Οι επιστήμονες προειδοποιούνε για τις εκπομπές των βιοκαυσίμων

Μετάφραση από το science.monstersandcritics.com

ΛΟΝΔΙΝΟ, Αγγλία (UPI) -- τα αποκαλούμενα βιοκαύσιμα που γίνονται από το καλαμπόκι και το σιναπόσπορο παράγουν περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα καύσιμα από απολιθώματα (πετρέλαιο) που προορίζονται να αντικαταστήσουν, λένε βρετανοί επιστήμονες. Τα καύσιμα από σιναπόσπορο που χρησιμοποιήθηκαν στην Ευρώπη βρέθηκαν να παράγουν τουλάχιστον 70 τοις εκατό περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ενώ τα καύσιμα από καλαμπόκι που χρησιμοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες παρήγαγαν τουλάχιστον 50 τοις εκατό περισσότερο, είπε η μελέτη από τη Διεθνή Επιτροπή στην Αλλαγή του Κλίματος, έγραψαν οι Times του Λονδίνου το Σαββάτου.

Τα συμπεράσματα δίνουν έμφαση στη σημασία του να ελεγχθούν πλήρως τα εναλλακτικά καύσιμα πριν χαιρετιστούν ως λύσεις στην παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, είπε η Keith Smith, μία συντάκτης της έκθεσης και επιστήμονας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

"Κάποιοι επιθυμούν λογικές αποφάσεις παρά απλά να παρασυρθούν από τη μόδα επειδή επιφανειακά κάτι εμφανίζεται να μειώνει τις εκπομπές," είπε η Smith.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι