Νέο γαλλικό άτι στον σταύλο...

21 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω το νέο μου απόκτημα. Πρόκειται για αυτό το Velosolex: http://www.podilates.gr/node/7656 Δεν ξέρω το όνομά του. Από ένα ξεφτισμένο αυτοκόλλητο υποψιάζομαι ότι το λένε Concorde, έχει κανείς καμμιά ιδέα; Είναι μοντέλο περίπου του 87-88 υπολογίζω. Ο σκελετός είναι με κολήσεις, όχι μούφες.
Λοιπόν του έλαχε να γίνει το ποδήλατο που θα με εισάγει στην ποδηλασία δρόμου. Πριν από αυτό θα χρειαστεί ένα φρεσκάρισμα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι είδους φρεσκάρισμα. Σε αυτό θέλω τη γνώμη σας. Μου περνάνε σκέψεις από το να το αφήσω ως έχει (εντάξει ένα καλό πλύσιμο και κάποια ψιλοπράγματα) μέχρι και να το βάψω και να του βάλω όλη τη Sora (αν μπαίνει) με καινούριους τροχούς. Στην δεύτερη περίπτωση το κόστος ανεβαίνει πολύ, οπότε δεν το βλέπω - τουλάχιστον άμεσα.
Δύο πράγματα με απασχολούν κυρίως. Ο δισκοβραχίωνας είναι με σφήνες. Φοβάμαι να τον βγάλω γιατί δεν ξέρω αν ξαναμπούνε. Επίσης διαβάζω ότι είναι επίφοβες να φύγουν. Σκέφτηκα να βάλω έναν πιο σύγχρονο (52-39t είναι). Θέλει και μεσαία τριβή. Θα ταιριάζει κάτι πιο καινούριο; Θέλω μια βασική σειρά, όχι κάτι ιδιαίτερο. Το κόστος που κυμαίνεται; Ίσως βέβαια τον κρατήσω και αν δω ότι χαλαρώνει, δίπλα είναι η ηλεκτροκόλληση...
Το δεύτερο είναι ότι ο σκελετός έχει μικροχτυπηματάκια και έχει φύγει το χρώμα. Έχει πιάσει πάνω λίγο σκουριά αλλά επιφανειακή. Τα έτριψα δοκιμαστικά με λίγο γυαλόχαρτο και έφυγε - δυστυχώς μαζί με το τριγύρω χρώμα. Οπότε σκέφτομαι να το βάψω όλο ή όχι; Είναι αρκετή διαδικασία, ξέρω από τα άλλα δύο που έκανα. Υπάρχει κάτι να καλύψω μόνο αυτά, στο υπάρχον χρώμα;
Κατά τα άλλα, το ποδήλατο είναι λειτουργικό. Οι τροχοί δείχνουν ίσιοι. Κύλιση ομαλότατη. Λίγη σκουρίτσα επιφανειακή στις ζάντες φεύγει εύκολα με το γυαλόχαρτο. Ένα πιο σύγχρονο μπροστινό φρένο και λάστιχα θέλει. Σε μέγεθος καλά μου κάθεται από κανά δυο (μικρές βέβαια) βόλτες που έκανα. Για ποδήλασία αναψυχής το θέλω και για λίγο γυμναστική. Δεν θα το τρέξω σε brevet. Ακούω γνώμες , προτάσεις, αντιρρήσεις, ελεύθερα. Παραθέτω κάποιες φωτογραφίες.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon DSC00154.JPG44.43 KB
Image icon DSC00159.JPG142.77 KB
Image icon DSC00158.JPG131.92 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
thomasofluton
Απών/απούσα

Φανταστικο ποδηλατο, καλοταξιδο!

Μερικα πραγματακια να σου πω μονο...

Σφηνες... ναι κοβονται ευκολα αν ζωριστουν (παρε 2 να εχεις ρεζερβα) μην ονειρευεσαι να αλαξεις μεσαια τριβη με κλειστου τυπου γιατι απλα εχει γαλικο σπειρωμα που σημαινει οτι βιδωνουν και τα δυο δεξια! Εναν αξονα θα αλαξεις και ρουλεμαν και θα βαλεις οποιον δισκοβραχιωνα θες!

Βαψιμο θα χρειαστεις... αλλα δεν ειναι αναγκη να το κανεις αμεσα κανε τις βολτες σου να το ευχαριστηθεις και να δεις τι μετατροπες χρειαζεται για να γινει οπως ακριβως το θες...

Θα σου συνηστουσα μια κασσετα με καπως πιο μεγαλο ευρως αλλα θα χρειαστεις και medium cage ντεραγιε

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ΜΠΡΑΒΟ για την σωστή αγορά σου (ελπίζω να το πήρες πολύ οικονομικά) και μπράβο που θέλεις να το αξιοποιήσεις και να το χρησιμοποιήσεις.
Οι δικές μου συμβουλές, για να το κάνεις μάχιμο είναι:
1. σχολαστικό καθάρισμα και καλή λίπανση ΠΑΝΤΟΥ. Θα βγουν στη φόρα διάφορα προβληματάκια, καλύτερα τώρα για να τα αντιμετωπίσεις παρά μετά σε καμιά μακρυνή βόλτα στην μέση του πουθενά.
2. Αν τα ελαστικά είναι παλιά, ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ(μαζί με ένα ζευγάρι σαμπρέλες) το κόστος είναι μικρό και θα αποφύγεις πολλά δυσάρεστα.
3. Στην θέση σου, ΑΚΟΜΑ και αν ήθελα να ξοδέψω τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ των ελαχίστων, θα κοιτούσα να αλλάξω σύρματα, καλώδια και τακάκια φρένων. Ειδικά για τα φρένα, θα το έψαχνα μήπως και παίρνουν αλλαγή με νέου τύπου κουρσάδικα (καμία σχέση σε φρενάρισμα με τα παλιά που έχει).
4. Η σκουριά αν φεύγει με τρίψιμο, κάντο και βάψτο τοπικά με σπρέι. Κάνε και κανα σχέδιο, μην πολύ κολλάς. Αν άντεξε μέχρι σήμερα ο σκελετός, δεν θα σε αφήσει τώρα.
5. Τσέκαρε αν τα ψαλίδια είναι ίσια - συνήθως από πτώσεις, οι παλιοί σκελετοί έχουν στραβό το πίσω μέρος, θέλει μάστορα για να έρθει στα ίσια του, ΑΝ ΕΡΘΕΙ... 6. Υπάρχουν μάστορες που θα σε υποστηρίξουν, ίσως βρεις και ανταλλακτικά, αλλά σίγουρα θα σου προτίνουν κάποιες λύσεις:
α. Αλτιπαρμάκης
β. Τσιπίδης
γ. ποδηλατάδικο - τρύπα δίπλα στις γραμμές ΤΡΑΜ Ν Κόσμου, μετά το ΙΚΑ και λίγο πριν την Μπακνανά

7. Αν τελικά προχωρήσεις σε αλλαγή όλων των περιφερειακών (δεν ξέρω αν ταιρειάζουν στην περίπτωσή σου) κάποιος πουλάει ολόκληρη σειρά (νομίζω Sora) με 150 ευρώ. Ψάξε εδώ και στο Cyclist-friends.

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Πρώτα από όλα ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

thomasofluton, ευχαριστώ για τα σχόλια. Σφήνες που μπορώ να βρω; Δεν έχω κοιτάξει ακόμη τα ποδηλατάδικα εδώ (όπου εδώ = Κοζάνη και όπου ποδηλατάδικα = κυρίως έμποροι). Επίσης κάπου διάβασα ότι οι σφήνες βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη. Ποιο μου κάνει, οέο; Για τον άξονα τώρα. Βλέπω ότι ο δισκοβραχίωνας της Sora (ουσιαστικά ο φθηνότερος που είδα) έχει Octalink εφαρμογή ( http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=29778 ) Εγώ έχω από ότι κατάλαβα τέτοιο στυλ μεσαία τριβή: http://specialbikes.gr/eshop/customer/product.php?productid=607&cat=91&p... Που μπορώ να βρω Octalink άξονα για αυτή; Τέλος έχω μια εξαπλέτα από το Motobecane μου, που περισσεύει αλλά το ντεραγιέ δουλεύει καλά οπότε λέω να μην ψάχνομαι και για αυτό ακόμη.

Rockarolla, μένω στην Κοζάνη (που να ξέρεις; δεν το είπα...), οπότε τα καταστήματα που προτείνεις είναι κάπως μακρυά. Ευχαριστώ πάντως. :) Το ποδήλατο το πήρα 80ευρώ. Το παιδί που το είχε μου είπε ότι το χρησιμοποιούσε. Άλλωστε φαίνεται ότι δεν ήταν ακίνητο, τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό. Τα λάστιχα δεν είναι παλιά, είναι κάπως φθαρμένα αλλά θα αλλαχτούν ούτως ή άλλως. Το πίσω φρένο είναι πιο σύγχρονο κούρσας. Κέντρα τροχών, μεσαία τριβή και αλυσίδα έχουν γράσο - λάδι.
Σίγουρα θα αλλαχτούν πάντως:
-Λάστιχα
-Τακάκια
-Μπροστινό φρένο (ελπίζω να βρεθεί κάτι να ταιριάζει)
-Σύρματα

Δεν μου φαίνονται στραβά τα ψαλίδια, τουλάχιστον με το μάτι. Μπορώ να το μετρήσω κάπως;

Για το σχολαστικό καθάρισμα θα το λύσω σχεδόν όλο. Οπότε λέω να το περάσω και δυο - τρία χρώματα μπογιάς (σπρέυ), πάνω από το υπάρχον - αφού το τρίψω για τη σκουριά. Να είμαι και ειλικρινής το γκρι δεν μου αρέσει σαν χρώμα. Το προτιμώ σε ένα κρασάτο κόκκινο. Απλά περιμένω να ανοίξει ο καιρός γιατί με -5 , -6 δεν θέλω να μπλέξω με νερά.

Δεν νομίζω να πάω σε ολόκληρη σειρά τελικά.

Με συγχωρείτε αν σας πρήζω πολύ αλλά δεν ξέρω τι μπορώ και πως να το κάνω. Έχω "αναπαλαιώσει" και ένα Motobecane Mirage σε single speed εκδοχή αλλά εκεί κράτησα έναν vintage χαρακτήρα και το χρησιμοποιώ για ηλιόλουστες βόλτες. Αυτό θέλω να το κάνω πιο μάχιμο για αυτό και το αναλύω παραπάνω.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν σκοπεύεις να το λύσεις όλο χμ χμ μάλλον ΤΕΛΙΚΑ θα χρειαστείς ανταλλακτικά...
Όλο και κάτι θα έχει κολλήσει, όλο και κάτι θα στραβώσει...
Κατά τα άλλα μια χαρά τα έγραψες... αν καταφέρεις και βρεις και μπροστά φρένο θα είσαι βασιλιάς.

Για τα στραβά ψαλίδια: εφόσον δεν βλέπεις τίποτα θα είναι ΟΚ. Συνήθως κοιτώντας από πίσω φαίνεται η ζημιά...

Καλή συνέχεια και καλές βόλτες (όταν ολοκληρώσεις την αναστύλωση βάλε φωτος)

vamvakoolas
Εικόνα vamvakoolas
Απών/απούσα

αυτα που σου λενε για ψαλιδια ειναι....μουφες (εντελως)
ολα τα velosolex εχουν τετοιο σχεδιο και ειναι μαλιστα και πολυ γερα. Μεχρι και μετρηση με ψηφιακο παχυμετρο και κατανομης μαζας εκανα γιατι μου το εβγαλαν...για πεταμα αλλα μετα απο συζητηση με εξωτερικο/μετρησεις/βιβλιογραφια κατεληξα στο πιο πανω συμπερασμα :-)
Αλλαγες κανε αυτες που εγραψες. Εγω αλλαξα και μεσσαια τριβη (εβγαλα σφηνες κοκ και εβαλα απο ....mtb). Σκελετο δεν πειραξα (απλως καποιο καλο χημικο καθαριστικο χρησιμοποιησα) αλλα αλλαξα τροχους και οτι θα αλλαξεις και εσυ+ταινεια. Τα φρενα θα βρεις μια σχετικη δυσκολια να αλλαξεις αλλα αν πας σε καποιο καλο μαστορα που να εχει δουλεψει παλια ποδηλατα (στην επαρχια ειναι σιγουρο) θα σε βοηθησει. Ειναι ενα παλιο ποδηλατο, βαρυ αλλα...ταχυτατο!

Κατοχος
velosolex le parisienne

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Η μεσαία τριβή πάνω γράφει: 35XR1 Japan SI αν βοηθάει σε κάτι. Το πίσω φρένο είναι αυτό: http://www.roadcyclinguk.com/uploads/images/ProductImage/42.jpg (RX100 SLR) Από ότι κατάλαβα δεν παράγονται άλλο φρένα με 57mm reach, οπότε εκεί έγκειται και η δυσκολία αντικατάστασης. Όχι ότι το μπροστά δεν πιάνει αλλά το πίσω έχει καλύτερη αίσθηση.

vamvakoolas ευχαριστώ για τη βοήθεια. Διάβασα και το topic σου. Μπορείς να μου δώσεις κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για το τι έκανες με τη μεσαία τριβή; Έβαλες ολόκληρη μεσαία τριβή από mtb; Και αν ναι ποια; Δισκοβραχίωνα από κούρσα (διπλό) ή από mtb; Ταχύτατο δεν λες τίποτα, πρώτη βόλτα είδα 50km/h πριν το καταλάβω... :)

thomasofluton, είδα και το δικό σου topic για το κουκλί σου (Peugeot). Έβαλες τον Campagnolo δισκοβραχίωνα. Μπορείς και εσύ να μου πεις λίγες παραπάνω λεπτομέρειες τι ακριβώς έκανες με τη μεσαία τριβή;

Παιδιά ευχαριστώ για το χρόνο σας. Βοηθάτε πολύ!

Φυσικά κάποια πολύ ενδιαφέροντα για το θέμα λέει και ο Sheldon:
http://sheldonbrown.com/velos.html
http://sheldonbrown.com/cotters.html
http://sheldonbrown.com/tooltips/cotters.html

thomasofluton
Απών/απούσα

Εγω με την μεσαια τριβη δεν εκανα τιποτα περα απο ενα καλο καθαρισμα αλλαγη στα ρουλεμαν και γρασσαρισμα ο δικος μου δεν ηταν με σφηνες αλλα κανονικος (τετραγωνος) Σε ενα αλλο κλασσικο peugeot που φτιαχνω τωρα απλα αλαξα αξονα σε τετραγωνο αλλα για octalink ουτε που να το σκεφτεσαι! Ξεβιδωσε την μεσαια τρηβη να σιγουρευτεις για το σπειρωμα αν και τα δυο βιδωνουν δεξια δεν εχεις πολες επιλογες (γαλικο σπειρωμα) αν το ενα βιδωνει αριστερα και το αλλο δεξια μπορεις να βαλεις οποια τριβη θες. Παντως ο campagnolo ειναι κατα την γνωμη μου καλος και πρακτικος 52/39 και βγαινει σε διαφορες εκδοσεις (θα βρεις δηλαδη παραδοσιακο τετραγωνο) απο την μερια μου στον συνηστω (βγαινει και σε ασημι χρωμα αν δεν σου αρεσει το μαυρο). Με λιγο υπομονη θα βρεις ανταλακτικα (και ολα τα φρενα ακομα και τα campagnolo skeleton βγαινουν σε low drop αρκει να τα ζητησεις!

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Για τη μεσαία τριβή το 35xP1 που λέει σημαίνει ότι έχει Γαλλικό σπείρωμα από ότι είδα στο google. Ωραίος ο Campagnolo πάντως. Καλώς, θα κοιτάξω τι μπορώ να βρω εδώ και θα προχωρήσω ανάλογα.

vamvakoolas
Εικόνα vamvakoolas
Απών/απούσα

για το συγκεκριμενο (δισκοβραχιωνα) αποτι θυμαμαι αλλαχτηκε (γιατι πραγματικα αν σε αφησει....αστα) και αντικατασταθηκε ολο απο συγχρονο με mtb 3 γραναζιων. Μαρκα και λεπτομεριες δε σου εχω γραψει (οχι γιατι δε θελω να βοηθησω, το αντιθετο με κατι ασχετους εδω μεσα) επειδη τη κουρσα την εχω ψιλοαμελησει (ελλειψει χρονου-χρηματων) θα βγαλω φωτο και θα γραψω τεχνικα το σ/κ. Φρενα και γενικα συμβουλες (απο φιλους ποδηλατες) ακολουθησα πιστα το τυφλοσουρτη του vigor (αδικοχαμενο παλικαρι)

http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?t=3581

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν θυμάμαι καλά είδα κουρσάδικα φρένα - σετ - με τέτοιο μέγεθος (για παλιές κούρσες) στον Τζωρτζόπουλο (Κουκάκι / Συγγρού Φιξ) με 20 ευρώ.
Κάνε μια στάση και ρώτα.
.
.
.
.
.
.
ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΣΧΕΤΤΚΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΚΑΒΡΙΟ:
Διάβασα το παραπάνω λινκ που περιγράφει ο Vigor την αναπαλαίωση του δικού του ποδηλάτου.... και τελειώνει με την φράση:
"...φωτος όταν επιστρέψω από Πύργο..."

vamvakoolas
Εικόνα vamvakoolas
Απών/απούσα

ναι ειναι τραγικη ειρωνεια.....

Παντως δεν εχω δει πληρεστερο οδηγο για αναπαλαιωση αλλα και χαρακτηρα

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Η ειρωνία είναι που το μήνυμα αρχίζει "Ναι είναι ζωντανό..." Δεν ήξερα τι συνέβει. Ούτε είδα το post όταν έγινε το μοιραίο (ήμουν φαντάρος). Το θέμα για το peugeot το παρακολουθούσα και περίμενα να το τελειώσει με αγωνία. Με το στρατό το είχα ξεχάσει και το είδα τώρα. Κρίμα...

Ήθελα να γράψω γεμάτος χαρά για την χθεσινή πρώτη κανονική βόλτα με το Velosolex. Απλά δεν θα έχει τον ίδιο ενθουσιασμό το μήνυμα.

Λοιπόν, τσουλάει υπέροχα. It handles like a dream που λένε και οι αγγλόφωνοι. Έκανα 15km. Εντάξει δεν είναι πολλά , δοκιμαστικά ήταν. Δεν έφτιαξα τίποτα. Το καθάρισα απλά. Δεν ήθελε κάτι ρύθμισμα. Πήρα και στην τσάντα κλειδιά ,τρόμπες κτλ μην χρειαστεί κάτι. Δεν χρειάστηκε.
Οι τροχοί είναι ίσιοι. Τα φρένα αν και με φαγωμένα κατά το ήμισυ τακάκια πιάνουν αρκετά καλά. Σε αίσθηση υπολείπονται. Δεν ακούγονται τριγμοί από πουθενά. Το κοντέρ έδειξε και 62km/h σε ευθεία αλλά μάλλον είναι αισιόδοξο. Παρότι ο μικρός δίσκος μπροστά είναι 39 και ο μεγάλος πίσω νομίζω 25 σε κάποιες ανηφόρες είναι πιο άνετο από το Hillmaster (με 34 μπροστά , πίσω διάφορα γρανάζια). Σε ανηφόρα κλίσης 10% για 700 μέτρα με κούρασε αλλά με μία στάση την ανέβηκα. Το ίδιο με το Hillmaster.
Πρέπει να συνηθίσω την στάση και το βάρος των πεταλιών. Πρώτη βόλτα ήταν με κούρσα και ένιωσα μετά ένα "τράβηγμα" σε όλο το κορμί.
Το ζύγισα πρόχειρα (με τον αέρα στα λάστιχα - βαρέθηκα να (ξε)φουσκώνω) και το σταντ και βγήκε 12 κιλά. (Το κρατούσα και ανέβηκα στη ζυγαριά.)

Μόλις βρω ευκαιρία θα κάνω μια βόλτα στα ποδηλατάδικα να δω τι προτείνουν και αυτοί.

vamvakoolas
Εικόνα vamvakoolas
Απών/απούσα

καλες βολτες!!!

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Ευχαριστώ!

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Στο πλαίσιο κάτω από τη μεσαία τριβή λέει 2046 και Τ3 (όχι στο ίδιο σημείο, ξεχωριστά). Μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα από αυτό; Υποθέτω ότι το Τ3 αναφέρεται στις κολλήσεις (δεν είναι με μούφες ο σκελετός). Το 2046 είναι αριθμός πλαισίου ή το κράμα που χρησιμοποιήθηκε;

Ξέρει κανείς κάποιο site για τα ποδήλατα της Velosolex; Γιατί συνέχεια βρίσκω για τα moped της.

(Προσπαθώ να γράφω κάποια πράγματα που παρατηρώ ή περνάνε από το μυαλό μου ώστε το θέμα να κρατιέται ενήμερο, αν χρειαστούν παρόμοιες πληροφορίες και άλλοι.)

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Tο πήγα σήμερα σε ποδηλατά για το δισκοβραχίωνα. Με το που το είδαν (με την άκρη του ματιού γιατί δεν σηκώθηκαν από την εφημερίδα και τον καφέ!) άρχισαν τα "Δεν γίνεται τίποτα, δεν συμφέρει κτλ...". Μου είπε να το αφήσω και θα δουν. Θα μιλήσουν και με έναν άλλο και να περάσω σε 3-4 μέρες να μου πει. Άντε να δούμε τι θα ακούσουμε...
Τόσο εύκολα λασκάρουν οι σφήνες; Αν δεν αλλαχτεί θα αποτελέσει πρόβλημα λέτε;

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Το πήρα πίσω όπως το παρέδωσα. Δεν μπορεί να κάνει κάτι. Έχει δισκοβραχίωνα αλλά για οχτάρα κασσέτα. Θα το πάω και αλλού. Αυτός λέει ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις σφήνες.
Για τα φρένα τώρα. Έχει σετ μπρος πίσω 105 σειρά με 57αρι εύρος στα 60 ευρώ. Τα έχει χρόνια ξεχασμένα στο κατάστημα από ότι είπε. Αξίζουν λέτε;

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα
Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Μοιάζει με ποδήλατο. Έχουμε κάποια μικροπροβληματάκια. Δεν σας πειράζει να κάνω αντιγραφή επικόλληση από το cyclist. Μην ξαναγράφω τα ίδια. :)

Τελικές ρυθμίσεις, αλυσίδα, ταχύτητες, φρένα τα ανέλαβε μάστορας. Η αλυσίδα τώρα το παρατήρησα ότι είναι φουσκωμένη. Έχει ένα πλαστικό στοπ στο σημείο που βιδώνει ο τροχός. Να το βγάλω και να τον τραβήξω παραμέσα; Αλλά μετά θα παίζει σωστά το ντεραγιέ;
Άλλο πρόβλημα είναι το ντεραγιέ. Είναι στραβό και δεν παίρνει το μεγάλο γρανάζι γιατί βρίσκει στις ακτίνες. Το παιδί που το ρύθμισε είπε ότι έκανε ότι μπορούσε, τουλάχιστον να παίζει στα τέσσερα γρανάζια. Οπότε στην πράξη έχουμε τεσσάρα κασσέτα. Όχι ότι καλύτερο για ανηφόρες.
Επίσης, παραλίγο θα έψαχνα για πηρούνι. Μετά το βάψιμο, πάω να το δέσω και παρατηρώ ότι δεν μπαίνουν οι βίδες. Είχε φαγωμένα πάσα. Έκοψα προσεκτικά τις πρώτες δυο σειρές του σπειρώματος, λείανα με μια λίμα ένα κομματάκι και κατάφερα πέρασα τις βίδες και έσφιξαν.Και το άλλο. Κατάφερα όπως έβαλα το τιμόνι, σφήνωσε μέσα ο λαιμός. Στην θέση που είναι. Δεν μπορώ να τον ανεβάσω.
Μάλλον θα μείνει για δεύτερο κουρσάκι και θα ανεβάσω σύντομα θέμα "Αγορά κούρσας" :Ρ Άσε που το ακούμπησα κάπου καταλάθος και γρατσούνισα (καλά) τη μπογιά. Μετά από τόσο δουλειά με πόνεσε... Δεν ξέρω αν κάνω κάτι άλλο, όπως σπείρωμα , νέα σειρά κτλ. Στην πορεία θα δούμε.

Μερικές φωτογραφίες:
http://img709.imageshack.us/img709/5625/dsc00229zw.jpg
http://img243.imageshack.us/img243/1426/dsc00230p.jpg
http://img245.imageshack.us/img245/4376/dsc00223s.jpg

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Τελικά το πρόβλημα δεν ήταν στην αλυσίδα αλλά στο ντεραγιέ. Είχε φύγει από τη θέση του το ελατήριο. Έβαλα και τη Selle Italia X2 που μου περίσεψε από το Hillmaster μετά την τοποθέτηση της WTB Speed V Progel (ο πατέρας μου πλέον έχει δραματικά περισσότερες πιθανότητες να ακούσει το όνομά του).

Το ποδήλατο θεωρείται τελειωμένο: (φωτογραφίες με την ατσαλοπαρέα)
http://img651.imageshack.us/img651/1391/dsc00235dcrvshs.jpg
http://img37.imageshack.us/img37/8163/dsc00241t.jpg
http://img687.imageshack.us/img687/879/dsc00240rq.jpg

Πάμε για άλλα....

contact