Peugeot MTB US express (μεταξύ 1989-1991)

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
jiroakahoshi
Απών/απούσα

Καλημέρα σε όλους,

Μετά από παρότρυνση, αποφάσισα να αναπαλαιώσω το πρώτο πράγμα που αγόρασα με τα χαρτζιλίκια μου, τα λεφτά από τα κάλαντα και τις διάφορες μικρο αγγαρείες που κάναμε μικροί και μας δίνανε κανα εκατοστάρικο (100 δραχμές... ούτε 0.30 λεπτά του ευρώ). Εάν δεν απατώμαι πρέπει να πλήρωσα τότε 98.000 δραχμές.

Λοιπόν στο θέμα μας. Είναι ένα Peugeot 20ετίας, που μέχρι πριν μια βδομάδα τσουλούσε. Μου έσπασε ο άξονας της πίσω ρόδας, κατα την διάρκεια της Β΄ ποδηλατάδας των Σερρών!

Το μοντέλο είναι αυτό παρακάτω Peugeot USexpress:

http://mysite.verizon.net/imagelib/sitebuilder/misc/show_image.html?link...

Λοιπόν τα έχω δρομολογήσει όλα, αλλά δεν βρίσκω πότε ακριβώς έχει κυκλοφορίσει αυτό το μοντέλο. Τα αυτοκόλλητα που έχει είναι διαφορετικά από αυτά στο παραπάνω site και τα παραθέτω παρακάτω.

http://www.box.net/shared/q8d6fny3nmy1c6h2asdy

Θαρρώ ότι το αγόρασα το 1990 ή το 1991, και έτσι δικαιολογούνται τα διαφορετικά αυτοκόλλητα. εκτός τον αριθμό πλαισίου υπάρχει ακόμη και το αυτοκόλλητο του barcode!!!

Στόχος είναι το ποδήλατο να έρθει όσο ποιο κοντά στην αρχική του μορφή, αφού έχει ήδη κάνει απίστευτα χλμ.

Οποιοδήποτε, σχόλιο καλοδεχούμενο...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

φανταστικο μαναρι !

jiroakahoshi
Απών/απούσα

Ο σκελετός πριν το βάψιμο

http://www.box.net/shared/uomtgkvb2y98bfiox1jy

Έχω ξεκινήσει την διαδικασία για τα αυτοκόλλητα, ευτυχώς τα σχεδιάζει φίλος και θα μου βγούν οικονομικά...

Το ποδήλατο θα γίνει λευκό αυτή την φορά αλλά δεν είμαι σίγουρος με τα αυτοκόλλητα, μάλλον μαύρα (αντί για ασημένια) με τα tribal όσο το δυνατόν στο ίδιο χρώμα με τα original.

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

Απο σερρες εισαι; Αν ναι πες μου ισως σε βοηθησω

jiroakahoshi
Απών/απούσα

Ναι από Σέρρες.

Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά είμαι στο τελείωμα. Μόλις στηθεί το ποδήλατο και βγουν τα αυτοκόλλητα θα αναρτήσω φωτογραφίες.

Saradis
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους,
Είναι η πρώτη μου φορά στο forum και με μεγάλη μου χαρά είδα ότι έχουμε ακριβώς το ίδιο ποδήλατο
Eγώ θα ήθελα όμως να του βάλω μπροστινή ανάρτηση αλλά δεν ξέρω εάν γίνεται - αξίζει καθώς επίσης θα ήθελα να του αλλάξω και πεταλιέρα.
Μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει?
Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων.

jiroakahoshi
Απών/απούσα

Φίλε

Μπορείς να βάλεις μπροστινή ανάρτηση αν αλλάξεις το πηρούνι μπροστά και μπορεί να αλλάξεις πεταλιέρα. Βασικά μπορείς να τα αλλάξεις όλα, θέλεις χρόνο και χρήμα.

Εγώ πάντως δεν το έκανα, και κράτησα το ποδήλατο όσο γίνετε ποίο πιστό στην αρχική του μορφή. Περιμένω βέβαια 3 εβδομάδες το σχεδιασμό για τα αυτοκόλλητα....

Το ποδήλατο αυτό δεν υπάρχει! Τσουλούσε για 20 χρόνια και 8α τσουλάει για άλλα 100! Ό,τι και να κάνεις κράτησε τα original κομμάτια μή πετάξεις τίποτα, πέταξα τις ρόδες και το μετανιώνω (έστω και άν ήταν στραβές και είχαν αρπάξει σκουριά).

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τα original φρένα. θα ανεβάσω φωτογραφίες μάλλον στα μέσα με τέλη της επόμενης εβδομάδας που ελπίζω ότι θα έχω τελειώσει.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Για γνήσια/κλασσικά κλπ ανταλλακτικά γαλλικών κουρσακίων
κάνε τηλέφωνο στον Τσιμπίδη (οδός Πατησίων 37 (εντός στοάς),210 5243715)

Saradis
Απών/απούσα

Το συγκεκριμένο ποδήλατο το έχω σχεδόν 20 χρόνια.
Το έχω διατηρήσει όπως την ημέρα που το αγόρασα. Για να καταλάβεις εάν του αλλάξεις λάστιχα και το βάλεις σε βιτρίνα, μπορεί να το πουλήσεις και για καινούριο...
Απλά δεν μου πάει η καρδιά να το πουλήσω-δώσω αλλά ούτε να πάρω καινούριο και να το παρατήσω γιατί έχει τεράστια συναισθηματική αξία για μένα, έτσι σκέφτηκα μήπως "παίρνει" κάποια αναβάθμιση...
Σύντομα θα προσπαθήσω να ανεβάσω photo για να καταλάβεις τι εννοώ.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Σε καταλαβαίνω διότι και εγώ έχω αντίστοιχα πραγματάκια 25+ χρόνια.
Πήρες τηλ στον Τσιμπίδη να ρωτήσεις για ανταλλακτικά;

Saradis
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Σε καταλαβαίνω διότι και εγώ έχω αντίστοιχα πραγματάκια 25+ χρόνια.
Πήρες τηλ στον Τσιμπίδη να ρωτήσεις για ανταλλακτικά;

Δεν έχω πάρει ακόμα. Αλλά αυτο που μ' ενδιαφέρει κυρίως είναι έαν έχει πιρούνια με αμορτισέρ.
Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για την πληροφορία.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Ψιλο χλωμό για αμορτισέρ. Μάλλον προς ebay μεριά θα κοιτάξεις.

Γενικά έβγαζε η Rock Shox (Judy), Answer Manitou (SX), Marzocchi (Z2/Z3)

Saradis
Απών/απούσα