Ποδηλατικό Φεστιβάλ

Φίλοι μου
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το 2ο Ποδηλατικό Φεστιβάλ που θα γίνει
στα Καλάβρυτα 2ο Helmos Top Bikes Festival!
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων διοργανώνει το 2ο Ποδηλατικό Φεστιβάλ στο Χελμό από 30 Αυγούστου μέχρι και 1η Σεπτεμβρίου. Με κέντρο τη Βαθειά Λάκκα, οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο 3ημερο φεστιβάλ καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα εμπειρίας αναβατών, απευθυνόμενες σε έμπειρους και αθλητές, σε μέτριους, αλλά ακόμη και σε αρχάριους αναβάτες ποδηλάτου, κάθε ηλικίας και διάθεσης.

Για τους downhill αναβάτες υπάρχει το ανανεωμένο, γρήγορο και απαιτητικό μονοπάτι που ξεκινά από την κορυφή «Νεραϊδόραχη» του Χελμού και καταλήγει στη «Βαθειά Λάκκα». Με τα 490 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και τα 2100 μέτρα μήκους του, δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο Θα διατεθεί για άπειρες καταβάσεις με τη βοήθεια του αναβατήρα Στύγα που θα ανεβάζει τους αναβάτες στην κορυφή ξανά και ξανά.

Για τους αναβάτες που αναζητούν διαφορετικού τύπου αδρεναλίνη θα υπάρχει το τεράστιο μπαλόνι της Funbag για πολλές, αξέχαστες απογειώσεις και τρελά κόλπα www.funbag.gr

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει η οργανωμένη περιήγηση στο Χελμό μέσω μιας κατηφορικής στο μεγαλύτερό της μήκος διαδρομής, μήκους 10 περίπου χιλιομέτρων που θα αναδείξει κάποια από τα ωραιότερα σημεία ενδιαφέροντος στο βουνό, όπως: Μαυρολίμνη, του πουλιού η βρύση, το αστεροσκοπείο Αρίσταρχος και το καταφύγιο του Χελμού.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα βρίσκονται στον Χελμό και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ποδηλάτων και αναρτήσεων παγκοσμίως που θα καλύψουν κατηγορίες από XC έως Downhill με τα νέα τους μοντέλα. Πρόκειται για το event “test the best” που έχει σκοπό να φέρει τους αναβάτες σε άμεση επαφή με ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά από πλευράς εξοπλισμού.

Τέλος για εκείνους που βλέπουν το ποδήλατο λιγότερο σαν αδρεναλίνη και άσκηση αλλά περισσότερο σαν αναψυχή, θα διοργανωθεί και ομαδική κατάβαση από το Χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους περίπου 14 χιλιομέτρων. Το βράδυ του Σαββάτου 30/08 θα γίνει πάρτι για όλους στα Καλάβρυτα με πολλή μουσική και ξεφάντωμα.

Πρόσβαση
Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές-θεατές θα φτάνουν στη θέση Βαθειά Λάκα του Χιονοδρομικού Κέντρου διαμέσου καθαρισμένου και βατού χωματόδρομου στα τελευταία 2-3 χλμ, προσημασμένου με κατευθυντήριες πινακίδες. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος ασφαλής χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα. Από εκεί κι επάνω, η μετακίνηση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με το lift, καθώς η οδική πρόσβαση πρέπει να είναι ελεύθερη για την απρόσκοπτη και βέλτιστη δυνατή λειτουργία της οργανωτικής δομής.
Δείτε το www.kalavrita-ski.gr

Οσοι πιστοί προσέλθετε .....

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
wp