Αγορά ποδηλάτου

41 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Plannet wrote:
είπαμε στο μαγαζί στου ουαλία θα βρούμε κανά μοντέλο 2006 που θα είναι super wow Και φτηνό
για την πραγματική αγορά δυστυχώς αυτές είναι οι τιμές

Ποιο ειναι τελικα αυτο το μαγαζι στην Ουαλια που λες συνεχεια???
Δυστυχως ή ευτυχως οι τιμες στην πραγματικη αγορα δεν εχουν καμμια σχεση με αυτο που λες. Το οτι αυτο νομιζεις δεν εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Απο την αλλη για να παμε εκει που ξεκινησαμε, ρωτησες μεταξυ των δυο ποδηλατων να σου πω με βαση τα περιφερειακα ποιο ειναι καλυτερο. Οταν ειπα οτι ενα ποδηλατο κρινεται πρωτα απο τον σκελετο, κανουμε την πρωτη κωλοτουμπα και λεμε οτι φυσικα το ηξερες αλλα ετσι και αλλιως δεν παιρνεις κορυφαιο σε αυτα τα λεφτα (δευτερη κωλοτουμπα, δεν συζηταμε για το κορυφαιο αλλα ποιος σκελετος ειναι καλυτερος μεταξυ των δυο). Φυσικα δεν μπορει να ειναι καλος ο σκελετος γιατι δεν ειναι στην τιμη που εσυ νομιζεις οτι πρεπει να ειναι και φυσικα μονο εσυ ξερεις ποιες ειναι οι πραγματικες τιμες στην αγορα. Για να μην μακρυγορουμε.

Ξαναρωτα τους φιλους σου αγωνιζομενους, οποιο ποδηλατά ξερεις, οποιον αλλον ξερεις και ξερει και δεκα πραγματα και πες μου εαν βρεις εστω και εναν που θα σου πει οτι προτιμα το orient απο το speci και γιατι. Ολα τα αλλα με το ποσο κανει ο σκελετος και τι φοραει και για μαγαζια στην Ουαλια και στην Νοτια Κορεα ειναι απλως ασχετα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

kktsol wrote:
...

1) το ότι το specialized έχει καλύτερο σκελετό δεν το ξέρει ούτε η specialized
έχω δει αρκετές εταιρίες τύπου οριεντ να βγάζουν σκελετα καλά και ισάξια με επώνυμων εταιριών

2) το γεγονός ότι ο σκελετός είναι σημαντικός δεν σημαίνει τπτ
και τα φρένα είναι σημαντικά
και οι τροχοί και η ανάρτηση
ακόμα και η σέλα
το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για σκελετό
δεν με ρώτησες πιο ποδήλατο έχει καλύτερο σκελετό αλλά πιο ποδήλατο είναι καλύτερο
και σου απάντησα χωρίς κολοτούμπα
και η πρώτη αντίδρασή είναι ότι και τα 2 είναι άθλια ποδήλατα αλλά από τα 2 άθλια διάλεξα το λιγότερο άθλιο που είναι το Orient

3) βρες μου εσύ ένα πλαίσιο που να κάνει λιγότερο από 200 ευρό και να είναι κορυφαίο
(ξέρω θα βρεις κάποιο με 199)

4) όχι η τιμή δεν ορίζει την ποιότητα
αλλά αυτά που ορίζουν την ποιότητα ανεβάζουν την τιμή
ναι εννοείτε πως έχω δει σκελετούς κορυφαίους και με 90-100 ευρό
αλλά είναι σπάνιες περιπτώσεις και συνήθως είναι στοκαρία

5) όσους και να ρωτήσω θα πουν το specialized
το γιατί έχει ενδιαφέρον
αλλά θα ανοίξουμε μεγάλη συζήτηση και δεν αξίζει τον κόπο
:D

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Plannet wrote:

3) βρες μου εσύ ένα πλαίσιο που να κάνει λιγότερο από 200 ευρό και να είναι κορυφαίο
(ξέρω θα βρεις κάποιο με 199)

Μηπως απαντας μονος με την παρακατω προταση???

Plannet wrote:
4) όχι η τιμή δεν ορίζει την ποιότητα
αλλά αυτά που ορίζουν την ποιότητα ανεβάζουν την τιμή
ναι εννοείτε πως έχω δει σκελετούς κορυφαίους και με 90-100 ευρό
αλλά είναι σπάνιες περιπτώσεις και συνήθως είναι στοκαρία

.
.
.
.

Plannet wrote:
5) όσους και να ρωτήσω θα πουν το specialized
το γιατί έχει ενδιαφέρον

Προβληματισου λιγο γιατι ο μονος που δεν θα πει το speci εισαι εσυ. Μπορει να σου βγει και σε καλο και να μαθεις και κατι.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

kktsol wrote:
...

wow με εντυπωσίασες
1) τον σκελετό με τα 199 θα τον βρεις στο κατάστημα στην ουαλία
(απλά για να μην ψάχνεις χωρίς λόγο)
2)το να παίρνεις μέρος της πρότασης και να μην διαβάζεις το υπόλοιπο είναι το λιγότερο αφελής
αλλά συνέχισε
3) το ότι θα το διαλέξουν όλοι ή οι περισσότεροι δεν σημαίνει πως κάνουν την σωστή επιλογή
και πέραν τούτου οι δικοί μου φίλοι θα έλεγαν ότι είπα και εγώ στην αρχή
και τα 2 είναι άθλια ποδήλατα

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Plannet wrote:
wow με εντυπωσίασες
1) τον σκελετό με τα 199 θα τον βρεις στο κατάστημα στην ουαλία
(απλά για να μην ψάχνεις χωρίς λόγο)
2)το να παίρνεις μέρος της πρότασης και να μην διαβάζεις το υπόλοιπο είναι το λιγότερο αφελής
αλλά συνέχισε
3) το ότι θα το διαλέξουν όλοι ή οι περισσότεροι δεν σημαίνει πως κάνουν την σωστή επιλογή
και πέραν τούτου οι δικοί μου φίλοι θα έλεγαν ότι είπα και εγώ στην αρχή
και τα 2 είναι άθλια ποδήλατα

Μου το κανεις πολυ ευκολο. Δεν εχει πλακα ετσι.
Προσπαθησε να το καταλαβεις, δεν θελει πολυ μυαλο. Δεν λεμε εαν ειναι αθλια ποδηλατα ή οχι. Λεμε ποιο θα διαλεγαν μεταξυ των δυο.
Προσπαθησε τουλαχιστον να καταλαβεις τι γραφω. Θα καταλαβεις γιατι η τελευταια σου απαντηση ειναι τουλαχιστον ακυρη.
Και μην ξεχνας οτι η ολη διαμαχη εδω ξεκινησε επειδη δεν καταφερες να καταλαβεις οτι δεν ειπα τιποτα για την ποιοτητα των πεταλιων (ή πηδαλιων) και βιαστηκες να μου την πεις παλι ομως με ασχετη απαντηση σε σχεση με αυτο που ειχα πει.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

kktsol wrote:
Μου το κανεις πολυ ευκολο. Δεν εχει πλακα ετσι.
Προσπαθησε να το καταλαβεις, δεν θελει πολυ μυαλο. Δεν λεμε εαν ειναι αθλια ποδηλατα ή οχι. Λεμε ποιο θα διαλεγαν μεταξυ των δυο.
Προσπαθησε τουλαχιστον να καταλαβεις τι γραφω. Θα καταλαβεις γιατι η τελευταια σου απαντηση ειναι τουλαχιστον ακυρη.
Και μην ξεχνας οτι η ολη διαμαχη εδω ξεκινησε επειδη δεν καταφερες να καταλαβεις οτι δεν ειπα τιποτα για την ποιοτητα των πεταλιων (ή πηδαλιων) και βιαστηκες να μου την πεις παλι ομως με ασχετη απαντηση σε σχεση με αυτο που ειχα πει.

Ουφ
με ρώτησες τι θα διαλέγαν
και σου απάντησα
και ξαναρωτάς και σου λέω πια θα ήταν η άποψη τους πιο συγκεκριμένα
το να κάνεις μια ερώτηση για να πάρεις συγκεκριμένη απάντηση είναι προσβλιτικό
αν καταλάβενεις τι λέω
για τα πεντάλ η δεν κατάλαβες τι είπες
ή δεν ξέρω ελλινικά
δλδ δεν θεωρείς κακά τα πλαστικά πεντάλ
γιατί από τα λεγόμενα σου αυτό το νόημα έβγαλα

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Plannet wrote:
Ουφ
με ρώτησες τι θα διαλέγαν
και σου απάντησα
και ξαναρωτάς και σου λέω πια θα ήταν η άποψη τους πιο συγκεκριμένα
το να κάνεις μια ερώτηση για να πάρεις συγκεκριμένη απάντηση είναι προσβλιτικό
αν καταλάβενεις τι λέω

Κανεις ακριβως το ιδιο λαθος που κανεις παντα. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ. Δεν σε ξαναρωτησα ποια θα ειναι η αποψη τους.
Μου απαντησες αυτο
"5) όσους και να ρωτήσω θα πουν το specialized
το γιατί έχει ενδιαφέρον
"
Και σου ειπα να προβληματιστεις γιατι εισαι ο μονος που θα ειχε διαφορετικη γνωμη. Δεν ξαναρωτησα τιποτα πανω σε αυτο.
Προσβλητικο ειναι να μην διαβαζεις τι απανταει ο αλλος να απαντας ασχετα και να τον αποκαλεις και στοκο. Αν καταλαβαινεις τι λεω. Ή να πω καλυτερα αν θα διαβασεις την απαντηση και καταλαβεις τι λεω.

Plannet wrote:
για τα πεντάλ η δεν κατάλαβες τι είπες
ή δεν ξέρω ελλινικά
δλδ δεν θεωρείς κακά τα πλαστικά πεντάλ
γιατί από τα λεγόμενα σου αυτό το νόημα έβγαλα

Θα κοιταζα το δευτερο. Αν και πολυ περισσοτερο πιστευω οτι απλα τυφλωνεσαι απο την εμμονη σου να μου την πεις (το εχεις ξανακανει αυτο το λαθος και αλλη φορα). Εαν εκανες τον κοπο να διαβαζες τι γραφτηκε παραπανω θα εβλεπες οτι απο αλλον δωθηκε η απαντηση οτι εαν αλλαξει κατηγορια το ποδηλατο θα εχει σαν αναβαθμιση απο πλαστικα πεταλια, μεταλικα. Εγω εγραψα οτι δεν παει αυτοματα 24 ταχυτητες=μεταλικα πεταλια και οτι ειναι κατι που μπορεις να το δεις. Και εσυ κανεις ολοκληρη αναλυση και μου την λες για το οτι υπαρχουν πλαστικα πεταλια καλης ποιοτητας (το ξερω εχω στο ενα μου ποδηλατο) και οτι καποιο παιδακι θα προτιμουσε πλαστικα κτλ κτλ κτλ.
Καταλαβαινεις το ασχετο της απαντησης???? Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω ποια λεγομενα μου σε οδηγησαν στο συμπερασμα οτι θεωρω κακα ΟΛΑ τα πλαστικα πεταλια.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

kktsol wrote:

Tις 24 ταχυτητες τις προτιμας γιατι συνηθως συνοδευονται απο πισω κεντρο με κασσετα (που σημαινει λογω θεσης των ρουλεμαν μεγαλυτερη αντοχη) και οχι για τον δισκοβραχιωνα και τα αλλα που αναφερονται.
Απο εκει και περα τα αλλα τα βλεπεις και δεν ισχυουν οπως τα λεει ο stoli.
ΠΧ υπαρχουν ποδηλατα που εχουν πλαστικα πεταλια (ή πλαστικα-μεταλικα και οχι ολο μεταλικο) και εχουν 27 ταχυτητες (ουτε καν 24). Αλλα που στην εκδοση με τις 21 ταχυτητες εχουν καλυτερο πιρουνι απο αλλης μαρκας ποδηλατο με 24. Και παει λεγοντας.
Καποια πραγματα απλως τα ελεγχεις και δεν πανε αυτοματα (μπορω να σου δειξω αρκετα ποδηλατα με 21 ταχυτητες που ειναι καλυτερα απο αλλα (αλλης εταιρειας) με 24).

εδώ βάζεις στο παιχνίδι τα πεντάλ
λες ότι μπορεί κάποιο ποδήλατο να είναι με πολλές ταχύτητες και να έχει πλαστικά πετά ή μεταλικά πλαστικά και όχι μεταλικά
οπότε με ρώτησες που μιλάς για ποιότητα πεταλιών
και στο δείχνω μπας και το καταλάβεις
για αυτό σου είπα το πεντάλ δεν έχει να κάνει με το υλικό μιας και έχω πετύχει πλαστικά πεντάλ καλύτερα από μεταλικά
έγω δει αλουμινίου πεντάλ να είναι τρισάθλια και ελλεινά
σπάνιο βέβαια αλλά συμβαίνει
ελπίζω να κατάλαβες τώρα τι γράφεις

όσο αφορά την ερώτηση που μου έκανες
ποιος σου είπε πως όλλοι κάνουν ανάλυση σε βάθος σε ένα ποδήλατο
καταρχήν ξεκινάς με λάθος ερώτηση
2 μη αποδεκτά ποδήλατα για αγορά
πιο θα αγόραζες
η απάντηση παραμένει κανένα
αλλά για να σου κάνω την χάρη έβαλα τα ποδήλατα κάτω και είπα το orient
μετά πας πάλι σε λάθος βάση και λες
ο σκελετός δεν είναι το σημαντικότερο κομμάτι
και σου λέω ναι είναι
αλλά δεν με ρώτησες ποιον σκελετό προτιμώ αλλά πιο ποδήλατο προτιμώ
που σημαίνει όλο το πακέτο
και σαν όλο το πακέτο προτιμώ το orient
για τους φίλους μου
οι περισσότεροι οι θα πούνε specialized γιατί θα εντυπωσιαστούν από την μάρκα
ή θα πούνε specialized γιατί απλά δεν μπούνε σε λεπτομέρειες και θα προτιμήσουν το επώνυμο
μόνο ένας φίλος μου θα πει όριεντ και αυτός πουλάει 2500 ποδήλατα τον χρόνο
βέβαια και αυτός δεν θα ασχοληθεί ιδιαίτερα μιας και θα πει ότι προσπαθώ να οσυ πω και εγώ
και τα 2 ποδήλατα απλά δεν κάνουν για αγορά
αν ρωτήσεις τον ίδιο φίλο πιο από τα 2 ποδήλατα θα πουλήσει σαν τρελο θα σου πει το specialized
αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της ερώτησης σου

και για να τελειώνουμε σου ανέλυσα γιατί οι εταιρίες βγάζουν τα ποδήλατα με 21 ταχ.
και είναι απαράδεκτο που το κάνουν
αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Plannet wrote:
εδώ βάζεις στο παιχνίδι τα πεντάλ
λες ότι μπορεί κάποιο ποδήλατο να είναι με πολλές ταχύτητες και να έχει πλαστικά πετά ή μεταλικά πλαστικά και όχι μεταλικά
οπότε με ρώτησες που μιλάς για ποιότητα πεταλιών
και στο δείχνω μπας και το καταλάβεις
για αυτό σου είπα το πεντάλ δεν έχει να κάνει με το υλικό μιας και έχω πετύχει πλαστικά πεντάλ καλύτερα από μεταλικά
έγω δει αλουμινίου πεντάλ να είναι τρισάθλια και ελλεινά
σπάνιο βέβαια αλλά συμβαίνει
ελπίζω να κατάλαβες τώρα τι γράφεις

όσο αφορά την ερώτηση που μου έκανες
............... που το κάνουν
αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Εχουμε αρχισει να κουραζουμε υπερβολικα αυτους που μας διαβαζουν.
Ειναι η τελευταια φορα που προσπαθω να σου εξηγησω κατι που εαν διαβασεις την απαντηση μπορεις να το καταλαβεις πολυ ευκολα.
Οπως λες σε αυτο που σου εκανα bold λεω οτι υπαρχουν ποδηλατα με περισσοτερες ταχυτητες που εχουν πλαστικα πεταλια.
Ειδες να λεω πουθενα εαν αυτο ειναι χειροτερο ή καλυτερο???? Ειδες να αναφερθω πουθενα για την ποιοτητα τους?????

Και επειδη ειπες και για το προσβλητικο παραπανω να σου ξανατονισω οτι προσβλητικο ειναι το να απαντας χωρις να λαμβανεις υποψιν σου την απαντηση του αλλου και να υποθετεις πραγματα που εαν διαβαζες την απαντηση του αλλου αναλυωνται μια χαρα.

Για να μην κουραζω παραπανω αυτους που μας διαβαζουν και αυτους που μας φιλοξενουν στην επομενη "ασχετη" απαντηση σου απλως θα σε παραπεμπω στο να διαβασεις τι εχει γραφτει, οποτε μην παραξενευτεις. Σε οποιαδηποτε σοβαρη απαντηση-ερωτηση θα απαντησω με την απαραιτητη σοβαροτητα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

kktsol wrote:
...

ok φίλε ότι πεις
υποκλίνομαι στην η... σου
δεν μπορώ να την νικήσω