. Η μετάβαση των ποδηλατών στο σημείο συγκέντρωσης μπορεί να γίνει και ομαδικά με τις προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει και η επιστροφή.
Κατά την πορεία μας στο δρόμο θα υπάρχει αστυνομία εμπρός και πίσω που θα κλείνει τις διασταυρώσεις. Επίσης εμπρός και πίσω θα υπάρχουν και ποδηλάτες, με διακριτικά γιλέκα, που θα ρυθμίζουν την ταχύτητα της πορείας. Είναι βασικό να μην δημιουργούνται κενά γιατί καραδοκούν ανυπόμονοι οδηγοί που θα θελήσουν να περάσουν από κάθετους δρόμους. Εκεί χρειαζόμαστε βοήθεια. Πρέπει να κλείνουμε τους δρόμους χωρίς όμως να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους οδηγούς. Τους εξηγούμε, με ευγένεια, τι κάνουμε, μοιράζοντάς τους και φλάιερ. Τους θέλουμε μαζί μας, όχι εναντίον μας...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι