Dahon Glide P8 Vs Mu XL

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
vickyka
Απών/απούσα

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα. Να συνεχίσω για Dahon Glide P8 ή να μαζεψω +-100 ευρώ και να πάρω το Mu XL? Περιμενω συμβουλές και γνώμες! ;)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καταρχήν είναι διαφορετικά ποδήλατα
τι glide έχεις εσωτερικές ταχύτητες δυναμό στο κέντρο και μεγαλύτερους τροχούς
το Mu xl εχει 20δες τροχούς έναντι 24" κανονικό σασμάν πίσω και δεν έχει δυναμό
οι διαφορές τους δεν είναι εκεί όμως
αλλά στα 5 κιλά διαφορά
που όταν θα είσαι πάνω στο ποδήλατο δεν θα τα καταλαβαίνεις αλλά όταν είναι να το κουβαλήσεις να ανέβεις σκαλιά κτλ κτλ θα ανακαλύψεις ξαφνικά πως μάκρεναν τα χέρια σου
αν κρίνω απο το Nickname πρέπει να είσαι κοπέλα
οπότε εγώ προτείνω Mu xl

vickyka
Απών/απούσα

kserw oti einai teleiws diaforetika podilata kai diaforetikis katigorias, opws kai oti exoyn diaforetikes rodes. Apo apopsi poiotitas, taxutitas einai kalutero to Mu XL e? nai kopela eimai kai eimai asxeti me ta xaraktiristika podilatwn palia ekana podilato sto eksoxiko mou alla pote den asxolithika leptomerws me ta xaraktiristika klp. Gia mikres anifores poio apo ta 2 einai kalutero? To Mu XL moiazei me kanoniko podilato? gt to glide mou fainetai pws nai!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

κανένα απο τα 2 δεν μου αρέσει από άποψη ανηφόρες
το Mu έχει μικρούς τροχούς
και το glide όχι τόσο δεμένο σκελετό
αν θέλεις απο dahon ρίξε μια ματιά στο matrix
:D

vickyka
Απών/απούσα

τέρας! Αν είναι να έπαιρνα κάτι τέτοιο θα έπαιρνα κανονικο :P το Mu XL έχει πολύ μικρότερες ρόδες από το Glide? Μην φανταστείς τρομερές ανηφόρες!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

γυναίκες τι να πει κανείς

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

κατα τα αλλα , το mu ειναι σαφως πιο πρακτικο ποδηλατο...

Shaft
Απών/απούσα

...μια χαρά είναι το Mu στις ανηφόρες... Παράδειγμα με το Mu P8 μου βγάζω άνετα και σβέλτα περιφερειακό Πετραλώνων ή άν δεν ξέεις όλη την Ηροδότου από Β. Σοφίας μέχρι Δεξαμενή.

Και τα δύο ποδήλατα έχουν εσωτερικές ταχύτητες. Και τα δύο ποδήλατα έχουν δυναμό.

Στη θέση σου θα κοίταζα το βάρος - 15 κιλά είναι πολλά...
Ρίξε και μια ματιά στο Ciao άμα σου αρέσει το σουλούπι του Glide.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@xtr ναι πάντα κερδίζεις κάτι πάντα χάνεις κάτι
@shaft
ναι όντως εγώ κοιτούσα το P8 και όχι το xl
οπότε η διαφορά στο βάρος πέφτει στα 2.8 κιλά
απο εκεί και πέρα το ότι εσύ ανεβαίνεις με το Mu την οποιαδήποτε ανάβαση δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο κατάλληλο ποδήλατο
με όλα τα ποδήλατα μπορείς να πας
για αυτό και πρότεινα το matrix που πιστεύω πως στην κατηγορία των σπαστών καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες
βέβαια καλό θα ήταν 2 πράγματα
ένα να τα δεις διπλωμένα
δύο να τα σηκώσεις διπλωμένα να τα κουβαλήσεις 10-20 μέτρα μέσα στο μαγαζί
:D

vickyka
Απών/απούσα

κατέληξα στην αγορά του Dahon Mu XL αλλά μετά από αρκετή αναζήτηση είδα ότι στο εξωτερικό υπάρχει το Dahon Mu XL sport που μου φάνηκε ίδιο αλλά πιο ωραίο χρώμα και πιο ελαφρύ 11,4 αντί για 13-14. Λέτε να πάω για αυτό? και αν ναι, είδα ότι το πουλάνε στην Αγγλία στο site http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=38706 με 760 ευρώ ενώ εδώ στην Ελλάδα ούτε καν το sport αλλά το Μu XL 980 ευρώ. Λέω να το πάρω λοιπόν από εξωτερικό δεν ξέρω όμως τα της εγγύησης κλπ. Μπορείτε να μου εξηγήσετε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

geoponer
Απών/απούσα

vickyka wrote:
Λέω να το πάρω λοιπόν από εξωτερικό δεν ξέρω όμως τα της εγγύησης κλπ. Μπορείτε να μου εξηγήσετε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Σχετικά με την εγγύηση η σελίδα της ελληνικής Dahon (http://www.dahon.gr/support.htm) αναφέρει:

"Η εγγύηση που καλύπτει τα ποδήλατα Dahon ισχύει μόνο για το κράτος στο οποίο έγινε η αρχική αγορά (διαβάστε την εγγύηση αναλυτικά στις επόμενες παραγράφους). Οποιαδήποτε αξίωση εγγύησης πρέπει να γίνει μέσω του καταστήματος που έγινε η αρχική αγορά και μόνο."

Άρα αν το πάρεις από Αγγλία και πάθει κάτι, θα πρέπει να το πακετάρεις προσεκτικά και να το στείλεις πίσω στην Αγγλία ελπίζωντας ότι δεν θα πάθει κάτι κατά τη μεταφορά...αν δε σε ενδιαφέρει η εγγύηση (τα Dahon φαίνονται σκυλιά!), γλυτώνεις πολλά χρήματα με αυτήν την αγορά.
Αν σε ενδιαφέρει η εγγύηση ρίξε ένα τηλ. στην ελληνική αντιπροσωπεία για να δεις εάν μπορούν να σου το φέρουν, σε πόσο χρόνο και σε τι τιμή.

vickyka
Απών/απούσα

διαβασα (δεν θυμαμαι ακριβώς σε ποια) ελεγε οτι καποιος επικοινωνησε με την ιδια την εταιρεια της dahon και του ειπαν οτι για μικρες ζημιες μπορεί να διορθωθει σε οποιοδηποτε εξουσιοδοτημενο καταστημα της αλλα για μεγαλυτερες λογω διαφορετικων μοντελων σε καθε χωρα δεν υπαρχουν τα καταλληλα εξαρτηματα. Δεν φερνουν αλλα μοντελα στην Ελλαδα περα απο αυτα του site οποτε το Mu XL Sport το πουλανε σε ολες τις αλλες χωρες εκτος απο εδω... Το σκετο Mu ΧL κοστιζει 980 ευρώ και είναι και πιο βαρύ οπότε συμφερει η αγορα μεσω sites εξωτερικου..