Ιστολόγια

Ο ΑΙΓΕΑΣ- ανάγκη για αίμα! - Edit 5/10: Δυστυχώς, έφυγε σήμερα. Η κηδεία του αύριο στις 2 στους Δώδεκα Αποστόλους Ελευσίνας.

Ήρθε η πληροφορία αυτή υπ' όψιν μου πριν λίγο κι επειδή δεν έχω δει ακόμα κάποιος να αναφέρεται σ' αυτή, ΕΔΩ, που ξεκινήσαμε πολλά πράγματα κάποτε όλοι με τον τρόπο μας, θεωρώ πως πρέπει να το κάνω εγώ, τουλάχιστον από ευγνωμοσύνη ...

για τους παλιούς όσα θα πω λειψά θα είναι σχετικά με το ποιός είναι ο Αιγέας, ίσως και για τους νεώτερους ...

κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει όμως ...

Categories: 

Είναι τρελοί οι πολιτικοί μας

Καλησπέρα,

όπως μπορεί να μάθατε, οι πολιτικοί εδώ τσακώνονται για τα παραμικρά εδώ και 5 βδομάδες. Το σεφάκι των φιλελεύθερων, έσπασε την προσπάθεια βολιοδοκοπήσεων με το «επιχείρημα» το ότι δεν θα ήθελε να λάβη μέρος στην κυβέρνηση mad2

Λοιπόν, τώρα ο πρόεδρος, ο κ. Στάϊνμάϊερ, άρχισε να πει στους μαϊμούδες ότι δε γίνεται το να δώσουνε την εξουσία τους πίσω στους πολίτες.

Η διάγνωσή μου: πάρα πολύ πλούσιοι, άρα αδιαφορούνε!

Τι λέτε εσείς

 

Κουράγειο και καλή δύναμη

εύχομαι σε όλες_ους που πλήγονταν από τις πλυμμήριες βιβλικής έκτασης!

Σας εύχομαι να υποστηριχθείτε και να σας ξαναδωθεί η ελπίδα...

Οι Άγγελοι να σας προστατεύουνεangelangel

 

Σας στέλνω την αγάπη μου

Categories: 

Λυπηρά νέα

Με φρίκη έμαθα για τους νεκρούς στη Δυτική Αττική: Συλληπητήρια στους δικούς τους! Μου λείπουν οι λέξεις... Εύχομαι στο Θεό να σας προστατεύει σε όποιους δρόμους βρίσκεστε. Σας εύχομαι δύναμη και σας στέλνω την αγάπη μου.

Συμπαθαίνω με όλες_ους πληγομένες_ους give heart

Ο τυφλός ψαράς

Από τα ομορφότερα βίντεο που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Σε αφήνει απλά άφωνο να κοιτάς με δέος το μεγαλείο του ανθρώπου!

 

 

Έψαξα σπρέϋ για μακροχρόνιο εμποτισμό

Γεια χαρά,

Τούτες τις ημέρες, εδώ έχει σκότος και σχεδόν αδιάκοπη βροχή. Είχα αγοράσει μία λαστιχένια μπλούζα αδιάβροχη, πολύ φτηνά. Άντεξε διάφορες νεροποντές την άνοιξη, και τώρα ήθελα να το εμποτίσω μακροχρόνια. Να σας πω την αλήθεια, δεν υπάρχει χειρότερο από το να μουσκώσεις νωρίς
και δεν στεγνώνουνε τα ρούχα.

Λοιπόν, εάν είχα κοιτάξει το σπρέϋ που ήδη είχαμε καλά, θα είχα δει ότι πληρώνει τα κριτήριά μου,
εάν σας ενδιαφέρει, να το λιγκ:

Sarah and Judy

Το λεωφορείο αργεί το μεσημέρι. Η Σοφία, η δασκάλα, πάντα στην ώρα της στη στάση. Μία και μισή. Τρέχοντας έρχεται, μη χάσει το δρομολόγιο των δύο παρά είκοσι.

Διαβούλευση Καλλιθέα

Στον Μάλλινο Παράδεισο

Κοντά στην Βόρεια Θάλασσα, πίσω από το πρόχωμα, βρίσκεται ένα σπιτάκι, τ´όποιο ανοίγει κατά τις δώδεκα το μεσημέρι. Έχει στέγη καλαμωτή, όπως έχουν όλα τα σπίτια παραδοσιακά. Είχαμε έρθει νωρίς, με ρώτησε τι θα ήθελα η κύρα Δωροθέα, της είπα ότι είχα παραγγείλει ένα "Soul Chafer", «καλοριφέρ ψυχής», άν είναι σωστή η μετάφραση;
«Α ναί, βρίσκεται ακόμη στη ραπτομηχανή. Κάνετε μια βόλτα, το μαγαζί ανοίγει στις 12. Τα λέμε.»

Με το ποδήλατο στην Λευκάδα - E2

Μετά το πρώτο επεισόδιο της σειράς "Με το ποδήλατο στην Λευκάδα", ήρθε και το πολυαναμενόμενο δεύτερο (και τελευταίο για φέτος) επεισόδιο, στο οποίο περιτριγυρίζω ένα απόγευμα στην Βασιλική Λευκάδας με το ποδήλατο μέχρι που με την πολυλογία σκοτείνιασε ο ουρανός και η γη.

Categories: 

Και το hub dynamo έγινε... hand dynamo.

Ένα hand dynamo δίνει τη δυνατότητα στη μέση του πουθενά να φορτίσεις όποια συσκευή δέχεται ρεύμα USB. Μια μανιβέλα δίνει κίνηση σε έναν εναλλάκτη και μετά από ανόρθωση παίρνεις ένα ρεύμα περίπου 250 μιλιαμπέρ στην καλύτερη περίπτωση. Θα δούμε μια απλή ιδέα: πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε το hub dynamo του ποδηλάτου μας σαν hand dynamo.
Categories: 

Μαύρες προοπτικές

Καλησπέρα,

μόλις «νίκησε» το «Χριστιανικό Δημοκρατικό» κόμμα, ανακαοίνωσε αρκετούς αλάζονους βλάκες να λάβουνε σημαντικές θέσεις στην καινή κυβέρνηση: τον Κάουντερ, αντιπαθητικό, θέλουνε να τον κάνουνε προθυπουργό κόμματος, για να μήν αλλάξη τίποτε!
Αντί να σκεφτούνε τα σχέδια του Μακρόνου, που λέει να συνεννωθούνε τα κράτη της ΕΕ οικονομικά, να συνεχίσουνε τις άρες μάρες κουκουνάρες τους με τα μάτια τους κλειστά.

Αλίμονο! Ζητούν οι γέροντες με τις στραφές ιδέες τους;!
Εάν δεν είχα τον ανδρούλο μου εδώ, θα ζούσα άσυλο σε σας...

Σας εύχομαι κάθε καλό

Αλήθεια, δεν το θέλαμε έτσι!

Γεια σας,

ντρέπομαι για το πως βγήκανε οι εκλογές!
Χωρίς καινούρια σχέδια, το αηδόμουτρο σταύρωνε τα χέρια του σε μορφή «καρδιάς» και περιέμεινε.
Καιρός ν´αντικατασταθούν αυτή όπως κι ο γέροντας, στενοκέφαλος ανάπηρος, που εδώ και 46 χρόνια τρέφεται στο στήθος της Μπανανίας...
Περάσανε τα χρόνια της οικονομίας χωρίς ορίζοντες, έτσι δεν είναι;

Φύγετε σκύλοι τρέχοντας...

Με μια έννοια, το αντίθετο του μπάτε σκύλοι αλέσετε και αλεστικά μη δίνετε.

Μια συνεισφορά στους συνάδελφους ποδηλάτες... στη μάχη κατά των σκύλων. Αχρείαστη να΄ ναι, και καλές σφεντονιές.

https://i-alli-ellatha.blogspot.gr/2017/09/blog-post...

Categories: 

Ποδηλατικώς στα Αθάνατα Τζουμέρκα

Αν και η εκδρομή έγινε το Πάσχα, τώρα αξιώθηκα να φτιάξω το βίντεο. Υπάρχει και φωτορομάντζο εδώ: https://bicycleobsession.wordpress.com/2017/06/18/im...

 

Categories: 

Ασπροπόταμος (ντοκουμέντο, 2017)

 

Ζητώ το βίζον Φρίσων!

Γεια χαρά,

με το φθινόπωρο, το βίζον των Φρίσων, "Friesennerz" στα γερμανικά, ξαναγίνεται το βασικό ρούχο για τις νεροποντές:
https://www.friesennerz.de/#friesen-fuer-grosse

Τα πλειωνεκτήματα: σε κρατάνε στεγνά χωρίς να θέλουν ειδικό σπράϋ, με το ανοιχτό του κίτρινο σου κάνουνε καλή διάθεση, ενώ το μοναδικό μειωνέκτημα είναι ότι σπάει το φερμουάρ τη στιγμή που κάθεσαι χωρίς να το τραβήξεις επάνω...

Η φίλη μου η Κατερίνα μου το έραψε, μετά έβαλε αδιάβροχο μαντάρισμα:

Με το ποδήλατο στην Λευκάδα

Είχα και φέτος μαζί μου το ποδήλατο στην Λευκάδα και σε αυτό το βίντεο κάνω μια σύντομη διαδρομή στη νότια Λευκάδα, από το χωριό της Βασιλικής μέχρι την παραλία Αγιοφύλι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την Βασιλική.

Categories: 

Δρόμος για αργούς, Ελλάδα 2017: η τέλεια ποδηλατική διαδρομή (ίσως)

Πέμπτη 30 Αυγούστου ώρα ~10:00 το πρωί, από αυχένα Κατάρας νομός Τρικάλων στα 1680μ. υψόμετρο κατέβασμα μέχρι διασταύρωση Παναγίας στα 1000μ., στον παλιό δρόμο. Η απόλυτη ποδηλατική ηδονή. Τέλειος καιρός, τέλειος δρόμος, τέλειο περιβάλλον, και, και, ... σε όλη αυτή τη διαδρομή ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΥ-ΤΟ-ΚΙ-ΝΗ-ΤΟ! Ούτε ένα!

Το τηλεορασόπληκτο πρόβατο φροντίζει τα παπούτσια του

Γεια χαρά,

τούτην εποχή, έχουμε βροχές, κάνει γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου --- ας μένουμε σπίτι, κοιτάξουμε
το τάδε και το τάδε, με άλλα λόγια: Το πρόβατο βρίσκει χίλια και μια απολόγηση για να μήν βγή, για να μήν κινηθή. Κι όμως, είδε το εαυτό του στον καθρέφτη και τρώμαξε: «Τι είσαι εσύ; Φύγε για να δω το προβατάκι!»

Συλληπητήρια

Γεια σας,

χτές το βράδυ μάθαμε για το βαρύ σεισμό στον Αίγο. Λυπόμαστε για όσες_οι χάσανε τα σπίτια τους,
τα παδιά που χάσανε τα σχολεία τους.

Σας ευχόμαστε κάθε καλό <3 (σημάδι ωρισμένο για την αγάπη)

Το Δαχτυλίδι

Ένα σωρό σκέψεις περνούσαν από το μυαλό της καθώς επέστρεφε σπίτι από τα ψώνια. Πρόσωπα και εικόνες εναλλάσσονταν γοργά, σαν τα τοπία από το παράθυρο του τραίνου.

"The Krauts again"

Γεια σας,

δυστυχώς τετοια άρθρα σβήνονται σχετικά γρήγορα. Το άρθρο έδειξε φωτό των επιτιθεμένων, που σπάγανε τα τζάμια καταστημάτων και λεηλατάγανε διάφορα άρθρα.

http://www.bbc.com/news/world-europe-40540653

Εάν έρθουνε κακουργοί ανά χιλιάδες για να πληγώσουν αστυνομικές_ους καμουφλαριασμένοι, να μήν κλάίνε όταν λάβουνε δακρυγόνο αέριο σαν απάντηση. Ας είχανε μείνει στις τρύπες τους.

Σας χαιρετώ καρδιακά από τη «μητρίδα» μου

Γεια χαρά,

έφτασα πάλιν εκεί που αισθαίνομαι σπίτι, στον ποταμό Σλάϊ. Εδώ, ο ήλιος βασιλεύει κατά τις 11 το βράδυ και τη νύχτα δεν έχει σχεδόν σκοτάδι. Περιμέναμε ένα φίλο κατά τις οχτόμιση το βράδυ, είχε λιακάδα ακόμη. Η νύχτες είναι αρκετά κοντές, ξυπνήσαμε κατά τις τέσσερεις από το φώς κι από τα πουλιά που ήδη τραγουδάγανε.

Rest in Pieces, Mr Kohl

Γεια σας παιδιά,

ξαναγράφω με τον τίτλο, αφού μου φαίνεται ότι ξεχάνονταν αρκετές διαφορές και βρομοδουλιές, μόνο για να θαφτεί με τόσους εδόξους...
Το πρόγραμμα στην τηλεόραση όλη μέρα άρες μάρες κουκουνάρες, ουφ! Ιερός ήτανε;!
Πρίν πωληθεί η Γερμανία λόγω κόστων της ένωσης, έκλεβε τα αποθέματα για τις συντάξεις επομένων γεννιών, ορκιζόταν «ανθούντα τόπια» για δεκαετίες. Από το 1990 ως τους 1996 έρχονταν οι πειράτ-ισσ_ες από τη δύση για να εγκατασταθούνε άνετα σε σπίτια ή να καταστρέφουνε τα ντόπια εγχειρήματα,
φθου!

Χαμηλό βαριομετρικό "Paul"

Καλησπέρα,

σήμερα χτύπαγε ο "Paul" ανεμοστρόβιλος να σταματήσουν όλα τα τρένα: Με την αρχή θερινών διακοπών χιλιάδες ταξιδεύοντων εκβλήθηκαν λόγω προβλημάτων μέσα τα τρένα...

Ξαφνικά έπεσαν οι κακοκαρίες, καταρρακτώδσες βροχές...
Μπλοκαρισμένοι σιδηρόδρομοι, πεσμένα δέντρα, το αεροδρόμιο Αμβούργου σταματάει η αερική κίνηση, ως τώρα δυο πεθαμένες_οι. Οι σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ Αμβούργου και Βερολίνου ακόμη είανι μπλοκαριασμένοι.

Δόξα τώ Θεώ δεν πάθαμε τίποτε....

Τι μάθημα από τέτοια κακοκαρία; Ούτε ο πλούτος μας ασπίζει εναντίον τις φυσικές βίες!

Categories: 

Ξάλλομαι

Γεια χαρά,

σας χαιρετώ ξαλλομένα, αφού ζώ τις ολίγες ημέρες στις όποιες ο Ήλιο στέκεται όρθιος κι ακόμη μου τυλώνει τα δυο μου ματάκια...
Άρα, η κάθε κυτταρά μου γεμίζει μεάλη χαράαα!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλιά σας και σας εύχομαι κάθε καλό <3

Ντρέπομαι κι ευχόμουν

Γεια σας,

να υπήρχε κάνα κουπί «διαγραφή», όπως υπάρχει στα μηνύματα....
Παρόλες τις αναρίθμητους λόγους αντιπάθειας για «το χοντρό», που μας ξαπάτησε αρκετές φορές,
δεν ξέρω που θα´χαμε καταλήξει χωρίς αυτόν. Μίλησε πολλά, κράτησε λίγα.
Κι όμως νομίζω ότι μαζί με το Μιτεράννττ κι άλλους μας έκτισε οδό πέραν του εθνικισμού...

Σας εύχομαι κάθε καλό <3

Στην Αθήνα με το ποδήλατο

Σε μερικές βόλτες, στο κέντρο της Αθήνας, πήρα μαζί μου την κάμερα κι έτσι προέκυψε τούτο το ωραίο βίντεο cool