Αγορά νέου ποδηλάτου fitness / Road hybrid

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ngian
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος στο forum, το οποίο διαβάζω τις τελευταίες 10 μέρες ακατάπαυστα. Ο όγκος της πληροφορίας που υπάρχει είναι αρκετά μεγάλος και βοηθάνε αρκετά οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ανάλογη ενημέρωση.

Το τελευταίο διάστημα έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός ποδηλάτου που θα με εξυπηρετεί κυρίως για τις εβδομαδιαίες ποδηλατοβόλτες στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας με παρέα και σκέφτομαι σοβαρά να το χρησιμοποιώ και για την μετακίνησή μου στην δουλειά (~16χλμ πήγαινε-έλα).

Έχοντας καταλήξει σε 3 ποδήλατα με μπάτζετ τα 500Ε σκοπεύω να περάσω από ένα μαγαζί που τα έχει και τα τρία να τα δοκιμάσω και να δω με ποιο νιώθω καλύτερα κατά το μικρής διάρκειας test ride.

Τα ποδήλατα είναι:

1) Cannondale Quick 6
2) Kona Dew 2016
3) Specialized Sirrus 2016

Από όσο έχω καταλάβει αυτά τα τρία είναι τα πιο καλά στην κατηγορία τους και συστήνονται από αρκετούς εδώ, παρόλα αυτά ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στα περιφερειακά τους ή και στον σκελετό τους.

Πχ. το μόνο που μπορώ να εντοπίσω σαν σημαντική διαφορά στα χαρακτηριστικά που αναφέρει το μαγαζί είναι το υλικό του πιρουνιού με το οποίο είναι φτιαγμένα και στα δύο πρώτα είναι από cromoly το οποίο είναι καλό σαν υλικό για τους κραδασμούς / αντοχή, συγκριτικά με το 3 που είναι από ατσάλι.

Από τις φωτογραφίες φαίνονται και τα 3 ωραία και τις επόμενες μέρες που θα τα δω και από κοντά θα με βοηθήσει να κατασταλάξω στην επιλογή μου.

Οποιαδήποτε συμβουλή έχετε είναι ευπρόσδεκτη.

Φιλικά Νίκος

υγ.

Είδα και το συγκεκριμένο ποδήλατο το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον όχι για αγορά αλλά για τις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν εφαρμοστεί σε αυτό!

Volata Cycles

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geatle
Απών/απούσα

καλυτερο το kona για εμενα.

ngian
Απών/απούσα

Καλημέρα, έχεις κάποια αιτιολόγηση για αυτό; Έχεις οδηγήσει και τα τρία ή έχεις μόνο εμπειρία από το Kona; Τι σε κάνει να το θεωρείς καλύτερο;

Rapid
Εικόνα Rapid
Απών/απούσα

μεταξύ kona dew και sirrus έχω άποψη υπέρ του dew. To kona το αγόρασα, το sirrus το έχω οδηγήσει. Το kona λόγω μακρύτερου μετατρόχιου είναι ελαφρώς πιό άνετο,και το πηρούνι του είναι πιο απορροφητικό σε λακούβες κλπ. Το sirrus μου φάνηκε πιο νευρικό και πιο ελαφρύ αλλά το kona δίνει (και μάλλον είναι )την αίσθηση πιό στιβαρού και πως αντέχει περισσότερο σε καταπονήσεις. Αρχικά στημένα το sirrus σε έχει σε πιο σκυφτή θέση ενώ το kona σε πιο όρθια αλλά αυτό το άλλαξα στο dew (έβγαλα spacers και γύρισα το λαιμό ανάποδα ). Επίσης το kona δέχεται μεγαλύτερη διάμετρο ελαστικών (42mm) αν χρειαστεί ενώ το sirrus περιορίζεται από το πηρούνι στα 38 (νομίζω). Τέλος σε εμφάνιση το dew έχει κάτι πιό αλήτικο και μου αρέσει περισσότερο. Για το cannondale δεν έχω προσωπική εμπειρία

ninpo
Εικόνα ninpo
Απών/απούσα

Εχω το sirrus του΄14 την απλη εκδοση και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Και το στησιμο του δεν θεωρειται χαμηλο.Φαντασου εγω με αλλο λαιμο την χαμηλωσα κι αλλο.Ατσαλινο πηρουνι εχει και το sirrus για τους κραδασμους.Νομιζω οτι και ο σκελετος του sirrus ειναι πιο ποιοτικος.
Απο εκει και περα,αν δεν εχεις την δυνατοτητα να καβαλησεις καποιο,κοιτας τι σου αρεσει και τι σειρα φοραει το καθενα.
Εγω θα κοιταγα και την μεταπωληση.

geatle
Απών/απούσα

ngian wrote:
Καλημέρα, έχεις κάποια αιτιολόγηση για αυτό; Έχεις οδηγήσει και τα τρία ή έχεις μόνο εμπειρία από το Kona; Τι σε κάνει να το θεωρείς καλύτερο;

δεν εχω οδηγησει κανενα απο αυτα. απλα κοιταζωντας απο τις φωτογραφιες μπορω να βγαλω μερικα συμπερασματα. στην ουσια συμφωνω απολυτα με τον Rapid. Το kona φενεται πιο σταθερό, στιβαρό και άνετο. ειναι στοιχεια που θα σε βοηθησουνε πολυ να ξεκινησεις.

ngian
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πέρασα λοιπόν από Τσιρίκο και είδα και τα 3 ποδήλατα. Και τα 3 είναι όμορφα εμφανισιακά με το Kona να δίνει λίγο την αίσθηση του πιο λεπτού σκελετού (όσο αφορά τις σωληνώσεις). Δοκίμασα για λίγη ώρα μόνο το Kona Dew 2015 που είχε διαθέσιμο γύρο από το τετράγωνο του μαγαζιού και οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ καλές.

Οπότε και σε συνδυασμό των δικών σας σχολίων δεν χρειάζεται να δοκιμάσω τα υπόλοιπα δύο. Έτσι προχώρησα στην κράτηση του Kona Dew 2016 ώστε να ολοκληρώσω την αγορά τον επόμενο μήνα!

Μέχρι τότε ψάχνω για αξεσουάρ μέσω ebay για να είμαι έτοιμος μέχρι να παραλάβω:

1) Καθρέφτης
2) Οπίσθιο φως
3) Εμπρόσθιο φως
4) Βάση στήριξης για κινητό
5) Τρόμπα
6) Εξωλκείς ελαστικού
7) Πολυκατσαβιδοεργαλεία
8) Σύστημα καθαρισμού αλυσίδας / γραναζιών
9) Ταχύμετρο ασύρματο

+ κράνος / κλειδαριά.

Αν έχετε κάποια παρατήρηση επί των αξεσουάρ ή να προτείνετε κάποιο διαφορετικό θα χαρώ πολύ να ακούσω μαζί με τις αιτιολογήσεις σας.

grampa
Απών/απούσα
ngian
Απών/απούσα

grampa wrote:
... το είδες; http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/8530757/[/quote]

Εξαιρετική τιμή αν και μου φαίνεται πως κάτι ίσως να έχει για να είναι τόσο φτηνό (είτε να έχει κάποιο "ελάττωμα" είτε να είναι περίπτωση κλεμμένου).

Πάντως δεν είναι το νούμερο μου...

John67
Απών/απούσα

Πραγματι πολυ καλό για να είναι αληθινό. .... Γελασα και με το βαρος 8,5 κιλα μαλλον το δίνει χωρις τροχούς χαχα.
Παντως για να επανελθουμε στο θεμα η δικη μου εμπειρια ειναι απο το sirrus που μονο καλα εχω να πω. Το πηρα μεταχειρισμενο το κράτησα ένα χρόνο περίπου δεν εβγαλε κανενα προβλημα και ειναι καταπληκτικο στην αισθηση στο δρομο. Η θεση πανω στο ποδηλατο δεν ειναι τοσο ορθια και αυτο το κανει σιγουρα πιο γρηγορο αλλά κυριως πιο ξεκουραστο αφου δεν καταπονεί την μεση. Το εδωσα οπως ειπα (και το εχω μετανιωσει που δεν το κρατησα σαν δευτερο) για να παρω κουρσακι καιδεν εχασα σχεδον τιποτα σε αξια στην μεταπώληση.

Andreas_p
Εικόνα Andreas_p
Απών/απούσα

ngian wrote:

Μέχρι τότε ψάχνω για αξεσουάρ μέσω ebay για να είμαι έτοιμος μέχρι να παραλάβω:

1) Καθρέφτης
2) Οπίσθιο φως
3) Εμπρόσθιο φως
4) Βάση στήριξης για κινητό
5) Τρόμπα
6) Εξωλκείς ελαστικού
7) Πολυκατσαβιδοεργαλεία
8) Σύστημα καθαρισμού αλυσίδας / γραναζιών
9) Ταχύμετρο ασύρματο

+ κράνος / κλειδαριά.

Αν έχετε κάποια παρατήρηση επί των αξεσουάρ ή να προτείνετε κάποιο διαφορετικό θα χαρώ πολύ να ακούσω μαζί με τις αιτιολογήσεις σας.

2) για αστικό περιβάλλον είναι οκ. για εκτός πόλης με λίγα ή καθόλου φώτα να σε δουν από πίσω δεν ξέρω μέχρι πόσο μακρυά σε βλέπουν. η τιμή είναι μικρή για να σε ανησυχήσει το πόσο θα σου κρατήσει. επειδή έχω δει σαν αυτό και παρόμοια ίσως χρειαστεί πατέντα να κάτσει πάνω στο σκελετό και ίσως χρειαστεί με μονοτική να δέσεις το κάλυμμα της μπαταρίας μην ανοίξει από κανέναν κραδασμό.
δες και αυτο σαν σχημα http://www.ebay.com/itm/Bright-Cycling-Bike-Bicycle-Rear-Tail-Back-Flash...
3) τα ίδια, για αστικό είναι οκ. φρόντισε να χεις ψιλοκλειστή δέσμη μην τυφλώνεις τους οδηγούς, γενικά καλή λύση για φτηνή λύση. η βάση του ίσως σε προβληματίσει. δηλαδή ίσως να επέλεγες άλλο φακό με τα ίδια λεφτά + http://www.dx.com/p/universal-adjustable-bicycle-mount-for-flashlights-2... αυτή η βάση έχω ακούσει καλά λόγια
5) την τρόμπα θα την έχεις μαζί σου; αν όχι προτίμησε μια δαπέδου. αν ναι την θεωρώ μέτρια επιλογή. θα κοίταζα κάτι σε topeak
6) θα λεγα καλύτερα ημι-επώνυμους και σκληρούς μην σου κάνουν παρατράγουδα (όχι ότι θα σου κάνουν σονυ και καλα αλλα ποτέ δεν ξέρεις) πχ http://www.ebay.com/itm/TACX-Fiber-tire-lever-set-3u-/281871870349?hash=...
7) τα εργαλεία που θες μαζί σου ουσιαστικά είναι άλεν 5 και 6, και το κατσαβίδι, σε πιο ακραία περίπτωση. γενικά αυτά τα φτηνά είναι καλής ποιότητας είτε θα σπάσει σε ζόρισμα είτε θα φαγωθεί το εργαλείο. από το τίποτα είναι καλύτερο βέβαια. μιας και δεν έχει μεγάλο κόστος θα κοίταζα κάτι σε αυτό (για μαζί μου πάντα) http://www.ebay.com/itm/Hot-11-in-1-Road-Bike-Bicycle-Repair-Multi-Tool-... όπου έχει και εξαγωγέα κρίκου αλυσίδας (θα πρέπει να χεις μαζί σου βέβαια quick link) για να το φτιάξεις αν σπάσει η αλυσίδα. ίσως και ένα εργαλείο με ακτινολόγο πάνω θα ταν χρήσιμο. όλα αυτά βέβαια για μεγάαααααλες διαδρομές και να ξέρεις και πως γίνονται οι "επισκευές". Αν θες να χεις πάνω σου οκ, για σπίτι καλύτερα τα εργαλεία του σπιτιού ή παίρνεις 1-2 καλά άλεν να τα χεις γενικά.
8) στάζει λίγο όταν το γεμίζεις οπότε πρόσεχε το χώρο που θα το κάνεις, κατά τάλλα αξίζει!
9) μην το πάρεις. εδώ σε καλές μάρκες όπως cateye υπάρχει πρόβλημα με τα ασύρματα αν παρεμβάλει κινητό ή δεν ξέρω γω τι. προτίμησε κάποιο ενσύρματο θα λεγα.

κράνος πάρε ένα επώνυμο με 40-50ευρω. για κλειδαριά υπάρχει θέμα που αναλύει, αν δεν το βρεις πες μου να στο βρω εγώ.

για τα άλλα που χεις βάλει δεν έχω γνώμη.

ngian
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου Ανδρέα.

Όσο αφορά το θέμα με τις κλειδαριές το έχω διαβάσει (http://www.podilates.gr/?q=node/716 )

παρόλα αυτά ίσως καταλήξω σε ένα από τα παρακάτω δύο:

1) ABUS FACILO 32 + COBRA COMBO Lock

2) ABUS TRESOR STEEL-O-FLEX 1360/85 COMBINATION Lock

δεδομένου πως το ποδήλατο στο σπίτι θα κλειδώνεται σε υπόγεια αποθήκη, και εάν τελικά το χρησιμοποιώ για την δουλειά εκεί θα κλειδώνεται σε υπόγειο πάρκιν με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Σε περίπτωση ποδηλατοβόλτας (και στάσης για ξεκούραση / κατούρημα / κλπ) πιστεύω πως τα παραπάνω είναι ικανοποιητικά.

Τέλος για κράνος λέω να αγοράσω αυτό: giro helmet bicycle

Φιλικά Νίκος

Andreas_p
Εικόνα Andreas_p
Απών/απούσα

το πέταλο θα λεγα καλύτερα και το έξτρα που χει για σελα/ροδα χρήσιμο ειναι.

το κράνος αυτό νομίζω έχει γύρω στα 200ευρώ. αυτό που κοιτάς είναι μαϊμού.
πρόσεξε...

πάρε αυτό να σαι σίγουρος http://www.tsirikosbikes.gr/body-protectors-helmets/helmets/on-road-helm...