Άλλη μία ερώτηση για αγορά ΗΤ

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
drossia2002
Απών/απούσα

Ενδιαφέρομαι για αγορά 29er HT ποδηλάτου με budget γύρω στα 1000 ευρώ (λίγο πάνω ή κάτω από αυτό το όριο). Έχω οδηγήσει 26/27.5/29 και έχω καταλήξει στα τελευταία για τη χρήση που θέλω: Με ενδιαφέρει για χρήση κυρίως XC σε διαδρομές 30km-60km γύρω από την Πάρνηθα. Κατά ~90% χρήση σε δασικές διαδρομές (πχ ανάβαση Πυροφυλάκιο Κατσιμιδίου και πέριξ) και ~10% κανένα μονοπάτι για αλλαγή (χωρίς βλέψεις για DH καταστάσεις, άντε μέχρι σκουλήκι). Καμιά φορά όταν θέλω να γράψω χιλιόμετρα βγαίνω και στην άσφαλτο ή κάνω μικτές διαδρομές γύρω από τα Βασιλικά, οπότε ο παράγοντας άνεση είναι σημαντικός.

Σε αυτή την τιμή βλέπω τα

- SCOTT SCALE 29'' 960 2015 (~990)
- CUBE LTD PRO 29'' 2015 (~1090)

To LTD PRO 2015 το καλοβλέπω λόγω του πιρουνιού (Reba) και γενικά ανώτερων περιφερειακών. Το LTD PRO 2016 έχει το Rock Shox Recon Silver.

Έχω έναν ενδοιασμό αν το frame του Cube είναι πολύ άκαμπτο και άρα ίσως κουραστικό για πολύωρη χρήση (3-5 ώρες) XC. Είχα δοκιμάσει για λίγο το LTD SL το οποίο μου φάνηκε σχετικά ατίθασο (ήταν σε άγριο χωματόδρομο όμως).

Ποια η γνώμη σας, ιδίως αν έχετε εμπειρία από τα συγκεκριμένα για τη χρήση που τα θέλω? Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτή την κατηγορία? Ευχαριστώ!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geatle
Απών/απούσα

για εμενα θα διαλεγα το scale για σενα δεν μπορω πω πιο ειναι καλυτερο ποδηλατο. και οι δυο ειναι καλες μαρκες και το καθε ποδηλατο εχει διαφορετικο χαρακτηρα. εαν μπορεσεις να δοκιμασεις και τα δυο. αλλα απο την στιγμη που λες οτι δεν σου αρεσει το ακαμπτο και ατιθασο και θελεις κατι ανετο εχεις δυο επιλογες. ή θα βαλεις πιο χοντρα λαστιχα και θα τα τρεχεις με λιγοτερη πιεση (προσοχη ομως να το επιτρεπει ο σκελετος) ή θα αφησεις το αλουμινιο στην ακρη και θα στραφεις προς carbon ή ατσαλι. Βεβαια να κοιτας λιγο εκτος απο τα αλλα και την γεωμετρια του ποδηλατου.

εγω οταν αγορασα το καινουργιο μου ποδηλατο (scott aspect 710 2014) η μεταβαση απο 26" σε 27,5" ,απο 71μοιρες σε 69μοιρες και απο μακρυ στεμα και κοντο τιμονι στο αντιθετο μου εκαναν τοση μεγαλη διαφορα που εκανα αρκετες μερες να μαθω να στριβω το ποδηλατο :D βεβαια εγω ηξερα οτι ηθελα ενα πιο trail ποδηλατο ενω εσυ βλεπω να ζητας παραδοσιακο cross country.

Υπαρχουν και αλλες πολλες μαρκες και ποδηλατα. ψαξε μεσα απο το internet αλλα και σε ποδηλαταδικα κοντα στην πολη σου. συγουρευσου για το τι μετραει για εσενα σε ενα ποδηλατο(αναρτηση, σκελετος, μεταδοση, χρωμα ??). συγουρευσου τι αισθηση αναζητας απο το ποδηλατο αυτο(συνηθως cross country και ανεση δεν παν μαζι). και συγουρευσου επισης για το αν θες να δωσεις τοσα λεφτα μαζεμενα. αν εισαι σαν εμενα εγω προτιμω να εχω καλη αναρτηση και ας τρεχω με acera. βεβαια λογω ελλειψης εμπειριας αυτο το εμαθα αφου αγορασα το ποδηλατο μου. οποτε προσοχη μην δωσεις 1000 ευρω και βρεις οτι θελεις αλλα 400 για να αλλαξεις σελα,λαστιχα και φρενα για παραδειγμα.