Trek 6300, Boomax, Scale 70 ή Traxer, Scale 60, Avalanche1.0/Expert, Bianchi Mutt 7400?

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
papingos
Απών/απούσα

Γεια χαρά,

θα ήθελα τη βοήθεια σας στη επιλογη ποδηλατου.
Ειμαι αναμεσα σε δυο ομάδες. Α και Β βάσει κόστους.
Θα ήθελα να μου προτείνετε ενα απο την Α και ενα απο την Β ομαδα.
Πραγματα που θεωρω σημαντικα:
Ποιοτητα, διαχρονικοτητα σκελετου
Ποιοτητα, διαχρονικοτητα ανάρτησης
Ποιότητα υδραυλικών δισκόφρενων

Πρακτικά θα με κάλυπταν οι προδιαγραφες της ομαδας Β, απλα σκέφτομαι μήπως αξίζει να ανέβω στην Α για να μην εχω θέμα σοβαρών αναβαθμίσεων αργότερα. Ντεραγιέ, ταχύητες, μοχλους κτλ νομίζω πως ειναι σχετικα φθηνα και αλλάζονται σχετικά ευκολα, οποτε δε με πειράζει να κανω αναβα΄θμιση σε αυτα αργότερα.
Δε ξέρω καθόλου απο 'καλούς' τροχους και κέντρα. Δισκοβραχίoνα να προσπαθήσω για Hollowtech ?
Είμαι αρκετά μπλεγμένος, παρακαλώ μη μου προτείνετε άλλες μάρκες.
Ευχαριστω πολυ

Α
Trek 6300
IDEAL BOOMAX
Scott Scale 70

Β
IDEAL TRAXER
Scott Scale 60
GT AVALANCHE 1.0 Disc
avalanche expert 2009
Bianchi Mutt 7400 (που βρίσκω μαγαζί με Bianchi ??? Δε τα βλέπω πουθενά)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

βασικά θα πρέπει να δεις πόσα θέλεις να δώσεις για ποδήλατο
και τι διαδρομές θα κάνεις
γενικότερα απο τα ποδήλατα που δείχνεις μου αρέσουν τα scale trek kai bianchi
όχι πως τα αλλά δεν είναι καλά
το bianchi έχει πολύ ελαφρύ σκελετό και μπορείς να το ντύσεις όπως εσύ θέλεις
αν δλδ κάτι δεν σου κάνει
τα Bianchi βλέπω κυρίως σε κατάστηματα της θεσ/νικης

περιμένω να πεις 2-3 πράγματα παραπάνω για το πως βλέπεις το ποδήλατο και τι θέλεις να κάνεις

papingos
Απών/απούσα

Ποσό; 1100 max για την κατηγορία Β, γυρω στο 800ρι για την Α.
Ποδηλατοβόλτες μέσα στη πόλη, ισως με πιο φλατ λαστιχα καποια μονοήμερη εκδρομη εκτος πολης σε ασφαλτο χωρίς πολυ κινηση, ομαλές βουνού (Σέιχ σου, Υμηττός). Οχι άλματα, οχι απότομες καταβάσεις, οχι αγωνιστική προπόνηση.
Bianchi πρακτικά έχει μόνο στον Ποδηλάτη στη Θεσσαλονίκη και ισως στο www.justride.gr στην Αθήνα. Πολυ ωραίο φαινεται το Mutt 7400 αλλα στα 1279 ξεφευγει... Για τις καστομιές εισαι σίγουρος ? Δηλαδη με χαμηλότερα περιφερειακά και χαμηλότερη τιμή; Ρώτησα στην Κυκλοποδηλατική και μου είπαν οτι δε παίζει.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

η κυκλωποδηλατική δεν παίζει και να σου πουλήσει.
Με 1100 είχε πάρει ένα παιδί με deore/slx και ανάρτηση άερος λαιδού Mavic crossride τροχούς και δισκόφρενα shimano 485

για σένα θα σου πρότεινα με xt v-brake Novatec τροχούς, και full deore (hollowtech 2 δισκοβραχιονα και όχι Octalink) και τα υπολοιπα
όπως είναι (σέλες τιμόνια)
ανάρτηση raidon air
950€
και είσαι άρχοντας
+80€ Marzocchi 33 tst2 (ελαστομερή)
αν θέλεις κάτι σε marzo
κάτι παραπάνω δεν θα το χρειαστείς για αυτά που λες ότι θέλεις να κάνεις

απλά πέρασα απο τον ποδηλατη (κορδελιού) και ρώτησα]
αν θέλεις κάτι παραπάνω κάτι λιγότερο το λες και το αλλάζει κατ΄επιλογη

το ίδιο με άλλο σκελετό
http://www.mbike.gr/summary.asp?catid=4058&subid=2&tag=49&pubid=1268
Με αυτόν τον σκελετό
750€ το φτηνό 900 ευρό το ακριβό

babis
Απών/απούσα

Στην Αθήνα είναι λίγο δυσεύρετα τα Bianchi.
Τα Ideal τα βρίσκεις παντού
Το Treck δίνει εγγύηση για το πλαίσιο εφ' όρου ζωής, τα περιφερειακά του όμως δεν ταιριάζουν στη τιμή του ποδηλάτου.

Προσωπικά θα σου πρότεινα το Scale 70 ή 60 ή το Kona Caldera. Πάντως σε κάθε περίπτωση ψάξε για προσφορές πάνω σε περσινά μοντέλα. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, φίλος αγόρασε την προηγούμενη βδομάδα από τον Τσιρίκο το περσινό μοντέλο του Kona Caldera και το ποδήλατο στη βάσανο των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι μου άφησε πολύ καλή εντύπωση.

Προκαταβολικά σου λέω ότι έχω ένα Scott Scale 80, οπότε η γνώμη μπορεί να είναι λίγο προκατειλημμένη υπέρ των Scott.