Αγορά ποδηλάτου από το internet

47 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
surfrider
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους

Ποια είναι η γνώμη σας ή η εμπειρία σας σχετικά με αγορές αξεσουάρ ή και ποδηλάτου από το Internet;
Δεν αναφέρομαι σε ελληνικά sites καθότι μπορείς να πας και στο κατάστημα και οι τιμές είναι ίδιες.

Όμως, απ' ό,τι είδα σε βρετανικά sites παίζουν πολύ καλύτερες τιμές σε σχέση με την Ελλάδα, ιδίως τώρα που η λίρα έχει πέσει πάρα πολύ.

Π.χ. ποδήλατο Gary Fisher (δε θυμίζει λίγο μπύρα;;!!) μοντέλο Tassajara 2009 στην Ελλάδα πωλείται 1000 ευρώ και στο site από Αγγλία 630 ευρώ!!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν παίζουν τόσο μεγάλες διαφορές (40%) αξίζει
εγώ σπάνια ψωνίζω από net
το συγκεκριμένο λογικά δεν το στέλνουν ελλάδα :D

surfrider
Απών/απούσα

αν το στέλνουν ελλάδα γιατί δεν συμπλήρωσα όλα τα δεδομένα για να δω τι θα μου πει στο τέλος αλλά το ψάχνω και όπου τελικά καταλήξω μάλλον θα το παραγγείλω απ' έξω..

Shaft
Απών/απούσα

...θέλει προσοχή. Αγόρασα ποδήλατο από Γερμανία. Η εγγύηση είναι γερμανική. Ο σκελετός παρουσίασε πρόβλημα εντός εγγύησης και είμαι σε διαδικασία καταγγελίας, μέσω Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή, στην γερμανική αντιπροσωπία. Ενώ ο Γερμανός πωλητής και τεχνικός υπεύθυνος από τα HQ στην Αμερική μου απάντησαν θετικά στα μηνύματα μου η γερμανική αντιπροσωπία με αγνοεί...
Αν αγόραζα το ποδήλατο από την ελληνική αντιπροσωπία, θα πλήρωνα αυτά που γλύτωσα για σοβαρή εξυπηρέτηση πελατών...

Παρόλα αυτά έχω αγοράσει μπόλικα αξεσουάρ από το διαδίκτυο τα οποία είναι μιά χαρά...

fantasmamore
Απών/απούσα

Ένας φίλος μου αγόρασε από Αγγλία και πλήρωσε 1600 για ένα ποδήλατο που εδώ είχε 2700! Μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα που είναι κατενθουσιασμένος. Πάντως για διαφορές 200 ευρώ και εγώ από εδώ θα αγόραζα, για να μπορώ να έχω τεχνική υποστήριξη. Παρεπιπτόντως, ποδηλατοπράγματα (αξεσουάρ) από ποιό site αγοράζετε; Εγώ έχω κάνει μια παραγγελία σε μπλουζάκια-γαντάκια, καλύματα παπουτσιών και πέταλο, πληρώνοντας πολύ λιγότερα από όσο έχουν τα καταστήματα, αλλά η παραγγελία θα μου έρθει στις 12/1, επομένως δεν μπορώ ακόμα να έχω γνώμη. Το site από το οποίο τα αγόρασα είναι το chainreactioncycles.com. Επειδή μιλάμε για μικροποσά δεν ήταν τόσο οι φθηνότερες τιμές (που έπαιξαν τον ρόλο τους) όσο η ποικιλία... Πείτε μου εσείς σε ποιό ελληνικό κατάστημα θα μπορούσα να βρώ περίπου 200 διαφορετικά σχέδια γαντιών με μακρυά δάχτυλα σε ένα εύρος τιμών που ξεκινούν από 6.40 και φτάνουν τα... 127 ευρώ! (ΟΚ, δεν είναι όλα σε stock ή το μέγεθος του χεριού μου, αλλά το νούμερο είναι ενδεικτικό). Προχτές που κατέβηκα στην Αθήνα για γάντια, είχε δύο σχέδια μονάχα, το καθένα από τα οποία σε δύο χρώματα...
Όσοι λοιπόν ψωνίζουν από το internet, από ποιο site κάνουν τις αγορές τους; (Μπας και βρουμε και κανένα κελεπούρι...)

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Εγώ ξεκινάω από εδώ
www.ebay.com

Μετά κοιτάω τα παρακάτω
www.rose.de
www.starbike.com
www.bike24.com
www.bikediscount.com
www.bike-discount.de
www.actionsports.de
www.kompressor-bike.com

Από Αγγλία αποφεύγω τις αγορές, συνήθως δεν με συμφέρει.
www.chainreactioncycles.com
www.pedalon.co.uk
www.wiggle.co.uk

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

www.chainreactioncycles.com

+ 100000

έχω ψωνίσει αρκετές φορές από αυτό το site και είμαι πολυ ευχαριστημένος...

skywalker
Απών/απούσα

Και εγω εχω ψωνισει απο chainreaction 3 φορες. Καλες εντυπωσεις, καλες τιμες!

PC997
Απών/απούσα

www.chainreactioncycles.com

και για μενα ειναι απο τα καλυτερα και με πολυ καλες τιμες....

για ποδηλατα κοιτα εδω

www.evanscycles.com

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Να κάνω κανά δυο ερωτήσεις γενικά για τις αγορές μέσω Internet; Με την πληρωμή τι γίνεται; Τα χρεώνετε σε πιστωτική; Τα μεταφορικά τα λένε στο site; Στα χέρια σας με τι φτάνουν; Μεταφορική; ΕΛΤΑ;

Έχω άγνοια από παραγγελίες από εξωτερικό. Μόνο εσωτερικό με αντικαταβολή. Ευχαριστώ για την όποια ενημέρωση.

Theadora
Απών/απούσα

δεν θέλω να κάνω διαφήμιση σε κάποια τράπεζα αλλά υπάρχουν δυο-τρεις οι οποίες εκδίδουν κάρτες χρεωστικές (δηλαδή βάζεις ένα ποσό στην κάρτα και αυτό είναι όλο, δεν μπορεί κάποιος να σου πάρει από την κάρτα σε περίπτωση κλοπής παραπάνω από το ποσό που έχεις μέσα και δεν χρεώνεσαι με τόκους και συναφή έξοδα).Πολλές από αυτές τις χρεωστικές κάρτες είναι κατάλληλες και για συναλλαγές στο internet.
Αν και εγώ δουλεύω σε αντίπαλλο τράπεζα, έχω την κάρτα της Κύπρου.

Shaft
Απών/απούσα

paypal ολέ.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@theadora
όλες οι electron viza το έχουν αυτό το πλεονέκτημαγι
είναι κάρτες καταθέσεων και βολεύουν για αγορές μέσω νετ
εγώ είχα alpha για τέτοιες δουλείες

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Η chainreaction εμένα μου φαίνεται πανάκριβη, αν και τωρα που έπεσε η λίρα κατι λέει. Επιπλέον κάνουν την που.. και σου αυξάνουν τα μεταφορικά με κάθε αντικείμενο που παιρνεις (και ας λενε οτι αυξανεται μετα το 1 κιλο) Παρόλα αυτά ειναι εμπιστοσύνης και πολλές φορές έρχονται σε 2-3 ημέρες τα πράγματα.
Πολύ καλό και καλες΄τιμές έχει η rose.de που λεέι και ο eaglos και ακόμα καλύτερες στα περισσότερα είδη η bike-components.de. Και οι δυο έχουν στανταρ μεταφορικά 10-12 ευρώ ό,τι και να πάρεις. Ολα τα υπόλοιπεα που λετε μου φαίνονται ακριβά - εκτος φυσικά απο τις προσφορες τους. Η prepayed καρτα απο οτι ξέρω έχει καποια χρηματική επιβάρυνση. Οπότε καλύτερα είτε web banking είτε κάποια visa κλπ.

Prosagon
Απών/απούσα

καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε προπληρωμένες prepaid κάρτες. τις "φορτώνεις" με ρευστό και ψωνίζεις. αν γίνει καμιά στραβή απλά χάνεις ότι έχει μέσα η κάρτα. τις γεμίζεις όποτε θέλεις και όσο θέλεις. μην χρησιμοποιήσετε τις κάρτες ανάληψης από τους καταθετικούς λογαριασμούς σας :-)

surfrider
Απών/απούσα

Και εγω χρησιμοποιώ την προπληρωμένη κάρτα από την Attica Bank αφού μπορώ να ελαχιστοποιήσω με τον τρόπο αυτό τη ζημιά μου εάν κάποιος "σπάσει" τους κωδικούς και τη χρησιμοποιήσει. Η χρέωση όταν την ξαναγεμίζεις είναι περίπου 5-6 ευρώ. Βέβαια δεν είναι πιστωτική πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μέσα το ποσό που θα πληρωθεί στον έμπορο. Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια θα μπω σε αυτά τα sites να δω τι υπάρχει. Μήπως κανένας γνωρίζει και κανένα γαλλικό site για αγορές από το internet;
Πάντως σίγουρα δεν αξίζει για το ίδιο προϊόν εάν αυτό έχει μία μικρή διαφορά στην ελλάδα. Αλλά απ' ό,τι βλέπω οι διαφορές σε ποδήλατα αξίας 600 λιρών είναι της τάξης των 400-500 ευρώ.Ασε που εάν είδα καλά σε κάποια προσφορά σου πρότειναν να αγοράσεις και κάποια αξεσουάρ με γελοία ποσά.

aldro
Απών/απούσα

Δεν έχω αγοράσει από Γαλλία αλλά θα πρότεινα για γαλλικά καταστήματα να βάλεις ως όρο αναζήτησης vélo shop και μετα για όποιο βρεις , τον τίτλο του στο γκουγκλ μαζί με π.χ vérifier για να τσεκαρεις την αξιοπιστία του
Για κανονισμο Ε.Ε. για αγορές απο απόσταση βλέπε
http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/services/eu-guide/buying/... (html) ή
http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/services/eu-guide/buying/... (pdf)βλέπε σελιδα 19

Spais
Απών/απούσα

Καλή χρονιά σε όλους. Ενδιαφέρομαι για κούρσα από το εξωτερικό καθώς έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην τιμή. Από αγγλικά site συνήθως η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα χωρών όπου αποστέλλονται τα προϊόντα τους. Θα ήθελα να δώσει ακριβείς λεπτομέρειες κάποιος που έχει αγοράσει ποδήλατο από το εξωτερικό. Επιπρόσθετο κόστος, πόσες μέρες διαρκεί η αποστολή κλπ. Πόσο ασφαλής είναι μια τέτοια διαδικασία? Για ποδήλατο όχι αξεσουάρ. Στο φέρνει στο σπίτι μεταφορική? Πώς λειτουργεί το σύστημα μεταφοράς? Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δλδ πόσο διαφορά είδες στην τιμή
τι κούρσα ψάχνεις???

όσο για τα υπόλοιπα ρωτάς στο site
:D

cookies
Απών/απούσα

Κιρίως από την Αγγλία ιδικά τώρα που έχει πέσει η λύρα όλα τα ποδήλατα από οποιοδήποτε σχεδόν σάιτ είναι αρκετά πιο φθηνά!!

από 100 ευρώ μπορείς να κερδίσεις κι όσο πιο ακριβό είναι το ποδήλατο τόσα περισσότερα!!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι αντιπροσωπίες στην Ελλαδά τα έχουν τόσο υψηλές τιμές!!
Ίσωσς αν στραφούμε εμείς οι ποδηλάτες αλλού και δουν να μειώνονται οι πωλήσεις τους μειώσουν και τις τιμές τους - δεν νομίζω να τα προμηθεύονται ακριβότερα από τους αντίστοιχους dealers στο εξωτερικό! (όπου και να γινόταν αυτό εμείς σαν καταναλωτές θα κοιτάξουμε να αγοράσουμε από εκεί που είναι πιο φθηνά!)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

γιατί Ελλάδα έχει διαφορετική αντιμετώπιση το ποδηλατάδικο και από το κράτος αλλά και από τον αγοραστή :D

cookies
Απών/απούσα

τον αγοραστή και το κράτος όμως εμείς το αποτελούμε...κι αυτές οι απαντήσεις δεν βοηθάνε...και δεν πρέπει κάποιος να δικαιολογέι τις ελληνικές τιμές με αυτά τα επιχειρήματα

Ολοένα και περισσότεροι όμως στρέφονται σε αγόρες ποδηλάτων από το Ιντερνετ!

Spais
Απών/απούσα

plannet wrote:
δλδ πόσο διαφορά είδες στην τιμή
τι κούρσα ψάχνεις???

όσο για τα υπόλοιπα ρωτάς στο site
:D

Plannet αυτό που θέλω είναι μια απλή κούρσα μεγέθους 54 γύρω στα 700€. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις καθώς και με το fitness Specialized Sirrus που έχω τώρα βγάζω 140km χωρίς κανένα πρόβλημα όσον αφορά στη λειτουργικότητα του ποδηλάτου. Εξάλλου όπως έχει πει κι ένας σοφός "το ποδήλατο δεν κάνει τον ποδηλάτη".:)Αυτό που θέλω μόνο είναι να έχει ένα αξιοπρεπές σύστημα μετάδοσης όπως το Tiagra. Σε sites του εξωτερικού έχω βρει απίστευτο Specialized Allez με 600 λίρες. Αυτό εδώ πιάνει πάνω από 1100€. Με carbon μέρη, καλό σύστημα μετάδοσης και αξιόλογους τροχούς. Πάντως από τα ποδήλατα μέχρι το τελευταίο αξεσουάρ είναι πολύ φθηνότερα στο εξωτερικό. Είναι κρίμα το ποδήλατο να "επιτρέπεται" σε λίγους. Τουλάχιστον για αυτούς που κάνουν μεγάλες διαδρομές. Σκέφτομαι για το Ideal Tempo 2008 (λόγω εμφάνισης πιο πολύ) με αλλαγή στο σύστημα μετάδοσης.
Πάντως δυστυχώς πολλά αγγλικά sites δεν αποστέλλουν στην Ελλάδα και είναι κρίμα λόγω της οικονομικής συγκυρίας με την ισοτιμία. Κι έχουν πραγματικά καλές ευκαιρίες. Συμβουλές από όλους ευπρόσδεκτες.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

750 me 105 sou kanei?
αν θέλεις δώσε λίγο ένα Link να το δω
και βλέπω ότι ειναι μοντέλο 2007 ??
βασικά μπορείς να μετατρέψεις εύκολα και το sirrius σε κούρσα

Spais
Απών/απούσα

plannet wrote:
750 me 105 sou kanei?
αν θέλεις δώσε λίγο ένα Link να το δω
και βλέπω ότι ειναι μοντέλο 2007 ??
βασικά μπορείς να μετατρέψεις εύκολα και το sirrius σε κούρσα

Για το συγκριτικό με το εξωτερικό primera-bournemouth.co.uk για το Specialized Allez Elite 08. Η τιμή είναι υψηλότερη από αυτή που προείπα και σε εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αλλά μιλάμε για ΤΗΝ κούρσα.
Για το Inteal Tempo που λέω μπορείς να δεις στο site του Κασιμάτη.
Τέλος το Sirrus δε θέλω να το μετατρέψω καθώς κινούμαι και μέσα στην πόλη με ποδήλατο οπότε βολεύει το flatbar. H σειρά 105 είναι πολύ καλή επίσης. Πιστεύω ότι με 650 - 670 μπορώ να έχω αυτό που σου είπα με Tiagra σειρά.
Στο Chainreaction έχει πάρα πολύ καλές τιμές σε ανταλλακτικά πάντως και ρούχα. Πραγματικά συνέκρινα πολλά με ελληνική αγορά και υπάρχει χαώδης διαφορά τόσο σε τιμές όσο και σε ποικιλία. Για όλα τα βαλάντια κι όχι μόνο για τους προνομιούχους. Και από ό,τι κατάλαβα στέλνει και Ελλάδα. Δεν έχω διαβάσει παράπονα για το εν λόγω site.

fantasmamore
Απών/απούσα

Έχω την Focus Summit, την πήρα 650 από 730 λόγω του ότι ήταν μοντέλο 2007 (την αγόρασα το 2008). Έχει tiagra/sora και μανέτες φρένων (και) στο ίσιο τμήμα του τιμονιού για μεγαλύτερη άνεση... Σχεδόν όρθια στάση οδήγησης... Αντίστοιχο μοντέλο για το 2009 είναι νομίζω η variado comfort... Δεν ρίχνεις καμιά ματιά σε μοντέλα περασμένων ετών; Οι διαφορές είναι μικρές όσον αφορά την τεχνολογία και μεγάλες στην τιμή...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δεν το βρίσκω
μόνο elite 2009
καλά όσο για τις τιμές δεν πιστεύω να είναι τόσο χαώδες
και η ποικιλία λογικό είναι να είναι μεγάλη μιας και μιλάμε για uk που είναι πόσες φορές μεγαλύτερη από Ελλάδα
+ και κάποια άλλα πράγματα που δεν θέλω να συζητήσω :D
πέραν αυτών θα δω και θα σου πω :D

Spais
Απών/απούσα

fantasmamore wrote:
Έχω την Focus Summit, την πήρα 650 από 730 λόγω του ότι ήταν μοντέλο 2007 (την αγόρασα το 2008). Έχει tiagra/sora και μανέτες φρένων (και) στο ίσιο τμήμα του τιμονιού για μεγαλύτερη άνεση... Σχεδόν όρθια στάση οδήγησης... Αντίστοιχο μοντέλο για το 2009 είναι νομίζω η variado comfort... Δεν ρίχνεις καμιά ματιά σε μοντέλα περασμένων ετών; Οι διαφορές είναι μικρές όσον αφορά την τεχνολογία και μεγάλες στην τιμή...

Η πρότασή σου είναι ενδιαφέρουσα καθώς τα Focus είναι αρκετά καλά ποδήλατα. Στην Αγγλία το Summit 2008 κοστίζει 460€ από 620€. Στην Αθήνα ποιος πουλάει Focus? Το πήρες από εδώ ή έξω?

Spais
Απών/απούσα

plannet wrote:
δεν το βρίσκω
μόνο elite 2009
καλά όσο για τις τιμές δεν πιστεύω να είναι τόσο χαώδες
και η ποικιλία λογικό είναι να είναι μεγάλη μιας και μιλάμε για uk που είναι πόσες φορές μεγαλύτερη από Ελλάδα
+ και κάποια άλλα πράγματα που δεν θέλω να συζητήσω :D
πέραν αυτών θα δω και θα σου πω :D

Έχεις δίκιο για το αναπάντεχο των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των δυο αγορών, όμως όταν ένα πάρα πολύ καλό ποδήλατο κάνει εκεί 880€ κι εδώ το βρίσκεις κοντά στα 1300 με 1500€ δε νομίζεις ότι δε δικαιολογεί αναλογικά τη διαφορά των δύο αγορών? Για την ποικιλία μέχρι ενός σημείου έχεις δίκιο, το θέμα όμως είναι πως στην Ελλάδα παρέχονται μόνο προϊόντα που απευθύνονται σε συγκεκριμένα target groups με οικονομική άνεση. Αυτό είναι άδικο και ίσως είναι και ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας στην ανάπτυξη της ποδηλασίας και στην καθιέρωσή της ως τρόπου ζωής. ΙΣΩΣ...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

μπα δεν θα το έλεγα αυτό
πες μου ποιο ποδήλατο που κάνει 880 ευρό εδώ κάνει 1300?
και μην κοιτάς την τιμή καταλόγου και στο site λέει 880 με αρχική πχ στα 1000 και πάει λέγοντας
και συγκρίνουμε πάντα τα καινούργια μοντέλα όχι παλιά
:D
στα παλιά και εδώ παίζουν προσφορές και εκεί και παντού :D

fantasmamore
Απών/απούσα

Από τον biker στη Γλυφάδα (Γούναρη). Βασικά αξίζει να περάσεις μια βόλτα και να συζητήσεις μαζί του. Σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούσαν να με πείσουν να πάρω carbon κούρσα, φανατικά μάλιστα. Ο biker όχι μόνο δεν με προέτρεψε για κάτι τέτοιο αλλά μου είπε πως για την χρήση που το θέλω (μεταφορά – βολτούλες) είναι ιδανικό (και πράγματι είναι) ενώ ένα πιο ακριβό ποδήλατο ενδεχομένως να είχε και περισσότερες ευαισθησίες και γενικά, θα έδινα περισσότερα χρήματα για κάτι που δεν έχω πραγματικά ανάγκη... Το γεγονός οτι δεν ένιωσα σαν να μπαίνω σε σούπερ μάρκετ μου έκανε καλή εντύπωση και ελπίζω το ποστ μου να μην θεωρηθεί διαφήμιση... Και ας συνυπολογίσουμε πως ένα ακριβό ποδήλατο θα σήμαινε και μεγαλύτερο κέρδος για τον ίδιο. ΤΟ ποδήλατό μου μπορείς να το δεις εδώ http://www.e-biker.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=...

Υ.Γ. Το focus το είδες στο wiggle (μόνο αυτό εμπορεύεται τη συγκεκριμένη μάρκα απ' όσο ξέρω). To wiggle δεν στέλνει ποδήλατα στην Ελλάδα όμως... (το είχα ψάξει και παλιότερα...)

contact