Έρευνα αγοράς ποδηλάτου για την πόλη

61 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
nelly
Απών/απούσα

γεια σοu sandoula!διαβασα το post κ αν εννοεις το ποδηλαταδικο στη θηβων κοντα στην ανδρεα παπανδρεου εχω παει κ εχω ρωτησει.μενω ιλιον χαμηλα στην πετρουπολεως.λοιπον δουλευει mongoose κ μια αλλη εταιρια που δεν την θυμαμαι γιατι μου ειχε πει οτι ειναι αρκετα ακριβη.ενα mongoose mtb με δισκοφρενα (δεν συγκρατησα παραπανω πληροφοριες) θα μου το αφηνε 300ευρω απο 320.ο πωλητης ηταν αρκετα εξυπηρετικος κ μου φανηκε ενταξει τυπος.για τα ideαl δεν ηταν θετικος παντως.παρεμπιπτοντως τι γνωμη εχετε για τα mongoose?εχω ρωτησει κ στα λιοσια αν σε ενδιαφερει σε ενα ποδηλαταδικο.μου εδειξε το megisto k το crosser απο ideal κ μου εδωσε φυλλαδια απο ideal k giant.δυστυχως ακομα δεν εχω καταφερει να παρω ποδηλατο για οικονομικους λογους.....(το ατιμο το χρημα!)αλλα εντος ολιγων ημερων θα την κανω κ εγω την αγορα μου!αυτα!

Sandoula
Απών/απούσα

ναι ακριβως αυτό το ποδηλατάδικο εννοώ! Από δευτέρα έρχομαι αθήνα και θα τα πάρω όλα σβάρνα και θα ψάχνω για την αγάπη μου! χεχε, εγώ ως ανίδεη και άσχετη δεν ξέρω να σου πω για τα mongoose, πάντως θα πάω να τα τσεκάρω και από κοντά. Μάλλον εγώ σκεφτόμουν να πάω σε κάτι πιο road κατάσταση και όχι mtb και για έναν λόγο ανεξήγητο δεν μου αρέσουν τα ideal, μπορεί να έχω τον φόβο των ελληνικών προϊόντων, θα δείξει πάντως, θα πάω από κοντά μπορεί και να με πείσει και κανένας, γιατί βλέπω πολλοί τα εμπιστεύονται και αγοράζουν και φαίνεται να έχουν καλύτερη τιμή ποιότητας από άλλες μάρκες. Αναμένω να έρθω αθήνα να τα δω και από κοντά! μπουχτισα με το ιντερνετ, αν δεν το πιάσεις να ανέβεις να το νιώσεις δεν γίνεται δουλειά!
Όσο για το οικονομικό άστα να πάνε δεν είσαι η μόνη(αν κατάλαβα καλά είσαι κοπέλα) όλους μας κυνηγάει!

Ded City Jetz
Απών/απούσα

και παλι fitness χρειαζεσαι αν καταλαβα καλα την χρηση που θες.Καλο ειναι να εχει τουλαχιστον 24 ταχ και λαστιχα 28ρια για πιο πολυ ανεση.Ολα τα αλλα ειναι τσαμπα βαρος και χασιμο ενεργειας.Αν θες να πας βουνο παρε ενα mtb αν θες να πας για ψαρεμα παρε μια βαρκα.Απλα πραματα ετσι;
Νικος, Ded City Jetz

rasomon
Εικόνα rasomon
Απών/απούσα

μου ανηφόρα πάντως δεν την ανεβαίνεις ( Προφήτης Ηλίας - Χαϊδάρι)
Το Περιστέρι αλλα και η Πετρούπολη έχουν αστείες ανηφόρες εκτός αν μιλάς για Κηπούπολη η κοντα στο "Απολις" και "Terra Petra".
Μετά από κανα μήνα θα συνηθήσεις!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

h fitnsess geometria boithaei pantos stis anyfores:D

Sandoula
Απών/απούσα

το ότι θα πάρω fitness, πόλης ή κάτι τέτοιο και ;oxi mtb είναι σίγουρο πια, απλά απαντούσα στην φίλη μου από πάνω που σκέφτεται να πάρει mountain :D

όσο για το πόσο αστεία είναι η ανηφόρα αυτή, θα δείξει! ευτυχώς είμαι λίγο πιο κάτω από την στρογγυλή, οπότε το μεγάλο μανίκι δεν θα το τρώω!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

apla to fitness exei geometria typou mtb opote ayto boithaei poli stis anifores::D

nelly
Απών/απούσα

κοιτα ουτε εγω μπορουσα να αποφασισω τι τυπο ποδηλατου θελω αλλα κατεληξα οτι εκτος απο τις βολτες με ενδιαφερει κ η εκγυμναση πολυ οποτε ειπα να κοιταω για mtb τελικα.ασε που στα χρηματα που θελω να διαθεσω (μεχρι 300 ευρω) εχω περισσοτερες επιλογες σε mtb.ε δεν νομιζω να με δυσκολεψει πια τοσο πολυ μεσα στην πολη!για τα ideal παντως το ιδιο σχολιο μου εκανε ο πωλητης οπως εσυ!αντε καλη αγορα λοιπον!α!αν ξερει καποιος αλλος ας πει γνωμη για mongoose!

Sandoula
Απών/απούσα

έχεις δίκιο nelly ότι έχεις πιο πολλές επιλογές στα 300 ευρώ, αν και μπορείς να βρεις πόλης άνετα στα λευτά αυτά άντε και πολύ λίγο παραπάνω. Δική μου γνώμη είναι ότι καλύτερα να πάρω ένα ποδήλατο που να είναι ξεκούραστο, να το ευχαριστηθώ να μην το βαρεθώ και δυσανασχεώ, αλλιώς φοβάμαι ότι μπορεί να τα παρατήσω, έτσι και αλλιώς πιστεύω ότι η διαφορά εκγύμνασης δεν πρέπει να είναι και πολύ μεγάλη, άσε που εγώ αν βάζω μεγάλη αντίσταση, βλέπω να κάνω κάτι μυες στα πόδια τεράστιους, γιατί έχουν μια τάση να φουσκώνουν εύκολα, οπότε νομίζω πως το πόλης θα με βολέψει.
Βέβαια έχω και φίλους που με ψήνουν πάρε κανένα mtb να πηγαίνουμε και βουνό! Τι να πεις! θα έχουμε πολύ πλάκα, ο ένα πήρε mountain, ο άλλος dirt και εγώ πόλης! :D αυξανόμαστε!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Γειά σου κι από μένα Sandoula
Εάν μένεις λίγο πιο κάτω από τη στρογγυλή δεν έχεις ανηφόρες.Αυτό είναι σίγουρο. Οπότε δεν έχει και μεγάλη διαφορά αν θα πάρεις 21 ή 24 ταχυτήτων εκτός κι αν έχεις βλέψεις για τέτοιου είδους αναβάσεις. Ανηφόρα που θα σε δυσκολέψει είναι όπως είπε κι ο φίλος ο rasomon σαν αυτή του Προφήτη Χαιδαρίου και του "Άπολις" - "Τερα Πέτρα".
Βέβαια στο να σου βγεί η γλώσσα έξω εξαρτάται από το συνδυασμό πολλών και διαφόρων παραγόντων:

1.Βάρος ποδηλάτου
2.Ταχύτητες
3.σχήμα σκελετού (και μέγεθος που να σου κάνει)
4.Μέγεθος ρόδας
5.Ρύθμιση ύψους σέλας
6.Το κατά πόσο είσαι συνηθισμένος να κάνεις ποδήλατο

Για το 5 με το 6 παρέα, αρκεί να σου αναφέρω ότι όταν πρώτο πήρα το ποδήλατο που έχω (με σκοπό να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά με αυτό (8 χλμ πήγαινε +8 έλα), πήγα στο βενζινάδικο να το φουσκώσω (επειδή το πήρα από Αγγλία μέσω ιντερνετ). Το βενζινάδικο απέχει 500 μέτρα από το σπίτι. Εγώ μένω λίγο πάνω από την στρογγυλή και αυτό είναι λίγο πιο κάτω από αυτή. Τι το ήθελα, μου βγήκε η γλώσσα. Λέω τέλος αυτό ήταν, είναι αδύνατο να κάνω τη διαδρομή από και προς τη δουλειά. Εδώ έκανα 500 μέτρα και τα 'παιξα θα πάω και στου διαόλου τη μάνα με αυτό;
Όταν όμως ρύθμισα το ύψος της σέλας όλα άλλαξαν, καμία σχέση η προσπάθεια που έκανα για να τσουλήσει το ποδήλατο με πριν. Επίσης πρέπει να σου πώ ότι οι 2-3 πρώτες εβδομάδες δεν είχαν καμία σχέση με τις επόμενες στο θέμα κούρασης.

Η δική μου (καθαρά προσωπική άποψη) είναι να πάρεις ένα ποδήλατο ελαφρύ σε βάρος. Προτιμώ τα scott από αυτά που έχεις αναφέρει για καθαρά αισθητικούς λόγους. Ο σύνδεσμος για τα μεγέθη όλων των ποδηλάτων της εταιρίας (σε xls αρχείο) είναι αυτός: http://scottusa.com/downloads/size_chart05.xls
κατέβασέ το και δες τι νούμερο σου κάνει.

Κάτι τελευταίο και αρκετά σημαντικό που έχει ειπωθεί αρκετές φορές εδώ μέσα αλλά καλό είναι να το επαναλάβουμε: πρώτα αγοράζουμε κράνος και μετά ποδήλατο.

giospy
Εικόνα giospy
Απών/απούσα

nelly wrote:
κοιτα ουτε εγω μπορουσα να αποφασισω τι τυπο ποδηλατου θελω αλλα κατεληξα οτι εκτος απο τις βολτες με ενδιαφερει κ η εκγυμναση πολυ οποτε ειπα να κοιταω για mtb τελικα.ασε που στα χρηματα που θελω να διαθεσω (μεχρι 300 ευρω) εχω περισσοτερες επιλογες σε mtb.ε δεν νομιζω να με δυσκολεψει πια τοσο πολυ μεσα στην πολη!για τα ideal παντως το ιδιο σχολιο μου εκανε ο πωλητης οπως εσυ!αντε καλη αγορα λοιπον!α!αν ξερει καποιος αλλος ας πει γνωμη για mongoose!

Εχω κ γω MONGOOSE,κ μαλιστα το εχω παρει απο το ιδιο μαγαζι,τον Κωστα.Πολυ καλο παιδι,κ σε κατευθυνει στο ποδηλατο που χρειαζεσαι.Το ROCKADILE θα σου ειπε, με τα μηχανικα δισκοφρενα.Αυτο εχω εδω κ 10 μηνες σε καθημερινες αστικες μετακινησεις, κ ειναι πολυ καλο. Οταν ξαναπας,πες του χαιρετισματα απο τον Γιωργο!

Capdi
Απών/απούσα

Ρε παιδιά να κάνω μια τεχνική ερώτηση εδώ μιας και αναφέρθηκε :
Γιατί τα ποδήλατα με 24 ταχύτητες έχουν ρόδες μεγαλύτερης αντοχής απ'οτι τα ποδήλατα με 21?? Που το στηρίζετε αυτό?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Capdi wrote:
Ρε παιδιά να κάνω μια τεχνική ερώτηση εδώ μιας και αναφέρθηκε :
Γιατί τα ποδήλατα με 24 ταχύτητες έχουν ρόδες μεγαλύτερης αντοχής απ'οτι τα ποδήλατα με 21?? Που το στηρίζετε αυτό?

1) ποιότητα
σπάνια θα βρεις κέντρο ποιοτικό με βιδωτό γρανάζι
2) κατασκευή
αν δεις το κέντρο που είναι κουμποτό και το κέντρο που είναι βιδωτό θα δεις ότι στην μία είναι απλά ένας άξονας που σηκώνει το βάρος και στο άλλο είναι πιο δυνατή κατασκευή
3) ακόμα και τα πιο φτηνά κουμποτά σπάνεια σπάνε διαλύονται χαλάνε
τα βιδωτά δίνουν ψωμάκι στους ποδηλατάδες

παρακαλώ να μην αρχίσουν να γράφονται οι εξερέσεις :D

Capdi
Απών/απούσα

Αν καταλαβαίνω καλά μιλάς για τον άξονα του πίσω τροχού ? Αυτό ειναι βιδωτό ή κουμπωτο ανάλογα με το τι γρανάζι δέχεται?
Και αν ναι, τότε τι μπορεί να πάθει ο τροχός με βιδωτό κούμπωμα ?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Capdi wrote:
Αν καταλαβαίνω καλά μιλάς για τον άξονα του πίσω τροχού ? Αυτό ειναι βιδωτό ή κουμπωτο ανάλογα με το τι γρανάζι δέχεται?
Και αν ναι, τότε τι μπορεί να πάθει ο τροχός με βιδωτό κούμπωμα ?

βιδωτό γρανάζι για να μην μπερδευόμαστε
να σπάσει
βέβαια το σημαντικότερο είναι ότι δεν βγαίνουν ποιοιτικά βιδωτά
π.χ. στην shimano έχει μέχρι altus αν δεν κάνω λάθος βιδωτό γρανάζι
το ίδιο και στα κέντρα των τροχών

Capdi
Απών/απούσα

Oπότε ο κίνδυνος είναι να σπάσει το γρανάζι έτσι? Αν σπάσει το κόστος επιδιόρθωσης είναι μεγάλο? Ο τροχός τι μπορεί να πάθει?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Capdi wrote:
Oπότε ο κίνδυνος είναι να σπάσει το γρανάζι έτσι? Αν σπάσει το κόστος επιδιόρθωσης είναι μεγάλο? Ο τροχός τι μπορεί να πάθει?

o άξονας θα σπάσει
το γρανάζι χαλάει
βέβαια εδώ μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ποιότητες
δλδ άλλο ένα γρανάζι shimano και άλλο ένα γρανάζι chin chan chon
Κόστος δεν είναι μεγάλο αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα
φαντάσου να σπάσει ο άξονας 2 χλμ από το σπίτι

Capdi
Απών/απούσα

Μάλιστα , Οκ ευχαριστω !

gtasul
Απών/απούσα

Καλησπέρα και από εμένα. Αν και τα περισσότερα έχουν απαντηθεί παραπάνω, να βάλω και εγώ έναν παράγοντα στην συζήτηση, τον παράγοντα του γραναζώματος. Το mtb μπροστά έχει μικρότερους δίσκους από ότι ένα τρέκιν ή το sub. Η πιο σκυφτή θέση και οι μικρότεροι δίσκοι μπροστά σε συνεργασία με 8άρα (δλδ 24 τχύτητες) ή 9άρα (δλδ 27 ταχύτητες) κασσέτα πίσω θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο για κάποιον αρχάριο (ή και μέσο χρήστη) που ξεκινάει ποδήλατο, καθώς θα τον εισάγουν καλύτερα (ελαφρύτερα πατήματα) και θα τον βοηθήσουν πολύ στην καθημερινή μετακίνηση η οποία περιλαμβάνει και ανηφόρες. Έτσι το είδα τουλάχιστον εγώ από την προσωπική μου εμπειρία. Και εννοείται πως πάνω από όλα είναι η προπόνηση στα πόδια, όμως θεωρώ ότι το mtb σε "ετοιμάζει" καλύτερα. Προφανώς τα παραπάνω σε συνδυασμό με ανάρτηση που κλειδώνει και v-brake, και προσοχή όχι στα μηχανικά δισκόφρενα.

Επίσης το mtb είναι ένα ποδήλατο που πάντα μένει. Ακόμη και εαν σε ένα χρόνο προπονηθείς και αποφασίσεις να κατεβείς στα brevet του Rockarola, :), είτε απλώς αρχίσεις να ανεβαίνεις σε αποστάσεις και θέλεις ένα πιο αθλητικό ποδήλατο δρόμου, το mtb το κρατάς είτε για καθημερινή μετακίνηση, είτε για βολτούλες στο βουνό, που αν τις ξεκινήσεις πιστεύω θα σου αρέσουν.

Αυτό που περιγράφει ο RR παραπάνω για την ανηφόρα της Αλεξάνδρας το βρίσκω λογικό για κάποιον αρκετά προχωρημένο, όχι για κάποιον που ξεκινάει και θέλει ελαφρό πάτημα. Υποκειμενική εκτίμηση προφανώς.

Ακόμη και αν αποφασίσεις να πας σε mtb έχε τον παραπάνω παράγοντα στο μυαλό σου, νομίζω ότι ιδίως αν δεν πας σε mtb θα τον θυμηθείς αρκετές φορές. :) Πάντως αν δεν πας σε mtb σίγουρα να πας σε κάτι χωρίς ανάρτηση, 24 ταχύτητες όπως έγραψαν τα παιδιά και παραπάνω, και v-brake.

Επίσης θα σου έλεγα σε ότι κατηγορία και αν πας να πας σε γυναικείο σκελετό. Ο γυναικείος σκελετός δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα έχει "χαμηλό" οριζόντιο σωλήνα, μπορεί οπτικά να είναι και "κανονικού" τύπου. Η γεωμετρία αλλάζει και είναι πιο κατάλληλη για γυναικείες αναλογίες. Βέβαια το τι ταιριάζει σε εσένα καλύτερα, ανδρικό ή γυναικείο, εξαρτάται από τις διαστάσεις σου, τις οποίες θα τις δει από κοντά ο ποδηλατάς που θα επισκευθείς, και εκεί ελπίζεις ότι θα σου προτείνει το πιο κατάλληλο και όχι αυτό που θα έχει στοκάρει. :)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

gtasul wrote:
Καλησπέρα και από εμένα. Αν και τα περισσότερα έχουν απαντηθεί παραπάνω, να βάλω και εγώ έναν παράγοντα στην συζήτηση, τον παράγοντα του γραναζώματος. Το mtb μπροστά έχει μικρότερους δίσκους από ότι ένα τρέκιν ή το sub. Η πιο σκυφτή θέση και οι μικρότεροι δίσκοι μπροστά σε συνεργασία με 8άρα (δλδ 24 τχύτητες) ή 9άρα (δλδ 27 ταχύτητες) κασσέτα πίσω θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο για κάποιον αρχάριο (ή και μέσο χρήστη) που ξεκινάει ποδήλατο, καθώς θα τον εισάγουν καλύτερα (ελαφρύτερα πατήματα) και θα τον βοηθήσουν πολύ στην καθημερινή μετακίνηση η οποία περιλαμβάνει και ανηφόρες. Έτσι το είδα τουλάχιστον εγώ από την προσωπική μου εμπειρία.

γενικότερα στην ταχύτητα παίζει ρόλο η κασέτα παρά η ανάπτυξη
δλδ το να πας από 42 μπροστά σε 48 είναι σαν να πηγαίνεις από 13 σε 11 πίσω
βέβαια ούτε η ανάπτυξη του Mtb τερματίζει ούτε του trekking
μιας και για να τις τερμαστήσεις πρέπει να πηγένεις με 48χλμ/ώρα
και όταν λέμε τερματίζω μιλάμε να κρατήσεις την ταχήτητα σου για κάνα μισωρο

gtasul
Απών/απούσα

...δεν εννοώ την ταχύτητα, μιλάω κυρίως για τον μεσαίο δίσκο. Στο mtb ένας 32/34 μπροστά με 9άρα (έστω 8άρα) πίσω είναι που δίνει τις κατάλληλες επιλογές για έναν αρχάριο ή μέσο χρήστη, που σπάνια θα τερματίσει μια ανάπτυξη. Ενώ στα άλλα, ο 28άρης είναι μικρός, ο 38άρης είναι μεγάλος. Θεωρώ δλδ ότι ο 32 είναι εκεί που εξυπηρετεί καλύτερα για αρχή.

Τουλάχιστον έτσι το είδα από την δική μου εμπειρία. Ίσως το παραπάνω βάρος μου να με έκανε να εκτιμήσω ττις μαλακές επιλογές που δίνει ο μεσαίος 32άρης, που υποτίθεται πως δουλεύει και με όλη την κασσέτα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

gtasul wrote:
...δεν εννοώ την ταχύτητα, μιλάω κυρίως για τον μεσαίο δίσκο. Στο mtb ένας 32/34 μπροστά με 9άρα (έστω 8άρα) πίσω είναι που δίνει τις κατάλληλες επιλογές για έναν αρχάριο ή μέσο χρήστη, που σπάνια θα τερματίσει μια ανάπτυξη. Ενώ στα άλλα, ο 28άρης είναι μικρός, ο 38άρης είναι μεγάλος. Θεωρώ δλδ ότι ο 32 είναι εκεί που εξυπηρετεί καλύτερα για αρχή.

Τουλάχιστον έτσι το είδα από την δική μου εμπειρία. Ίσως το παραπάνω βάρος μου να με έκανε να εκτιμήσω ττις μαλακές επιλογές που δίνει ο μεσαίος 32άρης, που υποτίθεται πως δουλεύει και με όλη την κασσέτα.

ναι αυτό ισχίει ειδικά αν το Mtb το κυκλοφωρείς στον δρόμο
στο βουνό πολλές φορές δεν προλαβαίνεις να βάλεις βολική ταχύτητα

greatg
Εικόνα greatg
Απών/απούσα

gtasul wrote:
Καλησπέρα και από εμένα. Αν και τα περισσότερα έχουν απαντηθεί παραπάνω, να βάλω και εγώ έναν παράγοντα στην συζήτηση, τον παράγοντα του γραναζώματος. Το mtb μπροστά έχει μικρότερους δίσκους από ότι ένα τρέκιν ή το sub. Η πιο σκυφτή θέση και οι μικρότεροι δίσκοι μπροστά σε συνεργασία με 8άρα (δλδ 24 τχύτητες) ή 9άρα (δλδ 27 ταχύτητες) κασσέτα πίσω θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο για κάποιον αρχάριο (ή και μέσο χρήστη) που ξεκινάει ποδήλατο, καθώς θα τον εισάγουν καλύτερα (ελαφρύτερα πατήματα) και θα τον βοηθήσουν πολύ στην καθημερινή μετακίνηση η οποία περιλαμβάνει και ανηφόρες.
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Η πιο σκυφτή θέση δεν βοηθάει το αρχάριο και τα λάστιχα των mountain έχουν μεγάλη αντίσταση κύλισης. Τα mountain είναι για το βουνό και η χρήση στην πόλη εισάγει περιορισμούς.

gtasul
Απών/απούσα

...για τα λάστιχα δεν είναι θέμα, γιατί αλλάζουν εύκολα και φτηνά. Για το αν είναι καλύτερα με την πιο σκυφτή ή την πιο όρθια στάση, μιλάω από προσωπική πείρα και για το πως φάνηκε σε εμένα. Μπορεί να έχω δίκιο μπορεί και όχι.

Ο κύριος παράγοντας που βάζω στο τραπέζι όμως δεν είναι τα παραπάνω, είναι αυτός του γραναζώματος, όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ. Δεν είναι κακό, ας υπάρχουν και οι δύο απόψεις, και ας αποφασίσει ότι της ταιριάζει.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

gtasul wrote:
Δεν είναι κακό, ας υπάρχουν και οι δύο απόψεις, και ας αποφασίσει ότι της ταιριάζει.

Αν δεν έχει αποφασίσει μετά από... 4 χρόνια τι ακριβώς θα πάρει τότε νομίζω πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

greatg wrote:
Η πιο σκυφτή θέση δεν βοηθάει το αρχάριο και τα λάστιχα των mountain έχουν μεγάλη αντίσταση κύλισης.

δλδ τι θέλεις να πάρει ένα με όρθια θέση και μετά από κάνα χρόνο να το αλλάξεις (όχι πως συμφωνώ με αυτό που λες)
και τα λάστιχα είναι αναλώσιμα και αλλάζουν είτε λόγο χρήσης είτε λόγο φθοράς είτε λόγο ποιότητας
αν είναι δυνατόν να πρέπει να ανεχτείς το λάστιχο που βάζει η κάθε εταιρία για μια ζωή
και όπως μας έχεις πρήξει δεν παίζει και διαφορά ταχύτητας :D

greatg wrote:

Τα mountain είναι για το βουνό και η χρήση στην πόλη εισάγει περιορισμούς.

βρε ναι ενώ τα trekking είναι ένας περιορισμός από μόνο του :D

gtasul
Απών/απούσα

scrabler wrote:
gtasul wrote:
Δεν είναι κακό, ας υπάρχουν και οι δύο απόψεις, και ας αποφασίσει ότι της ταιριάζει.

Αν δεν έχει αποφασίσει μετά από... 4 χρόνια τι ακριβώς θα πάρει τότε νομίζω πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα!

Ούτε που κοίταξα την ημερομηνία!

Καλά πως ανέβηκε στα πάνω πάνω αυτό; Το είδα και το νόμιζα για καινούργιο, και επειδή είχα την ίδια κουβέντα προχτές με μια φίλη, είπα να συνεισφέρω...

Δεν έχω και μεγάλη εμπειρία από social...

Ντάξει κατάλαβα ότι πρέπει για νέο κάψιμο.
Ευχαριστώ πολύ scrabler, πάω για νέο σκάψιμο... (ωραίο σπορ...) :)
Καλύτερα να έμενα στις δικές μου αποτυχημένες bike-φώτο... :)

greatg
Εικόνα greatg
Απών/απούσα

Plannet wrote:
αν είναι δυνατόν να πρέπει να ανεχτείς το λάστιχο που βάζει η κάθε εταιρία για μια ζωή
Δηλαδή δέχεσαι ότι είχα δίκιο για την διαφορά ταχύτητας; Όχι να μας τα πρήζεις στο άλλο θέμα ότι έχω άδικο και εδώ να μας τα γυρίζεις επειδή έτσι σε συμφέρει.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

greatg wrote:
Plannet wrote:
Δηλαδή δέχεσαι ότι είχα δίκιο για την διαφορά ταχύτητας; Όχι να μας τα πρήζεις στο άλλο θέμα ότι έχω άδικο και εδώ να μας τα γυρίζεις επειδή έτσι σε συμφέρει.

όταν με συμφέρει γιατί να μην δεχτώ μία βλακεία που λες
:D

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν και τώρα κατάλαβα το 4 χρόνια
το βλέπω συχνά πυκνά να ανεβαίνουν πολύ παλιά post και να λέμε ο καθένας μας το μακρύ του και το κοντό του
ίσως σε κάποιες ενώτητες τα παλιά θέματα να πρέπει να σβίνουν
π.χ. αγγελείες