Κλινω προς το Gitane... Θα με βοηθησετε;

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
jonkyr
Απών/απούσα

(Ποσταρα το κειμενο και στο αλλο ποδηλατικο φορουμ, αλλα το βαζω κι εδω μην τυχον το διαβασει καποιος που δεν εχει σχεση με το cyclist :))

Εδω και μηνες αναβαλω συνεχως την αγορα ενος νεου ποδηλατου επειδη ακριβως... εχω μπερδευτει! Για να καταλαβετε, επρεπε να τα εχει ολα:

- Να ειναι καλο, αλλα να ειναι ΚΑΙ σε νορμαλ (προς χαμηλη) τιμη.
- Να ειναι city/trekking αλλα με φτερα, σχαρα (κανουμε και ψωνια ), φως-δυναμο κλπ.
- Επειδη, ομως, θελω να το αγαπησει ΚΑΙ η γυναικα (εχουμε σχεδον το ιδιο υψος), θελω να εχει τα χαρακτηριστικα που "ονειρευεται" (καταραμενο Αμστερνταμ χεχε): τιμονι τυπου Αμστερνταμ (γυρτο προς τα μεσα).

Εννοειται οτι ειναι απιθανο να βρω ολα οσα ζητω σε ενα ποδηλατο, τουλαχιστον με τα λεφτα που διαθετω. Αφου περασα απο ελεγχο, λοιπον, τα Bianchi/Ideal/MBM/Ballistic/Carrera και πιθανως 2-3-4 ακομα μαρκες, κατεληξα στο Gitane Smooth Comfort (http://www.gitane.com/gitane-cycles/collection-2011/vtc.12.html#1219).

Η συγκεκριμενη επιλογη προκριθηκε του Ideal Ezigo για δυο λογους: το (ρυθμιζομενο) τιμονι που αρεσει στη γυναικα ΚΑΙ ο τροπος με τον οποιο με προσεγγισε ο εργαζομενος στον Τζωρτζοπουλο, οπου ειδα το ποδηλατο.

Θελω το ποδηλατο για να καλυπτω καθημερινα περιπου 15-20 χλμ., τουλαχιστον αυτη την περιοδο. Η λογικη ειναι απλη: "Αγοραζω ποδηλατο που να μου κανει και να μου αρεσει. Αν αγαπησει το αθλημα και η γυναικα μου, τοτε παιρνει το ποδηλατο εκεινη κι εγω μπορω π.χ. να ανεβω κατηγορια ή να αγορασω κατι διαφορετικο. Αν, ομως, δεν πετυχω τον στοχο μου, δεν θελω να ριξω πολλα χρηματα για αγορα".

Ετσι, στα ~350 ευρω βρισκω τοσο αυτο, οσο και το Ezigo. Πειτε μου, λοιπον, σας παρακαλω:

1. Τι λεει Gitane σαν μαρκα (οχι το συγκεκριμενο μοντελο, εκτος ΑΝ καποιος το εχει "δουλεψει"!); Η αναζητηση στο φορουμ δεν εβγαλε "ασχημα" συμπερασματα, αλλα...
2. Υπαρχουν λογοι να μην το αγορασω; Ειναι στη σωστη κατευθυνση η επιλογη μου με βαση οσα αραδιασα παραπανω;
3. (οχι τοσο σχετικο με τα παραπανω, αλλα...) Θα μπορει να ανεβαινει ενα τετοιο ποδηλατο σε κανενα πεζοδρομιο ή θα ζοριζομαι;

Παρακαλω, προσπαθειστε να ΜΗΝ μπειτε στον πειρασμο να μου προτεινετε κατι αλλο (σε μαρκες), διοτι τοτε θα μπω εγω στον πειρασμο και μεχρι να αγορασω ποδηλατο θα με εχουν πιασει τα αρθριτικα και δε θα μπορω να ποδηλατω

Ευχαριστω και συγγνωμη για το μακρυναρι!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Arxarios
Απών/απούσα

jonkyr wrote:

- Επειδη, ομως, θελω να το αγαπησει ΚΑΙ η γυναικα (εχουμε σχεδον το ιδιο υψος), θελω να εχει τα χαρακτηριστικα που "ονειρευεται" (καταραμενο Αμστερνταμ χεχε): τιμονι τυπου Αμστερνταμ (γυρτο προς τα μεσα)

Καταρχάς μπράβο σου που νοιάζεσαι για τη γυναίκα σου τόσο! Αυτό όμως που δεν μας λες είναι τι διαδρομές προβλέπεις περίπου να κάνετε γιατί η Ελλάδα δεν είναι Άμστερνταμ. Εφόσον μας λες ότι θες για βόλτες της τάξης τών 15/20 χιλιομέτρων εάν είναι σε ευθεία χωρίς κίνηση ΙΧ τότε όντως μπορείς να το κάνεις εύκολα και με το στύλ που θες και με αυτού του τύπου το ποδήλατο. Αν όμως μιλάμε για διαδρομές μέσα στην πόλη με συνεχόμενα σταμάτα-ξεκίνα και ανηφόρες για γερά πνευμόνια τότε θελετε κάτι λιγότερο τουριστικό.

Γιατί αυτό το ποδήλατο μου φαίνεται λίγο τουριστικό?
-Είναι αρκετά βαρύ, (ας είναι και ελαφρύτερο από το ezigo, είναι βαρύ σε σχέση με άλλα πιο γρήγορα ποδήλατα πόλης)
-Έχει μικρό εύρος ταχυτήτων
-Η όρθια θέση οδήγησης είναι καλή για μικρές διαδρομές, αλλά 15-20 χιλιόμετρα θα βγουν πιο εύκολα με μία πιο σκυφτή θέση οδήγησης.
-Τα περιφερειάκα του είναι αρκετά βασικά.
-Η εμπρόσθια ανάρτηση δεν πολύχρειάζεται (αν και πολλοί την βολεύονται)

jonkyr wrote:

Παρακαλω, προσπαθειστε να ΜΗΝ μπειτε στον πειρασμο να μου προτεινετε κατι αλλο (σε μαρκες), διοτι τοτε θα μπω εγω στον πειρασμο και μεχρι να αγορασω ποδηλατο θα με εχουν πιασει τα αρθριτικα και δε θα μπορω να ποδηλατω

Δυστυχώς θα ταλαιπωρήσω τα αρθριτικά σου, έστω και εάν δεν θα προτείνω κάτι άλλο σε μάρκα αλλά κάτι άλλο σε τύπο, δηλαδή ποδήλατα για άσφαλτο ΧΩΡΙΣ τα περιφερειακά φώτα/λασπωτήρες/σχάρες που θες (τα οποία μπορείς να τα βάλεις μετά) γνωστά ώς hybrid ή asphalt. Δεν σου λέω να αλλάξεις μάρκα αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι στο site της gitane αντίστοιχο καθώς έχει μόνο χωμάτινα trekking που προσεγγίζουν κάπως αυτό που σκέφτομαι.

Ότι και αν πάρεις καλές βόλτες!

jonkyr
Απών/απούσα

Ευχαριστω για το ενδιαφερον. Θελω να αρεσει στη γυναικα μου διοτι μου αρεσει η ιδεα να κανουμε βολτουλες στο Φαληρο το καλοκαιρι :) Φυσικα δεν ειναι Αμστερνταμ η Ελλαδα, αλλα ουσιαστικα ανεφερα την πολη για να σκιαγραφησω το τιμονι. Μακαρι να εμενα στο Αμστερνταμ, οχι μονο για το ποδηλατο αλλα και για πολλα αλλα πραγματα που μπορει να προσφερει.

Εχεις δικιο σε πολλα
Το ποδηλατο πραγματι ειναι τουριστικο, ειναι αληθεια οτι ειναι βαρυ, ομως τα 15-20 χλμ τη μερα θα γινουν απο ΕΜΕΝΑ. Αμφιβαλω αν η γυναικα μου μπορεσει (τωρα τουλαχιστον) να κανει τετοιες διαδρομες. Τα 20 χλμ. ειναι βεβαια σε δυο δοσεις (πηγαινε-ελα) διοτι προοριζεται "προς" και "απο" τη δουλεια, ομως γι'αυτο χρειαζομαι τα βαρια συμπραγκαλα: λασπωτηρες (να ειμαστε καθαροι), σχαρα (για μεταφορα καμιας τσαντας), φωτα κλπ.

Παλι καλα που δεν μου δινεις προτασεις για αλλα ποδηλατα. Σκεφτηκα τη λυση των τρεκινγκ και των υβριδικων, ομως με την προσθηκη των δυο "αξεσουαρ" (σχαρα, φτερα) + φωτα + κανενα ψευτοσταντ και τιμονι (λεμε τωρα...), παμε σε ψηλοτερο ή, στην καλυτερη, ιδιο κοστος.

Αληθεια λεω, εχω χασει τη μπαλα. Προσπαθω να βρω τι ειναι καλυτερο, αλλα δεν τα καταφερνω γμτ. Α, ξεχασα: εχω ηδη ενα ΜΤΒ, σαραβαλακι αλλα με λασπωτηρες-φωτα-σταντ και ειναι ηδη στα 14-15 κιλα. Συνεπως, το βαρος ουσιαστικα δεν θα ειναι κατι "πρωτογνωρο" για εμενα. Για τη γυναικα σιγουρα, αλλα ισως να μην της αρεσει καν το ποδηλατο στο φιναλε... Οποτε...

Arxarios
Απών/απούσα

Η πιο "δύσκολη" συνήθης διαδρομή μου (μπορεί να φαίνεται λίγο αλλά τι σόι αρχάριος είμαι ) ήταν ακριβώς αυτή, δηλαδή 10+10 χιλιόμετρα για τη δουλειά ξεκινώντας από προάστια και φτάνοντας Αθήνα. Φωτάκια είναι must για ασφάλεια, έστω και μπαταρίας (τώρα περιμένω κάτι που παρήγγειλά και μόλις έρθουν θα πέσει κριτική) λασπωτήρες έβαλα τους πιο φτηνούς πλαστικούς με 9Ε της Zefal και σχάρα δεν βάζω γιατί παίρνω τσάντα πλάτης τις μέρες με ποδήλατο, σταντ δεν είχε ούτε μου χρειάζεται ιδιαίτερα, οπότε τα περιφερειακά αυτά πάνω από 1κιλό και συνολικά 25 ευρώ δεν μου κόστισαν. Μου αρέσει που το ποδήλατο είναι ελαφρύ και οι διαδρομές μου που έχουν ανηφόρα (πολύ έντονη όμως, ίσως η δική σου διαδρομή να μην έχει) δύσκολα θα βγουν με 28άρι μόνο γρανάζι στην πίσω κασέτα.

Όμως εάν εσύ και η γυναίκα σου γουστάρετε το ποδήλατο αυτό είτε λόγω εικόνας είτε λόγω μάρκας είτε οτιδήποτε άλλο, πάρτε αυτό καθώς είναι πολύ σημαντικό να μην το βλέπεις σαν ένα μάτσο μέταλλα και πλαστικά. Απλά θέλω να πω και την τεχνική άποψη του θέματος γιατί και εγώ είχα ξεκινήσει για χωμάτινο trekking, πήρα ασφάλτινο απλά επειδή μου γυάλισε, και γράφοντας τώρα χιλιόμετρα εάν δεν φοβόμουν κάποιες λακούβες (περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα) θα ήθελα κάτι ακόμα πιο ασφάλτινο όπως ένα fitness-hybrid τύπου sirrus ή καθαρόαιμο fitness/κούρσα. Κάτι λακούβες βέβαια που μπορεί να χαθείς μέσα και το οικονομικό με επαναφέρουν στην τάξη!

Υ.Γ. Το χάσιμο της μπάλας πάντως είναι αναπόφευκτο, ψάξτο λίγο παραπάνω ώστε να βρεις τι καλύπτει και τα θέλω και τις ανάγκες σου.

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Το ποδήλατο που έχεις επιλέξει είναι άριστο για αυτό που το θέλεις. Είναι φουλ στον εξοπλισμό και δε θα χρειαστείς να ρίξεις άλλα λεφτά πάνω του. Μην αμελήσεις όμως να πάρεις ένα καλό πέταλο.
Τα περιφερειακά που έχει είναι πολύ καλά για τη δουλειά που το θέλεις. Μην ανησυχείς καθόλου.
Για τα πεζοδρόμια είσαι άνετος, καθώς οι δίπατες ζάντες, η μπροστινή ανάρτηση και το παλουκόσελο με ανάρτηση θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Από τη στιγμή που σου αρέσει και οπτικά μην το σκέφτεσαι καθόλου. Βουρ στο ψητό και καλές βόλτες!

jonkyr
Απών/απούσα

Μηπως κατι μου ξεφυγε;

Αρχικα πρεπει να τονισω οτι διορθωσα το λινκ για το σαιτ της Gitane, διοτι στο κοπι-πειστ χαθηκαν μερικα γραμματα της διευθυνσης.

Δευτερον, αναρωτιεμαι "αρχαριε" αν ειδες κατι που μου ξεφυγε εμενα (ή που δεν καταλαβαινω). Ειναι λιγες οι 21 ταχυτητες του ποδηλατου; Δεν καταλαβαινω καλα τα γαλλικα, ομως τι διαολο: 21 ταχυτητες λεει! Ποσες πια να χρησιμοποιησω; Τι εχω χασει απο αυτη την (σημαντικη) λεπτομερεια;;;; Βοηθα, ακουω :)

Τη μαρκα δεν την ηξερα μεχρι πριν λιγες ημερες, ομως σιγουρα η εικονα παιζει ρολο, ειναι σα να εχεις π.χ. αυτοκινητο που να φυσαει, αλλα οταν το βλεπεις το πρωι να ξυνιζεις τα μουτρα σου. Ξενερωμα ε; Μη φερω αλλα αναλογα παραδειγματα για εμας τα αγορακια χεχεχε.

Ναυαρχε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Χαιρομαι που θεωρεις οτι μπορω να προχωρησω σε αυτη την αγορα. Αν ολα πανε καλα, σε λιγες μερες θα εχω κατασταλαξει 100% και βλεπω το Gitane να ερχεται ολο και πιο κοντα.

Συνεχιζω να ακουω αποψεις, παντως, ειμαι ανοικτομυαλος χαχαχα.

Arxarios
Απών/απούσα

jonkyr wrote:

Δευτερον, αναρωτιεμαι "αρχαριε" αν ειδες κατι που μου ξεφυγε εμενα (ή που δεν καταλαβαινω). Ειναι λιγες οι 21 ταχυτητες του ποδηλατου; Δεν καταλαβαινω καλα τα γαλλικα, ομως τι διαολο: 21 ταχυτητες λεει! Ποσες πια να χρησιμοποιησω; Τι εχω χασει απο αυτη την (σημαντικη) λεπτομερεια;;;; Βοηθα, ακουω :)

Δεν είναι λίγες οι ταχύτητες, είναι μικρό το εύρος της κασέτας (δηλαδή των πίσω γραναζιών) καθώς έχει εύρος από 14 δόντια έως 28 δόντια όταν υπάρχουν 9άρες, 8άρες ή ακόμα και 7άρες κασσέτες με εύρος 12 έως 32 ή ακόμα μεγαλύτερου εύρους. Στέκομαι ιδιαίτερα στο θέμα αυτό επειδή όπου και να πάω θα ανέβω μία πολύ έντονη ανηφόρα (κατά μήκος κλίση >20%) οπότε και μου είναι απαραίτητη μία κοντή πρώτη ταχύτητα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι φορές που έχω νιώσει ότι θα ήθελα μία 9η ταχύτητα όταν έχω τον μεγάλο δίσκο.

Επειδή όμως φαίνεται ότι διυλίζουμε τον κώνωπα χωρίς λόγο, και φαίνεσαι να σου αρέσει το ποδήλατο αυτό, απλά αγόρασε το και θα βγεις ευχαριστημένος. Σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ πιο εύκολο στο δρόμο από το MTB σου και αυτό θα σε κάνει να το λατρέψεις!

jonkyr
Απών/απούσα

Καλημερα. Τωρα καταλαβα τι εννοεις, ειναι μια λεπτομερεια που ομολογω οτι δεν ειχα σκεφτει. Νομιζω, ομως, οτι και το ιντεαλ δινει το ιδιο αριθμο ευρος, συνεπως αν επρεπε να επιλεξω αναμεσα στα δυο, δε θα εμπαινε αυτη η συγκριση στο τραπεζι.

Ευχαριστω για την παρατηρηση, παντως

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνίσω.
Το εύρος γραναζιών είναι μια χαρά, ανταποκρίνεται σε ένα βαρύ και φορτωμένο ποδήλατο που έχει ως κύριο λόγο την αστική μετακίνηση ή καλύτερα την ταξιδιωτική μετακίνηση. Δεν είναι για αγώνες ή για βολτονήσεις.
Αν το βάρος του ΔΕΝ σε απασχολεί (πχ δεν θα χρειαστεί να το κουβαλάς στον 2ο όροφο ή να το ανεβοκατεβάζεις στα χέρια από κανα υπόγειο) ΜΗΝ κολλάς σε τίποτα.
Στα έγραψα και στο άλλο φόρουμ.
Μια χαρά και άνετα θα σε πηγαίνει.
Τα έχει όλα επάνω, όντως τα μόνα που θα χρειαστείς είναι μια καλή κλειδαριά και ένα ΚΡΑΝΟΣ.

Καλές πεταλιές (θα τα πούμε κάποια στιγμή εκεί έξω στο δρόμο )

jonkyr
Απών/απούσα

Καλημερα και σε εσενα. Οχι, δευτερος οροφος δεν υπαρχει... Μονο τριτος χαχαχα. Αστειευομαι, υπογειο υπαρχει, ομως στην πραγματικοτητα ειναι γκαραζ, με εξοδο για τουτουδια και φυσικα γκαραζοπορτα :)

Κρανος εχω παραγγειλει (αυτη την εβδομαδα ισως να ειναι στο σπιτι) πριν να αγορασω νεο ποδηλατο. Οπως ανεφερα, εχω ηδη ενα σαραβαλακι ΜΤΒ, αλλα παροτι κανω μονο μικρες -τοπικες- διαδρομες, επελεξα το Bern Watts διοτι μου γυαλισε.

Ελα, ομως, που ηταν ακριβο... Επεσα, ωστοσο, στην περιπτωση και ισως ενδιαφερει καποιους απο εσας τοσο αυτο που αγορασα, οσο και η διαδικασια που ακολουθησα για να πεσει η τιμη:

Η προσφορα ηταν στο http://www.evanscycles.com/products/bern/watts-helmet-ec021571 και το μαυρο χρωμα ΔΕΝ ηταν σε προσφορα, αλλα στην τιμη που βλεπετε τωρα. Καθως, ομως, το σαιτ κανει price match αν βρεθει χαμηλοτερη τιμη, πηγα στο http://www.powerkiteshop.com/bern_watts_helmet.htm# οπου βλεπετε τη διαφορα.

Εκανα αιτημα για ιδια τιμη και το Evans Cycles μου το εστειλε σε αυτη την τιμη ΧΩΡΙΣ μεταφορικα για την Ελλαδα!

Μπορει να μην σας αρεσει το εν λογω κρανος, ισως ομως στο σαιτ βρειτε αλλα προϊοντα που σας κανουν. Εφοσον βρειτε φτηνοτερες τιμες σε αλλα ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ online καταστηματα, ειμαι 99,9% σιγουρος οτι θα τυχετε της ιδιας εξυπηρετησης που ειχα κι εγω. Θελει λιγο ψαξιμο (και τυχη) για να βρεις τη φτηνοτερη τιμη και να θυμαστε οτι πρεπει να προκειται για το ΙΔΙΟ προϊον, με τα ΙΔΙΑ χαρακτηριστικα, μεγεθος, ακομα και χρωμα (στη δικη μου περιπτωση).

(Τωρα που βλεπω το παραπανω κειμενο, ισως πρεπει να το βαλω και στα "εξαρτηματα" στο φορουμ, ωστε να το δει περισσοτερος κοσμος που ισως ενδιαφερθει)

Για κλειδαρια, τι θα προτεινες/ατε;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

jonkyr wrote:

Παρακαλω, προσπαθειστε να ΜΗΝ μπειτε στον πειρασμο να μου προτεινετε κατι αλλο (σε μαρκες), διοτι τοτε θα μπω εγω στον πειρασμο και μεχρι να αγορασω ποδηλατο θα με εχουν πιασει τα αρθριτικα και δε θα μπορω να ποδηλατω


ουσιαστικά μας λες να σου πούμε το πόσο καλή επιλογή έκανες με το gitane ή να σοπάσουμε????

δεν κατάλαβα τι ψάχνεις να βρεις

jonkyr
Απών/απούσα

Μην εισαι τοσο δηκτικος. Ρωτησα αν η επιλογη της μαρκας ειναι λαθος (διοτι δεν την γνωριζω) και, κατ' επεκταση, αν η επιλογη τυπου ποδηλατου για τη χρηση που ονειρευομαι ειναι σωστη. Ουσιαστικα αυτο ρωταω, οχι αυτο που λες εσυ.

Οπως βλεπεις υπαρχει η αποψη του arxarios και η αλλη του nayarxos και του rockarolla (σπουδαιος δισκος παρεπιπτοντως). Μια νεα μαρκα/μοντελο στη συζητηση θα με στειλει παλι για 2-3 μηνες στα μαγαζια για ψαξιμο και θα μπερδεψει. ΕΚΤΟΣ αν θεωρησει καποιος οτι ουτε το gitane ουτε το ideal δεν θα κανει για τη δουλεια που τα θελω. Σε καμια περιπτωση, παντως, δεν "απαγορευσα" κατι. "Παρακαλω προσπαθηστε..." εγραψα .

Φυσικα, αν εσυ δεν καταλαβες τι θελω, αν βαρεθηκες να διαβασεις το μακρυναρι, αν δεν εχεις ορεξη να ασχοληθεις με τα (πολυ συγκεκριμενα) ερωτηματα μου, δεν υπαρχει λογος να κουραζεσαι. Μπορεις να διαβασεις κατι αλλο στο φορουμ, τοσα ωραια πραγματα υπαρχουν και εσυ (σε διαβαζω συχνα) εχει τεκμηριωμενη αποψη. Σιγουρα δεν θα σου πω ΕΓΩ αν θα σωπασεις ή οχι.

Ευχαριστω που ασχοληθηκες, εστω κι ετσι. Ισως, παντως, να καταλαβες τωρα τι ψαχνω... Ουσιαστικα.

jonkyr
Απών/απούσα

jonkyr wrote:
Κρανος εχω παραγγειλει (αυτη την εβδομαδα ισως να ειναι στο σπιτι) πριν να αγορασω νεο ποδηλατο

Και πριν απο λιγη ωρα το παρελαβα κιολας

contact