Αγορά Cross ποδηλάτου: όποιος είναι φρικ με τα επιμέρους εξαρτήματα ας με βοηθήσει να διαλέξω ανάμεσα σε 2 ποδήλατα cross

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
fwteiniath
Απών/απούσα

Βοήθεια: όποιος είναι φρικ με τα επιμέρους εξαρτήματα ας με βοηθήσει να διαλέξω ανάμεσα σε 2 ποδήλατα cross

και  τα 2 ποδήλατα είναι cross,   δεδομένου του ότι το θέλω κυρίως για την πόλη, αλλά θέλω να μην με προδώσει εάν τύχει και βγω Off road.

επίσης, και τα δύο έχουν:

Crankset 48-36-26  και Cassette11-34   ,  διότι μένω σε περιοχή με σκληρές ανηφόρες και το θεώρησα καλύτερη επιλογή.

το βάρος είναι 13.5 kg περίπου και τα δύο ποδήλατα. 

η τιμή είναι γυρω στα 600 και στις 2 περιπτώσεις (με το cube λιγο πιο ακριβό)

 

παραθέτω τα Link: 

https://www.ghost-bikes.com/en/bikes/lanes-road/bike...

https://www.cube.eu/en/2019/bikes/trekking/tour/natu...

 

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geatle
Απών/απούσα

καταρχας αυτα δεν ειναι cross. ειναι trekking. εγω κλεινω προς το cube λογο περιφεριακων. το ghost απλα χτυπαει στην εμφανιση.

fwteiniath
Απών/απούσα

Νομιζα οτι Cross/Trekkinng ειναι το ίδιο, συγχωράτε με.  Σε ευχαριστώ πολύ φιλε geatle!!

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

geatle wrote:

καταρχας αυτα δεν ειναι cross. ειναι trekking. εγω κλεινω προς το cube λογο περιφεριακων. το ghost απλα χτυπαει στην εμφανιση.

Προφανως και ειναι καθαρα θεμα ονοματολογιας και θα βγουμε εκτος θεματος αλλα καλο ειναι να ειναι ξεκαθαρα καποια πραγματα ωστε σε μελοντικες ερωτησεις να υπαρχουν κοινες βασεις.

Tα cross/trekking στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες ειναι αυτο που εδω λεμε trekking ή ακομα πιο συγκεκριμενα off road τρεκκινγκ. Ειδικα στις περισσοτερες βορειες χωρες τα λενε μονο cross ενω τρεκκινγκ λενε τα (ιδια) ποδηλατα με φτερα κτλ (λιγο πιο all terain απο αυτα που λεμε city εδω). Αρα δεν το ειχε λαθος ο φιλος που ρωτησε στην αρχη απλα εδω το εχουμε λιγο μπερδεμενο. 

Για να προλαβω αλλο cyclocross αλλο cross. Μην τα μπλεκουμε αυτα.   

Για το θεμα για την χρηση που θες να κανεις δεν ειναι η καλυτερη επιλογη τα ποδηλατα που εχεις διαλεξει. Δεν ξερω ακριβως την τιμη τους αλλα θα κοιταζα ή on road trekking (ιδια θεση αλλα χωρις αναρτηση hybrid ή urban τα λενε αλλιως) ή gravel αναλογα τα χρηματα που υπαρχουν διαθεσιμα και το πως εχω συνηθισει να κινουμαι αναμεσα στην κινηση. (τα εχουμε-εχουνε κανει λιγο κουλουβαχατα με τοσες κατηγοριες) 

fwteiniath
Απών/απούσα

Λες να κοιτάξω καλύτερα για σταθερό fork, ακόμη και εάν η ανάρτηση κλειδώνει ?      

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

ξεκαθαρα ναι

Αναντα
Απών/απούσα

Κοιτα το cube hyde. Εχει σκελετο με περιθωριο για πολυ φαρδια λαστιχα και αξιοπρεπεστατα περιφερειακα.

Τα 13.5 κιλα που ζυγιζει οφειλονται στα πενταβαρα schwalbe big apple που φοραει. Με αλλα ελαστικα χανεις κανα κιλο ανετα. 

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Πρέπει να πούμε όμως ότι ένα ποδήλατο με σταθερό πηρούνι κοπανάει πολύ σε λακούβες, όταν είσαι επάνω σε πεζοδρόμια, πλακόστρωτο κτλ(επειδή έχω τέτοιο ποδήλατο το λέω), τα trekking βέβαια ενώ ''καταπίνουν'' τις ανωμαλίες και είναι πιο ''μαλακά'' έχουν πολύ όρθια θέση οδήγησης και ίσως αυτό να κάνει κακό στην σπονδυλική στήλη-από την άλλη όμως αποφορτίζει την μέση για όσους έχουν πρόβλημα εκεί. Εγώ σκέφτομαι ως 2ο ποδήλατο ένα καλό trekking και μ'αρέσει το ghost αλλά η κορυφαία έκδοση με την sram nx https://www.ghost-bikes.com/en/bikes/lanes-road/bike/square-cross-48-al/ επειδή μ'αρέσει να ανεβαίνω στα πεζοδρόμια(έχουμε έναν τεράστιο πεζόδρομο στην πόλη που μένω, περίπου 4 χλμ) και πολλές λακούβες κ λογω προβλήματος στην μέση το φίτνες μου με ζορίζει κάποιες φορές. Επίσης το κέντρο ειναι πλακόστρωτο όποτε πάω από'κει ακούς ''γκντουπ, γκντουπ'' να χτυπάει το ποδήλατο. Έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι αρκετοί έχουν αρνητική άποψη για τα trekking ένας φίλος όμως που πάντα trekking παίρνει και έχει αλλάξει 7-8 ποδήλατα είναι πολύ ικανοποιημένος.. ένα cube που είχε και το έκανα συχνά βόλτα ήταν ωραίο ποδήλατο άνετο και σβέλτο, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι «άχρηστα» τα trekking. Νομίζω είναι αξιοπρεπέστα ποδήλατα για χομπίστικη χρήση για κάποιον που θέλει ένα ποδήλατο να κινείται στην πόλη με άνεση χωρίς να ''κοπανάει''(δεν λέω ότι δεν κάνουν τα city/urban κτλ που είναι κατεξοχήν πόλης αλλά μιλάω γι'αυτον που ψάχνει κάτι πιο ''μαλακό'') πχ ένας γνωστός γυρίζει στην πόλη με Cannondale Scalpel το πήρε γιατί είναι λέει πολύ ''μαλακό'' δεν θέλει κάτι ''σκληρότερο''. Γούστα είναι αυτά νομίζω..

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Παλιά έτυχα σε ένα ποδηλατάδικο και μια κοπέλα αγόρασε ένα ideal mtb-δεν θυμάμαι ποιο. Της είχα πει ''όχι mtb για την πόλη πάρε ένα city'' δεν με άκουσε, τελικά πήρε το mtb. Την είδα κάποια στιγμή μετά απο καιρό και της λέω ''σου είχα πεί να μην το πάρεις, σε βόλεψε τελικά;'' μου λέει ''ναι τέλειο περνάει από λακούβες δεν καταλαβαίνει τίποτα'' κτλ, της άρεσε το συγκεκριμένο, είναι σαν να οδηγάει κάποιος Lada Niva στο Σύνταγμα και να σου λέει ''ποιο Smart, πιο Fiat 500, αυτό μ'αρέσει εμένα, έχω το καλύτερο αμάξι'' άσχετα αν δεν είναι για πόλη.

Περί ορέξεως..

contact