Αγορά ποδηλάτου για "αρχάριο" μέχρι 400Ε, κυρίως πόλη

23 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
imarg
Απών/απούσα

Γειά σας,
ενδιαφέρομαι να αγοράσω ποδήλατο και τις τελευταίες μέρες διαβάζω όσα περισσότερα μπορώ στο φόρουμ ώστε να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις για να διαλέξω ποδήλατο.

Ωστόσο συνεχίζω να νοιώθω κάπως "χαμένος" με τόσες επιλογές που υπάρχουν.

Έτσι θα το εκτιμούσα αν με βοηθούσατε λίγο να επιλέξω.

Με βάση άλλες αναρτήσεις που έχω δει θα προσπαθήσω να δώσω τις πληροφορίες που χρειάζονται για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε.

Είμαι άνδρας, ~35 χρονών, 183 εκ. ύψος και 100 κιλά. Δεν είμαι σίγουρος τι χρήση θα κάνω. Λογικά, αρχικά τουλάχιστον, θα κινηθώ κυρίως στη πόλη (Θεσσαλονίκη). Θα κατεβαίνω καμιά παραλία, ίσως και καμιά άλλη βόλτα (δυστυχώς η δουλειά είναι μακριά για να πάω με ποδήλατο). Στη συνέχεια σκέφτομαι ότι ίσως ακολουθώ καμιά φορά κάτι συναδέλφους που κάνουν και μεγαλύτερες διαδρομές και στο δάσος/βουνό. Από ότι έχω καταλάβει δε κάνουν κάτι extreme, πάνε δηλαδή από χώμα μεν αλλά δε κάνουν καταβάσεις ή κάτι άλλο που να χρειάζεται ειδικό ποδήλατο (παρόλο που κάποιοι από αυτούς έχουν πολύ καλά ποδήλατα ικανά και για περισσότερα).

Έχοντας ρίξει μια ματιά στο τι υπάρχει συνειδητοποιώ ότι πρέπει να ξεπεράσω τα 300 ευρώ για να πάρω κάτι που να μην είναι για πέταμα. Έτσι σκέφτομαι να διαθέσω μέχρι και 400Ε, προτιμώντας βεβαίως να δώσω λιγότερα. Από την άλλη αν υπάρχει κάποια "ευκαιρία" που είναι λίγο πάνω από 400 δε θα την απορρίψω αμέσως.

Ένας φόβος που έχω είναι ότι θα το πάρω και τελικά δε θα το χρησιμοποιώ λόγο έλλειψης χρόνου και όρεξης. Αν ήξερα ότι θα το "σκίσω" δε θα είχα πρόβλημα να δώσω και κάτι παραπάνω.

Ελπίζω να έδωσα αρκετές πληροφορίες. Αν πάλι όχι, ρωτήστε με ότι θέλετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση!

Υ.Γ.:Όταν λέω "αρχάριος" δε σημαίνει ότι δεν έχω ξανακάνει ποδήλατο. Απλά έχω πολλά χρόνια να κάνω.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
italianjob
Απών/απούσα

Σε λιγο φανταζομαι θα απαντησουν και οι πιο εμπειροι. Εγω θα σου προτεινα να παρεις κατι σε 29αρι.Αφου καταλαβαινω οτι δεν εισαι σε διαθεση να αλλαζεις ποδηλατα νομιζω οτι εκει πρεπει να πας.
Προκειται για ποδηλατα βουνου αλλα με τροχο 29 ιντσων (τα παλια κλασικα μαουντεν ειχαν 26) που κανει πιο ξεκουραστη την ποδηλασια ενω υστερουν σε σχεση με τα 26αρια στην ευελιξια ελιγμων σε πολυ δυσβατους χωματοδρομους (καταβασεις,δασικες διαδρομες κλπ) κατι που φανταζομαι πως δεν θα σου χρειαστει. Ενδιαμεση κατασταση ειναι τα 27,5 ιντσων. Κυκλοφορουν πλεον και με υδραυλικα δισκοφρενα.
Πολλοι θα σου πουν βεβαια οτι δεν τα χρειαζεσαι ολα αυτα και με ενα τρεκινγκ 28αρι με v brakes εισαι καλυμενος με αυτα που ζητας και ειναι αληθεια.
Σε αυτα τα λεφτα (στα 449 νομιζω το εχουν οι περισσοτεροι προσφορα απο γυρω στα 600 που ειχε αρχικη) παιζει το ideal zig zag το μοντελο του 14 ενω στα 399 εχει το praktiker τα everest που αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι κατι σαν θυγατρικη της ideal.
Καλο θα ειναι να πας να τα δεις απο κοντα γιατι εγω του praktiker το εχω δει μονο σε φωτογραφιες. Το να παρεις ποδηλατο απο καποιο ποδηλαταδικο εχει πλεονεκτημα της προσωπικης επαφης στην μετα την αγορα εξυπηρετηση.
Τρεκινγκ 28αρι βρισκεις και με λιγοτερα χρηματα. Προσωπικη αποψη,βλεπεις και αποφασιζεις. του praktiker

και το ideal

και φυσικα παντα υπαρχει και η επιλογη αγορας μεταχειρισμενου με οτι αυτο συνεπαγεται (ρισκο αν και χαμηλοτερο απο αλλα οχηματα αφου με εναν ελεγχο φαινεται η κατασταση του αλλα και πιο χαμηλη τιμη)

imarg
Απών/απούσα

Φίλε italianjob,
ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Η αλήθεια είναι ότι δε περίμενα να μου προτείνουν mountain, αλλά κυρίως trekking ή ακόμα και πόλης, αφού νομίζω ανέφερα ότι θα κινούμαι κυρίως στη πόλη και ίσως καμιά φορά σε χωμάτινες διαδρομές που όμως μάλλον δε θα είναι και πολύ απαιτητικές.

Θα ήθελες να μου πεις αν θεωρείς καλύτερη επιλογή το mountain και για ποιό λόγο;

Έχω δει κάποια ποδήλατα από κοντά αλλά κάπως περιστασιακά και χωρίς να ξέρω τι να κοιτάξω. Έτσι αποφάσισα να κάνω πρώτα μια έρευνα ιντερνετική ώστε πηγαίνοντας στα μαγαζιά να είμαι λίγο πιο υποψιασμένος.

Μέχρι τώρα κοιτούσα κυρίως τα trekking. Μετά τις προτάσεις σου ίσως ρίξω μια ματιά και σε mountain.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

italianjob wrote:
Σε αυτα τα λεφτα (στα 449 νομιζω το εχουν οι περισσοτεροι προσφορα απο γυρω στα 600 που ειχε αρχικη) παιζει το ideal zig zag το μοντελο του 14 ενω στα 399 εχει το praktiker τα everest που αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι κατι σαν θυγατρικη της ideal.
Καλο θα ειναι να πας να τα δεις απο κοντα γιατι εγω του praktiker το εχω δει μονο σε φωτογραφιες.

Καλο ειναι οταν γραφουμε κατι και προτεινουμε και υπαρχει ο "κινδυνος" ο αλλος να παει να δωσει τα λεφτα του, να το σεβομαστε και να το σκεφτομαστε λιγο παραπανω πριν προτεινουμε. Θα μπορεις βεβαια να πεις οτι εγραψες "αν δεν κανω λαθος" οποτε τελικα εισαι καλυμενος ("τελικα ειχα λαθος") αλλα οπως βλεπεις ο φιλος που ρωτησε δεν το ελαβε πολυ υποψιν αυτο το "εαν δεν κανω λαθος" και μπορει ηδη να εχει παει στο praktiker (ή να σκεφτεται να παει) και να καταληξει με ενα ΜΤΒ αμφιβολων στοιχειων που εαν λαβουμε σοβαρα τα χαρακτηριστικα που λενε στο website και οχι την φωτο θα ειναι με μηχανικα δισκοφρενα (οσο και να εχουν βελτιωθει για το χωμα δεν κανουν). Το να το δει απο κοντα δεν λεει κατι εαν δεν ξερει ποια σημεια πρεπει να δει και αφου μιλαμε για 29αρι ΜΤΒ δεν ειναι τοσο απλο οπως ειναι το να δεις και να τσεκαρεις ενα απλο ποδηλατο πολης.

Για την αρχικη ερωτηση, αυτο που χρειαζεται παραπανω διευκρινηση ειναι το τι εννοουμε οταν λεμε χωμα και τι κανουν οι φιλοι σου και με τι.
Απο την αλλη ισως πρεπει να σκεφτεις ποσο τελικα θα ειναι αυτο το χωμα ωστε να μην κολλησεις με ενα ποδηλατο που θα συμβιβαζεσαι καθημερινα για την μια βολτα που θα πας στον χρονο.

stolimer
Απών/απούσα

kktsol wrote:
italianjob wrote:
Καλο θα ειναι να πας να τα δεις απο κοντα γιατι εγω του praktiker το εχω δει μονο σε φωτογραφιες.

Καλο ειναι οταν γραφουμε κατι και προτεινουμε και υπαρχει ο "κινδυνος" ο αλλος να παει να δωσει τα λεφτα του, να το σεβομαστε και να το σκεφτομαστε λιγο παραπανω πριν προτεινουμε. Θα μπορεις βεβαια να πεις οτι εγραψες "αν δεν κανω λαθος" οποτε τελικα εισαι καλυμενος ("τελικα ειχα λαθος") αλλα οπως βλεπεις ο φιλος που ρωτησε δεν το ελαβε πολυ υποψιν αυτο το "εαν δεν κανω λαθος" και μπορει ηδη να εχει παει στο praktiker (ή να σκεφτεται να παει) και να καταληξει με ενα ΜΤΒ αμφιβολων στοιχειων που εαν λαβουμε σοβαρα τα χαρακτηριστικα που λενε στο website και οχι την φωτο θα ειναι με μηχανικα δισκοφρενα (οσο και να εχουν βελτιωθει για το χωμα δεν κανουν). Το να το δει απο κοντα δεν λεει κατι εαν δεν ξερει ποια σημεια πρεπει να δει και αφου μιλαμε για 29αρι ΜΤΒ δεν ειναι τοσο απλο οπως ειναι το να δεις και να τσεκαρεις ενα απλο ποδηλατο πολης.

Για την αρχικη ερωτηση, αυτο που χρειαζεται παραπανω διευκρινηση ειναι το τι εννοουμε οταν λεμε χωμα και τι κανουν οι φιλοι σου και με τι.
Απο την αλλη ισως πρεπει να σκεφτεις ποσο τελικα θα ειναι αυτο το χωμα ωστε να μην κολλησεις με ενα ποδηλατο που θα συμβιβαζεσαι καθημερινα για την μια βολτα που θα πας στον χρονο.

Έτσι μπράβο.. Βάλε καμία τάξη ώστε να "σκέφτονται" οι υπόλοιποι και να απαντάνε όπως εσύ..Να σε ρωτήσω κάνεις και μεταμόσχευση μυαλού για καλύτερα αποτελέσματα? ή απλά εκσπερματώνεις με το να την λες στους άλλους??
Υ.Γ. Έχει απαντήσει ήδη τι χρήση κάνουν οι φίλοι του αλλά η πολύ μ....τυφλώνει!!!

stolimer
Απών/απούσα

imarg wrote:
Γειά σας,
ενδιαφέρομαι να αγοράσω ποδήλατο και τις τελευταίες μέρες διαβάζω όσα περισσότερα μπορώ στο φόρουμ ώστε να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις για να διαλέξω ποδήλατο.

Ωστόσο συνεχίζω να νοιώθω κάπως "χαμένος" με τόσες επιλογές που υπάρχουν.

Έτσι θα το εκτιμούσα αν με βοηθούσατε λίγο να επιλέξω.

Με βάση άλλες αναρτήσεις που έχω δει θα προσπαθήσω να δώσω τις πληροφορίες που χρειάζονται για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε.

Είμαι άνδρας, ~35 χρονών, 183 εκ. ύψος και 100 κιλά. Δεν είμαι σίγουρος τι χρήση θα κάνω. Λογικά, αρχικά τουλάχιστον, θα κινηθώ κυρίως στη πόλη (Θεσσαλονίκη). Θα κατεβαίνω καμιά παραλία, ίσως και καμιά άλλη βόλτα (δυστυχώς η δουλειά είναι μακριά για να πάω με ποδήλατο). Στη συνέχεια σκέφτομαι ότι ίσως ακολουθώ καμιά φορά κάτι συναδέλφους που κάνουν και μεγαλύτερες διαδρομές και στο δάσος/βουνό. Από ότι έχω καταλάβει δε κάνουν κάτι extreme, πάνε δηλαδή από χώμα μεν αλλά δε κάνουν καταβάσεις ή κάτι άλλο που να χρειάζεται ειδικό ποδήλατο (παρόλο που κάποιοι από αυτούς έχουν πολύ καλά ποδήλατα ικανά και για περισσότερα).

Έχοντας ρίξει μια ματιά στο τι υπάρχει συνειδητοποιώ ότι πρέπει να ξεπεράσω τα 300 ευρώ για να πάρω κάτι που να μην είναι για πέταμα. Έτσι σκέφτομαι να διαθέσω μέχρι και 400Ε, προτιμώντας βεβαίως να δώσω λιγότερα. Από την άλλη αν υπάρχει κάποια "ευκαιρία" που είναι λίγο πάνω από 400 δε θα την απορρίψω αμέσως.

Ένας φόβος που έχω είναι ότι θα το πάρω και τελικά δε θα το χρησιμοποιώ λόγο έλλειψης χρόνου και όρεξης. Αν ήξερα ότι θα το "σκίσω" δε θα είχα πρόβλημα να δώσω και κάτι παραπάνω.

Ελπίζω να έδωσα αρκετές πληροφορίες. Αν πάλι όχι, ρωτήστε με ότι θέλετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση!

Υ.Γ.:Όταν λέω "αρχάριος" δε σημαίνει ότι δεν έχω ξανακάνει ποδήλατο. Απλά έχω πολλά χρόνια να κάνω.

Προσπάθησε να πάρεις ποδήλατο με 24 ταχύτητες, γιατί αν "πέσεις" στις 21 συνήθως αλλάζουν πολλά πράγματα* πάνω τους και μιας και είσαι και 100 κιλά θα χρειαστείς αυτά τα "παραπάνω πράγματα" ώστε το ποδήλατο να λειτουργεί σωστά και να μην σου βγάζει ζημιές.

1) Μπορείς να κινηθείς σε κατηγορία urban (κάποιοι τα λένε και fitness) που είναι ποδήλατα με 28αρηδες τροχούς σχετικά άνετη γεωμετρία και λάστιχα (συνήθως) 700χ32 ή 700χ35, αυτός ο τύπος ποδηλάτου δεν έχει αναρτήσεις, είναι πιο ελαφρύ από τα trekking και τα 29er mtb και προτείνεται για ασφάλτινες διαδρομές και εφόσον δεν θέλεις την "άνεση" μιας εμπρόσθιας ανάρτησης, θα πατήσει σε πολύ καλό χωματόδρομο, αλλά δεν είναι η καλύτερη πρόταση αν κινείσαι συχνά σε χωματόδρομους ούτε από άποψη κραδασμών, ούτε από άποψη πρόσφυσης.

2) Μπορείς να πάρεις trekking ποδήλατο που θα κινηθεί σχετικά άνετα και γρήγορα στην άσφαλτο και η εμπρόσθια ανάρτηση του θα σου προσφέρει περισσότερη άνεση σε θέμα κραδασμών ( σε σχέση με ένα urban), αλλά και αυξημένο βάρος στο ποδήλτο (σε σχέση με ένα urban), αλλά δεν θα "κολλήσει" ούτε στους χωματόδρομους (μην φανταστείς τίποτα περίεργες χωμάτινες καταστάσεις, μιλάμε για σχετικά νορμάλ πράγματα).

3) Mtb 29er χωμάτινο ποδήλατο, μπορεί να σου κάνει αρκετά "χατήρια" στις χωμάτινες εξορμήσεις σου, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δεχτεί και ένα λάστιχο 700χ35 και να κινείσαι αρκετά άνετα και στις ασφάλτινες διαδρομές σου.

Δεν υπάρχει ένα ποδήλατο που να τα κάνει όλα τέλεια, ούτε "κακές" ή "λάθος" κατηγορίες ποδηλάτων αυτά είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!! Υπάρχουν όμως ποδήλατα που θα εξυπηρετούσαν λίγο ( η πολύ) καλύτερα τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ανάγκες (που σίγουρα τις ξέρουμε καλύτερα εμείς και όχι οι άλλοι).

Αφού πάρεις τη γνώση που θες πήγαινε σε ένα κατάστημα δες και τις 3 κατηγορίες που σου έγραψα και δες εσύ τι σου κάνει καλύτερα με βάση τη χρήση αλλά και το προσωπικό σου γούστο (αν είναι εφικτό κάνε τα και μια μικρή βόλτα).

*Καλύτερη ανάρτηση, περισσότερες και πιο αξιόπιστες αλλαγές ταχυτήτων, καλύτερος δισκοβραχίονας, καλύτερη μεσαία τριβή, καλύτερο γρανάζι (κασέτα αντί για βιδωτό).. αυτά που σου έγραψα μπορεί να έχουν διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά σε γενικές γραμμές αυτά αλλάζουν συνήθως σε ένα ποδήλατο με 24 αντί 21 ταχύτητες. Οπότε προσπάθησε να πας σε ένα επώνυμο ποδήλατο (μόλις δεις τι εταιρείες βρίσκεις η τι μοντέλα πες μας να σου πούμε μια γνώμη γιατί οι εταιρείες ποδηλάτων είναι πάρα πολλές) με 24 ταχύτητες. Όσον αφορά τα φρένα προσπάθησε να είναι είτε v-brake είτε υδραυλικά δισκόφρενα, αλλά ακόμα και σε περίπτωση που είναι μηχανικά να ξέρεις με ένα κόστος (αν υπάρξει ανάγκη) περίπου 70-100€ αλλάζουν σε υδραυλικά.

Υ.Γ.1. Πρόσεξε το μέγεθος του ποδηλάτου που θα πάρεις (αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων το 1.83 πηγαίνει για Large)

Υ.Γ.2. Σε παρακαλώ θερμά μην ακούσεις μαλακίες του τύπου: η τάδε κατηγορία δεν είναι καλή και άλλα τέτοια χαζά.

imarg
Απών/απούσα

Ευχαριστώ καταρχάς όλους όσοι μπήκαν στο κόπο να μου απαντήσουν.

Από τη Δευτέρα προσπαθώ να γράψω αλλά, όπως φαντάζομαι θα ξέρετε, η σελίδα δε λειτουργούσε. Να δούμε αν θυμηθώ τι ήθελα να πω.

@kktsol
Ευχαριστώ που προσπάθησες να με "προστατεύσεις" από μια λάθος αγορά. Άλλωστε για αυτό μπήκα και σας ρώτησα για να αποφύγω τέτοια λάθη.
Πάντως έχω διαβάσει τόσα πολλά εδώ μέσα από συμβουλές που πίστεψέ με δε θα πήγαινα έτσι στα τυφλά. Έχω άλλωστε διαβάσει τον οδηγό σου!
Όσον αφορά το χώμα νομίζω ότι δε θα πηγαίνω συχνά καθώς και ότι δε θα είναι κάτι υπερβολικό.

@stolimer
Σε ευχαριστώ και εσένα για τις συμβουλές. Εξ αρχής είχα σκοπό μάλλον να αποφύγω τα MTB. Η κατηγορία που σκεφτόμουνα ήταν τα trekking. Όμως με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μου πέρασε από το μυαλό μήπως να πάω σε urban αν είναι να κινούμαι κυρίως σε πόλη.

Πριν κάνω την ερώτησή μου εδώ είχα ρίξει μια ματιά (ιντερνετικά) σε κάποια ποδήλατα. Επίτηδες όμως δεν τα ανέφερα γιατί δεν ήθελα να προκαταβάλλω και να ακούσω κάποιες απόψεις από τον κόσμο εδώ. Διάβασα όμως σε άλλο topic ότι αποφεύγεται να προτείνετε συγκεκριμένα μοντέλα, οπότε θα ρωτήσω πιο συγκεκριμένα.

Δεν έχω πάει ακόμα να δω από κοντά αλλά μέχρι τώρα το ποδήλατο που μου τράβηξε πιο πολύ την προσοχή είναι το MEGISTO της IDEAL. Διάβασα εδώ μέσα να λένε ότι είναι μια "τίμια" επιλογή.

Ωστόσο αρχικά κοιτούσα πιο φτηνά ποδήλατα π.χ. το CROSSMO, επίσης της IDEAL (δεν είναι ανάγκη να είναι IDEAL, απλά έτυχε, δεν ήξερα από που να ξεκινήσω να κοιτάω και ξεκίνησα από εκεί). Επειδή δε μπορώ να κρίνω κατά πόσο αξίζει για 30 ή 40 ή 50 ευρώ που μπορεί να είναι η διαφορά να πάω από το ένα στο άλλο μπορεί κάποιος να μου πει γιατί αξίζει ή όχι. Ή αν παίρνω κάτι σχεδόν εξίσου καλό ακόμα πιο φτηνά;

Επίσης ακόμα και για το ίδιο το MEGISTO βλέπω μοντέλα του 2012, του 2013 και του 2014, με v-brakes ή μηχανικά δισκόφρενα σε παραπλήσιες τιμές και μικροδιαφορές στον εξοπλισμό (όσο μπορώ να καταλάβω) και δε ξέρω αν θα έπρεπε να προτιμήσω ένα πιο καινούριο ή όχι (κάπου διάβασα ότι πολλές φορές τα παλιότερα μοντέλα μπορεί να είναι και καλύτερα).

Ελπίζω να μην κούρασα, είμαι λίγο φλύαρος. Σκοπεύω σύντομα να επισκεφθώ 2-3 ποδηλατάδικα και να δω και από κοντά, απλά ήθελα να είμαι προετοιμασμένος.

Ευχαριστώ.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Με απογοητευσες. Και μαλιστα σε πολλα επιπεδα.

stolimer wrote:
Έτσι μπράβο.. Βάλε καμία τάξη ώστε να "σκέφτονται" οι υπόλοιποι και να απαντάνε όπως εσύ..

Εαν απο αυτα που εγραψα καταλαβες αυτο τοτε μαλλον πρεπει να αρχισω να σκεφτομαι προτασεις με μονο δισυλαβες λεξεις. Αλλα η μεγαλη απογοητευση ηταν αλλου.

stolimer wrote:
Να σε ρωτήσω κάνεις και μεταμόσχευση μυαλού για καλύτερα αποτελέσματα? ή απλά εκσπερματώνεις με το να την λες στους άλλους??
Υ.Γ. Έχει απαντήσει ήδη τι χρήση κάνουν οι φίλοι του αλλά η πολύ μ....τυφλώνει!!!

Σε ειχα σε υψηλοτερο επιπεδο.
Περιμενα να μπορεις να προσβαλεις-ειρωνευτεις-κοροιδεψεις-βρισεις καποιον αλλον με εναν εξυπνο τροπο που θα δειχνει καποια σημαδια οτι εβαλες λιγο το μυαλο σου να σκεφτει και δεν αναλωθηκες σε βρισιες τυπου "ουγκ". Δλδ με εναν τροπο που θα μπορεις να πεις στους φιλους σου "κοιτα πως του την ειπα" και οχι με εκφρασεις πενταχρονου που χασκογελαει γιατι ειπε κακη λεξη. Για να μην σε αδικησω πληρως ομως επειδη το εγραψες πρωι και μπορει να μην ησουν σε πληρη φορμα (καποιοι πριν πιουν καφε δεν λειτουργουν) ξαναδοκιμασε. Ξαναειρωνεψου με, κανε οτι θες αλλα σκεψου την απαντηση σου και γραψε καποια που να εισαι περηφανος, μια απαντηση που να αξιζει να αντιπαρατεθει καποιος.
Και τοτε συζηταμε το ποσες διαφορετικες χρησεις αντιστοιχουν σε αυτο που περιγραφει ο φιλος.

podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

http://www.podilates.gr/node/3528

- Δεν προσβάλουμε άλλα άτομα και δεν αναφερόμαστε εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων μέσω του forum χρησιμοποιώντας την ανωνυμία που μας δίνει το ψευδώνυμο μας.

stolimer
Απών/απούσα

kktsol wrote:
Με απογοητευσες. Και μαλιστα σε πολλα επιπεδα.

stolimer wrote:
Έτσι μπράβο.. Βάλε καμία τάξη ώστε να "σκέφτονται" οι υπόλοιποι και να απαντάνε όπως εσύ..

Εαν απο αυτα που εγραψα καταλαβες αυτο τοτε μαλλον πρεπει να αρχισω να σκεφτομαι προτασεις με μονο δισυλαβες λεξεις. Αλλα η μεγαλη απογοητευση ηταν αλλου.

stolimer wrote:
Να σε ρωτήσω κάνεις και μεταμόσχευση μυαλού για καλύτερα αποτελέσματα? ή απλά εκσπερματώνεις με το να την λες στους άλλους??

Σε ειχα σε υψηλοτερο επιπεδο.
Περιμενα να μπορεις να προσβαλεις-ειρωνευτεις-κοροιδεψεις-βρισεις καποιον αλλον με εναν εξυπνο τροπο που θα δειχνει καποια σημαδια οτι εβαλες λιγο το μυαλο σου να σκεφτει και δεν αναλωθηκες σε βρισιες τυπου "ουγκ". Δλδ με εναν τροπο που θα μπορεις να πεις στους φιλους σου "κοιτα πως του την ειπα" και οχι με εκφρασεις πενταχρονου που χασκογελαει γιατι ειπε κακη λεξη. Για να μην σε αδικησω πληρως ομως επειδη το εγραψες πρωι και μπορει να μην ησουν σε πληρη φορμα (καποιοι πριν πιουν καφε δεν λειτουργουν) ξαναδοκιμασε. Ξαναειρωνεψου με, κανε οτι θες αλλα σκεψου την απαντηση σου και γραψε καποια που να εισαι περηφανος, μια απαντηση που να αξιζει να αντιπαρατεθει καποιος.
Και τοτε συζηταμε το ποσες διαφορετικες χρησεις αντιστοιχουν σε αυτο που περιγραφει ο φιλος.

Είναι στο επίπεδο του συνομιλητή μου ώστε να μπορεί να τις αντιλαμβάνεται..:)

stolimer
Απών/απούσα

podilat-iss-es wrote:
http://www.podilates.gr/node/3528

- Δεν προσβάλουμε άλλα άτομα και δεν αναφερόμαστε εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων μέσω του forum χρησιμοποιώντας την ανωνυμία που μας δίνει το ψευδώνυμο μας.

(λογικά) πάει προς εμένα, να ζητήσω συγνώμη από τους διαχειριστές του φόρουμ και τους επισκέπτες. Πολλές φορές όμως γίνεται ένα τρολάρισμα και κάποιοι εδώ μέσα (ίσως να γίνεται σε όλα τα φόρουμ) νομίζουν ότι έχουν το "αλάθητο" και ότι μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν συμβουλές και πολλές φορές επιτίθενται στους άλλους που θέλουν να εκφέρουν μια διαφορετική άποψη, με αποτέλεσμα πολλά υγιή (σε σκέψη) άτομα να μένουν ανενεργά σε συζητήσεις ώστε να μην προκαλέσουν αυτές τις αντιπαραθέσεις και να βγαίνουν εσφαλμένα συμπεράσματα από νέους επισκέπτες για το ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες(π.χ. ο φίλος που έκανε το ποστ νομίζει με αυτά που διάβασε ότι τα ποδήλατα trekking είναι μια "κακή" κατηγορία, όχι τα ποδήλατα trekking δεν είναι "εγκληματίες" απλά κάποιοι έχουν κάλο). Οπότε η "επίθεση" μου ήταν λάθος, αλλά δεν έγινε αναίτια μιας και το συγκεκριμένο άτομο σε άλλο ποστ προσπάθησε να με προσβάλει (η αλήθεια είναι όχι με επιτυχία) και έχω δει ότι το κάνει επανειλημμένα με ένα ύφος δασκαλίστικο (όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε άλλα μέλη), οπότε αναγκάστηκα να μιλήσω με αυτόν τον τρόπο. Παρόλαυτα ξανα ζηταω συγνωμη απο εσας και τους "υγιης" επισκεπτες του forum.

Υ.Γ. Ξέρω ότι είναι λίγο αστυνομοκρατικο αλλα αν πραγματικα θα θελατε να υπαρχει πολυφωνια στο forum, θα επρεπε να γινετε πιο αυστηροι οχι μονο στο αν καποιος πει μια βρισια, αλλα εστω και αν επιτιθεται με πιο ηπιο τροπο σε οποιον εχει αντιθετη αποψη (υπάρχουν πολλά άτομα που δεν θέλουν να μπαίνουν σε αντιπαραθέσεις). Λογίκα είναι εύκολο να εντοπίσετε τους "δασκάλους" του φορουμ (δεν ξεπερνάνε τα δάχτυλα μιας παλάμης) και να παρακολουθείτε τα ποστ τους.

2 παραδείγματα που βρήκα στα γρήγορα.
1) http://www.podilates.gr/node/38785
2) http://www.podilates.gr/node/38911

italianjob
Απών/απούσα

προς kktsol

kktsol wrote:

"..Καλο ειναι οταν γραφουμε κατι και προτεινουμε και υπαρχει ο "κινδυνος" ο αλλος να παει να δωσει τα λεφτα του, να το σεβομαστε και να το σκεφτομαστε λιγο παραπανω πριν προτεινουμε. Θα μπορεις βεβαια να πεις οτι εγραψες "αν δεν κανω λαθος" οποτε τελικα εισαι καλυμενος ("τελικα ειχα λαθος") αλλα οπως βλεπεις ο φιλος που ρωτησε δεν το ελαβε πολυ υποψιν αυτο το "εαν δεν κανω λαθος" και μπορει ηδη να εχει παει στο praktiker...."

Κι αν δεν κανω εγω το λάθος;;Θα το παραδεχοσουν;
"Η Praktiker συνεργάζεται με την εταιρεία Ν.ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, μια εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο του ποδηλάτου και με απόλυτη επιτυχία στην εδραίωση του brand IDEAL, και παρουσιάζει αποκλειστικά τη νέα σειρά ποδηλάτων EVEREST PRO που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους αισθητική, τα δυνατά τους χαρακτηριστικά αλλά και τις πολύ προσιτές τους τιμές:..."

ελπιζω να μην θεωρει κανεις οτι παιρνω ποσοστα απο τα πρακτικερ
Στα χαρακτηριστικα στο σαιτ το λεει οτι ειναι μηχανικα τα δισκοφρενα.

italianjob
Απών/απούσα

imarg wrote:

Θα ήθελες να μου πεις αν θεωρείς καλύτερη επιλογή το mountain και για ποιό λόγο;

Ειναι καθαρα προσωπικη αποψη, φανταζομαι τεκμηριωμενες προσωπικες αποψεις θες να ακουσεις και να κρινεις και οχι να σου πει καποιος παρε αυτο,αυτο ειναι για σενα.
Εγω κουρσακι εχω τωρα και ειμαι ευχαριστημενος και εχω και ενα τρεκινγκ, παλιοτερα ειχα mountain 26αρι και η αληθεια ειναι οτι ηταν κουραστικο για αποστασεις ακομα και οταν αλλαξα λαστιχα και εβαλα δρομου λογω της διαμετρου του τροχου.
Αυτα μεχρι που οδηγησα ενα 29αρι ktm ενος φιλου και αλλαξα οπτικη. Το επομενο ποδηλατο μου θα ειναι σιγουρα 29αρι. Ανετη βολτα στο δρομο μαζι με κουρσακι,χαλαρα ανηφορες κατηφορες,χωματοδρομους με κοτρωνια,λακουβες,πεζοδρομια και γενικα αισθηση οτι δεν κολαει πουθενα.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

italianjob wrote:
προς kktsol

Κι αν δεν κανω εγω το λάθος;;Θα το παραδεχοσουν;
"Η Praktiker συνεργάζεται με την εταιρεία Ν.ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, μια εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο του ποδηλάτου και με απόλυτη επιτυχία στην εδραίωση του brand IDEAL, και παρουσιάζει αποκλειστικά τη νέα σειρά ποδηλάτων EVEREST PRO που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους αισθητική, τα δυνατά τους χαρακτηριστικά αλλά και τις πολύ προσιτές τους τιμές:..."

ελπιζω να μην θεωρει κανεις οτι παιρνω ποσοστα απο τα πρακτικερ
Στα χαρακτηριστικα στο σαιτ το λεει οτι ειναι μηχανικα τα δισκοφρενα.

Φυσικα. Πολυ ευκολα. Ειμαι 100% λαθος.
Και αφου οπως λενε αλλοι , εχω κουρασει, δεν υπαρχει καν λογος να υπερασπιστω την προηγουμενη θεση μου (που δεν ειναι λαθος). Και οπως φαινεται δεν εχει και καμμια σημασια εαν η θεση μου ειναι σωστη ή οχι αλλα το υφος που γραφω.

EDIT. Επειδη το σκεφτομουν οτι ο γραπτος λογος μπορει να παρεξηγηθει να τονισω οτι το σχολιο μου δεν ειναι καθολου ειρωνικο και το εννοω οτι ειμαι λαθος 100%.

imarg
Απών/απούσα

Οκ, με βάζεις σε σκέψεις.

Είχα και εγώ ένα MTB 26" ως έφηβος και το χρησιμοποιούσα αρκετά αλλά κυρίως ως μεταφορικό μέσο (μέχρι να πάρω μηχανάκι). Παίζει να μην είχα πατήσει ποτέ χώμα πέρα από κάτι πατημένους χωματόδρομους.

Βασικά η αλήθεια είναι ότι το έχω ακόμα, απλά δε το έχω στη Θεσσαλονίκη. Είχα σκεφτεί αντί να αγοράσω ένα καινούριο ποδήλατο και να καταλήξω να μη το χρησιμοποιώ, να πάρω το παλιό μου. Όταν πήγα στο πατρικό μου, όπου βρίσκεται το ποδήλατο, ένα ΣΚ, το δοκίμασα και πραγματικά ξενέρωσα. Μέσα σε δευτερόλεπτα είχε πονέσει ο κ*λος μου. Στο δρόμο ένοιωθα σα να παλεύω μαζί του. Τα φρένα τρίζαν (πάντα τρίζαν). Οι ταχύτητες αλλάζανε, αλλά πως αλλάζανε. Τα χερούλια (μανέτες τα λένε;) είχαν λιώσει.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι πολλά από αυτά διορθώνονται. Μπορείς να αλλάξεις σέλα και χερούλια. Να φτιάξεις τα φρένα και να ρυθμίσεις τις ταχύτητες. Και σίγουρα όσο και να κοστίζουν αυτά θα είναι λιγότερο από ένα καινούριο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό ότι σα να το πάλευα. Ότι δε με τράβηξε. Για αυτό και με αυτά που διάβασα λέω ότι ίσως είναι καλύτερα να πάρω ένα καινούριο να το χαίρομαι. Και επίσης σκέφτηκα μακριά από MTB. Αλλά ίσως αν δεν ήταν 26άρι αλλά 29άρι να ήταν αλλιώς.

gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Προχθές το πέτυχα στον δρόμο, το οδηγούσε ένας άλλος ποδηλάτης και μου φάνηκε πολύ όμορφο τουλάχιστον. Έχει ανεκτά περιφερειακά σιμάνο άλτους και δισκόφρενα (μηχανικά). Έχει και ανάρτηση ρστ 10 εκ. που κλειδώνει. Απ' ότι είδα μετά κοστίζει γύρω στα 400 ευρώ. Το βάρος του πρέπει να είναι πάνω από 14 κιλά απ' ότι κατάλαβα συγκρίνοντάς το με το δικό μου.
Αν πάντως κάποιος έχει να δώσει 400 ευρά, γιατί να μην πάρει ένα ποδήλατο με μπροντ ναιημ, να μην είναι πράκτικερ, που πουλάει από πιατάκια του καφέ μέχρι σπίτια; Αυτόν τον προβληματισμό να τον υπολογίσεις σοβαρά, όχι μόνο για λόγους ποδηλατικούς αλλά και για λόγους ιδεολογικούς. Επίσης να υπολογίσεις και το θέμα του άφτερ σαίηλ σέρβισ, στο οποίο αδυνατίζει το πράκτικερ.
Αν επιτρέπεται να πάρω θέση μόνο για να βοηθήσω, αν και δεν είμαι ειδικός όπως ο κκτσολ, εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα το ΚΟΝΑ dew. Κι αν υπήρχε του 12-13, όπως θα σου έλεγαν οι πιο έμπειροι θά 'ταν καλύτερα. Αλλά και του 14-15 στα μάτια μου είναι καλό για κάποιον που μπαίνει τώρα στο παιχνίδι...
Σε σχέση με το έβερεστ είναι πιο ελαφρύ, άρα λιγότερη πίεση στο πόδι, δεν έχει ανάρτηση, άρα πιο στιβαρή κύληση, έχει ανεκτά περιφερειακά για αρχάριο, και γενικά ακούγονται γι' αυτό πολύ καλά λόγια.
Πάντως σ' αυτά τα χρήματα υπάρχει μεγάλη γκάμα ποδηλάτων σε τύπου τρέκιν (π.χ. Ιντεάλ Μεγίστο, Μερίντα Κροσγουέι, ΚΤΜ λιφε, GT Τιμπερλάιν 29 κλπ.). Για να πας σε πιο ανώτερη κατηγορία, πχ. φίτνες (που ψάχνω κι εγώ) θα πάς πάνω από 600 ευρά.
Αυτά... Μια γνώμη από έναν αρχάριο προς έναν αρχάριο. Με κάθε επιφύλαξη λάθους και παραλείψεως (για να μην την πουν και σε μένα!)

imarg
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Και ιδιαίτερα ευχαριστώ για την παράθεση των ποδηλάτων που έκανες. Έχω σκοπό σήμερα να κάνω τις πρώτες μου επισκέψεις σε ποδηλατάδικα και είναι καλό να έχω υπόψη μου κάποια μοντέλα. Αν και από ότι είδα μέσω ιντερνετ, τουλάχιστον τα καταστήματα που σκόπευα να επισκεφτώ, δεν έχουν τόση ποικιλία.

Αλλά ήδη έχω χαθεί με τόσα μοντέλα. Και ακόμα δεν έχω καταλάβει αν χρειάζεται να δώσω ένα ποσό γύρω στα 400 ή αν και με 50-100 λιγότερα θα ήμουν καλυμμένος. Τέτοιου είδους απαντήσεις περίμενα.

Και να μην αρχίσω με τα περιφερειακά όπου χάνομαι ακόμα περισσότερο. Πρέπει να μάθω όλα τα μοντέλα της SHIMANO για να καταλάβω αν 2 διαφορετικά ποδήλατα έχουν πάνω καλύτερα περιφερειακά ή όχι. Ακόμα και για τα ίδια ποδήλατα διαφορετικής χρονιάς. Όπως ξαναρώτησα, π.χ., καλύτερα MEGISTO* του 2012, του 2013 ή του 2014; Με V-Brakes ή δισκόφρενα; Ναι, έχω διαβάσει ότι από το να πάρεις φτηνά δισκόφρενα καλύτερα V-Brakes, αλλά τα δισκόφρενα π.χ. του MEGISTO θεωρούνται φτηνά και όχι καλά ή δεν εμπίπτουν σε αυτή τη κατηγορία; Πως θα το καταλάβω;

Και μετά θα χρειαστούν και κάποια έξτρα πράγματα υποθέτω. Κλειδαριές, φώτα. Κάτι άλλο; Πόσα έξτρα κοστίζουν αυτά;

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαφορετικές απαντήσεις σε κάθε ερώτηση και ότι δε μπορούνε τα παιδιά από εδώ μέσα να με πάρουν από το χέρι και να μου πουν "ορίστε". Το μόνο που μπορούνε να κάνουν είναι να μου δείξουν το δρόμο. Απλά απογοητεύτηκα λίγο γιατί τόσες απαντήσεις σε αυτό το θέμα και οι περισσότερες είναι τσακωμοί. Κρίμα.

*αναφέρω το MEGISTO γιατί είναι το ποδήλατο που έχω δει να αναφέρεται μάλλον πιο συχνά (ίσως και το SIRRUS αλλά εκείνο είναι fitness;) και επίσης είναι ένα ποδήλατο που είδα να υπάρχει σε πολλά μαγαζιά μεν αλλά από διαφορετικές χρονιές, σα το κρασί ένα πράγμα

zoslen
Εικόνα zoslen
Απών/απούσα

imarg wrote:

Και να μην αρχίσω με τα περιφερειακά όπου χάνομαι ακόμα περισσότερο. Πρέπει να μάθω όλα τα μοντέλα της SHIMANO για να καταλάβω αν 2 διαφορετικά ποδήλατα έχουν πάνω καλύτερα περιφερειακά ή όχι.

Ξέχνα τα περιφερειακά, μην τα κοιτάς καθόλου, θα καταλήξεις σε λανθασμένα συμπεράσματα. Τα διάφορα μοντέλα της Σιμάνο πχ δεν είναι "καλύτερα" κ "χειρότερα", απλώς έχουν άλλα χαρακτηριστικά, συμβατότητες, βάρος κλπ.

Στο εύρος τιμής που σε απασχολεί όλα τα ποδήλατα έχουν σχεδόν τα ίδια περιφερειακά, οπότε ΜΗΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!

Το σημαντικό είναι ο σκελετός, τόσο σε θέμα γεωμετρίας, όσο και εγγύησης.
Η μεν γεωμετρία καθορίζει την οδηγική συμπεριφορά και τη στάση οδήγησης, η οποία πρέπει να σε βολεύει και να σου ταιριάζει...
Όσον δε αφορά στην εγγύηση, κάποιες εταιρίες είναι γνωστές για την στήριξη που δίνουν στους σκελετούς τους, ακόμη και επί όρου ζωής...

imarg wrote:
Και μετά θα χρειαστούν και κάποια έξτρα πράγματα υποθέτω. Κλειδαριές, φώτα. Κάτι άλλο; Πόσα έξτρα κοστίζουν αυτά;

Κράνος-φώτα-πέταλο-τρόμπα-κιτ επισκευής-πολυεργαλείο ~100€

imarg
Απών/απούσα

Έκανα μια 1η γύρα στα μαγαζιά. Επειδή πήγα σε μαγαζιά που βρήκα μέσω της σελίδας της IDEAL, είδα κυρίως IDEAL. Και ειδικότερα το MEGISTO.

Όμως είδα και ένα OPTIMUS. Δεν ήθελα να ξεφύγω στη τιμή, όμως μπήκα σε σκέψεις. Ποια η γνώμη σας, μεταξύ MEGISTO 2014 και OPTIMUS 2012 για 100Ευρώ διαφορά, αξίζει να πάω σε OPTIMUS ή τα 100 είναι πολλά;

stolimer
Απών/απούσα

imarg wrote:
Έκανα μια 1η γύρα στα μαγαζιά. Επειδή πήγα σε μαγαζιά που βρήκα μέσω της σελίδας της IDEAL, είδα κυρίως IDEAL. Και ειδικότερα το MEGISTO.

Όμως είδα και ένα OPTIMUS. Δεν ήθελα να ξεφύγω στη τιμή, όμως μπήκα σε σκέψεις. Ποια η γνώμη σας, μεταξύ MEGISTO 2014 και OPTIMUS 2012 για 100Ευρώ διαφορά, αξίζει να πάω σε OPTIMUS ή τα 100 είναι πολλά;

Το αν αξιζει η οχι θα το κρινεις εσυ και η τσεπη σου, γιατι ο καθενας απο εμας υπολογιζει διαφορετικα τα 100€.. Αν μιλάς για Megisto v-brake και optimus, τοτε να εχεις στο μυαλο σου οτι το Megisto είναι ένα καλό και αξιόπιστο ποδήλατο που θα εξυπηρετήσει τις περισσότερες ανάγκες σου, αλλά το optimus είναι ένα ποδήλατο που δύσκολα θα το φέρεις στα όρια του και από άποψη φρένων κινείται σε αρκετά καλό επίπεδο (πιο ψηλά από το megisto) και από άποψη συμπεριφοράς πλαισίου αν πεις ότι το "πιέζεις"..και δεν μιλάω για να σπάσει , αλλά ότι το optimus διαθέτει καλύτερη ακαμψία αρα λιγότερες ταλαντευσεις σε οποιαδηποτε πιεση του ασκειται.. Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη (πρακτικη και οχι θεωρητική,μιας και τα εχω καβαλησει και τα δυο ποδήλατα) για να σε βοηθησω ωστε να κανεις την καλυτερη δυνατη επιλογη για τις δικες σου αναγκες.

Υ.Γ. Αν το υψος που αναφερεις ειναι σωστο δες και τα μεγεθη πιο σε βολευει καλυτερα, γιατι στο megisto disc και στο optimus βγαζει περισσότερες επιλογες σε μεγεθη και ισως να καθησεις καλυτερα, γιατι βγαζει 50 και 54 (τσεκαρε και το 50αρι παροτι το λεει medium) ενω στο v-brake βγαζει 47 και μετα 53 (αφηνει ενα μεγαλυτερο κενο αναμεσα τους).

imarg
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο MEGISTO με V-Brakes του 14 που μπορώ να το βρω λογικά σε όλα τα μεγέθη και που δοκίμασα το L νομίζω (και που νόμιζα ότι ήταν 54αρι αλλά βλέπω στη σελίδα της IDEAL ότι έχεις δίκιο δεν υπάρχει).

Και αναφέρομαι σε ένα OPTIMUS του 12 "ξεχασμένο" τελευταίο κομμάτι 54αρι (βασικά υπάρχει και ένα 50αρι). Θεωρώ σημαντικό ότι είναι του 12 γιατί έχει διαφορές με τα πιο καινούρια.

Οι κύριες διαφορές όπως το καταλαβαίνω εγώ είναι:

- το OPTIMUS έχει υδραυλικά δισκόφρενα, θεωρώ ότι δεν είναι κάτι που θα χρειαστώ οπωσδήποτε και δεν ήταν κάτι που έψαχνα αλλά με δελεάζει
- έχει καλύτερα περιφερειακά νομίζω (Alivio) αλλά πραγματικά δε ξέρω αν θα καταλάβω ποτέ τη διαφορά
- σύμφωνα με τα λεγόμενά σου υπερτερεί σε σκελετό, λόγω υλικού ή γεωμετρίας;

Πως το βλέπω εγώ;
Μάλλον για τη χρήση που φαντάζομαι ότι θα κάνω δε χρειάζεται να πάω σε OPTIMUS, και δε νομίζω ότι θα το σκεφτόμουνα καν αν επρόκειτο για το OPTIMUS του 14.
Αλλά επειδή από την άλλη είμαι ένας sucker, όπως λένε, για value for money αγορές, αν τα παραπάνω που έχει το OPTIMUS του 12 από το MEGISTO του 14, είναι για παραπάνω από 100 Ευρώ διαφορά, δηλαδή αν είναι ένα καλό deal, τότε το σκέφτομαι πολύ σοβαρά.

(Τα ίδια έκανα και με τον υπολογιστή μου, έπαιρνα πράγματα που ίσως ήταν παραπάνω από ότι χρειαζόμουνα, αλλά επειδή ήταν καλύτερο το vfm τα προτιμούσα. Κάπου όμως έπρεπε να μπει και ένα όριο γιατί πολλές φορές αυτό δεν έχει τελειωμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε το μετάνιωσα.
Όσον αφορά το ποδήλατο δεν είμαι σίγουρος που να βάλω αυτό το όριο. Σκέφτομαι ότι ακόμα και το MEGISTO ίσως είναι παραπάνω από ότι χρειάζομαι, απλά σκέφτομαι ότι σε σχέση με τα πιο φτηνά ήταν ξεκάθαρο το vfm υπέρ του. Προσπαθώ να καταλάβω αν ισχύει τώρα αυτό και για το OPTIMUS).

imarg
Απών/απούσα

Μια μάλλον "χαζή" ερώτηση.

Έστω ότι πάω στο μοντέλο του 2012. Υπάρχει περίπτωση επειδή πρόκειται για ένα ποδήλατο που είναι 2-3 χρόνια στην αποθήκη/έκθεση whatever να παρουσιάζει κάποια προβλήματα που ένα καινούριο δε θα είχε; Εννοώ από φθορά ελαστικών μέχρι δε ξέρω και εγώ τι; Έχετε άποψη;

imarg
Απών/απούσα

Κάποια άλλη γνώμη παιδιά;

Αν και πιστεύω ότι το MEGISTO θα καλύψει κατά 99% τις ανάγκες μου, με τρώει να πάρω το OPTIMUS. Με 350Ευρώ το MEGISTO του 14, και 450Ευρώ το OPTIMUS του 12, και αν υποθέσουμε ότι δεν τίθεται θέμα οικονομικό*, τι προτείνεται;

Επειδή έχω δει ουσιαστικά μόνο IDEAL, μήπως υπάρχει πρόταση και από άλλη εταιρία στο ίδιο ποσό πάνω-κάτω που αξίζει να ρίξω μια ματιά;

*Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να μη δώσω τα πολλά και να χρησιμοποιήσω τα επιπλέον λεφτά στα παρελκόμενα, αλλά για να κάνω πιο εύκολη τη σύγκριση ας πούμε ότι δεν υπάρχει θέμα, άλλωστε με τρώει όπως είπαμε