προσπαθω να διαλέξω ποδήλατο...

36 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mpampis
Απών/απούσα

Προσπαθω να διαλέξω ποδήλατο! Καθώς όμως είμαι ο ορισμός του αναποφασιστου, ενω εχει περασει κοντα ένα διμηνο που μου κλεψαν το προηγούμενο δε μπορω να καταληξω (η αληθεια είναι οτι έχω και ενα δανεικο και κανω την δουλειά μου γι αυτό το τρενάρω λίγο...).
Αποφασισα μιας και όλα τα προηγούμενα ήταν mountain 26΄ να πάω σε trecking 28΄. Είμαι 1.72 (κιλα ..δε θυμαμαι αλλα νορμαλ πραγματα..). Ηθελα να δοκιμασω τα 28΄ καθως κανω αρκετα χλμ καθε μερα (το λιγότερο 20χλμ πηγαινέλα στη δουλεια μου)και θέλω κατι οσο γίνεται πιο ξεκούραστο. Ετσι λοιπόν, απ τα λίγα που ξερω και έψαξα,είμαι καπου αναμεσα στα mongoose και στα ideal αυτής της κατηγορίας. Απ αυτές της δύο εταιρίες εχετε να προτείνετε μια απ της δύο σαν καλύτερη. Ή και καμία τρίτη?? ..και κανεναν καλο ποδηλατα κοντα στο κεντρο να το πάρω (μενω κυψελη) εκτός απ "τις φιρμες"...???
Ευχαριστώ!

Υ.Γ. ερωτηση προς τους δημιουργους του σαιτ: Επειδη βλέπω οτι δημιουργουνται πολλα καινουρια τοπικ καθε μερα... και φανταζομαι καποια στιγμη δημιουργουν προβλημα και θα φρακαρει το συστημα, υπάρχει τροπος να σβήσω το τοπικ μου όταν πια θα έχει ολοκληρωθει η.."κουβεντα" ..?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
mpampis
Απών/απούσα

στην "κατηγορία" των 350€ (αλλα αν βρω κατι που να αξιζει τον κόπο μπορει να τα πλησιάσω και τα 500€)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

http://www.fidusa.gr/?page_id=9&nr=40&bike=66
αυτό αν και εγώ θα προτιμούσα ενα Mtb
αν θέλεις κάτι ξεκούραστο πάρε μηχανάκι
:D

mpampis
Απών/απούσα

.. μου φαίνεται καλη περιπτωση! Γιατι όμως αυτη και όχι μια απ τις άλλες? Και αν καταληξω σε fidusa που τα βρισκω αθηνα? .. ή μονο μεσω ιντερνετ θα μπορω να παραγγείλω..??

mpampis
Απών/απούσα

οκ λεει στους ντιλερ!! ...σορυ

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

300-500 Ευρώ βρίσκεις σε όλες τις μαρκες ένα αρκετά μοντέλα Trekking. Γενικά σαν κατηγορία δεν μου λένε κάτι τα Trekking καθώς προσπαθούν να κάνουν πολλά πράγματα και στο τέλος δεν κάνουν τιποτα καλά. Οπότε πάρε όποιο σου κάτσει καλύτερα στο μάτι και σαν μέγεθος.

Ideal, Giant, Trek, Specialized, Scott.....

mpampis
Απών/απούσα

οκ! δεκτη κι αυτη η αποψη. Σαν μαρκες οι δυο που λεω..? καποιο υπερ ή κατα της μιας ή της άλλης?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

είναι στημένο για ταχύτητα για αυτό και μου αρέσει το συγκεκριμένο
έχει full hydroformed σκελετό
είναι ελληνικής κατασκευής
μου αρέσει το αλήτικο όνομα του
τα χρώματα του (πορτοκαλί) αν και βγαίνει και σε μπορντό
τι άλλο το στήνεις όπως θέλεις ένας φίλος μου το πίρε ενισχυμένο με όλη την allivio
+ hollotech 2 δισκοβραχίωνα αλλά και ενυσχιμένη τιμή 550 νομίζω

αυτά γιατί σου είπα για το συγκεκριμένο
σε αυτή την κατηγορία κοίταξε να πάρεις αυτό που θα σε βολέψει σαν χρώμα σαν χαρακτηριστικά να είναι 24 ταχ. και άνω
και στο σωστό μέγεθος

αν διαβάσεις το forum θα δεις ότι σπάνια μιλάω για trekking δεν τα θεωρώ καλά ποδήλατα όχι για ελλάδα όχι για την χρήση που παίρνουν οι περισσότεροι ποδήλατο (θεωρητικά)
εγώ προτιμώ το Mtb όπως προείπα :D

meridman
Απών/απούσα

Φιλε thu προσοχη στην αγορα ποδηλατου επειδη δεν θα το κανεις και πολλες φορες πρεπει να τα σκασεις τα 500.
οπως και ο plannet ετσι και ενας κολλητος,απο τη στιγμη που αγορασαν ενα πολυ καλο mtb ,παει δεν γουσταρουν τιποτα αλλο ,λογικο γιατι to mtb σα γεωμετρια ειναι πιο ευκολο ποδηλατο πιο ευεληκτο επιταχυνει πιο ευκολα και γενικα ειναι το πιο βατο ποδηλατακι που παει παντου και με τα καταληλα λαστιχα γινετε και γρηγορο και αθορηβο , on-off βεβαιως.
ξεκινισα με mtb και εδω και κανα μηνα πηρα και trekking.εγω θα σου ελεγα αν εισαι πιο του δρομου και για πιο πολλα χιλ χωρις να κουραζεται η μεση σου παρε αποσδηποτε trekking και προτινω να ξεχασεις ολα τα αλλα ideal scott κλπ
και να παρεις αυτο που πηρα και γω http://www2.merida-bikes.com/el_GR/Bikes.Detail.99 του 08 απο 550 θα το βρεις 450 πλεον μακραν καλυτερη τιμη και καλυτερο γενικοτερα,ελπιζω να βοηθησα το νου σου

mpampis
Απών/απούσα

@meridman
επιτελους!!! είχαν αρχίσει να με πείθουν..χαχαχα Κοιτα κινουμαι με το ποδηλατο εδω και ενα χρόνο (20-35χλμ καθημερινα όπως ειπα και πριν). Δεν εχει χρειαστει μεχρι στιγμής να το βγάλω χωμα. Κι εγω μεχρι πριν δυο μηνες που μου εκλεψαν το τελευταίο ειχα mtb. Και είμουν πολύ ευχαριστημένος! Γι αυτο καταλαβαίνω απόλυτα τους "υποστηρικτές" του. Απλά ειπα να γίνω λίγο πιο δρομίσιος... :-) μιας και με τρώνε οι δρόμοι καθε μερα. Την συγκεκριμενη μαρκα που μου προτείνεις να πω την αληθεια δεν την ηξερα. Τι λεει? Και απο που το πήρες? Εισαι εδω αθηνα?

meridman
Απών/απούσα

απο ν.μακρη ειμαι και απο δω το πηρα αλλα γενικως επειδη ειναι κανα χρονο στην πατριδα η εταιρια αν δεν κανω λαθως, χτυπανε τις τιμες,οχι ομως για πολυ γιατι και απο σκελετο αλλα και απο παριφερειακα ειναι τζαμι,ειμαι σιγουρος οτι αν και στον καταλαγο το χει 550 σε οποιον εχει merida στη εκθεση του,στανταρ θα το παιρνει να στο αφησει 450 και 500 δηλαδη μη το συζητας αξιζει.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δεν μου άρεσε το merida κλασικό ντύσιμο εντυπωσιασμού
xt πίσω allivio χειριστήρια (πάλι καλά) και όλα τα άλλα altus
δες ποιο ισορροπημένα ποδήλατα :D

spskark7
Απών/απούσα
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι αυτά είναι εργαλεία
(εκτός το orbea)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Όλες οι μάρκες που έχουν προταθεί έχουν καλά, εώς πολύ καλά ποδήλατα Τρεκκιν.
Προσωπικά έχω μια συμπαθεια, για την συγκεκριμένη κατηγορία και για τα Ideal, Scott, Merida, Orbea.
Οι σκελετοί είναι αντίστοιχοι, αλουμινίου, οι τροχοί μεγάλοι με λεπτά ή πιο χοντρά λάστιχα. Αν δεν θα πας σε χώμα και εφόσον κάνεις χλμ κάθε μέρα, προτίμησε κάποιο καλό λεπτό λάστιχο. Θα πηγαίνεις πιο άνετα και πιο γρήγορα.
Τώρα κάποιες μάρκες βάζουν πιο καλά περιφερειακά (πχ σειρές Shimano Deore, Deore LX ή ακόμα και Deore ΧΤ), άλλες πιο οικονομικά περιφερειακά και δίνουν έμφαση στο σκελετό (θα τις αναγνωρίσεις από το γεγονός ότι δίνουν εγγύηση εφ όρου ζωής για τον σκελετό).
Αν κάνεις σωστή / λογική χρήση (+ καθαρισμα και serice όποτε το δεις να χρειάζεται) δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με τα περιφερειακά ούτε με τον σκελετό. Αν τώρα νομίζεις ότι καβαλάς το Orbea του Absalon και αρχίζεις τις καταβάσεις, μην παραξενευτείς αν σου μείνει κανα τιμόνι στο χέρι και κανα ντεραγιέ στον κ..... ουπς.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να περάσεις από το στάδιο του Trekking. Δεν θα σου δώσει απολύτως τίποτα. Από τη στιγμή που κάνεις με mountain 20-35χλμ καθημερινά τον τελευταίο χρόνο, σώσε την τσέπη σου και πήγαινε απευθείας σε fitness/κουρσα.

moonrat
Απών/απούσα

εγώ πάντως αγόρασα πρόσφατα το Scott Sub 30 για μετακίνηση στην πόλη και στο γραφείο (συνολικά 26χλμ) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πήρα το Classic με 28" ρόδες και είναι απίστευτο.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Απλά το Sub 30 δεν είναι trekking και δεν έχει σχέση με Ideal Megisto/Traveller ή κάτι ανάλογο σε άλλη μάρκα. Είναι επιθετικό ποδήλατο με ξερό πηρούνι και γκάζια.

mpampis
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ παρα πολύ όλους!
Είμαι σχετικα φρεσκος ..στο ποδηλατο.. και μου είναι αληθινα χρησιμες οι γνώμες σας!!!
@eaglos Την εχω σκεφτεί την ιδέα της κουρσας.. και οπως λες προβλέπω οτι εκει θα καταλήξω σε λιγα χρόνια. Αλλα όταν με μεγαλη δυσκολία εγκαταλείπω το mtb.. φαντασου να φτασω στην κουρσα...Η αληθεια ειναι οτι τα ανεβοκατεβαίνω και τα πεζοδρομιάκια μου και τις κοπαναω και τις λακουβίτσες μου, δε το λυπάμαι! ..και φοβαμαι οτι η κουρσα ...δε θα με αντέξει! Το σκεφτομαι σοβαρά κι αυτο παντως

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@mpampis
αν διαλέξεις σωστούς τροχούς στην κούρσα δεν έχεις πρόβλημα αντοχής
:D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

είναι ότι το Trekking ούτε καλύτερα πηγαίνει στο δρόμο από fitness/κούρσα ούτε αντέχει περισσότερο κοπάνημα και πεζοδρόμια από ένα mountain. Είναι καθαρά να το πάρεις για πρώτο ποδήλατο μέχρι να αποφασίσεις αν σε τραβά το κοπάνημα ή ο δρόμος. Με τίποτα όμως δεν αποτελεί σχολείο ή εισαγωγικό βήμα για αυτά που θα συναντήσεις στην κούρσα ή στο mountain.

Όπως και να 'χει, δες τα μοντέλα σου και αποφάσισε :)

knimo
Απών/απούσα

Γεια σου mpampis
Ήθελα κι εγώ να αναφέρω ότι έχω ένα ideal traveller που χρησιμοποιώ για καθημερινή μετακίνηση μέσα στην πόλη (για να πηγαίνω στη σχολή μου) εδώ και 2 χρόνια και δε μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Η θέση καθίσματος είναι πολύ άνετη. Φαίνεται σε κάποιους από τους προλαλήσαντες να μην αρέσει σα λύση, εγώ θα έλεγα να του ρίξεις μια ματιά.
http://www.idealbikes.net/bike.php?bike=152
Νομίζω κάνει 450 ευρώ, αλλά σε αυτή την τιμή περιλαμβάνονται τα φτερά, η σχάρα, δυναμό στον άξονα (με μαγνήτες) και φώτα μπρος πίσω. Από την εμπειρία μου το δυναμό το θεωρώ απαραίτητο για κάποιον που κάνει πολλές μετακινήσεις μέσα στην πόλη γιατί τα φώτα με μπαταρία κάποιες φορές θα σε προδώσουν, ενώ το δυναμό ποτέ ;-)

stamatis
Απών/απούσα

Άλλος ένας αναποφάσιστος ήρθε η ώρα του να γράψει και να ρωτήσει κάποια πράγματα όπου θα ήθελα εάν είναι εύκολο κάποιος να με βοηθήσει .θέλω να αγοράσω ένα ποδήλατο (το πρώτο μου) μετά από την παιδική ηλικία και να το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη σπίτι δουλεία γύρω στα 10 χλμ. συνολικά .Δεν θέλω να δώσω και πολλά λεφτά γιατί πρώτα από όλα θα πειραματιστώ εάν το αντέχω το ποδήλατο. Στο μαγαζί όπου έχω πάει μου συστήνουν ένα FIELD μοντέλο APOLON αλουμινένιο και μου είπε ότι άμα θέλω να ανεβαίνω πιο ξεκούραστα τις ανηφόρες υπάρχει ένα γρανάζι το mega race όπου μου το προτείνει .Μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει τι απόφαση να πάρω?
Ευχαριστώ πολύ.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

http://www.podilates.gr/node/2251
δες αυτό για να σε βοηθίσει καταρχήν στην κατηγορία που θέλεις να πας

απλά καλό είναι σαν πρώτο ποδήλατο να έχεις ένα σωστό μέγεθος
μετά ανάλογα με τα χρήματα που θα διαθέσεις να πάρεις καλά ανταλλακτικά
τι ποσό διαθέτεις
και από που είσαι?

stamatis
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ όπου μου απάντησες .είμαι από περιστέρι και θέλω να κάνω κυρίως την διαδρομή περιστέρι Ίλιον. Για αρχή έλεγα να βάλω ένα κοντέρ στο ποδήλατο για να βλέπω τα χλμ. και λέω και να βάλω το γρανάζι το mega race.το γνωρίζεις αυτό το γρανάζι ,ποια η άποψη σου? Μετά βλέπουμε τι θα βάλω γιατί πρώτα πρέπει να δω εάν θα μου αρέσει.

giospy
Εικόνα giospy
Απών/απούσα

Λες να σε πετυχαινω στον δρομο??Κ γω Περιστερι μενω,κ δουλευω Ιλιον,με το ποδηλατο πηγαινοερχομαι...

stamatis
Απών/απούσα

Μπορεί που ξέρεις όλα μπορεί να γίνουν. Αλλά εγώ ξαναρωτάω το γρανάζι το mega race το ξέρεις?

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

είναι το όνομά του... Δες το

ΕΔΩ

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το mega range ειναι το γρανάζι που ο μεγάλος του δίσκος είναι δυσαναλόγα μεγαλύτερος από τους άλλους όπως δείχνει και στις φωτός τους στρουφ
εγώ δεν θα έδινα βάση στο mega range μιας και δεν προσφέρει και κάτι ιδιαίτερο και είναι και δύσκολο στις ρυθμίσεις του
θα πήγαινα σε απλό γρανάζι

τι ύψος έχεις?
(ξέχασα να ρωτήσω)
και πόσα χρήματα σκοπεύεις να δώσεις?

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

το megarange είναι απλά ένα γρανάζι πρώτης μεγαλύτερο από ένα συνηθισμένο ετσι ώστε η πρώτη να είναι ακόμα πιο ελαφριά. επειδή τυγχάνει να έχω κι εγώ τέτοιο, και μάλιστα στο ποδήλατο που έχω στο βουνό, σου λέω ότι είναι άχρηστο ακόμα κι εκεί. Πρακτικά σε βοηθάει μόνο αν θες να ανεβείς καμιά πλαγιά με πολύ μεγάλη κλίση, και προσωπικά το μετάνιωσα που δεν έχω μια κανονική πρώτη, γιατί με το megarange παραείναι αργή. οπότε στην πόλη, όπου δεν πρόκειται καν να χρησιμοποιείς τον πρώτο δίσκο, δεν πρόκειται να σου χρειαστεί και γι'αυτό μη το αφήσεις να σε επηρεάζει σχετικά με την αγορά.

stamatis
Απών/απούσα

Το ύψος μου είναι 1,78 και ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με το γρανάζι
Τα λεφτά όπου κάνει το ποδήλατο όπου λέω να αγοράσω είναι 210 ευρώ
Είναι με ανάρτηση μπροστά ενισχυμένους τροχούς και αλουμινένιο σκελετό ,τώρα πολλά τεχνικά δεν ξέρω ελπίζω ότι τα είπα όλα