Συνάντηση με τον ΟΑΣΑ για το θέμα των λεωφορειολωρίδων

Την Παρασκευή 15/2 έγινε η συνάντηση μελών της συνέλευσης με τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΑ για το θέμα της κίνησης των ποδηλάτων στις Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (ΑΛΛ). Παρών ήταν και ο Θάνος Βλαστός, συγκοινωνιολόγος του ΕΜΠ.
Εκφράσαμε τη θέση ότι η είσοδός μας στις ΑΛΛ πρέπει να νομιμοποιηθεί διότι δεν έχουμε εναλλακτική. Οι ποδηλάτες πηγαίνουν στη δεξιά λωρίδα, είτε υπάρχει λεωφορειολωρίδα είτε όχι, καθώς είναι η πλέον ασφαλής θέση στο δρόμο.

Ο Θ. Βλαστός τόνισε και το συμβολικό χαρακτήρα του αιτήματός μας ως μήνυμα της πολιτείας ότι ενδιαφέρεται για την προώθηση του ποδηλάτου.

Από μεριά τους μας ενημέρωσαν για την πιλοτική "είσοδο" των ποδηλάτων στις ΑΛΛ το καλοκαίρι του 2011 όπου διαπίστωσαν πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν εμποδίζονταν από τα ποδήλατα. Ωστόσο είναι ακόμα επιφυλακτικοί να δώσουν το πράσινο φως και θέλουν να κάνουν δεύτερη πιλοτική περίοδο το χειμώνα ή την άνοιξη και να τεκμηριώσουν την κατάσταση με περαιτέρω παρατηρήσεις στον δρόμο. Το πιλοτικό θα εφαρμοστεί στις ΑΛΛ του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι αρμόδιος για να δώσει την άδεια.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι