Αλλαγή ελαστικών σε Trekking.

25 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
nik16v
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω το Ideal Ergomax (2012) με ελαστικά Kenda Kwick διαστάσεων 700 x 40 σε ζάντα 622 x 21 x 20.5
Με το ποδήλατο έχω διανύσει 5500 χλμ από το 2012 και πηγαίνω αρκετά συχνά στη δουλειά (Νέα Ιωνία - Αμπελόκηποι & επιστροφή) 20 χλμ. Κινούμαι σε άσφαλτο 98% δηλαδή. 2% είναι για τον δασικό δρόμο που κατεβαίνει από την κάτω είσοδο των Βασιλικών (Τατόι) στο Κρυονέρι όποτε κάνω βόλτα προς τα εκεί. Στο ποδήλατο έχω σχάρα που φορτώνω τσάντα με βάρος 5-6 κιλών περίπου. Το βάρος μου σε περίπτωση που έχει σημασία είναι 89 κιλά. Οι πιο μακρινές βόλτες μου είναι των 80 χλμ.

Από λάστιχα έχω καταλήξει στα Vittoria (κάτι μου κάνει κλικ με τη μάρκα):
1. Randonneur 23€
2. Randonneur-pro 32€
3. Zaffiro 12€
4. Zaffiro-pro 15€

Τα Randonneur σε σχέση με τα Zaffiro έχουν έκδοση με ανακλαστική λωρίδα που στο αστικό περιβάλλον αυξάνουν την "ασφάλεια". Οπότε του βάζω ένα +

α) Ποια διάσταση θα ήταν καλύτερα να φορέσω 700x28 ή 700x32;
β) Στη ζάντα μου κάθονται και τα δύο καλά (28 ή 32) ;
γ) Αν μπαίνει το 28 θα έχω πρόβλημα με τα αυξημένα PSI στη ζάντα
δ) Πρέπει να αλλάξω και σαμπρέλες γιατί αυτές που έχω είναι για 35mm-40mm. Βαλβίδα τώρα έχω αυτοκινήτου. Συνεχίζω με τύπο αυτοκινήτου για την ευκολία στα πρατήρια, σωστά;
ε) Τώρα η πίεση που βάζω είναι 70psi από τα 80max. Θα γίνει πολύ πιο "κούτσουρο" με τα 28mm στην αντίστοιχη πίεση;
στ) Πόσο πιο ευαίσθητα θα είναι τα 28mm ελαστικά σε λακκούβες ή στο ανέβα - κατέβα σε πεζοδρόμια; Εννοώ μην κερδίσω στην κύλιση και τελικά χάσω πολύ περισσότερο στη χρηστικότητα.

Ευχαριστώ πολύ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Εχω ζαντα 622χ21 και μου ειπαν απο το τηλ οτι πεζεται αν παιρνει 28

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Δεν εχεις πει κατι βασικο. Τι δεν σε ικανοποιουσε στα παλια λαστιχα και θελεις να το κερδισεις με τα καινουργια???

nik16v
Απών/απούσα

Πιο ομαλή κύλιση στην άσφαλτο γιατί το παλιό με τα ελαφριά τακούνια σε κάποια ταχύτητα συντονίζει. Καλύτερη ποιότητα από τα παλιά (υποθέτω) μιας και τα νέα κοστίζουν τα 2πλά+.
Τα παλιά είναι για χρήση άσφαλτο - χώμα --> 50 - 50 ή 70 - 30. Από τη στιγμή που κινούμαι 98 - 2 γιατί να μη βάλω καθαρά δρόμου/ασφάλτινα ελαστικά;
Αφού χρειάζομαι σύμφωνα με τις ανάγκες μου δρόμου ελαστικά θεωρώ ότι πρέπει να βάλω πιο λεπτό πέλμα, από το 40 που φοράω, για ταχύτερη κίνηση στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον πίνακα προς στο τέλος της σελίδας η 622 x 21 δέχεται από 35mm - 50mm. Έχει όμως και μία παρατήρηση που λέει "Note: This chart may err a bit on the side of caution. Many cyclists exceed the recommended widths with no problem."

MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Eixa 2 trekin . Το ενα με 700 χ 45 καλυτερο χωμα, κραδασμο
το αλλο με 700χ 35 αρκετα πιο γρηγορο ,λιγοτερη ανεση στις ανωμαλιες , λιγοτερη τριβη αισθητα. Μερα με την νυχτα για μονο 10 διαφορα .

Το 700 χ 28 το φοβαμαι μην ειναι ακραιο για ταχυτητα μονο .

700χ 30-32 θα ελεγα Schalbe marathon .PANARACER PASELA . MAXXIS OVERDRIVE .

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Να πω κατι αλλο. 99% η ζαντα σας ειναι 622x19 και οχι 21. Οποτε το 28 μπαινει ευκολα.

Τωρα για τους λογους που τα βαζεις. Το να βγαλεις τα τακουνακια και να πας σε ασφαλτινη χαραξη σωστο και λογικο.
Απο εκει και περα η αλλαγη διαστασης (και πιεσης που θα δουλευει το ελαστικο) θα εχει διαφορα στην ανεση. Εαν το ξερεις και εισαι συμβιβασμενος με αυτο για να εχεις ενα πιο "γρηγορο" λαστιχο τοτε 700χ28 και να ετοιμαζεσαι και σιγα σιγα να αφαιρεσεις και την μπροστα αναρτηση. Εαν δεν θες να χασεις σε ανεση θα ελεγα οτι ενα 700χ38 ασφαλτινο με μαλακη γομα ισως να επρεπε να ηταν η επιλογη σου.
Το αναφερω απλως γιατι λες οτι θες να βελτιωσεις την κυλιση αλλα δεν λες τιποτα για το εαν θες να χασεις λιγο απο την ανεση σου.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

MAG wrote:
Eixa 2 trekin . Το ενα με 700 χ 45 καλυτερο χωμα, κραδασμο
το αλλο με 700χ 35 αρκετα πιο γρηγορο ,λιγοτερη ανεση στις ανωμαλιες , λιγοτερη τριβη αισθητα. Μερα με την νυχτα για μονο 10 διαφορα .

Το 700 χ 28 το φοβαμαι μην ειναι ακραιο για ταχυτητα μονο .

700χ 30-32 θα ελεγα Schalbe marathon .PANARACER PASELA . MAXXIS OVERDRIVE .

Δεν σε προλαβαινουμε κιολας. Δεν παιζει ρολο μονο η διασταση σε ενα λαστιχο. Και εαν θεωρειται ακραιο το 700χ28 τοτε τα 700χ23 που κυκλοφορουμε καθημερινα τι ειναι?? Ή κατι 700χ20 που φορανε καποιοι??
Αστο ρε γαμωτο που κανεις και προτασεις. Ετσι και προχτες εκανες μια προταση το μεσημερι και μετα την αλλαξες τελειως. Εαν σε ειχε ακουσει το παιδι τωρα θα εκλαιγε τα λεφτα του.
Ή τουλαχιστον γραφε διπλα στις προτασεις σου (ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ - ή λεω πολυ) να ξερει και ο αλλος τι διαβαζει.

MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Παντως οι εταιριες που βαζουν 700χ28 και κατω τα βαζουν σε ποδηλατα για προπονηση και οχι για χρηση πολης . Αυτοι κατι θα ξερουν.

1}Εχω εμπειρια 24 χρονια σε μηχανες και λαστιχα παντως τυπου
2}Ειχα 7 χρονια ποδηλατο παλια .
3} Προ 27 χρονια εφερα moyntain στην Ελλαδα απο Ιταλια ξεροπιρουνο και δεν ηξεραν τι ειναι mountain στην Ελλαδα ακομα..
4} Οδηγαω ξανα 1 μηνα 4 διαφορετικα ποδηλατα σε ολα τα ειδη δρομων και εχω κανει 100 ωρες ερευνα σε Ελλαδα και εξωτερικο , σε ποδηλατα και λαστιχα.

Τωρα με το 700 χ 35 που εχω{οχι εντελως ασφαλτινο} νιωθω οτι μπορω να κατεβω αλλο λιγο για μεγαλυτερη ταχυτητα ...... αλλα ποσο λιγο - ??????

Δηλ . αν εχω διαβασει σε φορουμ του εξωτερικου 5-6 ατομα εβαλαν το marathon και εκαναν 5000κλμ χωρις κλαταρισμα και ειναι ευχαριστημενη , να μην το προτεινω στο συμφορουμιτη ...........

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Πραγματικα δεν το καταλαβαινεις ετσι??

MAG wrote:
Παντως οι εταιριες που βαζουν 700χ28 και κατω τα βαζουν σε ποδηλατα για προπονηση και οχι για χρηση πολης . Αυτοι κατι θα ξερουν.

Αυτο εχει τεραστια διαφορα με το εαν το 700χ28 ειναι ακραιο λαστιχο που ειπες παραπανω. Το γιατι οι εταιρειες βαζουν 700χ35 σε ποδηλατα πολης εχει να κανει με τοσα διαφορετικα πραγματα που θελει ολοκληρη εκθεση για να το αναλυσεις. Απο την αλλη αφου οι εταιρειες κατι ξερουν γιατι ψαχνεσαι για αλλο λαστιχο και δεν βαζεις το ιδιο με αυτο που εβαλε η εταιρεια??

MAG wrote:
1}Εχω εμπειρια 24 χρονια σε μηχανες και λαστιχα παντως τυπου
2}Ειχα 7 χρονια ποδηλατο παλια .
3} Προ 27 χρονια εφερα moyntain στην Ελλαδα απο Ιταλια ξεροπιρουνο και δεν ηξεραν τι ειναι mountain στην Ελλαδα ακομα..
4} Οδηγαω ξανα 1 μηνα 4 διαφορετικα ποδηλατα σε ολα τα ειδη δρομων και εχω κανει 100 ωρες ερευνα σε Ελλαδα και εξωτερικο , σε ποδηλατα και λαστιχα.

1.και εγω φετος κλεινω 30 με μηχανες και 28 με αυτοκινητα κοντρες, βελτιωσεις, αγωνες κτλ. Τι σχεση εχει αυτο με το ποδηλατο???
2.και???
3.και???
4.οταν λεμε ερευνα εννοουμε εχω ψαξει στο ιντερνετ και βλεπω τι μ@λ@κιες γραφουν ή εχω δοκιμασει τα διαφορετικα λαστιχα και τα διαφορετικα ειδη και διαστασεις που λεω? Γιατι εαν μιλαμε για το πρωτο σκεψου μονο οτι μπορει να διαβαζεις ατομα που εχουν εμπειρια μικροτερη και απο την δικη σου και να ειναι αυτο που λεμε ποδηλατες του πληκτρολογιου.

MAG wrote:
Τωρα με το 700 χ 35 που εχω{οχι εντελως ασφαλτινο} νιωθω οτι μπορω να κατεβω αλλο λιγο για μεγαλυτερη ταχυτητα ...... αλλα ποσο λιγο - ??????

Δηλ . αν εχω διαβασει σε φορουμ του εξωτερικου 5-6 ατομα εβαλαν το marathon και εκαναν 5000κλμ χωρις κλαταρισμα και ειναι ευχαριστημενη , να μην το προτεινω στο συμφορουμιτη ...........

Θα σου ελεγα να μαθεις πρωτα τι ζαντα φορας. Απο την αλλη αφου η εταιρεια ξερει και εβαλε μια συγκεκριμενη διασταση γιατι ψαχνεσαι με αλλη??

Αυτο που λες για τα φορουμ διαβασε απαντηση Νο4.

Αφησες αναπαντητο το αλλο. Εκανες σε αλλη ερωτηση μια προταση και μια μερα μετα την αναιρεσες τελειως. Εαν σε ειχε ακουσει το παιδι που ρωτησε και εκλαιγε τα λεφτα του τι θα ελεγες??

Το εχουμε χεσει με τα off topic. Απλως σκεψου εαν τελικα κανεις καλο ή κακο με το να προτεινεις χωρις καν να σκεφτεσαι.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Τα Zaffiro είναι "δρόμου", τα Rando είναι "πόλης".
Έχουν διαφορετικά βάρη, διαφορετικές αντοχές και
σίγουρα διαφορετική κύλιση. Από τα 4, το Rando
Pro είναι το πιο "ποιοτικό".

Είχα στο mountain ένα 32c σε 26'' τροχό και δεν θα
έπεφτα σε λεπτότερο για μέσα στην πόλη. Προτείνω τα
Rando Pro μπρος πίσω σε 32/35c αντίστοιχα.

Με τις σαμπρέλες με μια ελάχιστη προσοχή κατά την το-
ποθέτηση θα είσαι οκ. Να σου δώσω να καταλάβεις, στο
mountain έβαζα 1,8' σαμπρέλα σε 1.25' ελαστικό.

MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Εγω παντως παρατηρω οτι προτεινα 700 χ 32 οπως εκανε και ο πιο εμπειρος συμφορουμιτης MTV απο επανω και αυτο λεει πολλα.

Απλα καταλαβα οτι το 700 χ 28 ειναι για καποιον που θελει να βγει για προπονηση και γυμναστικη και να κανει χιλιομετρα και οχι για καποιν που θελει να κανει στην πολη την δουλεια του.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

MAG wrote:
Απλα καταλαβα οτι το 700 χ 28 ειναι για καποιον που θελει να βγει για προπονηση και γυμναστικη και να κανει χιλιομετρα και οχι για καποιν που θελει να κανει στην πολη την δουλεια του.

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που καθορίζει το πλάτος του ελαστικού με βάση το κίνητρο του ταξιδιού (άσκηση ή μετακίνηση). Αντ'αυτού, το είδος και το πλάτος του ελαστικού καθορίζονται από το δρόμο, το βάρος του αναβάτη, την επιθυμητή αντίσταση κύλισης, την επιθυμητή απορρόφηση κραδασμών, την πρόσφυση, την αντοχή στη διάτρηση, την αντοχή στο χρόνο και, φυσικά, το κόστος. Καθένας επιλέγει με βάση τις προτεραιότητές του.

tasvar
Εικόνα tasvar
Απών/απούσα

Να πώ και εγώ την αποψή μου. Στα ίδια κιλά με εσένα, με παρόμοιο ποδήλατο, έφυγα από 700x35 και έβαλα 700x32 διπλωτό και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Η διαφορά στο βάρος των ελαστικών, (σχεδόν μισό κιλό και στα δύο),έδωσε μια αίσθηση που δεν μπορώ να στην περιγράψω. Αν μπορούσα να αφαιρέσω και την ανάρτηση που σου πρότειναν παραπάνω θα ήταν οτι καλύτερο.

magmike
Απών/απούσα

nik16v wrote:

ε) Τώρα η πίεση που βάζω είναι 70psi από τα 80max. Θα γίνει πολύ πιο "κούτσουρο" με τα 28mm στην αντίστοιχη πίεση;

Αν πας σε τόσο χαμηλου προφίλ ελαστικά δεν θα μπορείς πια να φουσκώνεις σε βενζινάδικο αφού εκεί φτάνουν το πολύ τα 75 psi οι τρόμπες και σε ένα ελαστικό με max 100 psi , στα 75 είναι πίτα. Για να κερδίσεις χαμηλώνοντας το προφίλ ελαστικού συνεπάγεται ότι φουσκώνεις στο maximum. Ίσως πρέπει να σκεφτείς την αγορά μιας τρόμπας δαπέδου. Την έχω 3 χρόνια τώρα και φουσκώνω στο max 700χ32 για 2,5 χρόνια και 700χ28 πλέον και δεν είχα ούτε ένα flat.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Χρόνια τώρα βάζω rando reflex.
Το ελαστικό κρατάει για πολλά πολλά χλμ και έχει πολύ καλές αντοχές σε γυαλάκια - σκατουλάκια - καρφάκια που πατάμε συνήθως.
Αν τώρα είσαι με 700χ40 τακουνάτα, θα δεις μεγάλη διαφορά ακόμα και με τα 700χ32, φουσκώνοντας κοντά στην ΜΑΧ πίεση που δέχονται.
Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η ταχύτητα (μείωση αντιστάσεων και βάρους) και είσαι διαθετειμένος να θυσιάσεις λίγη από την άνεσή σου, πήγαινε ακόμα καλύτερα στα 700χ28.
Για μένα αυτή είναι η κλασσική διάσταση ελαστικού, για χρήση σε καλοστρωμένη (ελληνική) άσφαλτο. Αυτά χρησιμοποιώ και στο καθημερινό μου τρεκκιν.
Με τα 28αρια θα σε συμβούλευα να αλλάξεις και σαμπρέλες. Με τα 32αρια ίσως στριμώξεις τις χοντροσαμπρέλες που έχεις τώρα χωρίς πολλά ζόρια. Όταν σκάσουν και αν δεν μπαλώνεις, αλλάζεις με πιο λεπτές.

Μια χαρά θα κάτσουν και οι δύο διαστάσεις στα στεφάνια σου. Alexrims στεφάνια είχα και εγώ, ίδια διάσταση, με 700χ40 τακουνάτα ελαστικά έρχονταν και τότε (2006 νομίζω είναι το δικό μου ideal integrator), μια χαρά μου έκατσαν τα 700χ28.

Εγώ που είμαι παραπάνω κιλά, ανεβοκατεβαίνω χαμηλά πεζοδρόμια, σκάω και σε κάτι λακούβες αν δεν προλάβω να αλλάξω "ευθεία" (το προτιμώ, από το να γίνω χαλκομανία στα από πίσω ΙΧ). Τα ελαστικά δεν είχαν ποτέ πρόβλημα. Κέντρο - στεφάνι - ακτίνες ΠΙΣΩ, ίσως να είχαν πρόβλημα, αλλά τυγχάνει να είμαι με πλεγμένο τροχό πίσω (πολύ μεγάλης αντοχής.....).

Και σε πατημένο χωματόδρομο, μια χαρά θα πας, απλά θα προσέχεις λίγο παραπάνω γιατί θα έχεις μειωμένη πρόσφυση σε σχέση με τα τακουνάτα 700χ40 που φοράς τώρα.

Τα pro δεν τα έχω δοκιμάσει. Μου κάνουν ακριβά.

Τα Zaffiro, δύσκολα θα τα έβαζα σε καθημερινό τρεκκιν. Δεν τα θεωρώ αρκετά αντοχής - κυρίως ως προς σκασίματα από γυαλάκια, αγκαθάκια, καρφάκια κλπ, ΕΚΤΟΣ αν η διαδρομή σου είναι τσεκαρισμένη και είναι ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΗ (το "καλοκαιρινό" μου commuter έχει κουρσάδικα conti race pro 700x23, αλλά το χρησιμοποιώ σε "τσεκαρισμένη" καθαρή μικρή διαδρομή. Ακόμα δεν μου έχει κάτσει "στραβή"...).

Τέλος, δεν θα έχεις κανένα μα κανένα πρόβλημα με τα αυξημένα psi στην ζάντα σου. Στα rando όπως και στα conti, για μέσα στην πόλη βάζω 100psi. Και μερικές φορές τα ξεχνάω/αφήνω μέχρι και 85psi. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Με τα βεζνινάδικα, γενικά έχω φουσκώσει και μέχρι 100psi. Ίσως να μου έτυχαν καλές αντλίες. Αλλά το όλο θέμα ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Στη φάση "μου σκασε / μπάλωσα ή άλλαξα / φουσκώνω", δεν σε ενδιαφέρει να φτάσεις στην "καθημερινή/σωστή πίεση". Σε νοιάζει να φουσκώσεις ΓΡΗΓΟΡΑ και με ΑΝΕΣΗ, σε τέτοια πίεση που θα γυρίσεις ψιλοάνετα, χωρίς να έχεις snake bite σκάσιμο. Τίποτα άλλο. Όταν φτάσεις σπίτι / όταν βρεις την καλή αντλία, δίνεις όσο πρέπει.

nik16v
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη βοήθεια.
Πήγα χθες για να τα αγοράσω και δεν υπήρχε το 700x32 reflex, οπότε βγήκα και από το δίλημμα της επιλογής και πήρα τη διάσταση 700x28. Ο αντιπρόσωπος μου είπε δε θα ξαναφέρει τη διάσταση 700x32 γιατί δεν φεύγει και πάνε σε 700x35 ή 700x28.
Αλλαγή και οι σαμπρελες με 700x28-32 και μία εφεδρική και έτοιμος. Αλλαγή και τακάκια εμπρός πίσω γιατί ήταν στο όριο. Σύνολο 95€ όλα.
Έκανα μόνο 5χλμ, πολύ διαφορετική κύλίση. Νιώθω ότι φεύγει/εκκινεί πιο εύκολα και κινούμαι πιο γρήγορα.
Θα το τσεκάρω και στην καθημερινή μου μετακίνηση και θα ενημερώσω σχετικά.

ΣΗΜ.: Η ζάντα είναι σε φάρδος περίπου όσο και το λάστιχο.

elastika

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

για μένα, πήρες το σωστό ελαστικό (για την χρηση που λες) και στη σωστή διάσταση.
Στην αρχή, μέχρι να συνηθίσεις τη διαφορά - αν δεις ότι έχει πολύ κοπάνημα - ρίξε λίγο την πίεση. Βάζε λίγο πάνω από το κάτω όριο.
Μετά, όταν συνηθίσεις, βάλε την ΜΑΧ και πάρε τα μέγιστα από το ελαστικό.

MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Ωραιος και γρηγορος περιμενουμε εντυπωσεις ..........

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

54,55 Ευρώ τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά έχουν
τα λάστιχά σου (σε ότι διάσταση θες) και ένα ζευ-
γάρι σαμπρέλες Continental. Οι τιμές ενδεικτικά
από http://www.rosebikes.de/

Για τα υπόλοιπα 40 Ευρώ, είτε σου έπιασε των κώλο
είτε σου έβαλε κάτι πολύ καλό.

Κατά τα άλλα, καλοτάξιδα :)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

από τα 95 ευρώ, έχουμε:

20 ευρώ για 2 ζευγάρια επώνυμα καλά τακάκια
10 ευρώ για δύο επώνυμες καλές σαμπρέλες
50 ευρώ για ένας ζεύγος ελαστικών
15 ευρώ για αφαίρεση ΟΛΩΝ των παλιών - τοποθέτηση νέων - ρύθμιση....
.
.
.
.
Άρη μην βαράς, όλες οι τιμές είναι τσιμπιμένες, απλά πορσπαθώ να δικαιολογήσω την Ελληνική πραγματικότητα.
Και μην ξεχνάμε, άλλο πράμμα το: "κάθομαι στον Η/Υ, παραγγέλνω, στέλνω τωρα χρήμα ζεστό, περιμένω κάποιες μέρες να ρθει ο κουριερ, βγάζω μόνος μου τα παλιά, βάζω μόνος μου τα νέα, άλλωστε ξέρω και έχω εργαλεία".
Και άλλο πράμμα το: "πάω το ριμάδι στον ποδηλατά, περιμένω, παραλαμβάνω, δοκιμάζω, πληρώνω, φεύγω".

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
54,55 Ευρώ τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά έχουν
τα λάστιχά σου (σε ότι διάσταση θες) και ένα ζευ-
γάρι σαμπρέλες Continental. Οι τιμές ενδεικτικά
από http://www.rosebikes.de/

Για τα υπόλοιπα 40 Ευρώ, είτε σου έπιασε των κώλο
είτε σου έβαλε κάτι πολύ καλό.

Κατά τα άλλα, καλοτάξιδα :)

Ασε ρε συ eaglos το παιδι να τα χαρει. Εχουμε πει οτι σχολια για τετοια πραγματα τα λεμε πριν. Μετα το μονο που κανουμε ειναι να στεναχωρουμε αυτον που τα πηρε. Εκτος εαν ρωτησει εαν τα πηρα καλα οποτε τα θελει και αυτουνου ο πωπος του.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

@nik16v
Αν μπορείς ανέβασε μια φωτό τα τακάκια να τα δούμε.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

να σου ψοφήσει το βίντεο ρε...!!!!

Τα τακάκια έχουν ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία, που δεν μπορούμε να συλλάβουμε εύκολα εμείς - παρά μόνο ο ποδηλατάς που τα τοποθέτησε....

Άιντε, καλό ΣΚ και καλές πεταλιές.

nik16v
Απών/απούσα

50€ τα λάστιχα (Αγορά από άλλο κατάστημα)
2x15€ Τακάκια (Alligator Semi-metallic)
3x5€ Σαμπρέλες (Kenda AV 700x28-32)
Όλα τοποθετημένα.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

αλλά μια η άλλη από τη στιγμή που θα το
πήγαινες να στα περάσουν. Κανονικά θα
γλύτωνες εύκολα 20 Ευρώ αν έκανες εσύ
τη δουλειά.