Αγορά ποδηλάτου=Πονοκέφαλος ; /

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Deadalus
Απών/απούσα

Kαλημέρα.Μετά από αρκετά χρονια(αν και ακόμη νέος-23) θέλω να επιστρέψω στο παλιό μου hobby,την ποδηλασία.
Τότε σαν παιδί και εγώ,απλά έπαιρνα ότι ποδήλατο μου δίνανε, το θαύμαζα "ααα έχει αναρτήσεις/δισκόφρενα,ααα τι ωραίο χρώμα κτλ κτλ..."
επειδή όμως έχει ένα μηνα που ψάχνω τι να πάρω και μέχρι να αποφασίσω θα τελειώσει το καλοκαίρι,κάνω αυτό το post για να ακούσω διαφορες γνώμες και μέσα στην βδομάδα να έχω αγοράσει επιτέλους την ποδηλαταρα μου.

Eίμαι 1,75~ (dld 46cm μέγεθος σκελετού απότι διαβάζω,που δεν ξέρω πως μπορώ να το καταλάβω όταν θα αγοράζω). Κλασικά σαν άσχετος πήγα να ξεκινήσω ψάχνοντας για το φημισμένο bmx. Τέτοιο είχα μικρός,τέτοιο θα πάρω και τώρα λέω. αφού το καταπονώ και το θέλω γερο,να έχει και μια καλή ανάρτηση και αλλα τέτοια άσχετα σχόλια ;p
Eχω καταλήξει σε trekking ποδήλατο,ξέρω ότι δεν χρειάζομαι mountain για 80/20 πολύ/χωματόδρομος αλλα δεν θέλω να φτάσω και στις κούρσες.οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1)σκελετός αλουμινίου? ποσο σημαντικός?Είναι ελάχιστα πιο ελαφρύ και δεν σκουριάζει,αλλα ουσιαστικά μου είπανε ότι τα βασικά μοντέλα αλουμινίου βγαίνουν με καλύτερα κομμάτια από τα σιδερένια(φρένα/ταχύτητες)δλδ ότι δεν πληρώνω μονο πιο ακριβό σκελετό,αλλα ότι είναι εξολοκλήρου καλύτερο το ποδήλατο.
2)ανάρτηση: Με η χωρίς? αν είναι φτηνή δεν έχει και τόσο νόημα? καλύτερα να μην έχει και να πάρω καλύτερο ποδήλατο? έχω ένα κόλλημα τουλάχιστον με την μπροστινή,γιατί γενικά όταν ανέβαινα/κατέβαινα υψωματάκια του έδινα και καταλάβαινε(δεν στράβωνα και την ζάντα)
3)Λόγω καιρών και δεδομένου του ότι είμαι εξαρτημένος σχετικά φοιτητής το budget μου είναι 200-300 ευρώ.Έχω διαβάσει τις συζητήσεις μέσα στο forum οποτε πριν με στείλετε στο πράκτικερ γελώντας σας λέω ότι άμα είχα παραπάνω θα τα δiνα.Καταλαβαίνω πολύ καλά τι σημαίνει να διορθώνεις/βελτιώνεις συνεχεια και τελικά το φτηνό να κοστίσει παραπάνω από το ακριβό.

Τέλος,ένας γνωστός μου πουλάει ένα ballistic coaster 1.0 2ο χέρι(του το πούλησε ένας φανατικός γιατί ήταν το 4ο ποδήλατο στο σπίτι του, 100 ευρώ) οποτε μπορεί να το πάρω μέχρι και 70-80 ευρώ.Το θέμα είναι ότι ο κύριος το πουλάει γιατί το πήρε και το έφαγε η αυλή του και το μπαλκόνι του,δλδ 3 μήνες τώρα το έχει φάει ο ήλιος,η σκόνη και η βροχή.
Ντίζες και όλα αυτά θέλουν άλλαγμα λόγω σκουριάς.Αξίζει να το πάρω και να δώσω αλλα 100 ευρώ σε κάποιον επαγγελματία για να μου αλλάξει απλά τα σκουριασμένα καλώδια/αλυσίδα? Νομίζω ότι ταχύτητες/φρένα αλουμινίου δεν φθείρονται απλά από ήλιο και βροχή.Ισχύει?

Συγγνώμη για το τεράστιο ποστ αλλά έχω σκάσει με όλους αυτούς τους συντελεστές που έχει η αγορά ενός ποδηλάτου.Περιμενω αγωνιωδώς τις απαντήσεις σας!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Μην ασχοληθείς με καινούργιο, ψάξε στις αγγελίες για μεταχειρισμένα.
26 η 28'' ρόδα, vbrakes, ξερό πηρούνι και σχετικά φαρδύ λάστιχο.

nikkos
Εικόνα nikkos
Απών/απούσα

συμφωνώ με eaglos

αφού δεν έχεις και πολλά λεφτα ;)

για επισκευή του ποδηλάτου του φίλου σου σιγά μη χρειστούν 100€. αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις 5-6 βασικά εργαλεία (κατσαβίδια κόφτες κτλ) συρματόσχοινα μπορείς να αλλάξεις και μόνος σου.

Τα λαστιχα μπορεί να εχουν ξεραθεί και να χρειαζεσαι καινούριο σετ :)

Deadalus
Απών/απούσα

ναι ρε παιδιά αλλά δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το κάνω μόνος μου και δέχομαι απίστευτες αρνητικές αντιδράσεις απο το περιβάλλον γυρω μου λογω της νοοτροπιας που επικρατεί για τα μεταχειρισμένα.
Δεν μπορω να κρίνω τι θέλει άλλαγμα και τι όχι.
Για τα θέματα ανάρτηση/σκελετός αλουμινίου υπάρχει κάποια άποψη?

EDIT: http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=138022339 αυτο ας πουμε υστερεί κάπου κάπως? Επειδή ειμαι πληροφορικάριος και όταν βλέπω τα έτοιμα pc που πουλάει το πλαισιο λεω "Για να πιάνουν κότσο αυτους που δεν ξέρουν",γιαυτο ρωτάω εδώ,για αυτούς που ξέρουν κατι παραπάνω.

spy3
Απών/απούσα

φιλε μου.δεν μπορω να σου πω ποιο ποδηλατο να παρεις,γιατι θα βρεις παρα πολλα.εγω παντως πριν 3 μηνες περιπου πηρα αυτο http://www.orient-bikes.gr/treking-bikes/avenue-28-new-2012 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.καλες βολτες με οτι και αν παρεις.

clansman
Εικόνα clansman
Απών/απούσα

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΝΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ 290 ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ IDEAL ΣΑΝ ΑΥΤΟ.. http://www.idealbikes.net/?section=2298&language=el_GR&itemid1494=2339
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΠΡΩΤΟΝ.ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ!!

Deadalus
Απών/απούσα

Αυτη την στιγμη είμαι ανάμεσα σε:
Trekking:
Cross Razor 11
KCP marathon acera 28"
IDEAL nergetic

MTB:
IDEAL Freeder me V-brakes\
ballistic taurus αλλα ξεφεύγει το budget

Ολα αυτα ειναι γυρω στα 300 ευρω. Προφανως αν υπαρχει καποια καλύτερη επιλογή είτε με λιγότερα λεφτά και τα ίδια εξαρτηματα,ειτε στα ίδια λεφτα απλα με καλυτερα εξαρτήματα με ξερό πιρούνι προφανώς θα τα ριξω μια ματιά!

Deadalus
Απών/απούσα

EDIT: Βρήκα ενα καταστημα που προσφέρθηκε να μου αλλάξει την ανάρτηση στο Orient Avenue με ξερό πιρούνι απο cross citymate(νομιζω αυτο ηταν) χωρις επιβάρυνση,θα ψαξει να βρει και μέχρι παρασκευή θα με παρει τηλ. Ηταν λίγο μεγάλο το μοντέλο που έχει,αλλα είπε οτι με χώρις την ανάρτηση θα κατέβει.
Δικη του γνωμη ήταν πως τα kcp δεν είναι και τόσο καλά (δεν τα εμπορευεται). Αλλιως μου πρότεινε να πάρω το citymate,αλλα δεν μου γεμιζει το μάτι το όλο συστημα με τους δισκους και τις ταχύτητες.
Razor στα 300 ευρω δεν ξέρω αν μπορω να βρω προσφορα στην Θεσ/νικη πουθενα ,οπότε θα πάω να ρίξω μια ματία στα IDEAL μέχρι να με πάρει τηλεφωνο.
Περιμένω ακόμα απόψεις για αυτά τα ποδήλατα η για κανένα άλλο κελεπούρι που μου έχει ξεφύγει. :)

Deadalus
Απών/απούσα

Εχω καταλήξει σε
Trekking:
cross razor 2011(το βρηκα στα 300-1 μονο εμεινε,ασπρο )
ideal nergetic (ιδια τιμη)

Θεωριτικά το nergetic θα έπρεπε να εχει καλύτερα shimano πάνω(τα παίρνουν πιο φθηνά σαν αντιπροσωπεια).
Αλλα ετσι οπως τα συγκρίνω μου φαίνεται σε όλα χειρότερο!
Αν τελικά πάρω το razor θα κάνω το πρώτο μου μερεμέτι σε ποδήλατο και με την κατάλληλη μπογιά το έχω βάψει πάνω στον μήνα :)