Θελω Dahon(Το αγόρασα & είναι το Vitesse D7HG)

56 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
To_maraki
Απών/απούσα

Πολλές καλημέρες σε όλους και όλες!

Είμαι το Μαράκι το τομαράκι :) και από μικρή αγαπώ το ποδήλατο.

Πριν ένα χρόνο, σε αρκετά μεγάλη ηλικία (35+ μη τα λέμε όλα) αποφάσισα ότι θέλω να κάνω μια μικρή αλλαγή ως προς την άλλωτε καθιστική μου ζωή. Καβάλησα ενα απλό ποδηλατακι που ηταν ευκαιρο στο σπιτι και αρχισα τις βολτες ποδηλατώντας καθημερινά τουλαχιστον 1-2 ώρες με αργους στην αρχή και υστερα γρηγορους ρυθμους (για γυμναστικη) στην περιοχή που ζω (Χαλάνδρι)

Ομώς τώρα το ποδηλατάκι μου ενα αργοκινητο παλιο ΜΤΒ δεν μπορεί πια. Αυτό που θέλω είναι ένα ποδήλατο ελαφρύ και γρήγορο για τις βόλτες κ την εκγύμναση μου και σπαστό (για να πηγαίνω στην δουλειά μου με τον προαστιακό).

Αφού στρώθηκα και διάβασα όλα τα πολύ κατατοπιστικά σχόλια διαφόρων φίλων εδώ σκέφτηκα το Dahon ESPRESSO που καλύπτει την ανάγκη μου για σπαστό και είναι στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω. Αλλά δεν ξερω κατά ποσο μπορεί να αντέξει αυτό εμένα! Πείτε μου σας παρακαλώ την αποψη σας για τα παρακατω:

1) Το Espresso θα με βγάλει άραγε ασπροπρόσωπη στις ανάγκες μου για ήπιας/δυνατής (σχετικά) ποδηλασίας στους δρόμους της Αθήνας;
Με βλέπω γυρω στις 2-3 ώρες καθημερινά πάνω στο ποδήλατο το οποίο δεν θα ζορίζω με ανεβάσματα σε πεζοδρόμια κλπ καθότι ευτραφής (ύψος 1,75 και βάρος 85 κιλά). Επίσης με αυτό θα ήθελα μια φορά τη βδομάδα να κάνω μεγαλύτερες διαδρομές όπως από Θησείο σε Καβούρι και να το παιρνω μαζι μου στις εκδρομες μου στην εξοχή (παλι σε ασφαλτινους δρομους στο 90% κ ισως ελαχιστο χωμα)

2)Σκέφτηκα μήπως το αγορασω απο UK. Το e-bay πουλάει πιο φθηνά συγκριτικα με τις τιμες στην ελλαδα αλλά δεν έχω καταλάβει αν είναι μεταχειρισμένα ή καινούργια . Ξέρετε ανάλογα σιτε αγγλικά που το πουλάνε φθηνότερα ή καποια προσφορά;

3)Υπαρχει καποιος που ενδιαφέρεται να πουλήσει ενα τέτοιο ποδηλατάκι;

Βοήθεια please!

Ευχαριστώ Σας !

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
dimbazus
Εικόνα dimbazus
Απών/απούσα

.....μια ματιά στην αγγελία του φίλου Γιώργου, όπου το ποδήλατο το έχει σε άψογη κατάσταση και συστάσεις μπορείς να πάρεις από πολλούς που το έχουν δει στις βόλτες μας.

http://www.podilates.gr/node/5870

Φιλικά, Δήμος

To_maraki
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ Δήμο. Ειδα τις φωτογραφιες κ φαινεται πολυ ομορφο. Όμως νομίζω οτι για μενα κανει το espresso διοτι με τις μεγαλύτερες ρόδες που φοράει, μοιαζει πιο στιβαρό σε σχεση με τα μικρότερα μοντέλα και νομίζω θα αντέξει καλυτερα το βαρος μου. Επίσης, το θελω για βολτες και γυμναστική κατά 70% και για μετακινηση με αμαξι/μεσα κατα 30% :)

Posca
Απών/απούσα

ta dahon sou lene oti aneveneis egiimena mexri 105 kila! To varos sou den einai thema min se apasxolei katholou. Episis oso mikroteros o troxos toso pio anthektikos sta stravomata opote skeftese anapoda.

H gnomh mou einai pws ta spasta (den exw akoma twra psaxnw na agorasw apo th mirodia pou exw parei milaw) den einai gia gimnastikh, einai ena evelikto meso pou se sindiasmo me ta m.m.metaforas tha se paei ekei pou thes ksekourasta aneta efkola kai oikologika.

An exeis thn anangkh spastou to ciao sta lefta pou to dinei o filos einai efkeria apistefth (an eixa to kaseri to eixa parei idi) kai me thn logikh tou oti plirwneis pairneis sigoura tha einai klasis kalitero apo to espresso.

Telos panton idikos den eimai afta pou skeftomai sou lew mias pou rwtas, pera apo thn 1th paragrafo pou einai gegonos ta ipolipa einai prosopikh mou ektimish kai tipota alo.

dimbazus
Εικόνα dimbazus
Απών/απούσα

....προτείνω να πας να το δεις και να το οδηγήσεις μάλιστα.

Εγώ έκανα βόλτα με το Ciao με 16" ζάντα και δεν πίστευα στα πόδια μου. Πόσο μάλλον με την 20"
Τέλος πάντων επειδή το ποδήλατο είναι χαρτί και έχει και όλα τα καλούδια επάνω, νομίζω ότι του αξίζει ένα Test Drive.

rasomon
Εικόνα rasomon
Απών/απούσα

πως πουλούσε το Espresso της η Marlene πριν κανα μήνα περίπου.
Ψαξε στις αγγελιες να το βρεις, να δεις τι έγινε, ήταν σε
άριστη κατάσταση το ποδήλατό της....

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

1) ένα ποδήλατο δεν είναι καλό η κακό
ένα ποδήλατο καλύπτει κάποιες ανάγκες
το θέμα είναι να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να κάνεις και να πράξεις ανάλογα
και θα δεις τα μειονεκτήματα και τα πλεονέκτημα μιας αγοράς
οπότε θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω πάνω σε αυτό το θέμα όσο μπορώ
θα ξεκινίσω ανάποδα για τις εκδρομές αν είναι σε ασφάλτινες διαδρομές θα σου πρότεινα ένα ποδήλατα τύπου urban
πρόσεξε όχι trekking
λόγο γεωμετρίας
τύπου urban είναι
scott sub
bianchi chameleon
και αλλά
για την πόλη θα πρέπει να δεις πόση είναι η απόσταση
και να κοιτάξεις να την βγάλεις όλη με το ποδήλατο
τότε θα μπορείς να καλυφθείς με το urban που λέω παραπάνω
γιατί από ότι κατάλαβα θέλεις ποδήλατο για να πηγαίνεις με το ποδήλατο και όχι με τα Μ.Μ.Μ.
αν κάνω λάθος διόρθωσε με
βέβαια το σπαστό έχει την δυνατότητα να το μαζεύεις και να το ανεβάζεις μαζί σου στο γραφείο
που είναι πολύ σημαντικό αν δεν έχεις κάπου να το ασφαλίσεις
και δεν μιλάμε να το δένεις κάπου με αλυσίδα
και εννοείτε πως το urban έχει πιο fitness γεωμετρία απο ένα σπαστό και θα βοηθίσει τα μέγιστα στο θέμα τις γυμανστικής

2) δεν αγοράζω από internet δεν ξέρω τι να σου πω

3) δες αγγελίες εδώ και www.cyclist-friends.gr

βέβαια πέραν αυτού θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για το παλιό ποδήλατο
και αν υπάρχει κάποια φωτογραφία

toxotis66
Εικόνα toxotis66
Απών/απούσα

ειναι σαν καινουργιο εχει αλαξει και τιμονι και σελα πιο ανετα εχει και φτερα απο οτι θυμαμε και σχαρα και το δινει νομιζω 350ευρω ψαξε το ποστ να το βρεις αν το εχει ακομα ειναι πραγματικη ευκαιρεια.

To_maraki
Απών/απούσα

Ευχαριστώ παιδιά.

Το espresso της Marlene με ενδιαφερει πολυ. Ειδα την αγγελία της αλλά ειναι κλειδωμένη. Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί της για να μαθω αν ειναι ακομα διαθεσιμο; Εντωμεταξύ θα παω σημερα στην αντιπροσωπεία για ενα μινι τεστ drive του espresso.

Βασικος λογος που θελω το ποδηλατο ειναι η ποδηλασία σε ασφαλτο με ηπιους και σχετικα γρηγορους ρυθμους ανα διαστηματα για βολτα κ γυμναστική για περιπου 2 ώρες καθε μερα. Επειδη ομως χρησιμοποιω για τη δουλεια μου καθημερινα προαστιακο (διαδρομη που δεν μπορώ να κανω με το ποδηλατο) και λεωφορείο, σκεφτηκα να το παρω σπαστό για να το χρησιμοποιώ αντικαθιστώντας τη διαδρομή του λεωφορείου. Διαβασα οτι ο προαστικος επιτρεπει ποδήλατα κανονικα στο βαγονι για τα αμεα, ομως δεν εχω δυνατοτητα ασφαλους σταθμευσης στην δουλεια μου κ δεν θα ηθελα να διακινδυνευσω. Οπότε πάλι παμε στο σπαστό!

Έτσι αυτό που θελω ειναι δυο σε ένα ποδήλατο και με ενδιαφερει να μάθω αν μπορώ να χρησιμοποιώ το espresso ας πουμε για τις ποδηλατοβόλτες που διοργανώνετε χωρίς να φοβάμαι ότι θα μεινω με το τιμόνι στο χέρι ή ότι θα αρχισει να εχει προβλήματα, τριξιματα κλπ. Συγκεκριμένα ξερει κανείς ποσο κοντά σε αντοχές ήπιας χρήσης είναι με ένα ποδήλατο urban ή trekking που πωλείται στην τιμή των 300-350ευρώ ; Για κανονικο, σκεφτόμουν καποιο στην τιμή των 300 ευρώ. Γι αυτό κ αυτά που προτεινεις Planet αν κ φαινονται πολύ καλά , είναι εκτος δυνατοτήτων μου σε περιπτωση που παω σε κανονικο.

Το παλιο μου μτβ περα απο καποια προβληματα που εχει, ειναι και μεγαλυτερου μεγέθους (αντιληφθηκα γιατι με κουραζε τοσο διαβαζοντας τα ποστ για τα μεγέθη) Θα προσπαθήσω να το φωτογραφίσω οπως μου ζητησε ο Πλανετ.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

dimbazus wrote:
....προτείνω να πας να το δεις και να το οδηγήσεις μάλιστα.

Εγώ έκανα βόλτα με το Ciao με 16" ζάντα και δεν πίστευα στα πόδια μου. Πόσο μάλλον με την 20"
Τέλος πάντων επειδή το ποδήλατο είναι χαρτί και έχει και όλα τα καλούδια επάνω, νομίζω ότι του αξίζει ένα Test Drive.

Δημο το ciao εχει 20αρα ζαντα , οχι 16αρα !16αρα ζαντα εχει μονο το curve , απο την γκαμα της dahon.

Παντως θα συμφωνησω μαζι σου ! Πιστευω οτι στο Μαρακιτομαρακι ταιριαζει καλυτερα ενα απο τα ακολουθα :
boardwalk / roo /vitesse κτλ με σαφη προτιμηση στα δυο πρωτα , λογω (της) τιμης .
Τα 20αρια διπλωνουν πανευκολα (και το espresso διπλωνει , αλλα ειναι τεραστιο , βαρυ ,με πολλα εξεχοντα εξαρτηματα και αβολο για να το κουβαλας με τα χερια μεσα στον σταθμο και τον συρμο)
Μπορεις (μαρακι) να κανεις τα ΠΑΝΤΑ απο οσα ζητας , με ενα 20αρι σπαστο. Θα εχεις και τη σχαριτσα σου , το χαμηλο σκελετο για να ανεβοκατεβαινεις ευκολα , το μικρο μεγεθος για να το βαζεις ΚΑΙ σε αυτοκινητο,ταξι ,λεωφορείο (για μετακινηση,σε περιπτωση αναγκης -βροχη , λαστιχοκτλ)αλλα και στο σινεμα , θεατρο και βεβαια στο σπιτι σου-μεσα στην ντουλαπα- για ασφαλη αποθήκευση.

Παρε 20αρι και θα με θυμηθεις!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το ότι δεν μπορείς να κάνεις την διαδρομή με το ποδήλατο το κρίνεις πως??
με το ποδήλατο που είχες??
καταρχήν πόσα χλμ είναι???

toxotis66
Εικόνα toxotis66
Απών/απούσα

μετακομισε και δεν εχει ιντερντετ ακομα
εξι ενια τρια οκτω οκτω τρια επτα ενα δυο τρια

To_maraki
Απών/απούσα

Μου βάζετε το μικρόβιο του μικρου σπαστού τώρα!! χααχαχ δεν περιμενα να μπερδευτώ τόσο!

xtravaganzagold μου έχω γερή κράση εγώ. Μη με βλεπεις ετσι αδύναμη! Πήγα εχθές και δοκίμασα το vitesse και το espresso και αισθάνθηκα και τα δυο παναλαφρα στα ποδια μου. Σαν παιχνιδάκια. Οντως το vitesse ειναι πολυ πιο βολικο.To espresso ομως μου μοιαζει περισσοτερο σαν ποδηλατο και η αληθεια ειναι οτι προτιμω να περνω απαρατηρητη (το στυλ του Vitesse προκαλει το βλεμμα) άσε που η αντιπροσωπεια θα το εχει κατα το τελος σεπτεμβριου οπως ειπε το παλικαρι εκει.
Σήμερα θα παω σε ενα ποδηλαταδικο στην περιοχη μου που συνεργαζεται με την dahon και θα δω παλι τα ποδήλατα!

To_maraki
Απών/απούσα

toxotis66 wrote:
μετακομισε και δεν εχει ιντερντετ ακομα
εξι ενια τρια οκτω οκτω τρια επτα ενα δυο τρια

Μίλησα με την Μαρλέν διεξοδικά. Πολυ ξηγημένη κοπελα! θα με περιμενει λίγο μεχρι να αποφασίσω σε τι ποδήλατο θα καταλήξω. Αν ειναι το Εσπρεσσο θα το παρω σιγουρα απο την μαρλέν. Σας ευχαριστώ που θυμηθήκατε την αγγελία της και μας φερατε σε επαφή!

To_maraki
Απών/απούσα

plannet wrote:
θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για το παλιό ποδήλατο
και αν υπάρχει κάποια φωτογραφία

Εβγαλα φωτογραφίες οπως ζήτησες πλάνετ αλλά δεν γνωρίζω πως να τις ανεβάσω. Αδαής ένεκα! Να στις στείλω με εμαιλ?

Το ποδηλατο αυτο εχει περασει τα μύρια όσα. Δεν ειχε ποτέ εναν πραγματικο φιλο. Μια ό ενας, μια ο αλλος στην οικογένεια, δεν το αφησαμε σε χλωρό κλαρι αλλά ουτε και το περιποιουμασταν οπως ισως του αξιζε. Οπότε εχει σκουριάσει σε αρκετά σημεία.

To είχε παρατήσει κομμένο στα δυο, στην αυλή ενας παλιος μας γειτονας οταν μετακομισε και ο πατέρας μου εβαλε το μεράκι του κ το εστησε αλλαζοντας μονο νομιζω τοτε..τη σελα και τις ροδες.

Παρατήρησα οτι εχει τις ενδειξεις Clermont hercules, κάτω λεει shimano και εχει 7 ταχύτητες.Εχθες, του ρυθμισα λιγο τις ταχυτητες, εβαλα και λαδακι και σταματησε το εντονο τρίξιμο ομως παραμενει και πολυ βαρύ και σε μεγεθος πρεπει να ειναι large.

dimbazus
Εικόνα dimbazus
Απών/απούσα

....το Curve οδήγησα, ένα λευκό διάολο τον οποίο μπορείτε να δείτε στο προφίλ μου στο Facebook.
Αυτό που πουλάει ο Γιώργος είναι το Ciao.

Φιλικά Δήμος

Υπάρχει ακόμα από ότι βλέπω...http://www.podilates.gr/node/5870

To_maraki
Απών/απούσα

plannet wrote:
το ότι δεν μπορείς να κάνεις την διαδρομή με το ποδήλατο το κρίνεις πως??με το ποδήλατο που είχες??
καταρχήν πόσα χλμ είναι???

Η διαδρομή του προαστιακου που κανω ειναι απο το χαλάνδρι, τον Σταθμο Δουκισσης Πλακεντίας προς Μαγούλα. Τελικός προορισμός μου η Ελευσίνα οπου εργάζομαι. Μια απόσταση 40 χλμ. (απο το σπίτι στο γραφειο)

Δεν μπορώ να κανω την διαδρομή Χαλανδρι-Μαγούλα με κανένα ποδήλατο διοτι περναει διαμεσω της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ που ειναι απροσπελαστη.

To_maraki
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:
[quote=dimbazus Μπορεις (μαρακι) να κανεις τα ΠΑΝΤΑ απο οσα ζητας , με ενα 20αρι σπαστο. Παρε 20αρι και θα με θυμηθεις!

Φαίνεσαι να εχεις καταλαβει τι θελω. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ!!! χχαχχα

Εχθες εκανα αλλη μια βολτα εδω στο χαλανδρι με το ποδηλατο μου αφου του ρυθμισα τις ταχυτητες στον ποδηλατα. Αυτή τη φορα ειχα λογο να προσεξω και την παραμικρή λακουβα γιατι σκεφτομουν οτι σε αυτους τους δρομους θα οδηγώ το σπαστό.

Η μονη μου αμφιβολία τωρα για τα σπαστα παραμενει αν αντέχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οσο ενα απο τα απλά ποδηλατα urban/trekking των 300 ευρώ. Πες τη γνωμη σου αν θες.

Επίσης θα ηθελα να μου πεις αν πιστευεις οτι ενα 20αρι θα τα παει καλυτερα "ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ" από το 26αρι εσπρεσσο εννοώ βολτες/γυμναστικουλα. (Μη σκεφτεσαι την βολή και το μικρο μεγεθος που εχουν αναδιπλωμένα).

Εσυ τι ποδήλατο εχεις;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

οκ κατάλαβα

T4§©
Απών/απούσα

Στείλε μου τις φωτό στο tassos09@gmail.com

To_maraki
Απών/απούσα

T4§© wrote:
Στείλε μου τις φωτό στο tassos09@gmail.com

καλημέρα, Ελενξε στο εμαιλ σου. Μολις σου εστειλα τις φωτό.

T4§©
Απών/απούσα

οκ τις είδα!!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Αν εισαι ποδηλατισσα που κινείται κυριως σε ασφαλτο ή (πολυ) πατημενο χωμα , πιστευω οτι ειναι περιττο να αγορασεις ποδηλατο που να μην ειναι εστιασμενο σε αυτα τα χαρακτηριστικα. Τα σπαστα ποδηλατα και ειδικα τα 16αρια/20αρια αλλα και το espresso ειναι ιδανικα για τετοιες συνθηκες.

Ειλικρινα , δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα αντοχων .
Το μονο που θα σου προτεινα να προσεξεις ειναι την ποιοτητα των συνδεσμων , την ευκολια χρησης τους , αλλα την στιβαροτητα γενικοτερα του ποδηλατου που σε ενδιαφερει(πχ ανεβα πανω και κουνα το τιμονι μπρος πισω ).
Τα dahon εχουν κορυφαια ποιοτητα και πολυ καλο valye for money , και εξαιρετικες μηχανολογικες εφαρμογες στους συνδεσμους τους, οποτε προχώρα αφοβα.

Γενικα:

Ξερω εκ των προτερων οτι ο αναβατης που θα επιλεξει σπαστο 20αρι και κατω θα χρησιμοποιησει το ποδηλατο σαν ΕΡΓΑΛΕΙΟ. Ενα σπαστο 20αρι εχει:
-καθετη θεση οδηγησης (τελεια ορατοτητα/ ανεση / μικρη καταπόνηση )
-χαμηλο σκελετο για να ανεβοκατεβαινεις
-απιστευτη ευελιξια (πχ σε πεζοδρομο με πεζους / αναστροφες /ελιγμους στις λακουβες)
-χαμηλο βαρος (πολυ σημαντικο) που εκτιμας και στα ποδια αλλα και..στα χερια!
-την δυνατοτητα να εχεις το ποδηλατο σου παντου μαζι χωρις σχαρες , αλυσιδες , περιορισμους Μ.Μ.Μ.(ειδικα στα 20" και κατω)
-υψηλη ποιοτητα περιφεριακων .
-την δυνατοτητα να επιστρεψεις σπιτι βαζοντας το σε ταξι/αυτοκινητο/λεωφορείο/μετρο κτλ σε περιπτωση βροχης-ατυχηματος-βλαβης-κοπωσης-βαρεμαρας (φαινεται "αχρειαστο" αλλα αν σκοπευεις να το οδηγεις συνεχεια και τον χειμωνα θα το βρεις ..πολυυυυ χρησιμο!)
-ευκολη αποθήκευση

Στα ελαττωματα θα καταταξω τα εξης :
-Υψηλη τιμη κτίσης (μη φοβασαι, θα κανεις αποσβεση )σε συγκριση με συμβατικα ποδηλατα.
-μεγαλες λακουβες (οκ , οσο μικροτερος ο τροχος , περισσοτερες και οι πιθανοτητες να πεσεις μεσα. Εγω παντως προσεχω -λιγο παραπανω- και πεφτω σπανια-εως καθολου). Παντως ο μικροτερος τροχος ειναι πιο ανθεκτικος σε στραβωματα απο ενα μεγαλυτερο.
-ανηφορες. Ειναι σχεδον αδυνατο με σπαστο να κανεις ορθοπενταλια, λογω γεωμετριας (τα σπαστα με ταχυτητες εχουν παντα μια πολυ κοντη πρωτη και δευτερη ταχυτητα οποτε ουτε αυτο ειναι προβλημα).

Κατ'εμε , η βολή και το μικρο μεγεθος ειναι σοβαροι λογοι να χρησιμοποιησει κανεις το ποδηλατο καθημερινα ,για διαδρομες στη δουλεια και πισω το πρωι αλλα και για να παει το απογευμα την βολτα του , χωρις δευτερη σκεψη.
Δεν υπαρχει καλυτερη προπονησουλα απο το να ενταξεις στις καθημερινες διαδρομες ρουτινας το ποδηλατο.

Πολλοι χαρακτηριζουν τις διαφορες ενος μικρου σπαστου και ενος συμβατικου ποδηλατου με αυτες ενος smart και ενος κανονικου αυτοκινητου-και δεν πεφτουν εξω..

Εχω κανει αρκετα χιλιομετρα με σπαστα φιλων και συγγενών οπως:
dahon boarwalk/espresso/curve/roo/vitesse/cadenza
brompton / monty/ montague paratrooper /bickerton

Προσωπικα χρησιμοποιω καθημερινα ενα strida 5 (που ειναι..αλλη ιστορια) . Εχω επισης στην κατοχη μου ενα 5ταχυτο dahon .
Τα υπολοιπα mountain fs ,κουρσα ,bmx , city ειναι μια χαρα για τις "εξειδικευμενες" βολτες μου , αλλα αν επρεπε να διαλεξω 1 καινουριο ποδηλατο για να κανω τα παντα θα επελεγα να αγορασω ενα 20αρι με 7 ταχυτητες .

darwin
Εικόνα darwin
Απών/απούσα

To Dahon Ciao του Γιώργου δεν είναι πια διαθέσιμο! Το απόκτησα σήμερα για τη σύζυγό μου και το ερωτεύτηκα εγώ. Εξαιρετικό ποδήλατο από έναν εξαιρετικό ποδηλάτη-πωλητή. Απλά υπέροχο! Το έχω στο σαλόνι και δεν μου κάνει καρδιά να το πάω στην αποθήκη! Thanks George.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..φαινεται ο ανθρωπος με το καλο γουστο !
Το σαλονι σας θα κοσμηται με μερικα απο τα πιο ομορφα σχεδιαστικα κοσμηματα της συγχρονης ποδηλατικης ιστοριας!

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:
αλλα αν επρεπε να διαλεξω 1 καινουριο ποδηλατο για να κανω τα παντα θα επελεγα να αγορασω ενα 20αρι με 7 ταχυτητες.

Οπότε καλά κάνω και περιμένω από την αντιπροσωπεία ένα Dahon D7HG από τον Απρίλιο!!! (Καλά, κάθε πότε έχουν παραλαβές;)

To_maraki
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:

Εχω κανει αρκετα χιλιομετρα με σπαστα φιλων και συγγενών οπως:
dahon boarwalk/espresso/curve/roo/vitesse/cadenza
brompton / monty/ montague paratrooper /bickerton

αν επρεπε να διαλεξω 1 καινουριο ποδηλατο για να κανω τα παντα θα επελεγα να αγορασω ενα 20αρι με 7 ταχυτητες .

Σε ευχαριστώ για το χρονο που αφιέρωσες να απαντήσεις σαφώς στις ερωτήσεις μου. Διαβάζοντας οσα γραφεις και βλέποντας το πόσο χρήσιμο "εργαλείο" μπορεί να γίνει για μένα, ανακατευθύνω λιγο τη σκέψη μου προς ενα 20αρι Dahon με έμφαση στο vitesse το οποίο δοκίμασα στην αντιπροσωπεία και βρήκα πανάλαφρο και ιδιαίτερα βολικό. Αυτό θα είναι διαθέσιμο κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου από οτι ειπαν. Οπότε πρέπει να περιμένω λίγο. Στο ενδιάμεσο θα έχω το χρόνο να σκεφτώ ενδελλεχώς τα δυο ποδήλατα που μου αρεσουν τοσο...το vitesse και το espresso. Θα σας ενημερώσω για το που κατέληξα. Ευχαριστώ και πάλι.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

θα απαντήσω εγώ ο πλέον ειδικός στα αναδιπλούμενα
οι διαφορές τους είναι στο στους τροχούς
δλδ 26" έναντι 20"
που σημαίνει ότι το 26" θα είναι πιο γρήγορο στις μετακινήσεις

βέβαια εγώ θα έπαιρνα το vitesse και θα σου εξειγήσω τους λόγους
καταρχήν βάρος
απο την στιγμή που θέλεις να μεταφέρεις το ποδήλατο σου
ακόμα και τα 500 γραμμ. είναι σημαντικά πόσο μάλλον τα 1.8 που έχουν διαφορά
από εκεί και πέρα το vitesse όταν μαζεύει γίνεται ακόμα πιο μικρό απο το espresso
και το σημαντικότερο
το νύχι (βάση σασμάν ταχυτήτων) είναι αποσπόμενο
που σημαίνει σε μια πτώση δεν κινδυνεύεις να πετάξεις τον σκελετό ολόκληρο
αν είναι να πας σε 26" δες το matrix χωρίς να ξέρω τιμές

To_maraki
Απών/απούσα

plannet wrote:
θα απαντήσω εγώ ο πλέον ειδικός στα αναδιπλούμενα
οι διαφορές τους είναι στο στους τροχούς
δλδ 26" έναντι 20"
που σημαίνει ότι το 26" θα είναι πιο γρήγορο στις μετακινήσεις
βέβαια εγώ θα έπαιρνα το vitesse και θα σου εξειγήσω τους λόγους
καταρχήν βάρος απο την στιγμή που θέλεις να μεταφέρεις το ποδήλατο σου
ακόμα και τα 500 γραμμ. είναι σημαντικά πόσο μάλλον τα 1.8 που έχουν διαφορά
από εκεί και πέρα το vitesse όταν μαζεύει γίνεται ακόμα πιο μικρό απο το espresso και το σημαντικότερο το νύχι (βάση σασμάν ταχυτήτων) είναι αποσπόμενο
που σημαίνει σε μια πτώση δεν κινδυνεύεις να πετάξεις τον σκελετό ολόκληρο
αν είναι να πας σε 26" δες το matrix χωρίς να ξέρω τιμές

Πολυ σωστά ολα αυτά αν και ομολογώ πως με τρόμαξες λιγάκι με την αναφορά σου στο ΝΥΧΙ που δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ειναι.

Το κακό ομως με εμενα ειναι οτι αυτο θα ειναι το ποδήλατο μου για κάθε στιγμή και οχι μονο για τη μετακίνηση μου μεσα στην πολη. Να γιατί επιμένω και στις 26αρες. Έχω αρχίσει βέβαια να σκέφτομαι να μην αποχωρηστώ τελειως το ΜΤΒ μου αλλά να αλλαζα τις ρόδες του με σκοπό να γίνει λιγο πιο ελαρφύ και να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ. Καπου ειδα πλάνετ οτι πρότεινες ένα συγκεκριμενο ειδος ροδών. Τι νομιζεις;

Επίσης, κοιταζω και το boardwalk λογω της τιμής του και επειδή ειναι διαθεσιμο αυτή τη στιγμη για αγορά...και διαβασα σε ενα blog (http://www.paraschis.gr/citycycle/comments.php?y=06&m=12&entry=entry0612...) οτι:

ο σκελετός του Boardwalk είναι από Chro-Mo ενώ τα υπόλοιπα από τα μοντέλα της Dahon έχουν σκελετό αλουμινίου (7005), που είναι ελαφρύτερος και πιο άκαμπτος. Αυτός θεωρεί οτι σε ένα ποδήλατο πόλης χωρίς ανάρτηση ο σκελετός Chro-Mo με τη μεγάλη ανθεκτικότητά του και τη σχετική (συγκριτικά με το αλουμίνιο) ευκαμψία του θα είναι πιο κατάλληλος και βέβαια φθηνότερος αν και λιγο βαρυτερος. Εμένα δεν με πειραζει να ειναι λιγο πιο βαρύ αν αυτο το κανει πιο στιβαρό και πιο ανθεκτικό στις πολλες Αθηναικές και μη λακουβοκαταστάσεις ! ;)
Τι λετε εσεις για αυτο;

ps το ΜΑΤΡΙΧ κοστίζει 780ευρώ! Οπότε τίθεται εκτός αν και μου αρεσει πολυ!

Kleo67
Απών/απούσα

το θέμα της αντοχής των σπαστών ποδηλάτων μη σε απασχολεί. Γνώμη μου πάντως είναι ότι το Espresso είναι "διχασμένη προσωπικότητα", αφού ούτε καλό σπαστό μπορεί να θεωρηθεί μια και είναι αρκετά ογκώδες(αυτό πρόσεξέ το, στα σπαστά είναι πολύ σημαντικό), ούτε "κανονικό ποδήλατο" είναι. Θα σου πρότεινα να πάς σε καλύτερο σπαστό από τη γκάμα της dahon, αφού το brompton είναι μακριά από τα χρήματα που σκέφτεσαι να δαπανήσεις.

Φιλικά

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

γενικότερα θα ακούσεις πολλά
τα βασικότερα που θα ακούσεις είναι για την αντοχή που είναι μεν σωστό αλλά δεν έχει σημασία
ένα αλουμίνιο θα αντέξει 10-15 χρόνια τουλάχιστον
και κανείς δεν κρατάει τόσο το ποδήλατο του
και το σίδερο νεμέν αντέχει πιο πολύ αλλά θέλει συντήρηση για να αντέξει
για το θέμα της ξεκούρασης που θα ακούσεις ισχύει όταν κάνεις πολλά χλμ
πράγμα που θα χρειαστείς άλλο ποδήλατο
και για μέσα στην πόλη θα σε βολέψει το άκαμπτο για να μετακίνησε πιο γρήγορα
οπότε εγώ ψηφίζω αλουμίνιο