PEUGEOT Restoration

15 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
thomasofluton
Απών/απούσα

Μερικες φωτογραφιες απο το αναπαλαιωμενο μου peugeot, τελη της δεκαετιας του 80 με παρα παρα πολλα χιλιομετρα στο σκελετο του! Προσφατα ανακατασκευασμένο αλλα δυστυχως οχι βαμμενο γιατι δεν υπαρχουν τα αντιστοιχα αυτοκολητα, δυστυχως λιγα ανταλακτικα ειναι εποχής, εχουμε και λεμε λοιπον:

Δισκοβραχιωνας Campagnolo Mirage 53/39
Φρενα μανετες και δαγκανες αλουμινιου Pentagon
Πισω ζαντα Berretta εποχής με παξιμαδι
Μπροστινη ζαντα JetSet με μπλοκαζ οπως και την μανουλας του
Δυο λαστιχα VeeRubber SRP Technology
Σελλα Selle Italia
Πισω Ντεραγιε Shimano SRX
Εμπρος Ντεραγιε Suntour το μονο που βρηκα στον Τσιμπιδι αλλα ειναι πολυ καλο
Κασσετα Shimano

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon 20-11-09_1419.jpg0 bytes
Image icon 20-11-09_1420.jpg0 bytes
Image icon 20-11-09_1421.jpg0 bytes
Image icon 20-11-09_1422.jpg0 bytes
Image icon 20-11-09_1423.jpg0 bytes
Image icon 20-11-09_1424.jpg0 bytes
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
brightoutside
Απών/απούσα

πολύ όμορφο το έκανες!

blue4u
Απών/απούσα

πολύ όμορφο, πόσο σου πήγε ορε?
έχω ένα velosolex και θέλω να κάνω τα ίδια περίπου και σε όσους μάστορε πήγα μου είπανε γύρω στα 220 ευρώ αλλά δεν μου εμπνέαν καμία εμπιστοσύνη Και δεν ξέρω τι θα μου βάλουν.
που το έφτιαξες.

thomasofluton
Απών/απούσα

Το εφτιαξα μονος μου! και το ιδιο συμβουλευω να κανεις και εσυ! δεν ειναι δυσκολο να φτιαξεις ενα ποδηλατο αν θες βαλε καμια φωτογραφια και οτι μπορω θα βοηθησω!

gavos
Απών/απούσα

Φίλε έχω κι εγώ μια παλιά κούρσα που θέλω να αναπαλαιώσω σαν και τη δική σου. Δεν ξέρω όμως να αναζητώ ανταλλακτικά και έτσι δεν ξέρω αν κάνει το κάθετί που βρίσκω. Σε όποιον ποδηλατά πήγα επίσης δε με ενέπευσε. Ότι ανταλλακτικό (δαγκάνες, ντεραγιέ κτλ.) κάνει για τις τωρινές κούρσες, κάνει και για τις δικές μας. Τα σημεία που θέλω να αντικαταστήσω είναι πάνω κάτω αυτά που αντικατέστησες κι εσύ. Εσένα πόσο σου βγήκε περίπου; Μπορώ να τα βρω όλα από ένα μαγαζί;

thomasofluton
Απών/απούσα

Οταν λες σαν την δικια μου ενωεις Peugeot?

Εγω δεν συμφωνω με την ιδεα το να παει σε εναν ποδηλατα και να βγει καινουργιο ποδηλατο γιατι απλα θα κοστισει παρα πολυ και δεν θα γινει η δουλεια που θες!

Τα ανταλακτικα δεν ειναι απολυτα ιδια με τις καινουργιες κουρσες! Οι δαγκανες για παραδειγμα πρεπει να ειναι Low Drop να ειναι δηλαδη αρκετα μακριες γιατι παλια ολες αφηναν χωρο για λασπωτηρες (βεβαια επειδη ηταν μακριες κοβοντουσαν στα γρηγορα) Μανετες μπορεις να βαλεις απο καινουργια αλλα λαβε υποψιν σου οτι οι καινουργιες "βγαζουν" το καλωδιο στο πλαι και οχι απο επανω αρα ψαχνεις για κατι παλιο αν θες να διατηρησεις το look. Αν η κουρσα ειναι Peugeot και εχει μανετες CLB τοτε να την αλαξεις εστω και αν δεν εχων χαλασει γιατι ειναι πλαστικες και θα σπασουν συντομα! Τα ντεραγιε ειναι σε γενικες γραμες ιδια (πισω) αλλα θα χρειαστεις αυτο που λεμε "short cage" με μικρα γραναζια γιατι θα σου "πηδαει" τις ταχυτητες. Προσοχη θα χρειαστει στην ρυθμηση! Αν ειναι Peugeot Πορβλημα θα εχεις και με την μεσαια τριβη (!) που εχει Γαλλικο (δηλαδη αναποδο) σπειρωμα! για να μην μπεις στην διαδικασια ενοιγματος νεου σπειρωματος θα αλαξεις μονο ρουλεμαν (και βεβαια θα βαλεις πολυ γρασσο!

Ξεχασα κάτι?

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα
jimhs
Απών/απούσα

ρε παιδια και εγω το ιδιο μοντελο εχω σε μπλε!!!!!
πώς το λενε ομως το μοντελο αυτο?και ποια χρονια εβγαινε?

thomasofluton
Απών/απούσα

Βγηκε καπου στα 82-83 και ηταν το τελευταιο πραγματικο peugeot (made in france μετα αρχισε το outsourcing kai to rebranding) απο οσο θυμαμαι, ειχε σκελετο χωρις μουφες με εσωτερικες κλησεις.
Ειχε 10 ταχυτητες, φρενα CLB την απλη σειρα που σημαινει πως οι μανετες ειχαν πλαστικη βαση και εσπαγαν για πλακα, ενω η πισω δαγκανα ειχε κοψει την βιδα στηριξης σε ενα αποτομο φρεναρισμα! ολα τα υπολοιπα περιφερειακα ηταν sachs με σισκοβραχιωνα που δεν αλαζε γραναζια...

Το δικο μου ειχε κανει πριν την ανακατασκευη χιλιαδες χιλιομετρα! και ολα τα περιφερειακα ειχαν αλαχτει 3 και 4 φορες μεχρι σημερα με αμφιβολου ποιοτητας απο τον ποδηλατα της γειτονιας! Μετα απο μια μακρα περιοδο αχρηστιας διαλυθηκε, καθαριστηκε τα παλια περιφερειακα πηγαν στα σκουπιδια χωρις δευτερη σκεψη και μπηκαν αυτα που βλεπετε, απλες σειρες campagnolo και shimano. Μολις τα εβγαλα στον δρομο καταλαβα πως ειναι το καλυτερο ποδηλατο που ειχα ποτε!

Τωρα για το ονομα του μοντελου οσοι μπορουν ας βοηθησουν!

michaelprot
Απών/απούσα

Καλησπέρα, έχω το peugeot μάλλον του 1989 (από ότι είδα στο peugeotshow.com) πρέπει να έχω το μοντέλο montblanc made in France (οπώς λες) (τότε τα εμπορευόταν ο κασσιμάτης στον Πειραιά) μοιάζουν τα διακριτικά, και από ΄τι είδα μοιάζει με το δικό σου. Θέλω και εγω να το αναπαλαίωσω θα σου ήμουν υπόχρεος αν μου έδινε μια λίστα με τα εξαρτηματα που εσυ έβαλες, ώστε να προχωρήσω στις εργασίες , σε όσες μπορώ μόνος μου σε άλλες με την βοήθεια κάποιου ειδικού,(η λίστα που αναφέρεις στην αρχική καταχωρηση είναι αρκετή?)
Το έχω σε Λευκό χρώμα, Είναι εκπληκτικό.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
Υ.Γ
Επειδη δεν ξέρω πως να κάνω attachment, πήγαινε στην σελίδα www.peugeotshow.com και δες στην χρονιά 1989 fr, το μοντέλο που έχω. γιατι αν το δικό σου είναι παλαιότερο μπορεί να μην κάνουν τα αντιστοιχα εξαρτήματα.

ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΠΗΕΤΕ ΣΤΟ SITE ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ.

thomasofluton
Απών/απούσα

Ολα τα ανταλακτικα που εβαλα ταιριαζουν και σε εσενα! βασικα μπορεις να βαλεις τα παντα απο καινουργιο, το μονο που δεν μπορεις να αλαξεις ειναιη μεσαια τριβη! ολα τα αλλα ταιριαζουν απο καινουργια, Οσο για τα φρενα της pentagon ετοιμαζωμαι να τα περασω (για αισθητικους λογους) σε μια παλαιωτερη κουρσα και να βαλω καινουργια shimana

Οτι βοηθεια θελεις μην διστασεις να ρωτησεις!

titanas1
Απών/απούσα

Εχω το Peugeot G50CD σε αρκετα καλη κατασταση. Σιγουρα θελει φτιαξιμο η μεσαια τριβη.
Που με συμβουλεύεις να πάω;
lakis315gr@gmail.com

thomasofluton
Απών/απούσα

Einai aplo,

Bgazeis ton diskoraxiona, anoigeis tin mesaia trivi kata protimisi apo tin aristeri meria pou einai pio efkolo tin pleneis me venzini kai en synexeia vazeis 2 kainurgia ruleman kai mpoliko graso!!!

Thats it!

PS. Kainurgia mesaia den boreis na valeis giati exei diaforetika speiromata!

spitsini
Απών/απούσα

ΠΕΖΩΓΕΙΤΟΝΑ Πρεπει να συναντηθουν τα κουρσακια μας !!!

Τα γραφικα στον σκελετο ειναι 1988 - 1989 - 1990.

Το δικο μου δεν εχει παθει καμμια βλαβη αλλα δεν κυκλοφορω μόνο με αυτό!

Εαν εχεις FB - Stathis Pitsinigos

thomasofluton
Απών/απούσα

Stathi kalimera...

Na kanonisume podilatovolta molis vrethei ligos xronos!