Απο 7αρι με 14/28 σε 8αρι 11/34 σε σπαστό Tern

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
handmadesolution
Εικόνα handmadesolution
Απών/απούσα

Καλημέρα κύριοι,

Πρόσφατα αγόρασα απο Τσιρίκο το παρακάτω σπαστό Tern για τις μετακινίσεις μου στην εργασία :

http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/folding-bikes/folding-bikes-small-whee...

το ποδήλατο όπως και θα δείτε στα χαρακτηριστικά του εχει 7 ταχύτητες και φοράει βιδωτό ελέυθερο 14/28 . να σημειώσω οτι είναι το πέμπτο μου ποδήλατο και μέσα απο την χρήση του αντιλήφθηκα οτι έχει ανάγκη απο πολλές μετατροπές. μια απο αυτές, οπου και αντιμετώπισα προβλημα είναι η αλλαγή στις ταχύτητες.

θέλωντας λοιπόν να του δώσω μια παραπάνω ώθηση σε επιτάχυνση αλλα και κυρίως στην ανηφόρα σκέφτηκα να ανταλλάξω τα παρακάτω εξής 4:

1. αυτο...

shimano 7sp

shimano 7sp

http://s1353.beta.photobucket.com/user/handmadesolution/media/rover_7_sp...

με αυτό...

http://www.bikestation.gr/details.php?PrID=740

2. αυτο...

Shimano RD-FT30, 7sp

http://s1353.beta.photobucket.com/user/handmadesolution/media/prod_42737...

με αυτό...

http://www.bikestation.gr/details.php?PrID=860

3*. αυτο...

Shimano (14-28,7sp)

http://s1353.beta.photobucket.com/user/handmadesolution/media/shimano20f...

με αυτό...

http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=SHI11CSHG408SP

4. και τέλος φυσικα, την αλυσίδα με πιο μακριά.

*το πρόβλημα λοιπόν εμφανίστηκε οταν στην αλλαγη με το καινουριο ελευθερο, ανακαλυψα αργα βέβαια οτι το παλιο είναι βιδωτό και το καινουριο κουμπωτο.
θέλωντας λοιπον να κρατήσω το κανουριο ελευθερο που πολυ με ενδιαφέρει, έχω την εξής ερώτηση :

ΜΗΠΩΣ ΓΝΏΡΊΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΒΡΩ ΠΊΣΩ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΜΠΟΤΟ SHIMANO KAI MH,ΜΕ 28 ΤΡΎΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=SHI11CSHG408SP ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ή ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΤΌΧΟΥ, ΜΕ ΧΑΜΗΛΌ ΚΟΣΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ;;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...λιγακι.
Στερνη μου γνωση, να σ'ειχα πρωτα.
Η αλλιως, πριν μπουμε σε διαδικασια αλλαγων, φροντιζουμε να ενημερωθουμε πρωτα για συμβατοτητες ανταλλακτικων.

Πριν απ'ολα, και για να πρωχωρησεις σε αντικατασταση του κεντρου, θα πρεπει να γνωριζεις το ανοιγμα των πισω ψαλιδιων του σκελετου, η αλλιως το OLD.
Αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να δεις, πριν προχωρησεις σε αγορα κεντρου και ανακαλυψεις οτι αυτο που ψωνισες, ειναι πιο στενο η πιο πλατυ απο αυτο που χωραει στα ψαλιδια του σκελετου.
Το πιο πιθανο λοιπον ειναι, το ανοιγμα των ψαλιδιων να ειναι ειτε 130 χλστ. (οσο στις κουρσες), ειτε 135 χλστ. (οσο στα ΜΤΒ και τα Trekking).
Αν λοιπον το ανοιγμα ειναι 130 χλστ., τοτε τη λυση με τις 28 τρυπες, θα σου τη δωσει γρηγορα και ευκολα, καποιο κουρσαδικο κεντρο.
Αν το ανοιγμα ειναι 135 χλστ., τοτε θα πρεπει να ψαξεις λιγο παραπανω. Υπαρχουν ομως και σ'αυτη την περιπτωση λυσεις: Προσφατα χρειαστηκε να πλεξω πισω τροχο ΜΤΒ με 24 ακτινες, και βρεθηκε κεντρο της KORE, και με σφραγιστα ρουλεμαν, και στην ντοπια αγορα μαλιστα.
Υπαρχει βεβαια και η αλλη επιλογη, αφου ηδη μπηκες στα βαθεια νερα (της τσεπης σου):
Εφ'οσον ετσι κι αλλιως θα χρειαστει να ξαναπλεξεις τον πισω τροχο, χρησιμοποιωντας διαφορετικου μηκους ακτινες κατα πασα πιθανοτητα, ισως ειναι ευκαιρια να αλλαξεις και την πισω ζαντα με κατι ποιοτικοτερο (αν η μαμισια δεν ειναι και τοσο σοϊ, κι ειναι μονοπατη π.χ.), διαλεγοντας μια με οσες ακτινες θελεις (36 π.χ.).
Κι ετσι, σου μενει ανεπαφος κι ο πισω μαμισιος τροχος (με την κασσετα του), να τον κανεις οτι θελεις (πουλησεις, χαρισεις, κλπ).

Αυτα τα ολιγα, καλη συνεχεια.

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

Το σαζμάν γιατί να το αλλάξεις? Αυτό που δείχνεις είναι ένα απλό φτηνό αντίστοιχο με το δικό σου χοντρικά, οπότε δεν θα δείς και καμία τρελή διαφορά.

Επίσης σε folding δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο να βγάλεις το Gripshift και να βάλεις σκανδάλη.

handmadesolution
Εικόνα handmadesolution
Απών/απούσα

... έχεις δίκιο, έπρεπε πρώτα να ενημερωθώ. στα 4 ποδηλατα που εχω κανει αλλαγες σε ελευθερα δεν μου ετυχε ποτε βιδωτό,περαν απο ενα που αναπαλαιωσα και χρειαστηκε να αγορασω καινουριους τροχους.συνεπως ναι, προκειμενου να μπλεξω με κεντρα και ακτινες,καλυτερα να αλλαξω τον πίσω με κατι ποιοτικοτερο.έλα όμως που δεν βρίσκει κανείς ευκολα ετοιμο τροχο 20'' μεταχειρισμενο και μη.τέλοσπαντων.σε εύχαριστώ για την ενημέρωση και κυριως το ξεμπλοκαρισμα της σκέψης μου.thanks

Φίλε Hidefnick το παλιο σασμαν είναι δυστιχως μονον για 28 δοντια ανοιγμα και για 7 ταχυτητες.το νέο αν προσέξεις στα τεχνικά χαρακτηριστικα εως 34, οπου και αγόρασα.
τέλος οσων αφορά το gripshift ειναι καθαρα θέμα ασφάλειας,δεδομένου σταθερότητας και ξεκουρασης του καρπου σε όλη την διαδρομη.τουλάχιστον για μενα φυσικα.