Τελικα....SPECIALIZED Sirrus Elite Disc τριπλό vs Expert Disc vs Elite Τριπλο vs Bianchi Camaleonte II

99 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
panasol
Απών/απούσα

τελικα το βρηκα...αλλα κανει πανω απο 1000 ευρω....τζιζ....

http://www.specialized.gr/index.php?page=shop.product_details&category_i...

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

panasol wrote:
το θεμα δισκοφρενα ή μη ειναι κατι που απ'οσο ειδα απασχολει το forum..
ουσιαστικα ομως μπαινει ενα πιο συνθετο διλημμα...
δισκοφρενα και alloy πιρουνι ή V-brakes και carbon;;;
ξεχωρα απο την απορια που εχω πιο πανω για τη μεταδοση δρομου μαζι με carbon....

Για ποδήλατο καθημερινής μετακίνησης και κατάχρησης θα πήγαινα με την πρώτη επιλογή.

Αν ήθελες ποδήλατο για προπόνηση και επιδόσεις θα πήγαινα σε carbon + dual pivot φρένα.

Πιστεύω πως το alloy θα ανεχτεί περισσότερο την καταπόνηση από την κυκλοφορία μέσα στην πόλη. Εξάλλου είναι σχεδιασμένο να αντέχει 136 κιλά βάρος και τα δισκόφρενά του είναι ικανά να το σταματήσουν ικανοποιητικά.
Από την άλλη θα νιώθεις περισσότερο τις ανωμαλίες του δρόμου, αλλά αν παίξεις με την πίεση των ελαστικών πιθανότατα να το ισοσταθμίσεις.
Μη νομίζεις, και το carbon δεν είναι ανάρτηση για να πέφτεις στη λακούβα και να μη νιώθεις. Που και πάλι και με ανάρτηση δεν πας να πέσεις στη λακούβα :P

Επειδή είναι έτσι ο συνδυασμός στα Sirrus, θα έκανα την υπέρβαση και θα έπαιρνα αυτό με τα δισκόφρενα και την μετάδοση δρόμου. Αν δεις τα ακριβότερα έχουν δισκόφρενα εκτός από το μοντέλο που είναι ΟΛΟ carbon και έχει dual pivot φρένα όπως οι κούρσες.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

panasol wrote:
τελικα το βρηκα...αλλα κανει πανω απο 1000 ευρω....τζιζ....

Μοντέλο 2010.

panasol
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:

Επειδή είναι έτσι ο συνδυασμός στα Sirrus, θα έκανα την υπέρβαση και θα έπαιρνα αυτό με τα δισκόφρενα και την μετάδοση δρόμου. Αν δεις τα ακριβότερα έχουν δισκόφρενα εκτός από το μοντέλο που είναι ΟΛΟ carbon και έχει dual pivot φρένα όπως οι κούρσες.

λογικα αναφερεσαι στο Elite Disc Int. που μου εγραψες νωριτερα, ε..;;

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Στην τελική μπορείς να πεις "δε γαμιέται" και να πάρεις το κόκκινο που έδειξες παραπάνω που είναι κούκλα και έχει carbon πιρούνι και αν δεις ότι θες κάτι παραπάνω από τη μετάδοση περνάς ένα groupset στην πορεία.

Αυτό σε περίπτωση που επιζητάς ταχύτητα στο δρόμο και συμπεριφορά road bike.

Πάντως το παραδέχομαι, με εξαίρεση το κορυφαίο της μοντέλο, η Specialized έκανε περίεργους συνδυασμούς για ποδήλατο δρόμου.

ΕΔΙΤ: Κάποια στιγμή θα πρέπει να προσφέρουν την επιλογή customization. Να μας αφήνουν να διαλέγουμε χρώμα ανεξαρτήτως περιφεριακών, υλικό κατασκευής του frame και, τέλος, components και extra accessories. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; :(

panasol
Απών/απούσα

παντως ψιλοχαθηκα...πολλες επιλογες , 10αδες πραγματα να ζυγισεις....
και ολα αυτα χωρις να επεκταθω σε αλλες εταιριες...και δεν προκειται γιατι δε θα ξεμπλεξω ποτε...
θα τα βαλω ολα κατω αυριο και θα αρχισω τα τηλ. στους αντιπροσωπους...thanks και παλι...:):):)

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

panasol wrote:
παντως ψιλοχαθηκα...πολλες επιλογες , 10αδες πραγματα να ζυγισεις....
και ολα αυτα χωρις να επεκταθω σε αλλες εταιριες...και δεν προκειται γιατι δε θα ξεμπλεξω ποτε...
θα τα βαλω ολα κατω αυριο και θα αρχισω τα τηλ. στους αντιπροσωπους...thanks και παλι...:):):)

Πάντως καλό είναι να κοιτάξεις από κοντά τα μοντέλα που έχεις εντοπίσει, έστω και αν έχουν διαφορετικά περιφεριακά. Το ότι πολλοί βρίσκουν το Sirrus άνετο δε σημαίνει αναγκαστικά ότι θα το βρεις κι εσύ. Ναι μεν ενδείκνυται για τη χρήση που το θες και είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχεις μαζί με Bianchi Camaleonte και Giant Rapid και λοιπά, αλλά μπορεί όντως να βολεύεσαι μόνο σε off road cross με ανάρτηση όπως το Crosstrail. Δοκίμασε μερικά διαφορετικού τύπου πριν παραγγείλεις κάτι στα τυφλά. Ότι κάτι δουλεύει για μένα δε σημαίνει ότι δουλεύει αναγκαστικά και για σένα.

Πέρα από αυτό, σιγουρέψου ότι θα πάρεις το σωστό νούμερο. Μη σου πουλήσουν ό,τι έχουν stock. Αν και κανένας συνεργάτης της Specialized δε θα το έκανε αυτό απ'όσο ξέρω.

PS: Πάλι επισκέφτηκα δεκάδες φορές το site της Specialized και ένα δάκρυ κύλησε... Το δικό μου ποδηλατάκι το περιμένω σε 2-3 μέρες. Μ'έχει φάει η αναμονή γμτ :(

panasol
Απών/απούσα

θα το προσπαθησω...το πιθανοτερο ομως ειναι να καταφερω να δω 2-3 βασικα μοντελα Sirrus...δε μπλεκω με Bianchi και Giant κτλ κτλ γιατι θα χαθω.,,,ηδη επεσαν πολλα στο τραπεζι...ναι,οντως, το Cameleonte πρεπει να ειναι φανταστικο με αυτα που διαβασα αλλα πρεπει να τα παρω ολα απο την αρχη...
1,88 ειμαι ,οποτε λογικα παιζω στο Large..θα το τσεκαρω ομως...

Υ.Γ.:ποιο σατανα περιμενεις εσυ σε 2-3 ημερες;;;::)

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

panasol wrote:
θα το προσπαθησω...το πιθανοτερο ομως ειναι να καταφερω να δω 2-3 βασικα μοντελα Sirrus...δε μπλεκω με Bianchi και Giant κτλ κτλ γιατι θα χαθω.,,,ηδη επεσαν πολλα στο τραπεζι...ναι,οντως, το Cameleonte πρεπει να ειναι φανταστικο με αυτα που διαβασα αλλα πρεπει να τα παρω ολα απο την αρχη...
1,88 ειμαι ,οποτε λογικα παιζω στο Large..θα το τσεκαρω ομως...

Υ.Γ.:ποιο σατανα περιμενεις εσυ σε 2-3 ημερες;;;::)

http://www.podilates.gr/?q=node/16196

panasol
Απών/απούσα

αλλη κλαση ε...:)

οπως το περιμενα...τα περισσοτερα καταστηματα δεν εχουν Sirrus διαθεσιμα...περιμενουν λεει τα μοντελα του 2012 αλλα απο Σεπτεμβρη μερια..
θα συνεχισω να παιρνω παντου μπας και πετυχω κανενα......
μεχρι τωρα βρηκα μονο το απλο Sirrus και το Sirrus Pro...τα δυο ακρα δηλαδη....:(

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

panasol wrote:
αλλη κλαση ε...:)

οπως το περιμενα...τα περισσοτερα καταστηματα δεν εχουν Sirrus διαθεσιμα...περιμενουν λεει τα μοντελα του 2012 αλλα απο Σεπτεμβρη μερια..
θα συνεχισω να παιρνω παντου μπας και πετυχω κανενα......
μεχρι τωρα βρηκα μονο το απλο Sirrus και το Sirrus Pro...τα δυο ακρα δηλαδη....:(

Ωχ ωχ... Όντως θα είναι δύσκολο τέτοια εποχή να πετύχεις stock. Αλλά έστω και το απλό, αν μπορείς καβάλησέ το να δεις την αίσθηση.

panasol
Απών/απούσα

you have pm..

αιντε να δω τι θα παρω τελικαααααααααα....

panasol
Απών/απούσα

λεπον...μετα απο ενδελεχη ερευνα αγορας..εχουμε και λεμε...κατεληγα σε ενα απο τα παρακατω 4..

1)Specialized Sirrus Elite Disc τριπλό

2)Specialized Sirrus Expert Disc

3)Specialized Sirrus Elite τριπλό

και

4)Bianchi Camaleonte II
http://www.bianchi.com/Global/Bikes/Bikes_Detail.aspx?ProductIDMaster=861

η αληθεια ειναι οτι ολα πλην του Expert Disc ειναι πιο κοντα στα οικονομικα μου...δυσκολα θα ανεβω αλλα 400 euro που θελει το Expert.....

τι προτεινετε;;;
thaaaaaaaaaaaaanks....

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Sirrus Elite Disc Triple Int.
Να ζητήσεις αυτό :P

Η αν δε σ'αρέσει το χρώμα το Elite Triple.

panasol
Απών/απούσα

χαχαχα...ολα μεσα ε...elite,disc,triple,int...και expert μαζι...

τα ειδα και γυαλισε το ματι μου γαμωτο...

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Ποιο σου άρεσε από κοντά;

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

panasol wrote:
χαχαχα...ολα μεσα ε...elite,disc,triple,int...και expert μαζι...

τα ειδα και γυαλισε το ματι μου γαμωτο...

Δεν ξέρω αν το πήρες στην πλάκα, αλλά αναφέρομαι στο Specialized Sirrus Elite Disc Triple Int.

panasol
Απών/απούσα

ε καλα..δεν το συζηταμε καν...το expert disc...μαυρη μαυριλα.....

πιο ισορροπημενη επιλογη μου φαινεται το Elite Disc Triple.....και το Bianchi πανεμορφο..απλα δεν εχω ασχοληθει τοσο μαζι του....αλλα το expert ηταν απλα θεικο...

panasol
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:

Δεν ξέρω αν το πήρες στην πλάκα, αλλά αναφέρομαι στο Specialized Sirrus Elite Disc Triple Int.

υπαρχει τετοιο πραγμα;;;
εβαλες το :P στο τελος και νομιζα πως κανεις πλακα...:):)
αλλα ουτως ή αλλως αυτα τα 3 εχει το παιδι απο Specialized...και σιγα μη βρουμε αλλα....Ιουλιο μηνα...

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

panasol wrote:
DOOM_NX wrote:

υπαρχει τετοιο πραγμα;;;
εβαλες το :P στο τελος και νομιζα πως κανεις πλακα...:):)
αλλα ουτως ή αλλως αυτα τα 3 εχει το παιδι απο Specialized...και σιγα μη βρουμε αλλα....Ιουλιο μηνα...

Μαλακία είπα. http://www.specialized.gr/index.php?page=shop.product_details&category_i...

Αυτό εννοώ. Όπως το παραπάνω χωρίς το triple. Είναι compact.
Μπορείς να παραγγείλεις, δεν υπάρχει θέμα.

Άρα εσένα σε κέρδισε το Expert αλλά no money? Καβάλησες κανένα;

losted
Εικόνα losted
Απών/απούσα

Αν κ έχω το crosstrail (καθημερινά 20 χλμ και απόλυτα ικανοποιημένος), θεωρώ το sirrus καλύτερη επιλογή. Η ανάρτηση προσφέρει μόνο παραπανίσιο βάρος και η ποιότητα της δεν είναι ότι καλύτερο. Το sirrus εκτός από πιο εντυπωσιακό(προσωπική άποψη), είναι σίγουρα ό,τι πρέπει για την πόλη (ελαφρύ - σχεδιασμός σκελετού - καλά περιφεριακά ακόμα και στις πιο "φθηνές" συναρμολογήσεις). Και 'γω θα σου πρότεινα χωρίς δισκόφρενα (περιττό βάρος και τα σχετικά φθηνά δεν είναι αξιόπιστα).

ΥΓ: Πάρε κ ένα πέταλο και... καλές βόλτες!

panasol
Απών/απούσα

στην ιδια τιμη ειναι το Triple με το Int...
ποια η διαφορα τους;;
το Triple εχει τριπλο δισκο μπροστα..ΟΚ..το compact τι παει να πει;;
οσο περναει η ωρα τοσο ψηνομαι για το Expert γαμωτο...

βολτα δεν εκανα...τα δοκιμασα επι τοπου...ολα μου καθησαν καλα...και σα μεγεθος και σαν αισθηση...

τα crosstrail τα εχω ηδη αφησει σαν σκεψη με οσα διαβασα εδω....παμε βουρ για sirrus(80%) ή camaleonte ΙΙ (20%)...

milvas
Εικόνα milvas
Απών/απούσα

panasol wrote:
ποια η διαφορα τους;;

βολτα δεν εκανα...τα δοκιμασα επι τοπου...ολα μου καθησαν καλα...και σα μεγεθος και σαν αισθηση...

τα crosstrail τα εχω ηδη αφησει σαν σκεψη με οσα διαβασα εδω....παμε βουρ για sirrus(80%) ή camaleonte ΙΙ (20%)...

ο κομπακτ ειναι 2 πλος κουρσαδικος
το μπιανκι το 2 που εδειξες δεν υπαρχει σε αυτο το χρωμα
τωρα το βγαζει κοκκινο για το 11 αλλα με μηχανικα δισκοφρενα..
μπες τσιρικος bikes

panasol
Απών/απούσα

το ειδα το bianchi στον τσιρικο αλλα το βρηκα στο χρωμα που ειναι στο site της bianchi....ειναι παλαιοτερο μοντελο;;;

milvas
Εικόνα milvas
Απών/απούσα

panasol wrote:
το ειδα το bianchi στον τσιρικο αλλα το βρηκα στο χρωμα που ειναι στο site της bianchi....ειναι παλαιοτερο μοντελο;;;

milvas
Εικόνα milvas
Απών/απούσα

panasol wrote:

milvas
Εικόνα milvas
Απών/απούσα

panasol wrote:

σωστα..

panasol
Απών/απούσα

οκ..ακυρο τοτε το bianchi λογικα....
οποτε παμε σε ενα απο τα 3...

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

panasol wrote:
ποια η διαφορα τους;;

Το Elite Disc Triple έχει τριπλό δισκοβραχίονα και Deore/Altus εκτροχιαστές.

Το Elite Disc Int έχει διπλό compact δισκοβραχίονα δρόμου και Sora/Tiagra εκτροχιαστές και υδραυλικά δισκόφρενα.

Για το δρόμο το 2ο είναι καλύτερο.

panasol
Απών/απούσα

καταλαβα.....με βλεπω ομως να βγαζω γουστα και να παω αυριο για Expert Disc,,,..ειναι μακραν το πιο ομορφο απ'ολα....300 και κατι ψιλα ευρω διαφορα εχει απο το Elite Disc Triple..θα τα βαλω σε ατοκες και θα το χαρω...

contact