Πρακτικά Συνέλευσης 2 Δεκεμβρίου 2009

Πρακτικά της ανοιχτής συνέλευσης 2-12-2009. Είμασταν 10-15 άτομα

* Επιστολές σε υπουργεία. Παραδόθηκαν επιστολές στα υπουργεία Oικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, και Υποδομών την Παρασκευή 27-11-2009. Είμασταν 10 ποδηλάτες. Συγχαρητήρια στον Bin για την αφίσσα με τα γράμματα πίσω απ' το ποδήλατο.

* ΟΣΕ. Αναμένουμε τον Ροίκο, Βασίλη και Αντώνη να συντάξουν επιστολή (ή κείμενο διαμρτυρίας) στον ΟΣΕ. Θα υπήρχε κοινή δράση με Θεσσαλονίκη. Ο Προαστειακός Θεσσαλονίκης επιτρέπει πλέον τα ποδήλατα μέχρι τη Λάρισσα.

* Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο.
Ο Αλέξανδρος πρότεινε να στείλουμε επιστολή σ' αυτό τον φορέα (podilato.gr) και να ζητήσουμε συνάντηση. Ανέλαβε τη σύνταξη. Ειπώθηκε πως αυτός ο οργανισμός δεν είναι πολύ δραστήριος. Συζητήσαμε τί να ζητήσουμε. Ένα παράδειγμα είναι προδιαγραφές για ποδηλατικές υποδομές (π.χ. στάθμευση) στους δήμους.

* Κείμενο Θέσεων. Έχει κάτι ετοιμαστεί αλλά τα δυο άτομα που έχουν αναλάβει απουσίαζαν.
Αποφασίστηκε να τις συζητήσουμε σοβαρά στην επόμενη συνάντηση 16-12-2009. Θα πρέπει να είναι και ο Αντώνης.

* Πορεία ενάντια σε αυτοκινητόδρομους Υμηττού. Οι Ανατολικοί ποδηλάτες θα στηρίξουν αυτήν την πορεία (όχι ποδηλατοπορεία) που διοργανώνεται από διάφορους φορείς. Το σχέδιο είναι να συναντηθούμε με ποδήλατα και να συνεχίσουμε την πορεία πεζή. Η πορεία ξεκινά από το Άλσος Παγκρατίου το Σάββατο 5-12-2009 στις 11:00.
Προσυγκεντρώσεις με ποδήλατα: Ούλωφ Πάλμε 10:30, Σύνταγμα 10:15. Αναμένεται πρωτοσέλιδη ανακοίνωση στο site μας.

* Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε ποδηλατοπορεία για το κλίμα με αφορμή τη συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης. (12-12-2009;). Λεπτομέρειες αναμένονται στο site. Αποφασίσαμε να οργανώσουμε προσυγκεντρώσεις στα συνηθισμένα μέρη (όπως στην πανελλαδική Αθήνας). Ζητάμε εθελοντές για να τις αναλάβουν.

* Ποδηλατοπορεία 17 Ιανουαρίου. Πρέπει να είναι έτοιμη η αφίσσα στην επόμενη συνέλευση (16-12-2009). Συζητήσαμε την αφίσσα ("μετ' εμποδίων") και κάναμε αλλαγές στο κείμενο. Ο Τάσος θα αναλάβει να επικοινωνήσει με τον Bin για την τελική σύνθεση. Ειπώθηκε πως γνωρίζουμε κάποιον φίλο τυπογράφο που μπορεί να αναλάβει την εκτύπωση. Θέλουμε 2000 αντίτυπα.

* Συζητήθηκε σύντομα το πρόβλημα των αγγελιών για πώληση διαφόρων αντικειμένων (συχνά άσχετα με το ποδήλατο) στο site. Οι αγγελίες αυτές προβάλλονται στα "νέα forum θέματα" στην πρώτη σελίδα. Θα θέλαμε να τις βγάλουμε από την πρώτη σελίδα. Ο Νίκος Α. θα κοιτάξει τι μπορεί να γίνει από τεχνικής άποψης.

* Επόμενες συνελεύσεις: 16-16-2009 8:00 μ.μ., 6-1-2010 6:μ.μ. (των Φώτων). 13-1-2010 (Έκτακτη για ποδηλατοπορεία).

Για σχόλια εδώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι