Καλησπέρα ,
σκέφτομαι να αγοράσω καινούργιο ποδήλατο και έχω κολλήσει με τα Ideal .
Όμως δεν ξέρω ποιο να διαλέξω , δεν έχω γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο.
Διαθέτω έως 300 ευρώ ,βαριά 350.
Από ότι έχω δει , παίζουν ρόλο τα φρένα , οι ταχύτητες και οι αναρτήσεις.
Το μάτι μου έπεσε στο freeder του 2009 και του 2010 , στο dss και το spark.
Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δω σε αυτή την τιμή ?
Θα το χρησιμοποιώ για βόλτες εντός και εκτός πόλης(κυρίως εντός) και για μετακινήσεις .
Επίσης σκέφτομαι να το πάρω στην Καβάλα όπου σπουδάζω (είναι χτισμένη στο βουνό και έχει μόνο ανηφόρες-κατηφόρες ) Παίζει ρόλο στην επιλογή του ποδηλάτου ?
Τι μέγεθος να επιλέξω ? Το ύψος μου είναι 160cm και το βάρος περίπου 52 με 58 κιλά.
Προτιμώ αντρικό σκελετό.
Ποιο ποδήλατο πιστεύεται ότι με καλύπτει ?
Θα ήταν πολύτιμη η βοήθεια σας.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας .
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Εγώ είμαι 1.57 και έχω το ideal strobe του 2009. Πολύ βολικό ποδηλατάκι και μέσα στην τιμή που θες. Δεν ξέρω αν σε βολέψει στις ανηφόρες όμως, πιθανώς να χρειαστείς κάτι πιο ελαφρύ χωρίς ανάρτηση.
δεν αν μπορείς να πάρεις στο Pro rider
σε αυτά τα χρήματα δεν πας σε διπλής ανάρτησης
κοιτάς να έχει 24 ταχ. v-brakes Και με μονή ανάρτηση
:D
μέγεθος είσαι 40-43
εξαρτάτε από τα πόδια σου
Aσφάλεια ! http://www.podilates.gr/?q=node/723
Ideal http://www.idealbikes.net/?section=7&language=el_GR
Μέγεθος http://www.mediafire.com/file/nqdzatytj4m/BicycleSizeChart_Ideal_Scott_2...
Ποδηλατάδικα στο διαδίκτυο http://www.podilates.gr/node/6090#comment-60605
Τrekking θες...
Το ποδήλατο να μην έχει 2η-πίσω ανάρτηση.
Εγώ στο strobe έχω μέγεθος XS (38), με το ύψος που προανέφερα και 72 πόντους πόδι.
Σκεφτόμουν να πάρω μέγεθος Μ ή L γιατί δεν μου αρέσουν εμφανισιακά και μόνο τα μικροκαμωμένα ποδήλατα, έχει νόημα να το κάνω αυτό ή θα το μετανιώσω?
Από ότι το έχω ψάξει, είδα ότι τα ποδήλατα χωρίζονται σε βουνού και ασφάλτου ,πέρα από τις άλλες κατηγορίες .
Λογικά αυτό που χρειάζομαι είναι ασφάλτου λόγο ότι σπάνια ή σχεδόν ποτέ δεν θα βγω σε βουνό.
Πιστεύεται ότι πρέπει να απορρίψω τα mountain και να δω μόνο τα trekking cross που είναι το crossmo(~350), το megisto(~380) και το negretic(~280)
Τι να επιλέξω και γιατί ?
Θα το μετανιώσεις ΠΙΚΡΑ!!!
Το μέγεθος και το αν θα είναι αντρικό ή γυναικείο δεν έχει να κάνει με τα γούστα μας. Έχει να κάνει με το ποιο θα ταιριάξει καλύτερα στον σωματότυπό σου. Αν πάρεις μεγάλο μέγεθος τα πόδια σου δεν θα φτάνουν στο έδαφος σε στάση ακόμη και να κατεβαίνεις στην οριζόντια σωλήνα. Το γυναικείο ποδήλατο ταιριάζει στις γυναικείες αναλογίες (μεγάλα άκρα - μικρός κορμός).
Μάλλον trekking χρειάζεσαι. Σου προτείνω το γυναικείο crossmo το οποίο μπορείς να βρεις με λιγότερα από 320€
από την στιγμή που πήγες σε ideal μιας και δεν έχει fitness Που είναι ιδανικό για άσφλαλτο
πάρε το megisto Που έχει τα καλύτερα ανταλλακτικά
αν δεις και άλλες μάρκες μπορείς να δεις
bianchi chameleon
specialized sirrius
scott sub (λογικά θα έχει και εκεί που πουλάνε ideal)
kona dew
στο θέμα μεγέθους
θα αγόραζες ποτέ παπούτσια 5 νούμερα μεγαλύτερα από ότι φοράς με την δικαιολογία ότι δεν σου αρέσουν τα μικροκαμωμένα παπούτσια?
Έχουν απόλυτο δίκιο τα παιδιά που σου λένε για το μέγεθος.
Μία από τις φίλες μου έχει το γυναικείο crossmo σε Μ και όταν πήγα για πλάκα να το καβαλήσω είναι τεράστιο για μένα!
Επίσης αυτή έχει κάνει το λάθος και του έχει βάλει καλάθι μπροστά και βαραίνει πάρα πολύ (το είπαν οι άλλες που το οδήγησαν και τους φάνηκε περίεργο).
Λανθασμένο μέγεθος
http://www.mediafire.com/file/o1temfd4ikz/CorrectBikeSize_MeasuringInsea... (pdf αρχεία)
http://www.mediafire.com/file/midzglegm0g/BicycleFitting.zip (pdf αρχεία)
Σχετικά με το μέγεθος άρχισα να καταλαβαίνω ότι έχετε απόλυτο δίκιο. Θα συμβουλευτώ το κατάστημα από το οποίο θα το προμηθευτώ για να βρω το κατάλληλο.
Τις τελευταίες μέρες έχω προβληματιστεί αρκετά σχετικά με την επιλογή του μοντέλου. Ενώ είχα καταλήξει σε trekking cross (megisto 02) για να το χρησιμοποιώ στην πόλη, είδα ότι θα με ενδιέφερε να συμμετέχω σε εκδρομές που οργανώνουν ποδηλάτες και γίνονται σε χωμάτινες ή ασφάλτινες διαδρομές.
Λόγο ότι τώρα προσπαθώ να ξεκινήσω αυτό το χόμπι, δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβός ποιο είδος θα με τραβήξει, άσφαλτος ή βουνό ..
Υπάρχει η δυνατότητα κάποιο μοντέλο να κάνει κατά κάποιο τρόπο και για τα 2 είδη ποδηλασίας, ίσως με κάποια μικρή μετατροπή που μπορεί να γίνει εύκολα ανάλογα με την επιλογή της διαδρομής(Για παράδειγμα, αλλαγή ελαστικών). Απλά για να μην με περιορίζει το ποδήλατο.
Επίσης προβληματίζομαι σχετικά με την ποιότητα του ποδηλάτου που πρέπει να επιλέξω.
Από την μια βρίσκω την ποδηλασία ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χόμπι και θα ήθελα να το ξεκινήσω άρα να έχω και ένα ποιοτικό ποδήλατο με 350-450 ευρό.
Από την άλλη όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα το ακολουθήσω, ίσως τα παρατήσω σε μερικούς μήνες, οπότε είναι κρίμα να δώσω τόσα χρήματα και να σαπίζουν στην βροχή.(η αλήθεια είναι πως δεν μου περισσεύουν,αυτή η αγορά θα ήταν κάτι σαν επένδυση) οπότε να βρω κάτι με λιγότερα από 300 ευρό.
Με ένα οικονομικό μοντέλο(freeder,spark,nergetic) θα μπορούσα να ασχοληθώ με αυτό το χόμπι ή θα το μετανιώσω όποτε καλύτερα να πάρω κάτι καλό από την αρχή(prorider,strobe,crossmo,megisto).
Υ.Γ. Συγνώμη αν σας κουράζω με το ιδιαίτερα μεγάλο μήνυμα μου.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας.
αν στήσεις ένα σωστό ποδήλατο σίγουρα θα το ακολουθήσεις
τα πιο all arround Ποδήλατο είναι το Mtb γιατί αλλάζοντας λάστιχα πας στην πόλη και βάζοντας τα αρχικά πας στο βουνό
πέραν αυτού έχει και πιο σωστή γεωμετρία για το σώμα σου
μιας και μοιράζεσαι το βάρος και μπροστά και πίσω
το μειονέκτημα του σε σχέση με ένα trekking είναι ότι έχει μικρότερο τροχό άρα είναι και πιο αργό
στα χρήματα που θέλεις να δώσεις η πας σε κάτι custom που με 400 ευρό θα κάνεις κάτι πολύ καλό και δυνατό
ή πας στο pro rider που είναι έτοιμο για εξορμήσεις
@greatg
περιμένω να πεις για άλλη μια φορά το πόσο άδικο έχω σε αυτά που λέω
Μια και αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα βρεις το κατάλληλο, εγώ θα έλεγα να διαβάσεις τα λινκς που έβαλε ο Σπύρος παραπάνω και να έχεις ιδία άποψη για το ποιο είναι το κατάλληλο. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που καταστήματα προσπαθούν να πουλήσουν αυτό που έχουν στοκ και όχι αυτό που είναι το κατάλληλο. Εγώ με διάβασμα τη γλίτωσα από 6εκ μεγαλύτερο σκελετό.
Διάβασα τις οδηγίες σχετικά με το λανθασμένο μέγεθος και πραγματικά είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικές. Πριν πάω στο κατάστημα θα πάρω μεζούρα και θα αρχίσω τους υπολογισμούς. Έχω μια απορία , οι τύποι που δίνονται σχετικά με το μέγεθος του σκελετού , το ύψος της σέλας και τη θέση της σέλας αναφέρονται σε ποδήλατο road , ισχύουν τα ίδια και για τα trekking ?
Η Ideal στο site της έχει πίνακα ύψους αναβάτη για κάθε μοντέλο. Βασικά, τα mtb είναι αυτά που θέλουν μικρότερο μέγεθος από τα άλλα. Για τα trekking και τα road ισχύουν τα ίδια.
ego eimai 1.83 ki apereipsa 56 ari trekking an kai to eftana kai htan aneta epeidh to ithela pio eyelikto to podhlato...
exartatai ti thes kiolas oxi mono to ypsos...
allos pernei megalytero gia na aisthanetai pio xalaros kai allos mikrotero gia na to elegxei kalytera kai oso afora ton elegxo einai to pio shmantiko...gia mena...
epeishs mena mikro megaloneis ta perifereiaka timoni-sela mena megalo yparxoyn laimoi na sto feroyn me gonia klishs pio piso kai na rixeis ti sela pio mprosta einai pio eykolo omos na apotyxei kai na to metanioseis...
opos to idio eykola kai mena mikrotero apoayto poy prepei...oti kai na to kaneis konto kai steno paramenei[tihn pathsa me 50ari mtb...den voleytika pote oti kai an tokana kai htan exairetiko bike-krimaaaaa!]
grapse 'podhlato kai megethos' sto google kai tha matheis polla...
λυθηκε το προβλημα με τα γκρηκλις...