ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
akaterina
Απών/απούσα

Καλησπερα παιδια,ειμαι στο σταδιο που εχω επιτελους την ανεση να διαθεσω καποια χρηματα για την αγορα ποδηλατου..η αληθεια ειναι οτι θελω να παρω ποδηλατο για τις καθημερινες μου μετακινησεις εδω κ 5 περιπου χρονια αλλα ολο καπου σκαλωνα..
θα δηλωσω αρχικα ασχετη απο τεχνικα χαρακτηριστικα..
Κ τωρα τα στοιχεια μου..μενω στην πατρα κ θελω να πηγαινω με το ποδηλατο καθημερινα στη δουλεια μου,πραγμα που σημαινει οτι δν θελω να με δεσμευει στο τι θα φορεσω(φοραω σχεδον καθημερινα φορεματακια) κ ουτε να φτανω καταιδρωμενη κ μετα να πρεπει να δουλεψω αλλες 8 ωρες στο τρεξιμο. Αυτα τα 2 στοιχεια με ειχαν οδηγησει στο να διαλεξω ποδηλατο πολης συν κ το πολυ σημαντικο του ποσο πανεμορφα μου φαινονται 2-3 μοντελα city που εχω δει.
Στην πορεια ομως κ εχοντας διαβασει γυρω στις 15-20 σελιδες του συγκεκριμενου τοπικ περι συμβουλων αγορας ομολογω οτι εχω μπερδευτει..κ να εξηγησω,θα μου αρεσε η ιδεα να πηγαινω τωρα που καλοκαιριαζει κ για κανα μπανακι λιγο εξω απο την πολη..κ καποιες μερες να πηγαινω βολτες σε ενα δασακι στην ανω πολη(δασυλιο) μονο κ μονο για την ασκηση..κατι που μαλλον λεει μοντελο trekking αν δν κανω λαθος,ε?
εχετε να προτεινετε κατι κ σε μενα? απ'οτι ειδα στις τοσες σελιδες που διαβασα εχει βοηθηθει πολυς κοσμος απο εδω,σε αντιθεση με τα 2 ποδηλαταδικα που εχω παει μεχρι στιγμης οπου ηταν σα να μπαινω στα zara(η πωλητρια σου μιλαει μονο οταν εισαι στο ταμειο)
τα χρηματα ειναι γυρω στα 350
τα city που μου αρεσανε ειναι ενα ideal που στο καταστημα μου ειπε 345 κ δν θυμαμαι αν ειναι το Intercity ή το city life, κ αυτα http://www.giant-bicycles.com/el-GR/bikes/women/1514/31195/
http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=ORB09STRADA#prod_avail
αναμενω για τις συμβουλες σας...
α! κ καλως σας βρηκα!!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πόσα χλμ είναι η δουλειά σου από το σπίτι σου?

akaterina
Απών/απούσα

εε 1.5-2,γενικα μενω σχετικα κεντρικα στην πατρα,τα περισσοτερα ειναι σε αποσταση μισης ωρας με τα ποδια
(που σημαινει οτι αυτο το καταιδρωμενη ητανε λιγακι υπερβολικο)

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Αυτό που νομίζω πως δεν γίνεται "στο περίπου" και δεν πρέπει να κάνεις καμία έκπτωση, είναι το θέμα μεγέθους...Πρέπει το ποδήλατο που θα πάρεις να ανταποκρίνεται στη σωματική σου διάπλαση.
Όλα τα υπόλοιπα είναι κατα την ταπεινή μου άποψη σχετικά. Αν αποκλείσεις κάποια ειδικής χρήσης ποδήλατα (downhill,διπλής ανάρτησης,κ.α.) αυτά που μένουν θα σε καλύψουν αρκετά καλά. Στη θέση σου θα έδινα βάρος στο ποιό είναι ελαφρύτερο,ποιό μου αρέσει περισσότερο, και σε ποιό αισθάνομαι περισσότερο άνετα.Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά ! Οπωσδήποτε να κάνεις βόλτα με τα υποψήφια.

akaterina
Απών/απούσα

αυτο που λες να κανω βολτα με τα υποψηφια μπορω να το ζητησω στο ποδηλαταδικο?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

οι αποστάσεις αυτές είναι για να γίνονται με τα πόδια
και όχι απαραίτητα με το ποδήλατο
για άσκηση που λες
αλλά και για τις φορές που δεν θέλεις να πας με τα πόδια
θα σου πρότεινα ένα Mtb ή urban
όχι ότι με το trekking ή με το city δεν θα κάνεις αυτά που λες
απλά το trekking/city δεν θα είναι τόσο αποδοτικά στο θέμα άσκησης όσο το mtb
το urban θα σου βγει λίγο πιο ακριβά
συν το γεγονός ότι ένα Mtb βγαίνει πιο καλό στα ίδια χρήματα
απλά με την αγορά θα πρέπει να του φορέσεις τα κατάλληλα λάστιχα για την δουλειά που το θέλεις

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Πρώτα απο όλα καλως ήρθες!(το λεω εγω ο παλιος......χαχ).κοίτα πήγαινε και ρώτα για δοκιμαστική βολτουλα καθως πρωτα απ'ολα σε εδιαφερει η ανεση(ετσι δεν ειναι?).
παρε αυτο που θα σε βολεψει καλητερα(σωστο νουμερο),επεισης απο τα δυο ποδηλατα που αναφερεις μου αρεσαν και τα δυο(βοηθισα ε?).Α και στην αρχη σιγουρα θα σε κουρασει αλλα μετα απο λιγο καιρο θα συνιθισεις και δεν θα εχεις προβλημα
δες και καποιο σε trekking με τριγωνο σκελετο με αναρτισουλα νομιζω θα σε βοηθισει ποιο πολυ.καλες πεταλιες...

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

όταν πρόκειται για διαδρομές 2 χλμ. παίρνεις όποιο σου γυαλίσει. Αν όμως κολλήσεις το μικρόβιο δεν θα μείνεις μόνο στις μετακινήσεις. Γι'αυτό αν πρόκειται να βγεις έξω από την πόλη, κοίτα καλύτερα κάτι σε mountain ή trekking. Με τα city bike δεν πρόκειται να την παλεψεις στις ανηφόρες, γιατί έχουν πολύ όρθια θέση οδήγησης (δες την φωτό στο δεύτερο λινκ που έδωσες) που δεν βοηθάει.

eva
Απών/απούσα

Ένα βασικό στοιχείο είναι ότι η Πάτρα είναι φλατ πόλη, μένει συγγενικό πρόσωπο και έχω κατέβει πολλές φορές και την έχω ποδηλατίσει, οπότε οι διαδρομές δεν είναι κουραστικές. Με ένα city(όμορφα αυτά που διάλεξες) και ένα trekking θα είσαι σε καθιστή θέση και δε θα κουράζεσαι. Με το mountain θα είσαι πιο σκυφτή αλλά αν έχεις σκοπό να πηγαίνεις βουνό,δλδ μονοπάτια και κατηφόρες ανηφόρες, πάρε, θα σε βγάζει για τη δουλειά. Στο δασύλιο αν θυμάμαι καλά έχει δρόμο για να ανέβεις και το λίγο χώμα που έχει δε θεωρείται "βουνό" οπότε ένα trekking θα σε καλύψει και στα 2.
Εγώ είχα πάρει trekking για την πόλη και για χώμα. Αλλά στην πορεία είδα ότι δε με καλύπτει γιατί πρώτον μένω κέντρο Αθήνας και δεν τολμάω να το αφήνω έξω ούτε με πέταλο οπότε πήρα σπαστό και δεύτερον άρχισα να κάνω μονοπάτια στα βουνά και στα λαγκάδια και χρειάζομαι ένα mountain. Οι ανάγκες δλδ αλλάζουν γι'αυτό σκέψου λίγο πιο μελλοντικά. Παίζει το σενάριο δλδ να αλλάξεις ποδήλατο στο μέλλον χωρίς να είναι και απαραίτητο αλλά δεν είναι τραγικό αν συμβεί!
SOS να πάρεις κάτι άνετο, στο μέγεθός σου και φυσικά να σου αρέσει όπως προείπαν οι συμποδηλάτες. Καλή επιτυχία!

akaterina
Απών/απούσα

οποτε το διλημμα ειναι ή περνω city γιατι κακα τα ψεματα αυτο ειναι που μου γυαλιζει κ μενω σε βολτες μεσα στην πολη ή δοκιμαζω κατι σε trekking για πιο μεγαλες διαδρομες..τα mtb κ urban νομιζω οτι πεφτουν αρκετα μακρια απο την αρχικη μου ιδεα..τωρα βεβαια το σεναριο του να κολλησω το μικροβιο κ να χρειαστω mtb σε 2-3 χρονια μαλλον θετικα το βλεπω,απο την αποψη οτι τοτε θα εχω πιο συγκεκριμενες αναγκες..αμα ειναι να ερθει..
καμια προταση για 'κοριτσιστικο'(ομορφουλι) trekking....?
θα προσπαθησω να δοκιμασω απο βδομαδα το test drive στα ποδηλαταδικα της πολης
θενξ!

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

akaterina wrote:
αυτο που λες να κανω βολτα με τα υποψηφια μπορω να το ζητησω στο ποδηλαταδικο?

Φυσικά ,ζήτησε να κάνεις βόλτα.Μπορεί να μην περάξουν από τη χαρά τους με την "απαίτηση" σου αυτή, αλλά η δουλειά σου θα γίνει. Και αν όχι στο πρώτο, σίγουρα στο δεύτερο κατάστημα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

βασικά αν είναι να πας βόλτα στα καταστήματα κρίνε και το κατάστημα
δλδ πόσο "ειλικρινης" είναι πόσο θέλει να σου δείξει πράγματα πάνω στο ποδήλατο
μιας και με τον ποδήλατα σου θα δημιουργήσεις μια ιδιαίτερη σχέση
και αν χρειαστείς περισσότερη βοήθεια σημείωσε τα μοντέλα που θα δεις για να σου πούμε ποια είναι καλύτερα
εκτός αν κάποιο σου αρέσει υπερβολικά οπότε η επόμενη απορία να είναι τι κάνουμε αφού πάρουμε ποδήλατο

eva
Απών/απούσα

Αν σου γυαλίζει city εγώ ψηφίζω το orbea! Πιο προσεγμένο από το giant και έχει και καλαθάκι :D Εγώ είχα το Megisto της Ideal και ήταν πολύ καλό. Στο site της μπορείς να δεις ποιο μέγεθος σου κάνει αλλά αν είσαι κάτω από 1,65 ίσως σου πέσει λίιιιγο μεγάλο. Και η Trek βγάζει
http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=TRK0972WSD

http://www.kassimatisbikes.gr/en/showprod.php?aa=1118

Δε με ξετρελαίνουν αλλά είναι μια ιδέα. Θα εξαρτηθεί από το ποιες μάρκες φέρνει ο ποδηλατάς που θα πας

akaterina
Απών/απούσα

Καλησπερες!Λοιπον σημερα πηγα σε αλλο ενα ποδηλαταδικο κ αυτο μου εκανε κλικ http://www.giant-bicycles.com/el-GR/bikes/women/1513/29990/ αλλα εχει φερει το καινουργιο μοντελο(2009) κ ειναι στα 445 κ θα μου το αφησει 410 ειπε,αξιζει λετε να ανεβασω τον προυπολογισμο?
μου εκανε εντυπωση γιατι μου αρεσε παρα πολυ παρολο που δν εχει καθολου μπλιμπλικια(σχαριτσες,καλαθακι...)
α!εχω κ αλλη μια ερωτηση για το μεγεθος..δοκιμασα το small κ μου φανηκε οκ αλλα δν ειμαι κ σιγουρη..στο φυλλαδιο ομως εχει αλλα μεγεθη(15΄΄,17΄΄,19΄΄,21΄΄),εγω ειμαι 1,67 με σχετικα ψηλα ποδια,ειναι οκ το small?
να σημειωσω οτι μου εκαναν πολυ καλη εντυπωση κ τα παιδια στο μαγαζι,νομιζω οτι εχει μεγαλη σημασια..με ελαχιστο ψησιμο ακομα θα με αφησουν να το δοκιμασω!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

σαν ποδήλατο είναι πολύ καλό
για μέγεθος δεν ξέρω

Zendog
Εικόνα Zendog
Απών/απούσα

Gia 1.67 ise sto metexmio metaksi ton dio megethwn 15 (S) kai 17(M). Mallon to 17 thes mias ke ine gia xrisi polis ke exis psila podia. Dokimase ke ta dio noumera an boris ke des pio sou kathete kalitera kai zita ke tin gnomi twn pedion sto magazi.

eva
Απών/απούσα

Θα πάρεις αυτό που σου αρέσει. Είναι βασικό να πάρεις ένα ποδήλατο στο οποίο θα έχεις κάτσει έστω πάνω από το να το πάρεις από το ιντερνετ χωρίς να το έχεις δει από κοντά. Νομίζω ότι το small είναι μια χαρά για σένα. Ανέβα και σε ένα medium όμως για να δεις τη διαφορά. Κάθε μάρκα έχει τα δικά της νούμερα οπότε δοκίμασε μεγέθη της ίδιας μάρκας. Σε νούμερα σχεδόν σίγουρα σου κάνει το 15''.