Hercules Popular αρχών δεκαετίας '60

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Velociraptor
Απών/απούσα

Προσπαθώ να βρω χρόνο έτσι ώστε να αρχίσω να αναπαλαιώνω το παλιό 3speed (Sturmey archer) roadster της Βρεττανικής Hercules to οποίο "κοιμάται" εδώ και πολλά χρόνια στο υπόγειο του εξοχικού μου. Το βρήκα πεταμένο στην άκρη του δρόμου εδώ και 20 χρόνια περίπου. Νομίζω πως ήρθε όμως η ώρα! Καλή μου επιτυχία!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
cdouvis
Απών/απούσα

έχω κι εγώ ένα Hercules Vienaman (ή έτσι νομίζω ότι λέγεται) σκέτο κόσμημα. Θέλω εδώ και πολύ καιρό να του κάνω ένα καλό ρεκτιφιέ αλλά ακόμα δεν έχω σκεφτεί ούτε τα πιο βασικά. Πως λες να αρχίσεις?

Velociraptor
Απών/απούσα

Κατ' αρχάς θα λύσω τα πάντα, και κομμάτι κομμάτι θα κάνω καλό καθαρισμό. Κατόπιν θα φωτογραφήσω τα σχέδια και αυτοκόλλητα του σκελετού έτσι ώστε να μπορέσω να τα αναπαράγω. Μετά θα προχωρήσω σε αμμοβολές, υαλοβολές και βάψιμο. Γνωρίζω κάποιον που αναπαλαιώνει μοτοσυκλέτες, ο οποίος μου υπόσχεται θαύματα σε θέματα σχετικά με βαφές και όχι μόνο. Έχω δει δουλειά του και φαίνεται ότι με πείθει. Θα είναι η πρώτη μου απόπειρα για αναπαλαίωση. Έχω αρκετή υπομονή και δεν βιάζομαι. Θα ανεβάσω φωτογραφίες της σημερινής αξιολύπητης κατάστασης του ποδηλάτου, μέσα στις προσεχείς ημέρες. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και υπόσχομαι να βοηθάω με ότι καινούριο μαθαίνω!

cdouvis
Απών/απούσα

δε μου λες όμως, τα κινητά μέρη θέλουν δουλειά? Γιατί εμένα η μεσαία τριβή έχει πάθει μεγάλη ζημία, ίσως και οι άλλες. Υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να βρω διαστασολογίες κλπ για να διαλέξω συμβατά ανταλλακτικά. Μεγάλες περιπέτειες. Δεν τα έχω ξανακάνει όλα αυτά και δεν ξέρω τι θα βγει στο τέλος. Ελπίζω να μην έχεις κι εσύ τέτοια προβλήματα

contact