Raleigh 105 triathlon

22 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
msamkl
Απών/απούσα

Επιτέλους έφτασε (από Λονδίνο) και σχεδόν ανέπαφο!!! Εδώ και πολύ καιρό έψαχνα να αγοράσω μία κούρσα, όχι κατ'ανάγκη εποχής, με ανώτατο όριο τα 500€. Μετά από αρκετό ψάξιμο διαπίστωσα ότι για την αγορά ενός "εισαγωγικού" μοντέλου, θα έπρεπε να διαθέσω περισσότερα ή να επιλέξω κάτι σε μεταχειρισμένο. Τελικά ψάχνοντας έπεσε το μάτι μου σε μία αγγελία σε ξένο φόρουμ και ο "έρωτας" ήταν κεραυνοβόλος!!!
Θυμήθηκα το πρώτο μου ποδήλατο...μία κούρσα Raleigh Royal του 1982 εάν δεν κάνω λάθος. Ήταν άνοιξη του 1984 όταν ο πατέρας μου,άνθρωπος του μεροκάματου, έφερε στο σπίτι ένα μεταχειρισμένο κίτρινο, "δεκατάχυτο" όπως τα αποκαλούσαμε τότε, ποδήλατο.
Φτωχικά χρόνια τότε(αλλά ωραία), τα περισσότερα παιδιά(όπως κι εγώ) στην γειτονιά της Νίκαιας δεν είχαμε την δυνατότητα να αγοράσουμε καινούργιο. Θυμάμαι την φορά που το πρωτοαντίκρυσα, έμεινα να το χαζεύω μία ώρα...δεν πίστευα ότι είχα, επιτέλους, στα 14 μου χρόνια κι εγώ ένα ποδήλατο. Σε αυτό πρωτοέμαθα να κρατώ ισορροπία! Πηγαίναμε κάθε Σάββατο πρωί και για ένα μήνα στον Ασπρόπυργο, στο εργοστάσιο επίπλων που εργαζόταν ο πατέρας μου, εκείνος δούλευε για να το "ξεχρεώσει" έξτρα μεροκάματα κι εγώ έκανα ποδήλατο στα "χωράφια".
Φυσικά και δεν γνώριζα τότε, τι αξία είχε το συγκεκριμένο...περάσαμε 5 όμορφα χρόνια μαζί όταν το 1989 αποφάσισα και το χάρισα στον ανηψιό μου.
Σήμερα...μετά από 24 χρόνια, είμαι και πάλι κάτοχος ένος τέτοιου ποδηλάτου, το οποίο είναι σε απίστευτα καινούργια κατάσταση, ...λες και βγήκε από το εργοστάσιο χθες.
Όλα επάνω του είναι "μαμά"...ακόμα και τα λάστιχα και απάτητα!!!
Η φωτογραφία είναι από την αγγελία...είναι όμως από το ποδήλατο που παρέλαβα, πολύ βρώμικο οφείλω να πω,μιας και δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου και περίμενε υπομονετικά τόσα χρόνια σε κάποιο γκαράζ τον καινούργιο του κάτοχο.
Παραθέτω και το λινκ της αγγελίας το οποίο περιέχει περισσότερες φωτογραφίες, οι οποίες το αδικούν θα έλεγα...είναι πολύ πιο όμορφο από κοντά και κυριολεκτικά καινούργιο.
http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?f=47&t=256439

Χρειάζεται ένα καλό πλύσιμο να φύγει η σκόνη τόσων ετών και τα ξεραμένα λάδια και μετά είναι έτοιμο για βόλτες.
Οποιεσδήποτε συμβουλές για καθάρισμα και λίπανση, ευπρόσδεκτες.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon raleightri1.jpg269.98 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Με γεια ρε φιλε πολυ ωραιο,πολλα και καλα χιλιομετρα σου ευχομαι.

msamkl
Απών/απούσα

Χαίρομαι που η πρώτη ευχή είναι από την μαμά πατρίδα...βλέπετε το αίμα νερό δεν γίνεται!
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές καρντάση...φιλιά στην γενέτειρά μου το Κορδελιό!!!

Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Να σε καλα ρε καρνταση,και οταν ανεβεις πανω να τα πουμε και απο κοντα.Στο κορδελιο ειναι απο τα καλυτερα φιλαρακια μου.Και παλι καλοταξιδο και να το χαιρεσαι

TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

Νταξ, γαμάτο!

Αν δε σου κάνει κόπο, πες μας από που το πήρες, μεταφορικά κτλ.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

msamkl wrote:
Χαίρομαι που η πρώτη ευχή είναι από την μαμά πατρίδα...βλέπετε το αίμα νερό δεν γίνεται!
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές καρντάση...φιλιά στην γενέτειρά μου το Κορδελιό!!!

Απ'οτι φαινεται στις φωτογραφιες, πρεπει να ειναι σε υπεραριστη κατασταση. Και οχι μονο αυτο:
Και Raleigh, και 531. Τι αλλο να ζητησεις;
Τωρα δε μενει παρα να του κανεις ενα καλο service σε κεντρα τροχων, μ.τριβη, ρουλεμαν τιμονιου και ντιζες, και δωστου να καταλαβει.
Μετα τα πρωτα 100-200 χιλιομετρα, ριξε και μια ματια στους τροχους μηπως χρειαζονται καποια ακτινολογηση, και ετοιμος.
Επισης, σε πρωτη ευκαιρια βγαλε παλουκοσελλο και λαιμο τιμονιου, καθαρισε τα και ξανατοποθετησε τα με λιγο καλο γρασσο. Αν κινεισαι σε βροχερο περιβαλλον, ειναι απαραιτητο.
Καλα χιλιομετρα.

christako
Εικόνα christako
Απών/απούσα

Πάρα πολύ ωραίο, εξαιρετική επιλογή. Καλά χιλιόμετρα.

msamkl
Απών/απούσα

TheGlassIcon wrote:
Νταξ, γαμάτο!

Αν δε σου κάνει κόπο, πες μας από που το πήρες, μεταφορικά κτλ.

Καθόλου κόπος, Λονδίνο...το γράφω στο πρώτο ποστ και μάλιστα έχω βάλει και το λινκ για την σελίδα. Όσο για τα μεταφορικά...άστο ακόμα πονάει...170 λίρες! Έτσουξε!

msamkl
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
msamkl wrote:

Απ'οτι φαινεται στις φωτογραφιες, πρεπει να ειναι σε υπεραριστη κατασταση. Και οχι μονο αυτο:
Και Raleigh, και 531. Τι αλλο να ζητησεις;
Τωρα δε μενει παρα να του κανεις ενα καλο service σε κεντρα τροχων, μ.τριβη, ρουλεμαν τιμονιου και ντιζες, και δωστου να καταλαβει.
Μετα τα πρωτα 100-200 χιλιομετρα, ριξε και μια ματια στους τροχους μηπως χρειαζονται καποια ακτινολογηση, και ετοιμος.
Επισης, σε πρωτη ευκαιρια βγαλε παλουκοσελλο και λαιμο τιμονιου, καθαρισε τα και ξανατοποθετησε τα με λιγο καλο γρασσο. Αν κινεισαι σε βροχερο περιβαλλον, ειναι απαραιτητο.
Καλα χιλιομετρα.

Ευχαριστώ...πριν από λίγο τελείωσα με το πλύσιμο...έλαμψε,ούτε την παραμικρή γρατζουνιά δεν έχει...μόνο τα παξιμάδια τα τυφλά που βρίσκονται μπροστά στους μηχανισμους των φρένων έχουν ελάχιστα διαβρωθεί.Πλέον είμαι σε αναζήτηση καλού μάστορα, αλλά στο Ρέθυμνο που μένω εδώ και 2 χρόνια, θεωρώ πολύ δύσκολο να βρώ κάποιον.

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Πανέμορφο και άριστη κατάσταση. Το υποτυπώδες service που μπορεί να χρειαστεί, μπορεί να το κάνει, οποιοσδήποτε ποδηλατάς ή ακόμα και μόνος σου, πολύ εύκολα(με εξαίρεση την ακτινολόγηση).

msamkl
Απών/απούσα

Ευχαριστώ Στέλιο, μπορεί και να το τολμήσω αλλά η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι μη κάνω καμμιά πατάτα.

msamkl
Απών/απούσα

...ας ρίξουν μια ματιά και σ'αυτό το λινκ. Ο τύπος είναι παλιό μέλος του συγκεκριμένου φόρουμ και πουλάει δύο κουτάτα-ολοκαίνουργια Dawes Mirage κουρσάκια εποχής.

http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?f=47&t=253428&start=0

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Διάβασα με μεγάλη χαρά το πρώτο ποστάρισμα ιδιαίτερα, φίλε μας μπράβο για το φιλότιμο και όλα όσα λές.Φαίνεται οτι είσαι φίνος και ωραίος.Το δέ ποδήλατο κόσμημα, μπράβο !
Είναι εύκολο να αναφέρεις πώς γίνεται το παζάρι με το εξωτερικό ; δέ φοβάσαι την ώρα που ανοίγεις τη κούτα....μή βγεί ...κανα άλλο ποδήλατο ;!
Με αντικαταβολή γίνεται ; σε αφήνουν να δείς το περιεχόμενο ;!
To site που λές έχει και καλές τιμές...γι΄ αυτό ρωτάω !
Ευχαριστώ και πάλι !

msamkl
Απών/απούσα

...για τα καλά σου λόγια. Όπως όλες οι συναλλαγές από απόσταση, έτσι κι αυτή εμπεριέχει ρίσκο. Ασφαλώς κανείς δεν σου εγγυάται ότι αυτό που θα παραλάβεις είναι αυτό που έχεις πληρώσει. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις με σημαντικά μικρότερο ρίσκο και αυτές θα πρέπει να επιλέγουμε.
Αυτές είναι :
-Χρήστες που έχουν ενεργό προφίλ πάνω από ένα χρόνο.

- Χρήστες που κάνουν τον μεσάζοντα για έναν επαγγελματία που διατηρεί κάποιο κατάστημα με ποδήλατα που διαθέτει κάποιο μεταχειρισμένο ή και New old stock ποδήλατο προς πώληση. ( Η δική μου περίπτωση ήταν τέτοια)

-Χρήστες που έχουν θετικό feedback από αγοραπωλησίες.

Ιδιαίτερα η τελευταία περίπτωση είναι κανόνας όταν αγοράζουμε οτιδήποτε και από οπουδήποτε μέσω Internet.

To δε παζάρι γίνεται όπως και εδώ στην Ελλάδα...αφού εγγραφείς στο φόρουμ, επικοινωνείς με τον πωλητή μέσω πμ και κάνεις την προσφορά σου, ζητάς περισσότερες πληροφορίες για το προς πώληση αντικείμενο, εάν είναι διατεθειμένος να το στείλει στην Ελλάδα και με ποιό κόστος.
Άν και όταν τα βρείτε, πληρώνεις μέσω Paypal και μόνο!
Αποφεύγουμε κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό, Western Union κλπ.
Το Paypal σε εξασφαλίζει, συνήθως, ότι θα παραλάβεις αυτό που πλήρωσες, σε αντίθετη περίπτωση προσβάλεις την συναλλαγή και διεκδικείς την επιστροφή των χρημάτων σου.
Προσωπικά, ακολουθώντας τους παραπάνω κανόνες, ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα σε οποιαδήποτε αγορά από το εξωτερικό...είτε αυτή ήταν από ebay, είτε από αγγελία μέσω κάποιου φόρουμ.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι κατά την μεταφορά...
Ελπίζω να βοήθησα, και πάλι ότι χρειαστείς στην διάθεσή σου...

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

προλάβαμε και είδαμε την αλλαγή ...απο τον έρωτα της βιτρίνας..
στον έρωτα του σάιτ, απο το ποδήλατο του φίλου στη παρέα...στο ποδήλατο του ..συνφορουμίτη !
υπάρχουν καλά για τον αγνό έρωτα και το χάδι, τη πρώτη ματιά,
αλλα υπάρχουν και καλά για τη πληροφόρηση και το βομβαρδισμό με λεπτομέρειες !
παντού υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα !
Για κάποιες λεπτομέρειες θα σου στείλω p.m.

msamkl
Απών/απούσα

Petaliaris wrote:

...παντού υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα !
Για κάποιες λεπτομέρειες θα σου στείλω p.m.

Σαφώς...αν και ο πιό ασφαλής τρόπος είναι να το δεις από κοντά...να το οδηγήσεις και αν σου κάνει να γίνει η συναλλαγή χέρι με χέρι.
Όταν όμως κάνουμε "απομακρυσμένη" αγορά τότε θέλει μεγάλη προσοχή.
Για παράδειγμα από αυτόν τον χρήστη http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?f=47&t=257371 θα αγόραζα με κλειστά μάτια, 1ο) γιατί είναι ο Moderator του τομέα και 2ον) γιατί είναι πολύ παλιός χρήστης με πολλά ποστς και όχι κάποιος περαστικός που είδε "φως" και μπήκε.

Αυτόν θα τον απέφευγα http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?f=47&t=255164
γιατί 1ον) είναι καινούργιος χρήστης και 65 ετών!!!
2ον) Το ποδήλατο το δίνει σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή
3ον) Η φωτογραφία μοιάζει να είναι από κάποιο άλλο σάιτ ή μπλογκ
Βέβαια εάν είχα κάποιον δικό μου κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ποδήλατο, θα τον έστελνα να ρίξει μια ματιά, να το αγοράσει και να μου το στείλει γιατί εάν είναι όπως δείχνει στην φωτό...είναι τεράστια ευκαιρία!

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Μεγειά σου και πάντα όρθιος.
Να ήξερες σε τι μπελάδες μας έβαλες... ...και έρχονται και διακοπές...δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ γαμώ το μικρόβιο

msamkl
Απών/απούσα

Roul wrote:
Μεγειά σου και πάντα όρθιος.
Να ήξερες σε τι μπελάδες μας έβαλες... ...και έρχονται και διακοπές...δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ γαμώ το μικρόβιο

...ελπίζω μετά από τόσα χρόνια να καταφέρω να...δαμάσω το θηρίο!!!
Με το ΚΤΜ Manhattan της συζύγου μου πάντως δεν έχω πρόβλημα.
Ελπίζω μόνο να μην έχω κάνει λάθος ως προς το μέγεθος...αλήθεια τι λες κι εσύ? Είμαι 1.73 ύψος και το ποδήλατο έχει 54 frame.
http://www.kurtkaminer.com/1987raleighcat_uk_06_lg.jpg

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Λέω οτι εμένα μου κάνει μια χαρά...

Έχει μπει εδώ?
Ο οριζόντιος πόσο είναι?
Στο λινκ λέει οτι το 54άρι ειναι από 78 και κάτι καβάλο.
Μετρήσου να δεις τα νούμερα σου.
+_ κατι μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου με μικροαλλαγές.

msamkl
Απών/απούσα

Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τα ελαστικά του, τα οποία αν και είναι απάτητα έχουν ξεραθεί λόγω ηλικίας (26 ετών). Τα λάστιχα που φοράει είναι τα Prolite Kevlar 700x20c foldable, σε τροχούς της Weinmann "Hollow section alloy".
Μέχρι τι μέγεθος μπορώ να του φορέσω...23c...25c?
Θα πρέπει να είναι foldable ή wire και γιατί?

pavlos1988
Απών/απούσα

Βασικά είναι ΓΑΜΑΤΟ!Πόσο vintage;Φτου φτου..Ζηλεύω τρελά!Καλοτάξιδο να είναι.

msamkl
Απών/απούσα

pavlos1988 wrote:
Βασικά είναι ΓΑΜΑΤΟ!Πόσο vintage;Φτου φτου..Ζηλεύω τρελά!Καλοτάξιδο να είναι.

...δεν είναι και τόσο Vintage...είναι του 1987, αλλά σίγουρα θα γίνει!

contact