Ζήτω ο Άγιος VELOντίνος

Άγιος VELOντινος

Για πρώτη φορά στην ιστορία και μετά από ενδελεχείς έρευνες, θα αποκαλύψουμε όλη την ιστορία του Αγίου VELOντίνου και όχι Βαλεντίνου, όπως θέλουν τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα.Ο Άγιος VELOντίνος κατάγεται από το Μεσολόγγι και η αλήθεια είναι ότι βαφτίστηκε Κωνσταντίνος. Ήταν αποδεδειγμένα ο πρώτος παππάς στην Ελλάδα που καβάλησε ποδήλατο (και μην ξεχνάμε ότι τότε τα ποδήλατα ήταν ακόμα δύσκολη ιστορία να τα καβαλήσεις, ήταν ακόμα ψηλόροδα, πόσο μάλλον με το ράσο) και ένας από τους πρώτους ποδηλάτες στην Ελλάδα γενικότερα. Το ποδήλατο του ήταν γαλλικής κατασκευής και έγραφε "VELO". Νομίζω ότι πια μπορείτε να φανταστείτε το πως προέκυψε το παρατσούκλι του.

Για να συντομεύσουμε μια μεγάλη ιστορία (θα σας διηγηθούμε εν καιρό όλη την ιστορία του Αγίου VELOντίνου) ο Άγιος έμεινε γνωστός ως Άγιος των μοναχικών ψυχών και των ποδηλατ-ισσ-ών. Αλλά από τότε έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας. Μετέπειτα ήρθαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και παρεξηγήθηκαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει άγιος των ποδηλατ-ισσ-ών και να μην έχουν των οδηγών κλπ... με τα πολλά τελικά ο Άγιος μετονομάστηκε σε Βαλεντίνος (σας θυμίζει κάτι) ώστε να σταματήσει πια αυτή η αναφορά στο ποδήλατο. Έπειτα κάποια στιγμή ήρθαν οι λουλουδάδες, οι χρυσοχόοι και τα συναφή επαγγέλματα και διαμαρτυρήθηκαν ότι καλές είναι οι μοναχικές ψυχές, αλλά δεν αγοράζουν τίποτα, και για να πάει μπροστά η όλη ιστορία θα έπρεπε να αλλάξουμε λίγο το αρχικό σενάριο. Και έτσι ξαφνικά ο Άγιος Βαλεντίνος (πια) βρέθηκε από προστάτης των μοναχικών ψυχών, προστάτης των ερωτευμένων (και ραγιστής των καρδιών των μοναχικών, μια και τουλάχιστον μια μέρα το χρόνο, το κάνει ακόμα πιο βαρύ).

Αλλά μην φοβάστε πια, οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ είναι εδώ για να αποκαταστήσουν μια και για πάντα την χαμένη τιμή του Αγίου VELOντίνου. Δυστυχώς για σας θα αποκαταστήσουμε ακόμα μια αλήθεια, η γιορτή του Αγίου δεν πέφτει 14 Φλεβάρη όπως θέλουν οι λουλουδάδες, αλλά είναι κινητή γιορτή και πέφτει την δεύτερη Κυριακή του Μάρτη. Παραδοσιακά οι εορτασμοί κρατούσαν τρεις μέρες, αλλά φέτος εμείς θα γιορτάσουμε μόνο την Κυριακή.

Μείνετε συντονισμένοι και σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και για τον βίο του Αγίου που ξέρουμε πως σας ενδιαφέρει πάρα πολύ αλλά και για τον επικείμενο εορτασμό.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
wp