Ποδήλατο για newbie με XXL μέγεθος & διαθεσιμότητα μαύρα χάλια ελέω COVID-19

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
Sovjohn
Απών/απούσα

Καλημέρα και καλό μήνα :)

Μπήκα στο τριπάκι να αγοράσω ποδήλατο μετά από πολλά χρόνια αποχής από το είδος (ήμουνα νιος και γέρασα kind of thing) αλλά η αλήθεια είναι πως με μία βόλτα σε 3-4 ποδηλατάδικα της ευρύτερης περιοχής δεν βγήκα σοφότερος.

Απ' ότι κατάλαβα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαθεσιμότητας σε ποδήλατα και έτσι αν πάει κάποιος "ρομαντικά" να σκεφτεί τι του αρέσει σε π.χ. χρώμα, εμφάνιση, μάρκα ανταλλακτικών κτλ το πιθανότερο είναι να μη βρει κάποιο συνδυασμό που να του αρέσει.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δε γνωρίζω καθόλου αν θα είχε (σχετικά) πιο πολύ νόημα να πάω προς μάρκα Α ή Β π.χ. και δεν ξέρω αν θα υπήρχε κάποια πρόταση... Μεταξύ άλλων, επειδή το ποδήλατο το θέλω για να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση και σκοπούς fitness, τα βασικά "πρέπει" είναι τα εξής:

  • Να είναι mountain μάλλον, γιατί δεν έχουμε ποδηλατόδρομους εδώ γύρω και αν είναι mountain μπορώ να το πάω και σε κάποιο πάρκο π.χ. στην ευρύτερη περιοχή. Στα ποδηλατάδικα αυτό μου είπαν.
     
  • Να με αντέχει/να μου κάνει σαν μέγεθος ( Ύψος 1,93 βάρος 135 kg). Θεωρώ δεδομένο ότι θα αλλάξω σέλα σε όποιο πάρω γιατί... που πας ρε Καραμήτρο με αυτές που είδα και έχουν. Κατά τα άλλα, μάλλον τροχοί 29'' και 'μεγεθος' 50κάτι, ανάλογα με τη μάρκα;
     
  • Να είναι ένα ποδήλατο που να μπορεί να με βάλει στο κλίμα. Αν π.χ. σε 1-2 χρόνια αποφασίσω ότι έγινα τρελός biker και θέλω κάτι άλλο, ΟΚ, θα πουλήσω αυτό που θα πάρω τώρα.

Νομίζω το budget που πρέπει να κοιτάξω είναι 400-500 για να πληρεί τα παραπάνω; Ξέρετε κάποια μάρκα/μοντέλο που θα ήταν καλό να κοιτάξω; Για να είμαι ειλικρινής με την χάλια διαθεσιμότητα που βλέπω και υπάρχει, δεν με πολυνοιάζει αν θα είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αλλά θα έπρεπε να καταλήξω σε 2-3 υποψήφια μοντέλα για να το ψάξω παραπάνω, υποθέτω...

Σημειώνω ότι είχα διαβάσει διάφορα θέματα στο forum για ανάλογες περιπτώσεις, αλλά αρκετά ήταν 10 ή 8 χρονών παλιά, και δεν ξέρω τα σημερινά μοντέλα/μάρκες ποια είναι.

Ευχαριστώ για την όποια πρόταση!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact